Barka åt helvete! Storebror ser snart ALLT du gör!

När jag hörde om den makabra olyckan med bussen som rusade ner på trapporna och in på torger tänkte jag genast att det kunde vara ett sabotage. Ett slags nytt självmordsbomberi. Röd var bussen dessutom. Men icke. Synd om den kvinnliga föraren. Det var nog fel på bromsarna.

Final mellan två av historiens bästa lag – Barca och United. På världens mest kända arena. Då blir det fotbollsfest. Och allra mest festar man i Barcelona efter segern i Champions league-finalen med 3–1 mot Manchester United. Tur att dom har något att jubla över i Spanien med tanke på hur stor arbetslösheten är. Speciellt bland ungdomarna.

Iran tänker skapa eget internet för att undvika att folk ska kunna göra uppror. Men det finns alltid smygvägar. Tor-projektet lanserar ny teknik som ger nya möjligheter för oppositionella att nå varandra. Samtidigt ökar spårbarheten i och med det. Därför är Tor-projektet viktigt. Vi ser det som en möjlighet för krafter som jobbar för mänskliga rättigheter och demokrati att göra det med lägre risk, säger Sida:s kommunikationschef Joachim Beijmo. De som kontrollerar våra pengar kontrollerar allt. Om kontanterna försvinner så sitter vi i ett virtuellt fängelse. Då kan vi inte sjoksa med varandra och tjäna lite svart här och där. Synd. För det är just dom svarta pengarna som får samhällen att gå runt. Svarta pengar blir vita på några timmar. För det finns väl ingen som lägger dom i madrassen. Man springer nog snart in på affären och handlar och så kommer dom in i systemet i alla fall.

Lincoln på bloggen Ett nytt penningsystem har gjort årets inlägg: Google vill åt din plånbok. ”Google jobbar på den totala övervakningen av alla genom att stoppa plånboken i mobilen. Allt görs för att stänga dörren till kontanter som är decentraliserade och har integritetsskydd.”

DN DN SvD Expr Expr Expr

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Barka åt helvete! Storebror ser snart ALLT du gör!

 1. Nä det var nog inte fel på bromsarna… dom låser sig eftersom det handlar om tryckluft (skrev också om detta) hon kanske somnade efter för mycket jobb? Tillfällig sinnesförvirring? Mobilen ringde? Ett ögonblicks ouppmärksamhet räcker i den snäva kurvan eller att man inte orkar vrida på ratten tillräckligt så går bussen rakt fram… i varje fall var det ett mirakel som inträffade (som jag skriver). Skyddsänglarna var där.

  Gilla

 2. Lincoln skriver:

  Tack, Helena!
  Jo, att detta inte diskuteras är mer än sjukt!

  Jag skrev en kommentar på Christian Engström, piratpartiets blogg:

  Jag tror piratpartiet måste lyfta debatten gällande pengar till att fråga vad som händer med upphovsrätten till våra egna liv när pengar blir en del av en mobilen och nätet. Integritetsaspekterna och risken för ett storebrorssamhälle är redan idag så stora. Google jobbar på den totala övervakningen av alla genom att stoppa plånboken i mobilen. Allt görs för att stänga dörren till kontanter som är decentraliserade och har integritetsskydd. Man börjar se hur det totala kontrollsamhället formas – i all välmening så klart!

  Hur pengar skapas, av vem och hur vi använder dem är frågor som lider av ett enormt demokratiunderskott. Hur upphovsrätten till våra egna liv, våra egna tankar och integritet kränks och stängs in i ett digitalt fängelse måste upp på den digitala dagordningen.

  Redan har det hänt att penningsystemet skapat digitalt laglösa. De Somalier som, utan rättegång fick sina konton avklippta (och det sedan visat sig att de var helt oskyldiga)hamnade blev utan möjlighet att försörja sig då de inte längre kunde komma åt sina pengar på kontot. Vad är det som säger att andra tankebrottslingar i ett framtida samhälle utan kontanter kan få sina tillgången till sina konton avklippta och därmed utan möjlighet att försörja sig? Detta i synnerhet när en sökmotorjätte som bevisat kör data mining och fullständigt skiter i integritet ska ta hand om din digitala plånbok.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Tänk om kvinnor inte kan! Allt vill säga. Undrar om det är tungt att styra en buss. Men med servostyrning går det väl lätt. Men tänk om bussarna är lika tungstyrda som sovjetbilarna av märket Lada. WOW!

  Lincoln: Alla partier borde lyfta denna fråga. Men ingen tänker på pengarna. Men det måste upp på bordet. Ska tipsa KD som behöver en bra fråga. Kanske Göran Hägglund är mannen att stunna på? Nej, skulle inte tro det. Vem törs. Kanske SD? Det är verkligen en het potatis! Kolla mitt senaste twitter?

  Gilla

 4. lelle skriver:

  Bussen som rusade utför trapporna …..
  Har inte förstått vad som menas med att bussen ”rusade …”. Bussen kan väl knappast rusa, möjligen kan motorn har rusat, dvs förhöjt varvtal av någon anledning. En möjlig förklaring till bromsbortfallet är att motorvarvtalet vid tomgång var för lågt, då fungerar inte hjälpservon till bromsen utan föraren får verkligen stå på bromspedalen med kraft.
  Lelle förare

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Jag är nog den enda snart som är för cash. Gammal skola. Får lättare att se vad jag har att röra mig med. Är plånboken tom så har jag inga pengar. Men om uppkopplingen inte fungerar då vet jag inte så mycket. Och minnet ( i mitt huvud) är inte lika bra som var förr heller. Och vad händer om strömmen går? Genom olycka eller sabotage? Då står man där. Google betalning kommer jag antagligen inte använda.
  Google var bra men nu börjar de ta över allt. Och det gillar jag inte heller.

  Gilla

 6. Lincoln skriver:

  Helena
  Jag får lära mig det där med Twitter någon dag. Är lte efter där (eller paranoid? 🙂 )
  Det du skrev tidigare om svart jobb och kontanter håller jag faktiskt med om. Skrev om det i ett tidigare blogginlägg:
  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/04/06/skatt-pa-vanner-och-gentjanster-snart/

  Antonia
  Sunt!

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  lelle: Det är klart att det är motorn som rusar. Jasså – så du menar att kvinnan inte orkade stå på bromspedalen tillräckligt mycket.

  Antonia: Kommer det verkligen att funka utan pengar i handen? Det tror inte jag. Människan har alltid haft olika betalningsmedel och så ska det fortsätta i min värld. Det blir för sårbart. Tänk om alla har pengarna på nätet och allt klipps. Hur ska vi då kunna köpa mjölk och bröd? Det kommer bli krig på gatorna. Det är då ett som är säkert.

  Lincoln: Det där med twitter är överdrivet. Men det är kul. Och vill man ut något så är det bra hjälpmedel. Om man får så många som läser är en annan sak. Och twittrar tillbaka. Men jag kan twittra med Obama, Declan Ganley, Karl Rove, Carl Bildt och Thomas Mattsson på Expressen om jag vill. Så man ska nog ta chansen.

  Gilla

 8. per skriver:

  Från Ann Helenas sida,
  ”Även en grupp Keolisanställda, tidigare Busslink, som fanns på plats i samband med förarbytet chockades, och togs om hand av företagets krisgrupp.”
  – Brukar aldrig behövas mer än de två förarna vid förarbyte, märkligt!

  Oklart vad har Ann Helena för källa på förarens ålder och dotterns namn. Det kan inte stämma eller så har de skyddade uppgifter.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.