Söta Annie kan inte hjälpa Centern som svikit sina ideal!

Vi lever i märkliga tider. Idag måste man gå genom rutan för att bli en lyckad politiker. Det anser man att Annie Lööf gör. Hon skiner och glittrar. Dessutom ska man vara ung. Helt emot naturens regler. Men kan hon ge Centern fler väljare. Nej, skulle inte tro det. Centern är ett rikt parti som svikit sina ideal. Vad ska partiet komma med i tider när vi går mot samma konstellation som i USA. DN frågar: Kan Annie Lööf vända Centerpartiets negativa trend? Jag trycker på nej-knappen som visar 55 procent. Ja svarar 45 procent.

Enligt Annie Lööf ska partiet varken gå till höger eller vänster. – Vi ska formulera skarpa, moderna förslag som går hem i hela landet, säger hon. Annie Lööf ville inte säga vilken ministerpost hon vill ha i regeringen men framhöll att centerledaren ska sitta i regeringen. Ett gediget idéprogramarbete ska nu starta i höst, enligt Lööf. – Vi behöver stärka vår gröna profil men också vår varma profil.Hon säger att partiet ska förändras och få folk att växa. Vilka floskler! Centern behöver en fråga som bara är deras. Varför inte profilera på invandringen och dess kostnader! Wow! Då skulle Centern sitta kvar i riksdagen. Förmodligen få egen majoritet. Men icke sa Nicke. Det är partiet alldeles för PK för. Mitt tips är att Centern åker ur vid nästa val. Sverige behöver inte sju partier som alla sjunger i samma kör. Jag säger som auktionisten som tröttnar på samma bud: Skilj ut er för höga farao!

Uppdatering: Birger Schlaug ställer bra frågor:
”Vill verkligen det gamla folkrörelsepartiet ha en ledare som alldeles nyss deklarerat att hon är för platt skatt, för Natomedlemskap, för försäljning av SVT och Sveriges Radio samt meddelat att hon tycker att kärnkraft är ganska bra. Och att Stureplanscentern är jättebra. Är inte detta lite väl mycket?”

SvD DN DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Söta Annie kan inte hjälpa Centern som svikit sina ideal!

 1. Stig Palm skriver:

  Finns en bra lösning på problemet med CENTERPARTIET?
  Ursprunget till det samma hette BONDEFÖRBUNDET. Återbilda detta, och de i nuvarande CENTERN kan ägna sig åt sina Stockholmsfrågor. Det NYA BONDEFÖRBUNDET kommer att plocka röster från de övriga borgliga partierna, ja, kanske t o m Sossar, som känner sig ambivalenta eller vilsna i dagens politiska djungel?

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Stig: Bra förslag! Ett bondeförbund som kunde se till så hela Sverige fick leva. Tänk hur det ser ut i Västerbotten t ex. Åkrar som växer igen och byar som förfaller. Vem bryr sig? Ingen. Tänker på Maud Olofssons föräldar och alla andra småbrukare som slitit ont där uppe. Så står Maud Olofsson och säger att Sverige svikit sina invandrare. Herregud! Vilka kvarnar smörjer hon? Vi har väl inte svikit några! Sverige har verkligen ställt upp. Ger mest i SIDA-bidrag, tar emot flest invandrare t ex. Har Maud Olofsson svikit några så är det Sveriges 800 000 fattigpensionäre som måste leva på bidrag för att få det att gå runt. Maud Olofsson borde gråta för deras skull istället. Hon borde ge folket som byggde landet en stor fet ursäkt. Skam är uppe och går på torra land.

