Får kungen pension? Barnen hade ju barnbidrag!

Gillar du kungen? I dag har du chansen att hylla honom personligen. Kung Carl XVI Gustaf fyller 65 år och firar sin födelsedag på Slottets borggård. Deltar i firandet gör hela kungafamiljen förutom Madeleine som stannar i USA så skriver DN. SvD, Expr och AB skriver inget. De har fullt upp med Englands kungligheter. Kungen blir pensionär. Undrar hur mycket han får? Kan väl knappast bli en fattigspensio! Klart han får pension – ungarna fick ju barnbidrag. Vi lever ju i sosse-Sverige där alla ska ha lika och helst vara lika.

Vi flaggar. De enda i byn. Det blåser friskt och fanan flackar och slår. Vi flaggar också för våren/Valborg. De andra i byn som brukar flagga hissar den alltid på första maj. Men det gör inte vi. Märkligt hur det kan bli. Vi har en lång tradition av kungar i vårt fosterland Sverige. Det kan vi forstätta med. För något måste vi ha på tronen. Det har alla flockar eller samhällen. Även får har en ledare. Grattis Carl Gustaf! Hoppas barnbarnen kommer snart. Den bästa present en människa kan få.

Uppdatering: Nu har SvD kläckt nyheten om kungen! Tänkte väl! SvD borde väl vara mer rojalistisk än DN!

DN SvD SR
…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Får kungen pension? Barnen hade ju barnbidrag!

 1. HANS MAJESTÄT KONUNG CARL XVI GUSTAF bär Sveriges anseende i världen, högt ovan maktbegär och simpla armbågar.
  HANS MAJESTÄT KONUNG CARL XVI GUSTAF bär Sveriges skimrande grund för tusenårigt Statsskick i Majestätisk Orubblighet, högt ovan republikers skiftande vindpustar.
  HANS MAJESTÄT KONUNG CARL XVI GUSTAF bär svenskars tillgivenhet, tacksamhet och respekt i Konungslig enkelhet och värme.
  HANS MAJESTÄT KONUNG CARL XVI GUSTAF ÄR Sverige och Folkets hjärta.

  Gilla

 2. Jag själv skriver:

  Nu tror jag du har missat en hel del av de senaste årens händelser.
  Vi har fått en ny regering! Den består av de borgerliga partierna i allians, sk ”Alliansen”, och det är deras politik som styr Sverige numera.
  De har inte tagit upp frågan om vare sig garantipension eller barnbidrag, troligen pga att även höginkomsttagare gynnas av alla tillskott till familjekassan. Barnbidragen används ofta som grundplåt till bostäder åt ungarna av de mottagare som inte har behov av just den sortens bidrag. Även andra personer med höga inkomster omfattas av pensionsrätten och rätten till barnbidrag, t ex kan nämnas Bonnier, Wallenberg, Stenbeck och Kamprad.
  Som man kan se finns inga krav på att man bor, betalar skatt eller har sin förmögenhet placerad i Sverige. Man har full rätt till del av gemensamma skatteintäkter oavsett var man placerar sina inkomster och det är med andra ord inte enbart de som bidrar till samhället som har rätt till det gemensamma.
  Andra och nyare bidragsformer har införts av den här nya regeringen men för att undvika att sammanblandas med socialdemokratiska värderingar väljer man att ge dem andra namn. De är även ritade till andra målgrupper.

  Gilla

 3. Jag själv skriver:

  ”Riktade” ska det stå på den nedersta raden.

  Gilla

 4. Jo han får pension om han ansöker om att få det. Det får alla. Men den är inte hög. Den ligger på 8.300 i månaden före skatt (till och med jag har högre). Så jag tror inte att han bryr sig.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=4473769

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Forslin: Det var till att vara kunglig! Vi behöver idoler och förebilder. Kul att du har hittat din.

