Sahlin ger Juholt vind i seglet! Kungen (S)ka bort! Körsbärsblom på Balkan

Att döda under körsbärsblom och humlors sång måste ge en evig skärseld i helvetet!

För första gången sedan valet är Socialdemokraterna större än Moderaterna visar en majmätning. Partiet har ökat med fyra procentenheter sedan Håkan Juholt blev partiledare. Nu ska Reinfeldt se upp skriver Expressen. Nej, det behöver han inte. Att sossarna går fram beror på att Mona Sahlin har lättat. Var tog hon vägen förresten? Det är nog mer känslan av att äntligen har vi sossar fått något att rösta på igen som ger Juholt vind i seglen.

Hur ska det gå för kungen och monarkin? Media kör hårt för att svärta ner. Victoria är i Berlin och säger att det känns att vara där. Kan Silivia rå för vad hennes pappa gjorde? Kan Victoria lastas för vad hennes morfar gjorde? Det finns dom som tycker det. Vi får se vad Silvias egen granskning ger. Dock vill en majoritet av svenskarna ha kungahuset kvar.

När kriget pågick på Balkan minns jag att jag tänkte: Men hur kan man slakta folk i byarna när körsbärsträden blommar? Fick inte ihop det. Det skulle ju aldrig mer bli krig i Europa. Och så dessa blodbad. Vad var det som hände? Kan någon ge en version som inte media ger? Efter tio år som gömd är Ratko Mladic gripen. Han är 69 år. För att det inte ska råda någon som helst tvekan om att det är Ratko Mladic, 69, Europas mest efterspanade man, som frihetsberövats ska man genomföra ett dna-test. Ratko Mladic gick under namnet Milorad Komadic när han greps. Han levde gömd hos en kusin. Nu kan han inte förhöras för han är för sjuk. Ja, det sliter nog att hela tiden känna sig jagad. Men vad var det som hände i den ljuvaste tiden på Balkan? Vårt körsbärsträd blommar för fullt. Det blir mycket körsbär i år. Igår satt jag en stund på en gren och lyssnade på humlornas sång. Så underbart! Så hur kan man slakta människor i en sån ljuvlig tid?

Australien har världens lyckligaste folk. Sverige kommer på tredje plats!

DN DN SvD SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Sahlin ger Juholt vind i seglet! Kungen (S)ka bort! Körsbärsblom på Balkan

 1. Rickard skriver:

  Det var en gång—-ett kapitel i historien—-ett land där demokratin hade övergått till närmast nåt slags folkvald diktatur, byggd på kontroll——genom hela samhällssystemet, men bara lite lagom så där—med fina små uppbyggda monopol och ett land med endast 2st TV kanaler ”2 stycken—just det—för med bara en kanal hade det kunnat se ut som politiskt styrd propaganda—–Det var en tid då inte folk kunde yttra sig som—-så ”här” t.ex… för det fanns inget—internet—Det fanns en tid då endast de rödas röster hördes—-det var nästan—TABU—att prata politik om man inte var—korrekt—Men tack och lov är den tiden—FÖRBi!!!!!!!!

  Gilla

 2. ecwho skriver:

  Hej sköna Helena,
  -du skräder inte orden men låt gå för det då, -skönt att någon vågar tala ut…
  -jag tror att den som ger Juholt vind i seglen är knäppgöken Bodström, -han tål bara inte att bli emotsagd…
  ha det…

  Gilla

 3. ”Vad var det som hände? Kan någon ge en version som inte media ger?” undrar du Helena över varför Serbien-Kosovokriget drogs igång.

  Ja, det undrade också befolkningen i dessa länder,när det startade. ”Vi vet inte vad som hände, vi har levat helt ifred med varandra, men plötsligt hände något, som vi inte kan förstå vad det var”, sa i tv-intervjuer flera av innevånarna i de båda länderna.

  Troligaste förklaringen: General Electrik och Mac Donald Douglas, världens största vapenfabriker/nasare hade två år före nämnda krigs uppstart tillsammans sålt vapen för 32 tusen milliarder kronor. 1 år innan kriget sålde de för bara 12 tusen milliarder kronor. Detta stod att läsa i flera tidningar. Där rapporterades även om sparkade, vd:ar och styrelser i de båda jättebolagen, liksom om sparkade arbetare i massor, social oro och politiker som hamnade i ”djupfrysen!” Bolagen stod med sprickfulla lager. All produktion var stoppad. Bolagen, samhällen, politiken var i totalt kaos. NÅGOT måste hända, som satte fart på vapenförsäljningen, produktionen, räddade politikerna in i värmen igen.