  Gilla

 3. Jo, i samma kör kan de väl få sjunga – men inte alla i samma stämma, som nu!:-)))

  Gilla

 4. Chatrina skriver:

  Centerpartiet kommer att försvinna. Och det är vad Maud Olofsson jobbat på hela tiden, fd Bondeförbundet är alldeles för svenskt. Allt som är ursvenskt skall bort, bort, bort eller förlöjligas. Maud har en dold agenda, precis som alla politiker har och som för svenska folket bakom ljuset . Valet 2014 kommer att bli deras sista val, om de inte får en massa stödröster förstås.Vänta får ni se. Även Socialdemokraterna kommer att förändras drastiskt, om inte före valet så i alla fall efter.
  Det är också ett parti som representerar Folkhemmet alldeles för mycket. Och det ordet är numera ett ”fulord”. Juholt vet man aldrig var man har.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Forslin: Sjunger i samma sal och i samma stämma! 😛

  Chatrina: Tror du fick in en stjärnsmäll! Dold agenda. Att våra företrädare kan vara så infernaliskt ojusta mot sitt eget land och folk. Otroligt! Allt är alldeles för svenskt och måste bort. Snälla, kan ingen fly mig ett fosterland. Vårt lilla Sverige ska bort och fyllas med… vad? Nybyggare?

  Gilla

 6. gotiskaklubben skriver:

  Gotiska Klubben gav Annie Lööf 4 Kaffe Latte av 5 möjliga, men det var mest för hennes söta leende och röda hår. Ibland har hon förskräckliga högklackade tantskor på sig. Då ser hon ut som Sveriges yngsta tant.

  När det gäller Centern så avskaffade partiet sig själv 1988 när man uteslöt Sven-Olle Olsson från Sjöbo.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Gotiska: Tänk Annie är nog en riktig gödanka! Hennes pappa är kommunalråd. Ho! Ho! Hör ni alla ugglor i skogen. Jaha ja! Varför fick inte Sven-Olle vara med? Förresten – det finns nästan inga bönder kvar. Lantbrukare kanske man ska säga. Vissa tycker det låter tuffare. Men bonde kommer av ordet boende. Man kanske ska bli resande! LRF har mest folk från städerna som medlemmar nu. Folk som har en bit jord och en bit skog men som bor i städerna. Centern behövs inte – det finns redan ett miljöparti. Centern behövs bara om dom vågar ta bladet från munnen och tala sanning. Undrar om Annie törs det. Hon ser så genomärlig och snäll ut. En riktig helylletjej – men hon kommer att peta Maud Olofsson. Tänk, Maud Olofsson kommer att bli lika avdankad som Mona Sahlin och sitta och skriva debattinlägg på Newsmill. Jäsp!

  Gilla

 8. Stig Palm skriver:

  Maud Olofsson har fått ett jobb hos Hilary Clinton? Märks att i USA har de liten koll på Europa och pladdertanten Maud kanske har imponerat på någon. Även Hilary kommer att vakna?
  Undrar om Maud’s engelska är lita flytanda som hennes norrlandsvenska? Om, blir det en förfärlig upplevelse för lyssnarna som snabbt kommer att stänga av TV eller Radion.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Stig: Tror Maud Olofsson pratar bättre engelska än Torbjörn Fälldin i alla fall. Tänk, vad Palme hånade honom för att han var dålig på engelska. Fräckt egentligen.

  Gilla

 10. Peter skriver:

  Maud var ju alldeles till sig när hon fick vara med på ett Bilderbergmöte. Nu har hon alltså blivit lite kompis med Hillary Clinton. Jodå, den politiska eliten ställer upp för varandra! Nu tillhör jag inte de värsta konspirationsteoretikerna när det gäller Bilderbergfolket. Däremot är det väldigt intressant att konstatera att när över ett hundra av världens mest inflytelserika människor träffas varje år så är det ingen av de stora svenska tidningarna som skriver om det. Precis som det knappt var någon tidning som skrev om Grundlagsändringen förrän den redan var i hamn. ”Grattis Sverige!” (eller något liknande) kunde man till exempel läsa på Aftonbladets löpsedel dagen efter.

  Gilla

 11. Chatrina skriver:

  Vill bara nämna angående Bilderberggruppen. På ”Tankesmedjan Mänsklighet” finns det nu en artikel om ovanstående. Mycket intressant. Gå dit och läs och begrunda. Vad skall man tro?