  Jag själv: Nä, jag har inte missat ett skit. Allt du skriver kan jag. Ser ingen skillnad på blocken heller. Moddarna är lika sossiga som sossarna. Kör vidare med generella bidrag. Det skriver du ju själv. För övrigt kan kungahuset tas bort med ett pennstreck nu för tiden. Palme avstod. Det var inte läge. Men googla på Torekovöverenskommelsen om du är intresserad.

  Ann Helena: Tack för info! Länkade genast till SR. Tycker kungen kan skänka sin pension till några gatubarn här eller där – 8 300 skulle räcka långt till dom.

  Gilla

 6. Helena! Han är min stora idol, vår Monark! Varför? Tänk dig, att vara en ung blyg spoling, dyslektiker, se orden fara omkring på papperet, där han står i den stora salen, fylld av Sveriges cream de la cream bland professorer inom alla professioner, politiska ledare, ja allt vad landet har av spränglärda, som alla stirrar på Honom, fixerar Honom, som på en insekt under mikroskop … Och Han klarar att hålla sitt allra första tal … kallas det Trontalet? Jag tror inte att så många ”valpar” skulle haft ryggrad till efterföljd, särskilt med det handikappet!!! Och f.ö tycker jag att Sverige kan vara mycket stolt över en sådan stark Konung! Han Leve: HURRA HURRA HURRA HURRAAA!!!

  Gilla

 7. Antonia skriver:

  Det är bara vanliga dödliga arbetare som längtar efter att gå i pension. Kungar, politiker, konstnärer och skådespelare gör inte det. Anses nästan som en plikt och ärofylld handling att dö på sin post. Och eftersom de har så förbaskat kul så tror de att alla vill jobba till sista dagen har kommit eller iallafall tills man har fyllt 70.
  Kungen har redan sagt att han inte tänker pensionera sig. Han har alldeles för roligt för det. Att lukta på blommorna kan vänta.

  Gilla

 8. Antonia! Tack för ett gott skratt!!!:-)))

  Gilla

 9. Philippe Öhlund skriver:

  Kul artikel, Helena! 🙂

  Jag haller med Sven-Erik Forslin om att ”Sverige kan vara mycket stolt över en sådan stark Konung”.

  Han har fötts in i en mycket svar roll, som han har skött med den äran som Kung sedan han var 26.

  När jag bodde i USA sag jag Presidenterna komma och ga, ungefär som ambassadörer som byts ut med jämna mellanrum.

  Här i Frankrike har man samma problem och med en ständig maktkamp med prestigefyllda intriger mellan President och Premiärminister om vem som ska spela första fiolen.

  Man avslutar alla tal i Frankrike med ”Leve Republiken”, men jag ser pa människorna att de gör det av gammal vana och inte har en aning om vad de säger.

  Det är lite extra kul att sitta i en republik och heja pa kungen en dag som denna.

  Innerst inne vet jag att det bara är en tidsfraga innan Frankrike blir en monarki ocksa.

  Jag far önska en riktigt trevlig Valborgsmässoafton! 🙂

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Forslin: Kungen har nog inte haft det så lätt. Blev utan pappa tidigt också. Mycket sorgligt! Stackars Sibylla som fick föda så många flickor för att komma fram till sonen. Hon hade visst jobbiga förslossningar. Tycker Madeleine är så himla lik sin farmor.

  Antonia: Det har du alldeles rätt i. Folk som skapar gör det nog ända fram till sista resan i träfracken.

  Philippe: Det är nog bättre med kung – även om han inte har någon makt. Det andra politiska garnityret är inte så kul. Undrar hur det kommer att gå för Juholt? Känns som politiken har spelat ut sin roll. Det är ju ändå finansoligarkerna som bestämmer. Följ pengarna! Fast vi kan ju låtsas att vi har något att sätta emot.

  Tänk att sitta i en republik och heja på kungen. Verkligen kul. Trevlig första maj på dej! Ser du några röda fanor från din horisont?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.