Dig it: Ät svenskt! Feta sorteras bort! Stjärtgossar

För att få åkermark torrlades under flera decennier vattendrag för att skapa mer tegar att odla på. Som allra mest under 30-talets finanskris när varje arbetslös fick en spade i handen med ordern att gräva diken. Idag importerar vi hälften av det vi äter och vi exporterar därmed miljöproblemen. I Ryssland och Polen finns enorma djurfarbiker som släpper ut avfall i havet. Miljförstöring av stora mått. Om inte annat så för miljöns skull borde vi i stället satsa på att bli självförsörjande genom att producera mer livsmedel här, med vår stränga lagstiftning och förhållandevis låga näringsläckage. Vårt grannland Danmark släpper ut 63 kilo kväve per invånare och år till våra gemensamma hav. I Sverige är motsvarande siffra14 kilo skriver fyra företrädare för LRF.

Därför ska vi också tänka ett varv till när vi står där i mataffären. Våra val påverkar miljön och våra vatten. Genom att ta ansvar för vår egen konsumtion och handla svenska livsmedel, tar vi också ansvar för vår gemensamma miljö, biologisk mångfald och sysselsättning här, där vi kan vara med och påverka.

Det låter ju bra. Men dom tycks glömma att vi är med i EU och måste upphandla på marknaden. Och då är det billigast som gäller. Vad ska vi ha EU till om man inte ens kan harmonisera utsläppet av kväve? Så naturförstöringen åtminstone blir lika för alla invånare.

Feta människor diskrimeras på arbetsmarknaden. Jaha! Här gillas inte olika. Det är nog självklart. Har man ett företag och vänder på varenda krona måste man nog se om sitt hus. Kan med andra ord kosta mer än det smakar att anställa en som är fet. Hur farligt är då fetma? Övervikt och fetma är, nästan lika farligt som rökning. Vikten, stillasittandet och kosten är större riskfaktorer än alkohol- och tobakskonsumtion tillsammans. Den ökade vikten hos t ex amerikaner förtar snart hela den positiva effekten av att de minskat på rökandet.

Hur kommer det sig att män tycker om unga pojkar? Är det genetiskt? Eller, beror det på att mannen ifråga själv blivit utnyttjad som barn? Anklagelserna om att friidrottstränaren Viljo Nousiainen skulle ha begått sexuella övergrepp var ingen nyhet för Örgryte IS, tvärtemot vad klubben tidigare har påstått. Viljo utnyttjade Sjöberg under många år. Tur för karln att han är död så han slipper stå där med skammen.

SvD DN SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Dig it: Ät svenskt! Feta sorteras bort! Stjärtgossar

 1. Antonia skriver:

  Så många som utnyttjar barn numera. Snart är det inget skam längre. …utan en rättighet.
  Hur mår feta egentligen? Inte kan de må bra. Jag har ju haft övervikt och inget var ju lätt. Fick lära mig att klä på mig på annat sätt för helt plötsligt var det inte en enkel match att ta på sig strupbyxorna längre.
  Nu har jag kämpat ner vikten till en okey nivå. Och känns så mycket bättre.
  övervikten var en en gångs företeelse, den ska aldrig tillåtas av mig igen.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia: Hur kan man gå på ett litet barn? Kan inte förstå det. Otroligt! Jag skulle vilja hudflänga varenda en.

  Tänk, på 1700-talet var det bara rika och fogdar som var feta. Folk äter margarin, vetermjöl och socker och blir feta plus alla chips och drickor. Man ska arbeta med kroppen och äta enkelt. Ganska lätt egentligen fast svårt i vår tid när företagen vill att vi ska äta deras processade mat och det är reklam för den överallt.

  Gilla

 3. UrbanochKarin skriver:

  Det är så mycket som är fel men ändå så självklart tycker man. Det vore oklokt att fortsätta konsumera så som vi gör. Men så länge någon kan tjäna en krona på vare sig det är oetiskt eller inhumant, så kommer man göra det.
  Man borde ändra på, så att det alla gör från och med idag och som senare kan framkalla skada. Skulle få stå för det på något vis. Kanske det blev lite mer eftertanke då?
  För det verkar saknas.
  Ha en bra vecka 🙂

  Gilla

 4. Philippe Ohlund skriver:

  ”Kan med andra ord kosta mer än det smakar att anställa en som är fet”.
  Javisst är det ekonomiskt tänkande som ligger bakom, Helena.
  Dalig hälsa leder till ökad sjukfranvaro, vilket de flesta företag försöker minimera.
  Hur manga feta 70-aringar ser man promenera omkring pa stan?
  Inga, för de är för länge sedan döda.
  Mainstreammedia försöker padyvla folk att avvikande sexuellt beteende är okej och det är bl a därför det tyvärr förekommer sa manga övergrepp.
  I Belgien vill frun till den kände pedofilen Dutroux, som hjälpte honom lasa in barn i källaren där de fick svälta ihjäl och sedan grävde ned dem i hans trädgard, hon vill nu bli nunna i Frankrike den resterande fängelsetiden.
  Domstolen tyckte det fanns sa manga pedofiler redan i kyrkan, sa det inte skulle vara nagon match för dem att ta emot en till.
  Nunnorna i Frankrike har dock reagerat och är tydligen inte särskilt förtjusta över idén…

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Urban: Tycker synd om våra hav. Så skitigt det är och förgiftat. Stackrs fiskar och andra vattendjur. Plus all plast som slängs i haven. och all olja som dumpas när ingen ser. Hur tänker en sån kapten? Inte på naturen i alla fall.

  Philippe: Det är klart det är pengar bakom. Vem har råd att anställa en som är så fet så den har svårt att röra sig?
  Tror den där pedofilen i Belgien heter Mark i förnamn. Vilket svin! Vem trodde han att han var. Hoppas dom aldrig släpper ut honom. Hon kan gärna bli nunna och försöka gottgöra. Är helt överygad om att Gud aldrig kommer att förlåta henne. Aldrig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.