Varför är Obama en lam anka? SOS Alarm: Lägg dig och dö!

Varför är USA nära konkurs? Världens smältdegel? Otroligt! Ska USA få fart på sin BNP-utveckling krävs att de amerikanska arbetsgivarna börjar anställa – något som för tillfället inte sker i tillräckligt hög grad. Vanligtvis brukar det uppskattas att det krävs mer än 250 000 nya arbetstillfällen per månad för att ge USA fart. Under juni ökade sysselsättningen utanför jordbrukssektorn med bara 18 000 personer. Det var den sämsta månadssiffran på två år och långt under förväntade 105 000. Den officiella arbetslösheten skrivs nu till 9,2 procent. Situationen lämnar de amerikanska hushållen utan konsumtionskraft, vilket utgör ett enormt problem för USA. Ska landet få någon utveckling att tala om krävs det just att konsumtionen hålls uppe. Den står för 70 procent av BNP. Kan det ha att göra med att bankerna tillhör privata familjer som skor sig själva på att skuldsätta och suga ut andra. Navet heter Federal Reserve som trycker virtuella pengar ur det blå och tar sen ränta på luften. Fy fan! Det är karteller och företag som styr USA. Det är synd om folket på gatorna och eländet kommer att smitta av sig på resten av västvärlden. Politikerna med Obama i topp är lama ankor som inget förmår och förslår! Haliburton! Haliburton! Monsanto! Monsanto!

Sverige är en liten lydstat till USA. Här ligger snart allt på entreprenad. Systembolaget t ex – vem äger det? Bergh har svaret. Kom och köp konserverad gröt. Emil Linnell ringer SOS och ber om hjälp. Sjuksköterskan frågade varför han gick omkring i lägenheten när han var så dålig. Vilken fråga. Polisen la först ner anmälan. Men när föräldrarna fick tillbaka Emil mobiltelefon från polisen upptäckte de att hans sista samtal i livet gick till 112. De begärde att få lyssna på samtalet. I går kom beskedet att den 51-årige sjuksköterskan åtalas för grovt vållande till annans död. SOS Alarm är ett aktiebolag med fyra affärsenheter och ska drivas med vinst. Vilken komplett idioti!

P.S. Det är märkligt få bloggare som skriver om orsaken till världens elände: Pengarna! Alla tror att det är så svårt. Det är meningen. Men det är lätt. Läs hos Lincolns Ett nytt penningsystem. Där får man bra förklaringar. D.S.

Gå med i Facebookgruppen mot bankernas skapande av pengar ur luft!

SvD DN DN DN SvD SvD Fria Tider


…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Varför är Obama en lam anka? SOS Alarm: Lägg dig och dö!

 1. orbiT tankesmedjA skriver:

  Sen som krydda säger lydmedian att saab affären har varit inbakad med regeringens lögn för de vill inte ha denna ryss, kan det va för att han har en alldeles egen bank som han kan då skuldsätta oss med genom saab..I alla fall så tyckte journalisterna att detta tillstånd med lögner räcker för regeringskris….Stage on säger jag, planerat byte på sikt till fänglande socialism (den dåliga socialismen)
  Men men detta har väl de flesta som läst Lincoln med mera fattat att det är lurt över allt i dessa ting. Kan alla svenskar bli som jag och tappa förtroendet för dessa lögnare ja då blir det ju paradoxalt värre fast om de inte gör det blir det än värre på sikt. B
  st att ta skiten när det inte växt till sig allt för mycke (vilket det förstås har)

  Gilla

 2. orbiT tankesmedjA skriver:

  Sen som krydda säger lydmedian att saab affären har varit inbakad med regeringens lögn för de vill inte ha denna ryss, kan det va för att han har en alldeles egen bank som han kan då skuldsätta oss med genom saab..I alla fall så tyckte journalisterna att detta tillstånd med lögner räcker för regeringskris….Stage on säger jag, planerat byte på sikt till fänglande socialism (den dåliga socialismen)
  Men men detta har väl de flesta som läst Lincoln med mera fattat att det är lurt över allt i dessa ting. Kan alla svenskar bli som jag och tappa förtroendet för dessa lögnare ja då blir det ju paradoxalt värre fast om de inte gör det blir det än värre på sikt. B
  st att ta skiten när det inte växt till sig allt för mycke (vilket det förstås har)
  För att kort säga varför lögnerna då, jo vi vill demokratiskt inte att de ska kunna spela vårt fula spel. Vi vill kunna producera på detta sett mot dem. Och vi alla bär skuld och blir till asholes i andras ögon ,alltså de vi utnytjar fast från vår sida heter det hjälp….Trött och suck…

