Swedbank har storhetsvansinne! Borgs skuldstorm ouvertyr till Soros New World Order!

Här sitter jag och skriver om pengarna och skulderna i världen. Om sånt ska man helst inte skriva. Det ska experterna hålla på med. Men jag är också expert. Jag har sett igenom skiten. Swedbank trotsar Riksbanken och slösar pengar fast vi ska spara! Nu börjar sanningen krypa fram även i dom finare salongerna. Gunnar Örn skriver i DI att Ben Bernanke sagt att Feds trycker pengar ur det blå. Så är det. När Anders Borg skruvar ner tonläget och talar om skuldstorm är det inte Irene två han menar. Tror han vet mer om läget än vad han talar om. Tror han vet det här som Spiran skrev i en kommentar. Och vet man det förstår man vad som sker bakom draperierna.

Enligt ett hemligt 17-sidigt EU-dokument ämnat för de europeiska finansministrarna, ett dokument vilket den ansedda The Telegraph tog del av i februari 2009, hade det europeiska banksystemet dittills gjort derivatförluster på 25.000 miljarder dollar.
Med andra ord var en tredjedel av tillgångarna i de europeiska bankerna borta. Eftersom bankernas s.k. hävstång på det egna kapitalet var 1:30 eller än mer innebar sådana derivatförluster att bankerna var konkursmässiga flera gånger om. Det var vad EU sa. Varje enskild bank sa att alla andra utom just dom hade exploderande balansräkningar.
Gällde EU:s siffror också de svenska bankerna så fanns det i vårt svenska banksystem oredovisade derivatförluster för uppskattningsvis 900 miljarder dollar (knappt fyra procent av de totala europeiska förlusterna) eller i svenska pengar, till dåvarande valutakurs, 7.500 miljarder kronor. Ofantligt mycket mer än förlusterna av kreditgivningen till de baltiska staterna. Mer än dubbla Sveriges BNP.
Europas finansministrar sades vara askgråa i ansiktet när de i Bryssel klev ut från mötet där den 17-sidiga EU-rapporten diskuterats. Det låg inte i deras intresse att sprida den skräckinjagande informationen vidare till sina väljare.
Naturligtvis skulle ett offentliggörande av EU-rapporten skapa panik. Men det är också så att vår tids stora finansiella och ekonomiska krasch förblir obegriplig om man inte inser OTC-derivatens betydelse.
Kort sagt hade vår tids väldiga lånekris aldrig fått sina gigantiska proportioner – en kris vilken i mars 2009 var på väg att slunga ner världen i den största depressionen sedan 1870-talet – om det inte hade varit för det sanslösa derivatspelet och dess effekter.
Det är viktigt att förstå att det stora derivatspelet har skapat skulder – spelskulder – som världen aldrig någonsin sett. Det är dessa enorma skulder som nu sätter tryck på framförallt västvärldens marknader, ett tryck som kommer att råda i åratal framåt.
Orsaken till denna den största finanskrisen – i pengar räknat – i världens historia är de oreglerade OTC-derivaten. Och anledningen till att denna marknad ”på tu man hand” aldrig reglerades var att de nyliberala politikerna, av ideologiska skäl, vind för våg lät finansmarknaderna skapa ett helveteslaboratorium.

Det pågår saker. Vi ska få en helt ny världsordning – New World Order. Men vill vi ha den. Nej, förmodligen inte. Men vi har inget att sätta emot. Det finns ingen politiker som törs ljuda upp skällan och säga ifrån. Bara såna som jamsar med och som blir belönade av USA. Nu senast Maud Olofsson. Vi kommer att få se mer av sånt. Det är synd om Sverige. Det är synd om människorna på jordens yta. Se här vad derivat- och hedgekungen Soros planerar:

George Soros talks New World Order, Special Drawing Rights, Decline of Dollar, and Replacing Dollar with International Currency and how this is already taking place on a small scale. Eye-opening!

SvD SvD SvD DN DN

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Swedbank har storhetsvansinne! Borgs skuldstorm ouvertyr till Soros New World Order!

 1. Tarzan skriver:

  Jag har känt till det med ev världsvaluta i många år nu
  Nu när Indien och Kina är stormakter hur ska bankskurkarna få in dom i systemet
  Sen har vi Ryssland Iran och Japan och Brasilien och hela Latin Amerika jag tror inte på att dom går på några nya stötar nu…..

  Gilla

 2. Lincoln skriver:

  Faktisk har SDR sitt ursprung i Keynes Bancor som hade en del vettigt i sig. Men det sättet Keynes hade tänkt att Bancor skulle användas på är inte det sätt bankparasiterna vill eller kommer försöka använda SDR på. Skrev lite om Bancor här:
  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/04/10/vart-skutan-ska-ga-ska-vi-inte-veta/

  Gilla

 3. Gunnar skriver:

  Orkan i USA brukar i vart fall kunna bli styv kuling här. Vi får se hur Borg klarar sig i blåsten framöver.

  Gilla

 4. madonnan skriver:

  Tittar in och önskar en god fortsättning på helgen. Hoppas att ekonomin i världen förbättras fort, tycker synd om alla småsparare…

  Kram

  Gilla

 5. Pingback: Swedbank har storhetsvansinne! Borgs skuldstorm ouvertyr till Soros New World Order!

 6. Äsch, oroa dig inte. Europas regeringar investerar våra pensionspengar i dom värdelösa papprena, så bankerna klarar sig. I värsta fall får inflationen lösa ut lånen. Hur som helst kommer det inte finnas några pensioner att tala om om 30 år.

  Gilla

 7. Antonia skriver:

  Huvudsaken är att bankdirektörerna kan lyfta fortsatt höga löner och diverse bonusar innan allting rasar. De har trippla lager hud preparerat med teflon så all skit och ansvar rinner av obehindrat.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.