Högerextremist? Är Breivik idol i Israel?

Behring Breivik har vallats på ön. Han känner ingen ånger, omskrivs som högerextremist i alla medier. Märkligt! Jag får inte ihop det. Killen hyllas av ungdomar i Israel men är ändå högerextremist. Är inte en sån nazist? En liten nasseman som vissa skribenter envist vill få SD till t ex. I ett tidigt skede gjordes försök att etikettera Breivik som högerextremist och nazist. När bilden klarnade och det i själva verket visade sig vara en person som betraktade sig själv som anti-rasist, liberal och pro-sionist förändrades analyserna något. Breiviks uttalade stöd till Israel, sionism och organisationen EDL tonades ned eller förmedlades inte alls till allmänheten. Breiviks negativa uppfattning om mångkultur, islam, Marxism och Frankfurtskolans inflytande förmedlades, men inte hans lika negativa inställning till nationalsocialism. I analyser och kommentarer gjordes många försök att förstå det inträffade, dock utan att redogöra för läsare och tittare om Breiviks hela politiska ställningstagande. Här ett utdrag från Metapedia om vad pk-kören har sagt i ärendet högerextremist och Breivik. Lägg märke till hur man glider över sambandet att Breivik är prosionist och älskar Israel men är ändå högerextremist:

I SVT på morgonen den 24 juli uttalade sig Anna-Lena Lodenius om gärningsmannen och hans motiv. Lodenius undvek att nämna Breiviks mycket negativa inställning till nationalsocialism och valde istället att förklara handlingen med en negativ inställning till islam och marxism. Lodenius undvek även ta upp Breiviks positiva syn på sionism.
Lena Sundström gästade TV4-studion den 24 juli och förklarade Breiviks politiska motiv, utan att berätta att Breivik hyser mycket starka sympatier för den sionistiska rörelsen. Även journalisten Bo Inge Andersson undvek att nämna Breiviks alla politiska åsikter.
Den kurdiske nationalisten Kurdo Baksi lade i en artikel på SVT Debatt skulden för dådet på ”nazister” och ”högerextremister”. Även Baksi undvek att belysa Breiviks politiska ställningstagande.
Helge Lurås på det norska utrikespolitiska institutet säger i en intervju med Russia Today att det mångkulturella samhället, med ett etablisemang som vägrar konsultera folket om vad de tycker om det hela och stigmatiserar oliktänkande, har lett till en spänning i samhället vilket i sin tur kan ha spelat roll i fredagens terrordåd som skakat Norge.
Kristdemokraten Magnus Jacobsson lägger i en artikel på Newsmill den 24 juli skulden för dådet på Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet: ”Både SD och V bär idag ett tungt ansvar för det som händer i vårt grannland. När människovärdet utmanas av främlingsfientlighet och revolutionsromantik skapas en grogrund där en del personer känner stöd för sin egen galna idéer.”
Journalisten Staffan Heimerson drog den 25 juli paralleller mellan Breivik och Adolf Hitler, en person Breivik i sitt manifest 2083 – A European Declaration Of Independence uttryckt att han hatar.
I SVT:s Aktuellt den 25 juli sade journalisten Stefan Åstrand att Breiviks attack på etniska norrmän var en hämnd för att Norge ”inte hade hållits rasrent”.
Mårten Enberg på Vestmanlands Läns Tidning skrev att representanter för Svenskarnas parti genomförde en aktion i uniform vid tillfället för Breiviks attentat,då SvP delade ut kläder till hemlösa svenskar.
Jenny Nordberg på SvD beskrev i sin artikel Blond terrorism i kristen skepnad den 25 juli händelsen som ett uttalat hot från blonda människor med blå ögon: ”Det är ett blont, blåögt hot. Som vill döda oss.”
I SVT:s program Gommorron Sverige sa journalisten Lotta Gröning den 29 juli: ”-Jag tror det var nyttigt för oss att det var en blond, arisk norrman som gjorde det här”.
I en artikel med titeln Här hämtar extremister näring skrev journalisterna Jens Kärrman och Kristoffer Örstadius den 31 juli att Anders Behring Breivik berättade om sina planer på forumet Stormfront, ett forum han i sitt manifest 2083 – A European Declaration Of Independence på sidan 1167 skriver att han blev avstängd ifrån.

Så hur ska vi få ihop bilden? Eller, ska världen vara oförståelig? Ja, så är det nog. Här gäller det att tänka själv och inte låta såna som Sundström och Lodenius förvilla en. För att inte tala om Bo Inge Andersson! Gode gud, kan ingen lyfta ut människan och ta in någon som förklara vad som verkligen sker istället?

