Stockholmshelvete! Flytta medan tider är! Bildt får blogga men inte Petra!

Det hettar till. Rusningstiden har förlängts i huvudstaden. Börjar nu redan kvart i sju på morgonen och halv fyra på eftermiddagen. Vissa äter frukost i bilen för att spara tid. Jag stack från Stockholm p g a tunnelbanan. Tänkte så här kan man ju inte ha det i sitt liv. Stack till USA och kom inte tillbaka till staden. Suveränt att bo på landet. Ska jag åka fyra mil här är det raka gatan. Ska jag åka bil samma sträcka i Stockholm – wow! – kommer man någonsin fram. Köa. Stressa. Hata (Falling Down). På landet får man snudd på en herrgård för samma summa som en etta kostar på Södermalm. Waidelich vill att tunnelbanan ska ses som en nationell angelägenhet. Att staten och regionen ska gå in och betala utbyggnad. Han säger att flaskhalsarna hotar tillväxten i Stockholm, och att det påverkar hela landet. Ja, så kanske det är.

Arbetslösa Petra Löfmarck,
39, riskerar att bli av med sin ersättning. A-kassans utredare läste hennes privata blogg – och misstänkte att hon tjänat pengar i smyg. Kränkande, tycker Petra. Hur kan det komma sig att det är så olika. Carl Bildt bloggar på arbetstid och har gjort det sen han blev utrikesminister 2006. Märkligt! Det är skillnad på folk och fä – på kreti och pleti. Har bloggat om det på Newsmill och här.

DN Fria Tider

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Stockholmshelvete! Flytta medan tider är! Bildt får blogga men inte Petra!

 1. snawitz skriver:

  Man behöver inte flytta, det gäller bara att anpassa sig
  T.ex. att gå upp tidigare eller skaffa ett jobb nära sin bostad

  Gilla

 2. svenskasvensson skriver:
 3. AJ skriver:

  BAH det där är ju inget nytt. Man kan ju bli utförsäkrad för att man har en blogg eller hemsidor på nätet.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  snawitz: Verkligen! Anpassning var ordet. I framtiden blir det Window Gardening som gäller.

  svenssons: Klart det handlar om att få jobb. Att vara där som jobben finns. Skulle tro att det är gynnsamt med alla på ett ställe dock,

  AJ: Nä, inget är nytt under solen. Men visst är det konstigt att vissa får blogga men inte andra. Svara på det du som verkar kunna.

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Det är skillnad mellan folk och fä. Räcker om man kollar Kahn han kan bo lyxigt medan advokater hittar rätt vinkling på hans ständigt viagra behandlat ståfräs. Bild kan blogga och ingen säger till. Inte sänks hans lön heller, för han kanske kan få in lite extra.
  Har man varit i smeten sitter n´men ordentligt gjuten i smeten.
  Får löner fast de inte jobbar. Inte heller anstränger sig för att få jobb. Ja, varför skulle de göra det. 50-60 tusen i månaden är mycket bättre än kanske en lärarlön. Varför ha det bråttom.
  Att sånt skickar fel signaler till folk är väl inget att bry sig. De skäms inte. Huden är som på en rhinoceros (latin för noshörning). Huden är tjock.
  Och alla verkar tro att man blir miljonär bara för att man har en blogg. Alla är inte framgångsrika.

  Gilla

 6. Madeleine skriver:

  Köerna i Stockholm är helvetiska och trängselskatten har inte hjälpt ett skit för det flyttar in en massa lantisar oavbrutet. Om 3 år är det ytterligare 300 000 som flyttat till stockholm. Samtidigt jävlas de förbannade miljöpartiststollarna med att överklaga beslutet om att bygga ringled runt Stockholm. En sådan ringled har Malmö haft i 38 år!

  Miljöpartiststollarna vill korka igen Stockholm för att tvinga bilisterna åka kollektivt. Men tunnelbanan är hopplöst omodern med en snittfart på 17 kilometer i timmen. Metron i Paris snittar 67 kilometer i timmen.

  Gilla

 7. Philippe Ohlund skriver:

  Själv har jag alltid tyckt bra om Stockholm.

  Skulle jag nagonsin flytta tillbaka till Sverige igen, skulle jag inte kunna tänka mig bo nagon annanstans än i Stockholmsregionen.

  Landet har egentligen aldrig varit min melodi, men det är nog en vanesak.

  Snarare tycker jag att Stockholm är en för liten stad.

  Jag trivdes bra pa Manhattan exempelvis.

  Att Carl Bildt bloggar tycker jag är utmärkt. 🙂

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Antonia: Nu tog du i! Men jag håller med. En gång inne i smeten så jäser du med kakan!

  Madeleine: Tack för bra info. Ringled runt Stockholm har också varit på tapeten i 30 år. Det är väl den som ska gå via Kungshatt om jag inte missminner mig. Jasså – har dom sån fart på banan i Paris. Trodde Sverige var bäst! Märkligt att MP kan vara så stort i Stockholm. Men det anses väl chict att ha en latte i hand och rösta på dom när man bor på Södermalm.

  Philippe: Landet är städernas lungor. Kan åka till Stockholm och vara där ett tag. Men sen är skönt att lämna eländet. Jag har inget emot att Carl Bildt bloggar. Det är bara märkligt att han får göra det på arbetstid men inte andra. That´s all.

  Gilla

 9. HerrNord skriver:

  Men utrikesminister Bildt är ju Friherre & han har ju sina adelsprivilegier att hålla sig efter till skillnad från bönder som du & mig. Hur kan du också kräva att Friherre Bildt ska sluta blogga under sin arbetstid? Det är ju nästan kränkande emot denna man som är bättre än oss både genetiskt & ekonomiskt.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  HerrNord: Det har du ju rätt! Tänkte inte på det! Trodde vi levde i en demokrati där alla är lika och ska ha samma rättigheter. Står det inte så i FNs deklarationer om mänskliga rättigheter. Tror det. Står mycket fint där. Undrar varför det står när det inte efterlevs på nästan inte någon enda punkt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.