  Gilla

 3. orbiT tankesmedjA skriver:

  Glömde ju att skriva att jag inte alls tror detta leder till regeringskris om de inte maglar fram budskapet och liksom som vanligt brer det på folket som smöret på en macka i vanlig ordning annars blir det inga reaktioner av den leende massan som diggar läget fast de inte vet läget fast de har ju hört att man ska digga läget och därför gör de så öh öh…Korspadet!

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  orbit: Det flyter på. Massan tror på media. Allt är så bra. Nej, snart blir det krig på gatorna. När krubban är tom börjar hästarna bitas. Sista ordet där var kul: Korspadet! Antar att du menar korvspadet. Men vi kan gräva i koret också – vilket görs – gud är allsmäktig och kan frälsa oss. Nej. Det enda som kan frälsa oss är Solen och medmänsklighet.

  Gilla

 5. Lincoln skriver:

  Jo, det är sjukt hur de leker med våra sinnen, får oss förslavade genom att skapa tro på att illusioner har värden och att påhitt är skulder.

  När det sociala kontraktet är brutet har folk inte bara rätt utan även en skyldighet att revoltera, precis som Rousseau skrev. Det sociala kontraktet har varit en lögn insvep i en massa skitsnack som ”demokrati”, ”marknadskrafter”, ”höger och vänster” etc som bara varit yta för att skyla lögnerna som det dolda sociala kontraktet varit byggt på. Nu kan inte media, politiker, finansparasiter, rättsväsende och undervisning dölja bedrägeriet längre när pyramidspelen rasar. Lögnerna och parasitismen lyser igenom skendemokratin alltmer.

  Nu finns egentligen bara två vägar: Antingen kommer makten att tvinga oss att acceptera det falska sociala kontraktet som varit grunden hela tiden med våld när illusionerna inte längre är verksamma och kan dölja lögnerna – eller – folket inser hur blåsta de blivit och gör uppror mot de som försöker härska genom söndring, splittring och lögner.

  Jag är optimist – jag tror att folk över hela världen har fått nog av denna förljugna parasitism som utger sig för att vara liberal (så att länders suveräniteter raseras och kan ersättas av denna lilla grupps förmåga att bilda stater i stater som är osynliga för folket men styr allt).

  Clintons mentor Professor Carroll Quigley beskrev det bra i boken Tragedy and Hope:

  ”The powers of financial capitalism had another far reaching aim, nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole.

  The apex of the system was to be the Bank for International Settlements [BIS] in Basle, Switzerland, a private bank owned and controlled by the world’s central banks which were themselves private corporations. Each central bank… sought to dominate its government by its ability to control Treasury loans…”

  Gilla

 6. Antonia skriver:

  Snart kommer vi ta emot emigranter från USA likt som USA tog emot invandrare från Europa som ville ha bättre tillvaro och delvist har hittat det ett tag,, men makten svek och nu har de snart lika svårt som deras förfäder en gång i tiden hade här i den gamla kontinenten.
  Utvandring i en upphottad version, så klart. Men kanske kommer det så småningom.
  Obama frälsaren…makten glider ur hans hand. Kraften också.

  Gilla

 7. Helena – there are about three lines of events running that led to this US economic crisis:-
  1. The shift off the gold standard
  2. The financialisation of the American economy
  3. The greed factor of the bankers and decision-making of the US politicians
  A. The gold standard
  After the great depression it is said that FDR took the US off the gold standard, and later that Nixon formalised that decision in the early 1970s. Having a tangible reference point for your currency and actual production determining value, is fundamental to having a stable and viable economy.
  One crucial and sensible thing that was done post the Great Depression was the passage of the Glass Seagall Act. It served to regulate the US economy, set parameters and was a tool for a type of central government financial management that obviously was absent at the time of the Great Depression.

  B. From the 1970s onwards – road towards fiancialisation
  By being off the gold standard, the question has to be asked – what tangible reference point is the US dollar’s value measured by. I would answer that it does not have one, but has two factors working for it:-

  i) It is the world’s reserve currency
  ii) International trade requires a stock of US dollars to do many transactions, so global demand serves to buoy the US dollar.
  Two further observations can be made here, and this links global finance to war. When Saddam
  Hussein signaled that he was shifting from the US dollar and selling his oil in the Euro – that
  was cause enough for the US to go to war.

