Lina till coola Ola! Poor kid!

Ola Lindholm snygg kille som setts i TV under många år i barnprogram. Han är 40 år och sitter i Bris styrelse, är programledare för Wild Kids och chefredaktör för Kamratposten. Har han nu tagit kokain och nekar ska det mycket till att ta tillbaka och berätta sanningen.

Såväl polisens prov som Rättsmedicinalverkets analys visar att Ola Lindholm hade bensoylekgonin i urinet. Lindholm säger att han aldrig har tagit några droger. Lindholm åtalades på fredagen för ringa narkotikabrott. Blir han fälld ryker väl alla uppdrag. Men om det inte är kokain i provsvaren – vad kan det då vara? Det ser ut som killen ljuger. Undrar hur han mår? Han borde lägga korten på borden. Idag kan vad som helst hända. Allt glöms. Floden flyter på och all moral med den. Säger bara Bill Clinton, Kungen och alla lögner om bin Laden.

Uppdatering: Ola Lindholms nyöppnade blogg med ett enda inlägg!

Jag har läst Lindholms inlägg. Huvaligen hur det får gå till. Att bli haffad och visiterad inför öppen ridå och sen lämna urinprov i en trappuppgång just like that! Kan det vara möjligt? Kan det vara rättssäkert. Tydligen. Och bli jagad som en hare av Expressen sen som ger sin version. Huva! Tur att man kan skriva på en blogg i det läget och berätta hur det verkligen gick till. Berätta sin – harens – version i drevet.

Förresten – är det inte förargelseväckande beteende att pissa i trappuppgångar?

Thomas Mattsson talar ut i Resumé:
Skjut inte på budbäraren

DN SvD AB

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Lina till coola Ola! Poor kid!

 1. Niklas skriver:

  Om man ska tro på uppgifterna att det är höga halter (1,9 mikrogram/milliliter) i provet så borde väl det synas att han är kokainist. Det borde i så fall finnas sprutmärken eller så hade näsan varit frätt av regelbundet snortande. Av bilderna ser jag inget av detta utan han verkar vara välskött och sköter sina jobb utan anmärkningar. Är det möjligt att en tung kokainist skulle dölja sitt missbruk så bra? Jag vet inget om narkotika men det ser i alla märkligt ut. Den för mig vanliga bilden av en kokainist är en person som ligger ute i källare eller på gatan och ser allmänt risig ut.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Niklas: Håller med! Killen ser för healthy ut. Såg bild på en kvinna som hade fått hela näsan förstörd p g a av allt snortande. Nä, skulle aldrig kunna tänka mig att dra in något sånt i näsan. Slemhinnorna därinne ska man vara mycket rädd om. Och tänk att komma ut från en fotbollsmatch lugn och sansad och bli tagen av polisen. Men herregud – har dom inte annat att syssla med. Tänk om Ola är oskyldig?

  Vore jag åklagare skulle jag fråga hans vänner. Som dom gör i deckare på TV.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Fast hur får man in kokainet i kroppen om man nu inte tar den själv?. Har han suttit på en parti kox på matchen. Och varför tog polisen honom? För glansiga ögon?
  Kanske har polisen blandat bort urinprovet som de tog i trapphuset.
  Kanske var det polisen som skulle behöva lämna ett urinprov, och så tog de Ola för att byta ut en säkerligen säker urin till det egna.
  Eller är Ola inte är så snäll som man gärna vill tro.
  Tänkte häromdan just att hur länge ska han vara barnens mysfarbror. Han borde lämna det över till yngre förmågor kanske…

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Man undrar ju. Varför gå på match med kokain i kroppen? Då måste man ju vara gravt beroende om man tar det mitt på dagen. Han kanske var deppig för att AIK låg över mot Mjällby med tre – noll när han gick. Kanske han snortade på läktaren. Nä, det kan man ju inte göra.

  Han ser mager ut. Som om han skulle kunna vara en snortare. Men det är nog hans läggning. Nä, tror inte han håller på med koks. Det måste ha hänt något annat. Han ser ung ut så han kan vara mysfabrbro ett tag till skulle jag tro. Blir han fälld blir han säkert av med alla uppdrag. Det finns så många andra wannabees att ta till.

  Gilla

 5. Torbjörn skriver:

  Jag trodde snarare att kokain var högrestånd- och kändisdrogen No. 1? Kan man snorta skiten, så måste det väl gå att blanda i mat eller drinkar. Kan han inte skylla på det? Att hans Spaghetti Bolognese förmodligen varit toppad med kokain istället för parmesan?

  Jag prövade kokain en gång. Blev bjuden av en engelsk bekant i London 1993. Han och sällskapet i övrigt tyckte att det var helbra och efter mycket tjat föll jag till slut för grupptrycket. 🙂
  Vilken besvikelse! Jag snortade för kung och fosterland, men effekten uteblev. Däremot sved det något så infernaliskt i näsan i över en vecka efteråt. En frätande läbbig känsla. Det var första och sista gången. Prövade hasch ett par gånger för länge sedan av samma anledning. Grupptryck! Jag blev en lärdom rikare på mina knarkaräventyr. Att grupptryck har effekt på mig, men inte droger. 😀

