Timo Soini räddare i nöden! Juholt & Bildt oroliga

Timo Soini med hustrun Tiina. Så glada! Inte undra på: 19 procent!

När Hasse Svens rapporterar från finska valet säger han alltid populistiska när han säger Sannfinländarna. Undrar vem som har ålagt honom det. Nu är det oroande tycker Håkan Juholt när Sannfinnarna fick 19 procent. Vore det någon stake i vår nye S-ledare skulle han sagt: ”Nä men va´roligt för finska folket som nu får en chans att kasta loss och segla lite friare.” Glöm det! Så här skriver han laglydigt: ”Det är oroande att ett populistiskt parti som saknar bredd och samhällsansvar har rönt en sådan stor valframgång”.
Finnarna är med i euron. De ville vända ryggen till den ryska björnen och gömma sig i EU-familjen. Vi svenskar däremot blev inskrämda i EU på grund av att Sverige hade världens valutakris (medvetet skapad – se Novemberrevolutionen) i början på 90-talet och Ingvar Carlsson varken vågade eller kunde styra skutan Sverige längre.

Juholt sitter still i båten och vill inte ruska på den det allra minsta. Men gör han inte det kommer sossarna inte att komma tillbaka till regeringsmakten. Vad Sverige behöver är något annorlunda. Något som skiljer ut och inte partier som är lika och som bara växlar sig vid makten lite då och då. Smartare än så är vi svenskar också. Så vi får stunna på SD. Det kan mycket väl bli så att vi också har tre partier som ska regera efter valet 2014.

Carl Bildt är naturligtvis oroad. Han skriver på sin blogg ”från svensk utgångspunkt finns anledning till oro inte minst över de tongångar mot det svenska minoritetsspråket som hörts från partiets sida.” Så talar en imperialist. Klart finnarna ska slippa läsa svenska. Det ska väl vara ett fritt val. Tänk om vi måste läsa finska per automaik! Nä, fy. Roligare kan man ha det. Dock får vi se hur fritt det finska folket är och hur mycket Soini och hans parti mäktar med. Hur mycket och långt finansbaronerna låter dom hållas med andra ord. Landet är ju redan med i euron så det finns kanske inte så mycket att åtgärda. Jo, stoppa invandringa kan dom alltid få igenom. Kanske.

Nu har Finlande tre stora partier: Samlingspartiet, Socialdemokraterna och Sannfinländarna – som nu måste försöka komma överens. Tillsammans skulle de få en rejäl majoritet i riksdagen. Man kan också skriva konstellationen: SA-SO-SA då blir det riktigt roligt. Om vi tänker också att S, M och SD går ihop 2014 får vi skriva: S-M-SD. Känn på det! Det ljuder riktigt bra i mun måste jag säga.

P.S. Timo Soini och hans fru Tiina liknar Håkan Juholt och kulbon Åsa Lindgren lite lätt. Sätt på Timo en musch så blir paren nästan identiska. De buskiga brynen är lika yviga. Det är bara det att jag tror att det är mera stake i Soini. Tror Juholt är för hållen i S-banden och kan inte göra så mycket. Kanske lika bra med tanke på att SD får det mera förspänt då. D.S.

SvD SvD DN DN DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Timo Soini räddare i nöden! Juholt & Bildt oroliga

 1. mirotanien skriver:

  Man kan få lätt blodstörtning om man läser SvD:s och DN:s kommentarer till Sannfinländarnas seger: nu är det allvarligt, nu faller euron…

  Fy f-n säger jag. Nu ska Sannfinländarna mobbas som SD här hemma förra hösten. Men däri ligger en tröst: folket har talat och partiet är inröstat, kan verka med sin politik. SD jobbar på här hemma och Sannfinländarna får nu kavla upp ärmarna på den finska arenan.

  Hav tröst ni som gillar Alternativa Partier. Media kan inte göra valresultat ogjorda, trots all mobbing och alla nålstick.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Svensson: Har vi en man en röst så har vi. Kallas visst demokrati. Ser bra ut men det är pengarna baki som styr. Ska bli kul att se hur det går i valet 2014. Kan finnarna så kanske vi kan resa oss. Om det inte är för sen. Vi är ju redan inne i EU-smeten. Som små gryn i en hastigt och dåligt vispad kaka.

  Gilla

 3. diskriminerades skriver:

  Vill ni veta varför Juholt och Bildt är rädda och agerar odemokratiskt?

  Vill ni veta sanningen om MASSinvandringen?

  30.000 sökte asyl förra året, 91.458 fick PUT förra året, det finns 3 politsika ideologier man ljuger om!

  http://diskriminerades.wordpress.com/

  Vem startar partiet SANNSVENSKARNA?