  Gilla

 12. gotiskaklubben skriver:

  Helena, häng på kedjebrevet om näthatet och skriv en egen artikel om ”Näthatet, så länkar Gotiska Klubben till den artikeln
  http://gotiskaklubben.wordpress.com/2011/09/02/kedjebrev-om-nathat-och-natkarlek/

  Gilla

 13. Antonia skriver:

  Jag har ju förstås inga bra att komma med. Som småföretagare har jag inte känt av att det har hänt nåt, men hörde att hon upprepade likt en papegoja att deras mål är att hjälpa oss. Undrar var är målsnöret? På Mars?
  Men hon är onekligen duktig för att dra in pengar till egen kassa.( se hennes dubbelboende) Allt i enighet med vad de får att göra och utnyttja varje lite pargraf för att dryga ut den fattiga lönen de får av oss.
  Jag hatar fifflande politiker, oavsett ålder.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Gotiska och alla andra: Hinner inte så mycket just nu! Ska parta ikväll med världens gäng i mitt café. Vi ska käka surströmming och nubba och sjunga av guds nåd. Blir mest Taube, Dan Andersson och lite annat hemkomponerat. Min älskling i Peru av Taube ska vi absolut sjunga för den handlar om min sköna och min älskade Helen. Ja, ja! Apropå näthat har jag inte känt av något. Har aldrig skrivit en kommentar på Expressen eller Aftonbladet t ex. Tror mest det handlar om att det är för fritt på nätet. Vi får veta för mycket! Halleluja! Återkommer om kedjebrevet när jag nyktrat till.

  Gilla

 15. Gunnar skriver:

  Ja vad ska centern hitta på? Man har ju blivit nästan helt utplånade i strävan att anpassa sig till allianspolitiken. Ska bli intressant att följa den nya partiledaren.

  Gilla

 16. Madeleine skriver:

  Helena, härligt med ditt rättframma sätt. Hoppas festen blev bra. Tyvärr får i alla fall jag ont i huvudet av att äta kräftor. Kanske dricker jag för ,lite nubbar? Brukar bli 2-3 hemkryddade malörtsbrännvin + 2-3 som är smaksatta med havtornsbär från Roslagen. Till det Landsort Lager från Nynäshamns Ångbryggeri.

  Gilla

 17. Madeleine skriver:

  Glömde kommentera Centern: Annie Lööf verkar vara ett skämt. Hörde Lördagsintervjun i Ekot i lördags.En sofistikerad pratmaskin med mjukvara från en C-hjärntvättad programmerare. Mjuka och långa svar på allt ungefär som hissmusik. Ingen tänder och ingen blir förbannad.

  Dags lägga ner centern och fusionera upp det i Folkpartiet.

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Madde: Ja, men vi åt inte kräftor utan surströmming! Inte undra på att du får ont i huvudet med så mycket kryddad sprit. Nej, ren Skogsstjärna ska det vara. Malört kan man dricka efter allitihopa – gör lika nytta som en Jägermeister. Landsort Lager måste jag prova. Visste inte att Nynäshamn har eget bryggeri fast jag varit där så mycket. Men för att klara sig från baksmälla ska man dricka en liter vatten INNAN man går och lägger sig. Prova det!

  Hissmusik var kul! Rena drömmen för makthavarna i Bryssel! Hon kommer att göra precis som dom vill och lite därtill.

  Gilla

 19. Madeleine skriver:

  Bara idioter och politiker lämnar tvärsäkra snabba svar på allt. Annie Lööf är politiker och att lyssna på hennes svar är jobbigare än att lyssna på idiotens. Idioten svarar tvärsäkert snabbt. Annie Lööf har lång inflygningssträcka och sedan taxar hon till gaten lika långsaamt och utdraget som en Boing 747. Vem faen tänder på henne om hon inte har käften stängd? Som könlös hissmusik eller musikslingan i kabinen efter landning. Man kan vara både henne och musikslingan förutan.

  Helena, jag gillar verkligen din blogg. Du är så skarp, har alla getterna hemma, och hymlar inte utan pang på bara. Tar gärna emot tips på liknande bloggar, har hittat en nästan lika tuff; Berghs Blogg. http://www.bergsblogg.se

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.