Bra filmer:Western media hides Norwegian Terrorist Anders Breivik Zionist links to Israel

What do Extreme Israeli Zionist Settlers teach their Children?

Judisk konferens 18 augusti 2010 om att det är okay att döda barn

DN SvD DN Ex AB DN Ex DN SvD SvD Ex


…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Högerextremist? Är Breivik idol i Israel?

 1. Mike skriver:

  Lol hitler dödade ju knappast bara Thora judar.

  Gilla

 2. Israel has noted that Norway is doing the right thing on the question of the Palestinians ( from the Israeli perspective – the ”wrong thing”). There is an important vote coming up in September in the UN and Norway has made clear how it will be voting. Also, Norway has played an important negotiating role in the Israeli/Palestinian conflict. It is now crystal clear to the Nowegian government that Israel has no intention of permitting the Palestinians any equality, rights or justice and the international expression of disaffection with Israel, probably in certain quarters in Israel gives a perverse sense of satisfaction at the Brevik attack.

  Gilla

 3. Erik Rodenborg skriver:

  Det beror väl på hur man definierar ”högerextremist”. Läs gärna denna intressanta analys av Europas två extremhögrar. http://www.aftonbladet.se/kultur/article13438253.ab

  Gilla

 4. Erik Rodenborg skriver:

  PS. Och i mina ögon är förresten den extrema nyliberalismen en tredje, och troligen den farligaste, extremhögern.

  Gilla

 5. TK skriver:

  Hur låter det när extrema muslimer dödar? ALLAHU AKBAUR ALLAHU AKBAUR ALLAHUA AKBARI!

  Vänstern är de sanna judehatarna i Sverige! De måste ha varit förtvivlade när de först var islamister som tog på sig ansvaret för att i LYCKORUS jubla mot en blond norsk för att kunna hoppa på SD

  Gilla

 6. Gunnar skriver:

  Jag är mycket skeptisk till alla dessa s.k experter. Innan man visste vad som hänt så sa flera av dom att det måste vara Al Qaida. Detta för att det hade skett två saker samtidigt. Den nivån är kommentarena på ofta.

  Jag anser att det framförallt är personen Breivik som är ansvarig för sina handlingar. Inte olika ideologiska rörelser.

  Gilla

 7. Charles skriver:

  Gunnar: Det är främst personen Breivik som är ansvarig för de handlingar han har genomfört. Men har har drivits av en ideologi som öppnar upp för sådana resonemang och sådant handlande.

  Det märkliga är att när en extrem muslim gör något knäppt, så beskyller man inte bara personen, inte heller enbart religionen som driver personen – utan även alla andra på planeten som råkar ha något drag som liknar idioten som utförde dådet.

  Ungefär som att man nu skulle börja titta snett på varje blond person, bli misstänksam mot varje blond uniformerad polis. ”Tänk om även han har för avsikt att skjuta mina barn?”.

  Men främst öppnar extrema och konstiga världsföreställningar upp möjligheten för förvirrade människor att genomföra konstiga saker. Det är inte svårare än så.Tyvärr.

  Gilla

 8. Antonia skriver:

  Alla kan göra en tolkning på honom. Klart är att han har konstiga sammankopplingar i hjärnbarken. Det är en individ som vi kommer höra mycket om resten av våra liv, och historien kommer sen stöta och blöta och ändå inte få rätsida på honom.
  Så han lyckades med mycket, Blev hatad, blev älskad. Omskriven. Säkert boken är på gång, och filmatiseringen är säker den med.
  Egentligen borde man ju tiga ihjäl honom, men det kommer aldrig att hända. Möjligen kommer efterapare dyka upp som kommer gå i hans fotspår.

  Gilla

 9. gurra skriver:

  Man kan väl dra slutsatsen att det var en galen kristen fundamentalist.

  Gilla

 10. christalbum skriver:

  Eller så kan man dra slutsatsen att det var en galen sabbatsgoy / extrem sionistisk fundamentalist.

  Gilla

 11. xmaverickx skriver:

  Islamisterna har ingen anledning att begå terrordåd i varken Sverige eller Norge,det är ju att bita den hand som föder en.
  Vi etniska skandinaver är småfågelungarna som kastas ur boet,och muslimerna är gökungarna som blir matade av våra intet ont anande föräldrar.
  Jag vet inte om filmen Gökboet fortfarande går på någon biograf i Tokholm,men den gick åtminstone i 10 år.Igenkännandets ”glädje”?

  Gilla

 12. Pingback: Breivik fick inte höra applåderna! Bernanke passar till kongressen! | Helena Palena

 13. Pingback: Svensk media mellan båt och brygga « Gotiska Klubben

 14. Pingback: Mamman galningen Breiviks akilleshäl! Vad är då pappan? | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.