  Gilla

 4. Lasse skriver:

  Sverige framstår som ett alltmer extremt land (och på tal om extrema partier. I Sverige har ju regeringen gjort upp med antagligen det mest extrema partiet i hela Europa om den framtida invandringspolitiken, MP)och blir samtidigt alltmer ensamt medans övriga länder i Europa börjar vakna upp och se dom katastrofala följderna som massinvandringen av outbildade muslimer från MENA-länderna för med sig.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  diskriminerades: Tänk att svenska folktet mäktar med att försörja så många. Halleluja! Så du tycker vi behöver ett parti till: Sannsvenskarna! Ja, det låter fint men det får ju förkortningen SS! Du tycker alltså inte att det räcker med SD?

  Lasse: Nej Sverige ligger efter. Herregud så efter dom ligger. Sanningen är nog den att det kanske behövs ett parti till bredvid SD som kan sätta lite skräck i Reinfeldt och Juholt – två killar som inte har alla höns hemma. De flesta är ute och kutar och det kommer att straffa sig rejält i nästa val.

  Gilla

 6. diskriminerades skriver:

  Helena

  När man måste ljuga om FAKTA och de 4 politiska ideologierna

  1. Dumpa löner med nya invandrare
  2. Dumpa svenskars ingångslöner med nya invandrare
  3. Urholka pensionen
  4. Svensken ska bli minoritet

  Läser man bibeln som fan läser satan

  Kommer snart skriva ett blogg inlägg

  PPM 1995 – 2025 (hur många miljarder ska försvinna med massinvandringen)

  Jag vet hur många miljarder som försvunnit, hoppas ni pensionssparar svenskar!

  Gilla

 7. mrmhalland01 skriver:

  SD har säkert gjort en del nytta för att jaga betonghäckarna.
  Det är inte detsamma som att jag vill se dem få mandat att styra Sverige, men jag hoppas verkligen att vi innan nästa val har kompetenta människor att rösta på.
  Det finns inte inom något Svenskt riksdagsparti idag.

  Några ”Sann-Svenskar” är inte det jag drömmer om, däremot ett EU/USA/Asien/Australien som fördelar vår allas plikt att värna den globalisering vårt nya kunskapssamhälle kommer att kräva.

  Det kommer en tid då vi andra vill söka oss till andra lönder som vi bara skrattar åt idag.

  Så var det i Kina för bara några år sedan, idag är det många Svenskar som vill vara med på resan.

  Gilla

 8. livsglimtar skriver:

  Det där med att de pratar svenska är ju för att de bor i svenskdelar av Finland eller hur sjutton jag ska säga, det är ju naturligt för dem att prata svenska. En fördel är det för finnar att lära sig svenska de kan då förstå både norska, danska och svenska, inte så dumt eller hur?
  Kram och kanonpåsk önskar jag dig ….

  Gilla

 9. Svenne skriver:

  Som finländare bosatt i Sverige kan jag säga att jag kommer att sova betydligt bättre om nätterna, nu när jag vet att landet är räddat och folket har visat att man inte är beredd att ge bort landet till diverse snyltare och parasiter. Förhoppningsvis kommer detta ge SD och Sverige en boost inför framtiden och få svenskarna att vakna ur den politiskt korrekta dvalan som politikerna och media har försatt de i!

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  diskriminrades: Det verkar som det inte finns någon politik längre. Allt är bara gjort för företag och karteller och att dom ska tjäna så mycket som möjligt. Det är verkligen bedrövligt. Har bloggat om pensionsmiljarderna som Göran Persson lånade för att sanera statsfinanserna. Pengar som han aldrig betalat tillbaka.

  mrhalland: Vi har redan kompetenta människor. Det är bara det att alla verkar låta sig köpas. Se kommentar ovan. Nej, alla tänker inte som du. Jag vill inte söka mig till Kina. Dock kommer Kina gå om Sverige. Hjulet vänder sig och Sverige blir ett låglöneland.

  livsglimtar: Javisst är det naturligt för vissa finnar att prata svenska. Men att tvinga alla att läsa svenska som språk i Finland tycker jag borde försvinna. Det ska vara frivilligt. Eller hur? Glad Påsk tillbaka! 😛

  Svenne: Kul att vara finne och heta Svenne! Klart det måste komma en boost innan det blir totalkollaps. Dvala var ett bra ord. Att ligga i dvala innan vårsolen väcker en.