  CIA är det troliga namnet på räddarna av de båda bolagen, politikerna, samhällena – på bekostnad av tusentals blodpölar på Balkan!

  General Electrik och Mac Donald Douglas blomstrar nu!!!

  Gilla

 4. carlnorberg skriver:

  Håkan Juholt kan mycket väl komma att omge sig med kloka människor som ger honom kloka råd, det återstår att se men han har ännu inte gjort bort sig i någon större omfattning och det räcker ju långt i den konkurrens som råder.

  Ingen skall naturligtvis lastas för andras gärningar, men ingen skall heller orättfärdigt dra nytta av andras ogärningar och det är en jävla skillnad.

  Och att Mladic gripits av underrättelsetjänserna just nu, samtidigt som WSJ lanserar en Israelisk kandidat till IMF sker inte av en slump, det är gammal vanlig bipartisan opinionsbildningsmetodik med religionen som medel i detta som instabiliserande verktyg.

  Gilla

 5. badaren skriver:

  Tyvärr tror jag inte att Juholt är mannen för jobbet. En person i hans position bör tänka först och tala sen. Därmed inte sagt att Juholt försöker, han kanske bara har haft lite otur med hur han tänkt innan han talade – vid vissa tillfällen.
  Om Juholt inte snabbt skaffar sig klokt folk som kan tala om när han ska tala och vad han då ska säga, blir han a peace of a cake för moderaterna.
  Risken finns att han bara blir ett kortsiktigt – nyhetens behag för velande väljare.

  Gilla

 6. elena Palena skriver:

  Rickard: Tack och lov! Instämmer! Sverige är ett mycket rött land. Att moddarna har makten för stunden är bara spel för galleriet. Skattesatsen är lika hög.. Det enda som skiljer är att borgarna ger folk några hundringar mer i plånboken varje månad. Det är allt.

  echwo: Menar du att Bodström inte tål att bli emotsagd. Skriver man en bok slipper man det. Då sänder man och så får resten reagera. Den som står upp och håller tal inför en grupp har också makten för stunden. Makt kan ha många ansikten. Bodström kanske tycker att Juholt inte är fin nog. Har inte läst boken. Kanske ska. Men har han dödat en ko med en sten tänker jag ”döda” honom.

  Forslin: Tror jag köper ditt vapenpplägg. Det är mycket lätt att starta krig. Det finns konflikter överallt att blåsa lite liv i. Sen är allt igång. Bakom allt ligger pengarna.

  Norberg: Det spelar ingen roll vem som leder sossarna. Juholt duger lika bra som någon annan alldenstund makten finns någon annanstans.
  Lämpligt att fyra på lite och vända blickarna åt ett annat håll. Köper det upplägget också. Men varför ska dom spela teater. Istarel gör väl precis som dom vill med Amerika i ryggen.

  Badaren: Se kommentarer ovan. Juholt är kul. Gillar folk som går utanför ramarna. Det är bara ett problem och det är att man inte får det i politiken. Då hugger media som gamar och det blir rubriker av nästan ingenting. Men sånt säljer.Ramarna! Gamarna! Polis! Polis! Potatisgris!

  Gilla

 7. Philippe Ohlund skriver:

  Jag har bara sett bilder pa Juholt.

  Ingvar Carlsson var kul, sa Juholt kanske ocksa är kul. 🙂

  Juholt paminner lite om Krösus Sork i Bamse.

  Reinfeldt är teflonansiktet kan jag ana.

  TV-duellerna mellan teflonansiktet och sorken blir säkert värda namnet. 🙂

  Hoppas folket käkat honung innan!

  Gilla

 8. Antonia skriver:

  Egot är för stort hos vissa.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Philippe: Ja, det var en kille på Dagens Industri som skrev så om Reinfeldt. Tycker jag stämmer. Kan verkligen bli kul debatter. Båda är på sätt och vis som seriefigurer. Det har du rätt i.

  Antonia: En del är så uppfyllda av sig själva att dom spricker som trollen gör i ljuset.

  Gilla

 10. Philippe Ohlund skriver:

  De har uppenbarligen ätit sin spenat i varje fall. 🙂

  Men det aterstar att se om de är sprickfärdiga…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.