Jordens Bluff: Människan har ALDRIG varit på MÅNEN!!!

Har människan verkligen varit på månen?

Har människan verkligen varit på månen?

Tror du på allt du läser i media? Det gör inte jag. Tror du att människan har varit på månen? Det tror inte jag. Kan vara kul att påminna om att månlandningen kan vara Jordens Bluff så här i Fugelsangens era och när kineserna nu också knatar omkring i rymden.

Jurij Gagarin från Sovjet var den första människan i rymden 1961. Han chockade en hel värld då han under några timmar cirklade runt jordklotet i rymdskeppet Vostok 1. Det satte fart på amerikanarna. Dom fick fanimej spader. Under hela 60-talet pågick en kamp på liv och död i rymden. Kennedy lovade att USA skulle ha en människa på månen inom tio år. Och i juli 1969 klev dom första människorna omrking på månen – och dom var amerikanare (fan tro´t).

Det har varit dockningar, rymdpromenader och landningar i kamp med ryssarna. Och många människor har strukit med. Men sen USA landsteg på månen fick ryssarna ge sig. Dom blev knäckta. Men den stora frågan återkommer – varför har dom inte återvänt en enda gång sen dom världsberömda promenaderna på månen.

Filmbilderna från månpromenaden visar ett grått ökenlandskap med en kolsvart himmel. En ensam astronaut i vit dräkt skuttar fram mot den amerikanska flaggan. Fanan vajar helt plötsligt till i vinden medan astronauten förtvivlat försöker få den att stanna. De pinsamma bilderna kablades ut över världen vid flera tillfällen under det amerikanska månprogrammet. För pinsamt var det. Om det blåste på månen så fanns det ju luft där, något som vetenskapsmän och rymdforskare samstämmigt förnekat. Och om det fanns luft – varför var då astronauterna tvungna att gå omrking i klumpiga dräkter när de lika väl hade kunnat andas utan hjälmar och visir? Kanske var det i själva verket så att bilderna från månen hade filmats på jorden?

Tanken på att den amerikanska rymdflygstyrelsen Nasa förde hela världen bakom ljuset började sakta växa fram i USA. Flera artiklar och böcker publicerades som pekade på en lång rad omständigheter som visade på samma sak: Allt var en jättelik konspiration där allt gjordes för att dölja att månprogrammet i själva verket aldrig lämnade jorden. Att allt var en bluff där hela mänskligheten blev lurad.

Avståndet från jorden till månen är ungefär 385 000 kilometer. Att ta sig dit okey – men väl på månen – hur kunde dom få raketen att lyfta därifrån mot jorden med tanke på hur man skjuter iväg Fuglesang o s v. Vilken apparat! Hur kunde bränslet räcka? You tell me…
År 2001 blev en dokumentär färdig om det här som heter: ”Conspiracy theory: Did we land on the Moon?” som producerades av tv-kanalen Fox Television och som ifrågasätter hela månlandningen. Filmen har visats vid flera tillfällen även i Sverige. Jag såg den för ett år sedan. Där sitter Nixon och Kissinger och talar om att det hela är en bluff. Det kan vi säga nu eftersom det hela är en vedertagen sanning – det finns ingen som kommer att tro oss var deras kommentarer.

Enligt Bill Kaysing och fotografen David Percy som gjort filmen så är månlandningen inspelad i en studio i Nevadaöknen, troligen i försvarets testområde Area 51. Ingen Apollo-farkost eller astronaut landade någonsin på månen utan cirkulerade runt jorden under drygt en vecka för att sedan inför tv-kameror och press landa i Stilla havet. Dokumentären om den stora månbluffen har fått ett stort genomslag runt om i världen.

Har du möjlighet ska du se filmen och dra din egen slutsats – det ombeds man som tittare att göra. Jag känner mig lurad och det gör 6 % (15 miljoner) av amerikanarna också. I dokumentären får man se regissören Stanley Kubricks fru berätta hur det hela gick till. Att det spelades in i en studio. Den mycket kände regissören själv är död. Flera av dom människor – bl a CIA-agenter – som var med om det här hemlighetsmakeriet har dött – förmodligen har dom blviit mördade för att eliminera så många spår som möjligt.

