Breivik fick inte höra applåderna! Bernanke passar till kongressen!

En journalist ska skriva sanningen och dra djävulen vid näsan (Walter Lippmann).

Breivik är idol bland kvinnorna (och i Israel). Han får kärleksbrev från hela världen. Men där han sitter vet han ingenting om läget. Breivik arbetade på sitt verk i nio år men fick aldrig inhösta reaktionerna och applåderna. Vilket antiklimax för honom. Han vet ingenting om uppståndelsen efteråt där han sitter isolerad och tittar på väggarna. Hans två advokater säger förmodligen inget. Men kanske ändå att det sipprar ut någon jakande huvudnickning när Brevik frågar om läget. Tror Breivik har saknat en far hela sitt liv och hans verk och illdåd är en gärning gjord för att tillfredsställa arketypen Fadern. Modern i all ära, men ett barn behöver båda och en pojke behöver speciellt en pappa att spegla sig i. Inget vi kan dagtinga med. Naturens ordning.

Ben Bernanke trycker inga mer pengar ur det blå. Överlåter till kongressen att enas kring en lösning. Säger att det mesta av den ekonomiska politiken som stödjer en robust ekonomisk tillväxt på lång sikt ligger utanför centralbankens område. Jasså! Det var som fan!Federal Reserve menar i stället att det nu är upp till den delade kongressen att enas kring en lösning om hur USA ska undvika ytterligare en recession. Politikerna måste lyckas anta en trovärdig plan för hur USA ska kunna minska budgetunderskottet på lång sikt, utan att för den skull skada densamma på kort sikt. Dessutom måste den höga arbetslösheten få en lösning omedelbart, enligt Bernanke, centralbankschefen. Centralbank. Det låter förtroligt men hur är det. Lägger in Lincolns sista kommentar från inlägget om Krugman:

@Kaj Grüssner
Jo, jag förstår att du inte svarar. Vad ska du svara? Du ser det går inte att ignorera bort mig – jag är som en igel när folk som du ljuger och är oärlig. Att du drar upp USA som exempel på statlig styrning är ju mer än komiskt. Det är ju knappast staten som styr bankerna utan bankerna, speciellt Goldma Sachs, som styr och ÄR Obama (och var Bush, Clinton etc) administrationen. Dessutom är FED en privatstyrd bank som låtsas vara statlig. Inte någonstans i världen är det mer tydligt att politikerna är marionetter åt bankirerna.

DN DN Intressant Fria Tider

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.