  Again, when Gadaffi signaled that there was a push for a united Africa and that the gold Dinar
  would be the new tangible base set for establishing the new African currency – that was cause
  enough for the US to go to war. In Gadaffi’s case, the US and European motivations were
  somewhat greater than in Saddam’s case. With Saddam, he was merely making a shift from the
  US dollar back to the old European powers’ currency. In Gaddafi’s case, he was/is setting to out
  to establish totally new bench-marks for a continent that is resource rich and does have the
  potential and power in gold bullion reserves to be master of Africa’s destiny. If either Iraq –or –
  Libya were allowed to succeed in establishing a shift from the world’s reserve currency to sell
  those countries’ oil in an alternative currency, there would both be an example for other
  countries to follow and a knock-on adverse impact on global demand for US dollars.

  There is no genuine US or European concern about the welfare of the Libyan people – or – for
  the future of Libya. There is a deep concern about currency, dollars, hegemony and continued
  status quo world dominance.

  Ronald Reagan repealed the Glass Seagall Act. We then had increased paper chasing paper – not
  backed by much beyond world demand for the dollar and it being the world’s reserve currency.

  Clinton, when he removed Regulation Q regulating interest rates, finished off what Reagan set
  in motion and the jolly financial free for all became a circus of financial irresponsibility.

  With manufacturing jobs migrated to China, and other countries with lower production costs,
  the structural impact on the US economy is massive loss of jobs. Those American workers
  without jobs need some productive enterprise and opportunities to fill the gap left by the
  absence of many manufacturing jobs; the US economy needs tangible production to sustain its
  economy. The gap so far has been filled by a US dollar that reproduces itself without being
  backed by a solid bench-mark for its currency and replacement production to fill the gap left by
  the jobs that have gone overseas.

  C. The greed factor

  Bernie Madoff and others who raped the American economy operated within the background and context of observations A and B above.

  The American politicians have responded to the economic crisis in a way that truly baffles and begs the question – are they sane or are they all bought? With trillions lost due to the excesses of the Wall Street “banksters” – it is first then outgoing President Bush who returned trillions to the same group of people and then President Obama comes into office and mirrors precisely what Bush did, and gives some trillions more.

  Remove regulation; do not have proper governmental oversight and accountability for financial dealings, banking and monetary transactions – and what does this bring? Chaos, suffering for the populace, and on-going economic crisis that deepens without resolution or solution.

  Well – no focus by the American public as to why their economy is in the mess it is – not much critical thinking en mass. If an economy is sinking, then with a defence budget that has increased each year since post World War 11:-

  i) Does one trim the defence budget and allocate some savings from those cuts to large domestic projects to stimulate jobs and growth – or – does one increase the defence budget and not invest in domestic jobs for broad based production and the maintenance of social and political stability. Answer – increase the defece expenditure and don’t address the absence of jobs – that is what the US politicians have done.
  ii) Does one analyse the economy as a whole and try to understand on the macro level some of the factors that have structurally acted adversely against domestic jobs – then correct those flaws? Or – does one find scapegoats and blame the immigrants for loss of jobs. Blame the immigrants of course and don’t address the structural flaws.
  iii) Does one weigh that if the debt ceiling is raised yet again without turning inwards – be it by way of defence budget cuts or a FDR style “New Deal” – or – its modern day equivalent – then is it accepted that the bequest to future generations is debt in a dysfunctional and declining economy? Answer – raise the debt ceiling, leave the defence budget in tact and continue with business as usual.

  The picture I have painted of the US economy and of those who make decisions for its future – is not a rosy one.

  CB ( http://www.globaljusticeonline.com)

  Gilla

 8. Elisabeth skriver:

  Tagga ner och försök njuta av sommaren?

  Gilla

 9. That should have been Glass-Steagall Act ( http://en.wikipedia.org/wiki/Glass%E2%80%93Steagall_Act) – sorry ( my mistake)

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Courtenay: Thank´s for the summon. The world could be better off without the hegemony of the dollar and the crooked banksters that´s for sure. Africa needs a man like Gadaffi. But they will not allow him to unite and help the continent. There must be status quo.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.