Har du möjlighet ska du också se science-fictionfilmen Capricorn One från 1978 så förstår du att månlandningen 1969 kan vara Jordens Bluff alla kategorier. Den filmen visar hur man relativt enkelt kant iscensätta en landning på en annan planet. Filmen handlar om hur Nasa fejkar en Marslandning på samma sätt som Kaysing och Percy anklagar Nasa för att ha gjort med månlandningen 1969.

Några tecken (det finns flera) på att det hela är en bluff:

* Det syns inga stjärnor på himlen på bilderna från månen. I själva verket borde stjärnorna ha synts tydligt eftersom det inte finns någon störande atmosfär i vägen.
* Den amerikanska flaggan vajar trots att det inte finns någon atmosfär på månen och att det därmed inte kan blåsa där.
* Det syns ingen eldkvast från raketmotorn när astronauterna lyfter från månytan.
* Skuggorna faller åt olika håll på vissa bilder, vilket de inte borde göra eftersom det bara finns en ljuskälla på månen: solen. Detta visar att Nasa använde sig av en studio med flera lampor.

Filmade Stanley Kubrick det hela i Nevadaöknen? Ja, säger hans fru!
En till film!

SvD DN SvD DN DN SvD SvD intressant

.……

Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

394 kommentarer till Jordens Bluff: Människan har ALDRIG varit på MÅNEN!!!

 1. Antonia skriver:

  Klart att det var en bluff. Men just då med dåliga tv apparater så gick de flesta på. Och som det är med mycket så får vi aldrig en riktigt ärligt svar från de som har medverkat i bluffen.
  Och det finns fortfarande forskare som kan bevisa att det har ägt rum

  Det är som med Cern-projektet, på varje för argument så finns minst en motargument.

  Men som du skriver är ju märkligt att aldrig har blivit en ny landning, bra den ”enda”. (jag såg faktiskt dokumentären, men numera så börjar jag misstro allt, även dokumentären 😉

  Gilla

 2. ohlundonline skriver:

  Helena:

  Jag tror helt absolut att Månlandningen var äkta.

  Eftersom jag är född dagen före julafton 1959 så var jag stor nog att kunna följa det hela via TV.

  Dessutom var jag medlem i en astronomiklubb när det begav sig.

  USA gjorde en otrolig storsatsning genom Apollo-programmet och målet var just att skicka folk till Månen.

  Dessutom var det en otrolig rymdkapplöpning mellan USA och Sovjet, där båda ville vara först av prestigeskäl.

  Hade någonting varit fejkat så hade sovjeterna slagit larm, men nu gratulerade de USA istället.

  Det som förvånar mig mest är att det är så många som tror att människan aldrig varit på Månen.

  Man får inte glömma att Apolloprogrammet var lika kritiserat i USA då, som Irakkriget är idag, eftersom det var så hiskeligt dyrt och med tanke på alla hungerkatastroferna runt om i världen.

  När målet – att skicka människor till månen – uppfylldes, var nyhetens behag borta, samtidigt som Mars var alltför långt borta, och då ville inte politikerna betala lika mycket till rymdforskning längre.

  Men visst har människor varit på Månen.

  Tekniken blir hela tiden billigare och bättre och den dagen är inte avlägsen när vi har städer på Mars.

  Det är dumt att ha alla äggen i en korg, och att ha alla människor på jorden är en otillräcklig riskspridning.

  En dag kommer ju en jätteasteroid att slå ut livet på jorden.

  Neil Armstrong var förste man ut på främmande himlakroppar, man knappast den siste.

  Jorden är vår vagga – inte vårt slutmål! 🙂

  Gilla

 3. znogge skriver:

  Vet ihnte vad jag ska säga så jag säger nog inget mer än att det är klart intressant!

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Jag skrattar – kanske lika bra att vara skeptisk till allt. Mitt i alltihopa är ju världen sjuk…

  Gilla

 5. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – HelEna – En av anledningarna till att just Månen ej varit så intressant – eller snarare sagt portförbjuden av någon/några att besöka – officiellt i vart fall – är att det måhända finns ganska mycket ”jordskrot” där, troligast…

  Personligen så är jag åt hållet helt säker på att det finns en hel del med ”jordingar” i skrivande stund på månen – som är såväl amerikaner som ryssar. Jag ka