Amerika belönar de sina! M Olofsson ska hjälpa H Clinton med kvinnofrågor!

Sitt still och ro rätt i båten! Då kommer belöningen som ett brev på posten. Det börjar bli lite väl manifest och uppenbart nu kopplingen som Sverige har till USA. Som ler och långhalm. Som ett stort skepp med en liten jolle. När borgarna vann valet 2006 dröjde det bara åtta dagar innan Bush tog över Reinfeldt till Vita Huset. Vad viskade Georg i Fredriks öra? Varför blir inte Jens Stoltenberg inbjuden.

Per Nuder blev belönad med expertjobb hos Madeleine Albright. Undrar vad han kan lära ut. Vad vet han om företagande t ex som varit avlönad av det offentliga hela livet. Erik Åsbrink – som var med och orkestrerade så Sverige fick en ränta på 500 procent – ska bli rådgivare åt Goldman Sachs! Wow! Och nu Maud Olofsson som ska åka till Washington två gånger om året och visa hur laveldelpåsarna ska ligga i linneskåpet läs; ska ingå i Hillary ­Clintons expertgrupp med uppdrag att stärka kvinnors ställning i näringslivet.

Maud Olofsson är väldigt glad och smickrad. Jag har ju drivit frågan om kvinnors företagande under hela min minister­tid, säger hon till SvD. I Internationella rådet för kvinnors företagsledande ingår också advokat Cherie Blair, gift med förre brittiske premiärministern Tony Blair, och Indra Nooyi, vd för Pepsi. Maud Olofsson ledde under den borgerliga regerings- perioden 1991-94 ett program för kvinnors företagande. Ja, det gjorde hon! Men vad blev det av det hela? Någon som har svaret? Olofsson har dessutom pratat sig högröd om företagare som illrar. Men har dom fått det bättre? Nej, inte ett dugg.

Anders Borg bloggar! Skriver nästan aldrig dock!
Ex DN AB SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Amerika belönar de sina! M Olofsson ska hjälpa H Clinton med kvinnofrågor!

 1. Philippe Ohlund skriver:

  Amerika är en stor nation för att amerikanerna just nu är jordens bästa folk, ungefär som Egypten var under 3.000 ar som världens enda stormakt.

  Jag tycker amerikanerna är smarta som hyr in Maud Olofsson för att höra hennes synpunkter.

  Naturligtvis borde den svenska regeringen hyrt in Raisa Gorbachova och Hillary Clinton för länge sedan, för att ocksa fa en bredare uppfattning, men det skedde tyvärr aldrig.

  I boken om den heliga rasen och det utvalda folket, dvs Bibeln, sägs det att man ska omge sig med manga och bra radgivare.

  Jag ogillar Adolf Hitler, fast inte lika mycket som Breivik, för jag tycker kapitlet ”Folk och Ras” i Mein Kampf är fullkomligt genialiskt.

  Hitler aterkom ständigt till att religion aldrig är en fraga om ideologi, utan om ras, och ville skapa en politisk ideologi pa samma tema.

  När Moses tagade ut ur Egypten med israeliterna, tog han med sig det viktigaste, det som gjorde att Egypten var jordens ohotade stormakt under 3.000 ar, nämligen ras- och herrefolksideologin i ”The Book of the Dead”, som han sedan förmedlade i Bibeln.

  Det som fascinerar mig mest med reptilmänniskorna är att trots att de kan ha bla, gröna, eller bruna ögon och trots att de kan vara vita, svarta eller asiater, sa är de ända samma folk.

  Naturligtvis är det samma sak med judar och med kristna.

  Ras hör ihop med civilisation och är mer än ögonfärg, harfärg eller hudfärg.

  När agnarna sallats bort fran vetet kommer det dessutom vara omöjligt att skilja en jude fran en kristen, eftersom de har samma rot och eftersom ras egentligen bara är en hypotetisk konstruktion.

  När djävulen och hans änglar kastades ut fran den tredje himlen till jorden och till andra bebodda planeter, la Gud grunden till hur det utvalda folket och den heliga rasen endast kan växa genom att ha en stark fiende som lurar bakom varje hörn.

  En religion med ett utvalt folk kan aldrig förlora.

  En politisk ideologi som saknar etnisk förankring kan däremot aldrig vinna.

  Konservatism, liberalism eller socialism, kan aldrig bli lika intressant som människor, folk och blod.

  Jag är kristen därför att Gud utlovat segern at sitt folk judarna och upprepat det hela med ett ännu bättre löfte i det Nya Testamentet.

  Gilla

 2. christalbum skriver:

  Förra valets Bilderbergare:
  Reinfeldt
  Bildt
  Mona Sahlin
  Jan Björklund
  Marit Paulsen

  @ Philippe Ohlund:
  ”Jag är kristen därför att Gud utlovat segern at sitt folk judarna och upprepat det hela med ett ännu bättre löfte i det Nya Testamentet.”
  Testa att läsa den här —> Johannes 8:44

  Gilla

 3. Philippe Ohlund skriver:

  Det är sant att Gud – och det med rätta – är mycket tuff i kritiken av judarna.

  Det innebär dock inte att Han har förskjutit sitt folk, se Romarbrevet 11:2.
  🙂

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  De som sitter högt faller ytterst sällan ner. Att de inte kan en skit om företagandet har ingen relevans alls. Det räcker långt att de har åsikter om det, och dröm om det, sen om det inte fungerar i verkligheten, så what, de har aldrig levt ett verkligt liv det rör dem inte i ryggen. Men tänk så fint hade det varit om det hade funkat. 😉

  Gilla

 5. Znogge skriver:

  Kände inte alls till det program som hon drev så förmodligen kom det väl inte så mycket ut av det. Men visst, helt klart är det en fjäder i hatten för henne.

  Gilla

 6. sylvanas skriver:

  Sen har vi också Thomas Bodström, justitieministern som perforerat den grund på vilken en humanistisk rättsstat vilar, som kunde vila upp sig i USA efter fixat lite datalagringsdirektiv o.dyl.

  Gilla

 7. mrmhalland01 skriver:

  Jag visste inte heller att Maud hade varit engagerad i kvinnligt företagande.
  Det var kanske hon som fick Mona Sahlin att starta företag.
  Det gick ju fint 🙂

  Gilla

 8. Inger skriver:

  Pratminister Maud Olofsson har varit VD i ett företag i Västerbotten. Det gick i konkurs…Men snacka som en maskin med dubbelturbo, det kan hon.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Inger: Olofsson har varit VD i Hushållningssällskapet. Det är inget företag. Ja, det blev konkurs.

  Gilla

 10. Inger skriver:

  En verksamhet som säljer tjänster (rådgivning) i företagsformen aktiebolag, är inte det ett företag? Helena, vill du försvara turbopratministern Maud Olofsson?

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Inger: Men hur startade det? Var det en entreprenör som kom på en idé och lånade pengar och drog igång? Nej, jag vill inte försvara henne alls. Att hon misslyckades med att klara av sin uppgift är ju bara för graverande med tanke på sällskapets historia.

  ”Hushållningssällskap finns över hela landet och har bedrivit verksamhet i ca 200 år. Hushållningssällskapens roll är fortfarande att vara en starkt drivande och utvecklande kraft för utvecklingen av lantbruket och landsbygden.”

  Gilla

 12. Inger skriver:

  Min minnesbild är att pratmaskinen Maud Olofsson pratade ihop att ett dotterbolag till Hushållningssällskapet som startades med henne som VD och som vanligt pratade Maud mycket och länge om hur fantastiskt bra idé det var. Och så KONKURS! Men nu är hon minister…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.