  Gilla

 11. Philippe Öhlund skriver:

  Det var första gangen jag hörde talas om sannfinländarna. 🙂

  Utvecklingen är logisk och Finland är bara att gratulera.

  En liknande politisk utveckling är givetvis oundviklig för Sverige.

  Jag har fullt förtroende för att Sverige, Finland och även Norge kommer reda upp den radande situationen.

  Det tog politiker flera tusen ar att förvandla Europas rikaste, stoltaste och mest välorganiserade land – Egypten – till ett fattigt och korrupt land.

  Nu har man velat utsätta det moderna Europa för samma eklut – för att uppna samma katastrofala resultat som i Egypten pa endast nagra fa artionden.

  Detta är givetvis omöjligt, nu kommer reaktionen och det kan tänkas att det tom kommer dyka upp partier i Sverige med radikalare ideer än SD.

  Man kan dock undra om utvecklingen pa lang sikt…

  Pa kort sikt är det stora bekymret dock Danmark!

  Danmark kommer utplanas som nation.

  Danmark – Dans stam – finns inte omnämnt i Uppenbarelseboken 7:5 – 8.

  Det är möjligt att det har med religiösa karikatyrteckningar att göra.

  Helt klart är att vi solidariskt maste ställa upp för vart danska brödrafolk.

  Det bästa vore om Sverige skötte Danmarks försvar.

  Men danskarna far absolut inte känna det som att de blir koloniserade av Sverige.

  Det maste emellertid vara bättre för danskarna att Danmark blir en autonom provins av Sverige än att danskarna blir utplanade av exempelvis den iranska regimen och dess allierade.

  Tillsammans kan vi lättare sta emot ett angrepp.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Philippe: Vilka bra idéer du har. Egypten – en av kulturens vaggor. Tänk hur det kan gå när inte locken är på. Bedrövligt. Jag tror Pia Kjersgaard och hennes folkeparti fick sån framgång (och som regeringen samarbetar med sen länge) beror på att landet är så litet. Det är en naturlag att man går till motvärn när man håller på att bli utplånad.

  Sverige har inte något försvar längre. Det fanns ju ingen fiende. Men du tycks ha Iran som store faran. Det har inte jag. Iran samarbetar ju med ortodoxa judar. Eller hur? Borde blogga om det men har just nu inte tid. Skriver en artikel om telefoni och proppväxelns tid fram till nu bredband och ADSL och hela skiten. Ja herregud – så mycket det finns på ett järnspett! 😛

  Gilla

 13. Philippe Öhlund skriver:

  Tack för en bra kommentar Helena!

  Vi gar tyvärr mot ett kärnvapenkrig som kommer kosta en tredjedel av mänskligheten livet, enligt Uppenbarelseboken 9:18.

  Detta kan ske redan före 2019, som är det beräknade aret för Kristi aterkomst.

  Malsättningen för Irans uppdragsgivare är klar och Israel kommer tyvärr att ockuperas under 42 manader.

  De riktiga judarna är de sionistiska bibeltrogna judarna.

  Det är som liknelsen med vetet och ogräset, där vetet far sin lada i Israel och ogräset kommer eldas upp enligt Matteusevangeliet 13:30.

  Det är utmärkt att staten Israel finns för Guds folk, för det ger oss fri sikt att se Satans folk, de som hatar Israel och som kallar sig judar utan att vara nagra.

  Vem deras ledare är kommer snart bli uppenbart.

  Det börjar bli dags för de goda krafterna med Templet i Jerusalem, det Levitiska Prästerskapet och Kristus tva vittnen.

  Den här Antikristfiguren star med den ena foten i den kristna världen och den andra foten i den muslimska världen, som statyn som krossas i Nebukadnezzars dröm tillsammans med dessa nationer, Daniel 2:44.

  När striden är över väntar en underbar renässans för mänskligheten, Israels stammar inklusive Sverige och religionen. 🙂

  Gilla

 14. Antonia skriver:

  Intressant hur främlingsfientligheten breder ut sig mer och mer, när egentligen borde människorna acceptera varandra istället.
  Tyvärr är jag inte heller bättre än någon annan, även om jag ruskar mig i örat då och då medan jag står framför spegeln och skäms.

  Gilla

 15. mrmhalland01 skriver:

  Det gör du rätt i Antonia.
  Det är dina medmänniskor du ska lita på..
  De litar på dig !

  Att vara rädd för andra människor, bara för att de inte är uppvuxna i ditt land, är att vara rädd för en utveckling som är oundviklig och för många av oss önskvärd.

  Eftersom jag ser att Philippe också är här återknyter jag till ett tidigare utryck : ”One Nation”..
  Globalisering !

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.