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Torbjörn: Har tänkt efter. Man tar väl inte en kille efter en match bara så där. Han ser ju städad ut. Tror dom visste att han höll på. Så kanske det är. Skulle tro det. Men skenet kan bedra. Kokain har kanske varit en drog för rika – men idag klättrat ner till packet. Spaning brukar innebära att man kolla såna som säljer. Kanske han fastnade när han köpte. Eller hans kompis. Vi får se.
  Jag har både rökt hasch och mariujan och tagit LSD i min ungdom. Men det var då det. Man ska däremot vara rädd om slemhinnorna i näsan. Fattar inte hur dom vill dra upp skiten där. Otroligt! Kul det där med grupptryck! 😛

  Gilla

 7. Pingback: En chefspappas vardag… » Ingen rök utan eld?

 8. Donald Duck skriver:

  Ola Lindholm, har startat en blogg där han angriper Expressens journalister.

  http://politisktinkorrekt.info/2011/05/07/ola-lindholm-berattar-om-hetsjakten-i-gammelmedia/

  http://olalindholm.blogspot.com/

  Gilla

 9. Niklas skriver:

  Helena Palena: Att han är mager betyder inte att han skulle vara en knarkare. Han är 40 år, jag är 36 och är mycket smalare än Ola. Mer säkra tecken på att någon tagit narkotika är som jag skrivit skador på kroppen, exempelvis i näsan, som uppstår när man tar narkotikan. Här behövs en ordentlig läkarundersökning som kan visa om kroppen eller de inre organan bär spår.

  Han hade en ögoninfektion. Undras vad de ögondropparna han fick innehöll? Finns tydligen en sort som innehåller kokain och används lagligt vid ögonoperationer.

  Gilla

 10. Eeva skriver:

  Angående ögondroppar. När man tittar nogrannare på bilder på honom i media, ser man tydligt att han verkar ha kronisk ”ögoninflammation”.

  Gilla

 11. Pingback: Carl Johan Bonnier och Bengt Svensson « Gotiska Klubben

 12. Helena Palena skriver:

  DonaldD: Jag hade noterat det! Såg det på twitter. Här gäller det att hänga me´!

  Niklas: Undrar också vad han tagit för medicin? Kanske Clarityn et al ger såna utslag. Kanske halva Sveriges befolkning går omkring med såna där rester. Vi är så förgiftade. Ola snusar. Det kanske är snuset!

  Eeva: Håller med! Han ser allergisk ut. Och som Niklas skriver borde det synas i näsan på killen om han är snortare. Nä, han är ett offer. Man har för länge sedan gått ifrån grejen att man inte publicerar innan någon är dömd. Media behöver harar att jaga. De tjänar pengar på det.

  Gilla

 13. imse skriver:

  För jäkligt och förnedrande att behöva lämna urinprov i en trappuppgång. Undrar om en kvinna skulle behandlas på samma sätt?
  Han ska inte dömas av media. I vårt land är det rätten som dömer. Innan dom fallit är man oskyldig.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  imse: Ja, herregud hur skulle man klara av att lämna ett sånt prov. Fördel kvinna här alltså! Men vilken nesa att behöva stå med det heliga organet synligt inför två poliser och försöka pinka. Poliserna borde om ursäkt och Lindholm ska ha skadestånd tamejfan. Ola lyckades klämma ur sig några droppar. Stackarn!

  Gilla

 15. Antonia skriver:

  Är det ens lagligt att ta urinprov i en trappuppgång? Borde inte polisen ha tagit honom till en polisstation för urintagning? Eller åkte polisen med ilfart till stationen efteråt att lämna hans urin så att inte blanda med andras prover?
  Klantigt skött.
  Jag friar honom för så ska det inte gå till.

  Gilla

 16. Niklas skriver:

  Antonia: Troligen inte. Det finns regler för hur detta ska gå till. Bland annat skall händerna tvättas först och ta av ytterkläder. Om detta inte följs finns risk att provet blir förorenat. Läste på ett annat ställe på nätet att ett urinprov ogillades eftersom reglerna inte hade följts.

  Detta hittade jag med Google: http://www.vll.se/default.aspx?id=32398

  Det där med ögonproblemen gör att jag skulle gissa på hypertyreos.

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  Antonia och Niklas: Den här grejen blir bara groteskare och groteskare. Det kommer med all sannolikhet att sluta med att åtalet läggs ned. Om advokaten har vett att sköta sig vill säga. Ja, inte kan man ta urinprov hur som helst. Det fattar ju till och med en lekman.

  Menar du sköldkörtelproblem Niklas! Eller så är det helt enkel allergi. Har alltid tänkt när jag ser Lindholm i TV att han låter lite förkyld – lite nasal. Nej, inte nasal – mera lite vattnigt förkyld. Lite kall röst. Vi får se om det beror på koks eller allergi. Tror på det senare.

  Tack för bra länk Niklas:

  ”Oavsett skäl för provtagningen kan den upplevas som integritetskränkande. Det är därför viktigt att provtagningen medför minsta möjliga intrång i integriteten samtidigt som provtagning och provhantering sker med största möjliga säkerhet. Resultatet av analysen beror i högsta grad av en korrekt genomförd provtagning och provhantering.”

  Gilla

 18. Antonia skriver:

  Efter att jag läst på den länken Niklas lagt ut här är det bara att konstatera att den enda som verkar stämma av dem 8 punkterna som man bör följa när man tar den typer av prov att provtagningen var övervakad.
  Blir intressant hur man löser problemet, och hur man sen mörkar polisernas tabbe. Om det nu var en tabbe förstås.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.