Obama! Tryck pengar ur det blå! SD blir ett stort parti

Manegen krattas för SD. Skulle tro att dom får runt 25 procent nästa val. C och KD ligger under spärren. Ja, det kanske är lika bra. Vi har för många partier. Läget för C blir inte bättre med tanke på hur Maud Olofsson framställs i media. Hon är näringsminister. Det sägs att hon kände till Vattenfalls fallskärmar. Får svara inför KU. Tågen går inte och SJ är ett stort skämt. Ulf Adelsohn låter nu mer som en sosse. Bra! I ett land som Sverige där vi betalar så mycket skatt är det väl inte mer än rätt att tågen ska kunna rulla även om det är kallt och mycket snö. Tågen tuffade fram under kriget och det var 42 grader kallt och mycket snö. Förenkla. Ta bort alla olika företag som sköter drift och äger olika delar av spåret. Vansinne! 20 års misskötsel och en man ska gå. Inte bra. Flera huvuden borde rulla. Att Sverige är ett misskött land har jag skrivit om här. och på Newsmill.

Barack Obamas Amerika håller på att braka ihop. Change – and hope-mannen är naken. Det finns inga pengar till det offentliga = det gemensamma. Otroligt med tanke på att Federal Reserve trycker pengar ur det blå och tar ränta på luften. Men det har alltså inte presidenten ett skit med att göra eftersom Feds är privat. Det heter Federal och borde vara något Obama kan styra över. Men icke. Fy fan vilket skämt. The Melting Pot brakar ihop inför våra ögon och de flesta förstår inte hur det förhåller sig med tillståndet i världen. Blir det kris där sprider sig smittan.

SD SvD DN DN Expr Expr SD Expr

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Obama! Tryck pengar ur det blå! SD blir ett stort parti

 1. svensson skriver:

  Sverige styrs av puckon – politiskt, militärt och finansiellt. Den sittande regeringen har fått pisk så det räcker, alla vet att de saknar koll. Militärt: inget försvar vi har, allt går till en legostyrka i Afghanistan och flyg i Libyen. Finansiellt: år 2006 sålde vi ut större delen av vår guldreserv eftersom det var ”ett gammeldags ekonomiskt tänk att ha guldreserv när vi inte har guldmyntfot”. Sedan dess har guldpriset stigit med 300%, med andra ord en jättetabbe av oss. Vi och England sålde ut våra reserver på order av internationella finansbaroner för att hålla guldpriset nere.

  USA som du skriver om… tekniskt sett har de väl redan gått bankrutt, men eftersom dollarn har status av ”världens reservvaluta” kan de tydligen fortsätta trycka pengar och må bra. Om dollarns förestående död och ädelmetallernas stigande värde skriver jag här:

  http://lennart-svensson.blogspot.com/2011/04/topp-5-anledningar-att-kopa-guld.html

  Mannen på gatan vet idag att guld är på väg upp men han nyttjar det bara för att sälja sitt gamla guld. Smarta typer däremot investerar i guld och silver – inte för att bli rika men för att gardera sig mot kommande hyperinflation.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Svensson: Heja! Tack för bra info. Du har huvudet på skaft! Det borde fler ha. Men icke. Undra på att världen kan skötas som den gör. USA kan fortsätta trycka eftersom det inte står under demokratisk kontroll. Det är ett sinnrikt system gjort för att vissa ska kunna sko sig i det oändliga. Tänk om folk på gatan i USA fattar hur det förhåller. Och inte bara dom – alla folk på gatorna i Europa också. Att Obama orkar fortsätta. Att alla inne i systemet orkar fortsätta ljuga. Men dom kanske inte förstår hur det förhåller sig. Eller så är dom köpta; är rädda om sig och sitt och ytterst på änden om sin nacke.

  Gilla

 3. Josefina Bergfast skriver:

  Skrämmande och sant Helena Palena.
  Men ibland kan man också undra om inte frasen : ”I´m going to give you an offer you can´t refuse”, har varit förhanden i en del politiska beslut som fattats? Medvetna ”strategiska planer” alltså, med full kontroll och insikt i de kommande ”effekterna”, som alltså varit önskade (av ett fåtal viljor?), och som pressats på höga politiker och andra ”makthavare”. Dessa har ”i praktiken” inte kunnat göra några andra val (och beslut) än de har gjort, för då skulle de helt enkelt petats från sina positioner?
  Högt över huvudet på det stora flertalet av medborgarnas egentliga viljor (?)…..har beslut fattats, som, om medborgarna hade vetat och känt till verkligheten bakom, inte skulle kunna ha fattats?
  Vilka skall man då ”skylla på”? Medborgarna som inte är tillräckligt vakna och insatta, eller för deras blinda auktoritetstrogenhet, (men som ändå inte har möjligheter att sitta med vid förhandlings- och beslutsborden)?

  Eller de politiker och andra makthavare, som fattat de beslut de fattat, (under press, för att annars förlorar de sina platser)?

  Hur man än vrider och vänder på sakernas tillstånd, så verkar det verkligen svårt att kunna åstadkomma några verkliga förändringar. ”Makthavarna” gör som de vill ändå, och de har inte alltid ”goda viljor”. Deras mobiliseringsförmågor, dvs., att kunna skapa acceptans för för sitt tänkande och sin linje, är ju uppenbart stora.
  Vi blir alla förmodligen mer eller mindre ”modulerade” vare sig vi vill det eller inte..

  Gilla

 4. Maja Dacke skriver:

  Köpa guld – överallt hör/läser man att man idag bör köpa guld istället för aktier etc.

  Men hur gör man om man är en vanlig liten strävsam medel-Svensson som fått lite sparpengar att placera???

  Kan jag gå in på min bank och säga: – Jag vill köpa guld idag. ??? – Hur stor guldtacka kan jag få för 50.000 sek?

  Kunde tro det …

  Gilla

 5. Torbjörn skriver:

  Bra skrivet! Maud Olofsson är en landsförrädare, precis som övriga regeringen och riksdagen förutom SD. Med sina ytterst rimliga åsikter beträffande invandring, försvar etc, åsikter som var helt normala för den generation som är pensionärer i dag, utmålas SD som extremister, av ett förljuget media och förljugna politiker som uppebarligen har för avsikt att förstöra sitt eget land till förmån för egenintressen och den globala finansiella elit som skövlar och utnyttjar allt i sin väg, där totalt vidöppna gränser för folk och varor är förutsättning för deras plundringar till gagn för dem, och ENDAST dem.

  Håller med om dig och svensson angående guldet. Köp, köp och köp. Sälj INTE!
  Det har tagits upp ca 100 000 ton guld sedan tidernas begynnelse. Det är allså vad som finns i dag mellan tummen och pekfingret. Det motsvarar en kub på ca 17 meter. Eller 16 gram per person i världen splittat på 6,6 miljarder människor. Endast 16 gram/PP!!
  Anta att pappervalutorna brakar ihop, vilket de förmodligen kommer att göra, och man tvingas återinföra betalningsmedel som är uppbackat av reella fysiska värden, dvs guld och silver. Då skulle vi får se länders ekonomier krympa ner till noll här i världen, när man inte kan bygga hus med skuld som motvärde längre. Även om svält och krig decimerade jordens befolkning med 50 %, så skulle det forfarande bara finnas 32 gram guld per person i världen. Så sällsynt är guld. Det är därför som endast kungligheter haft råd med den varan i traditionellla samhällen där guld och silver var huvudsakliga betalningsmedel. Så köp medans det är billigt. Om guld och silver åter igen blir enda betalningsmedel kommer värdet säkert att tiofaldigas. Minst!

  @Maja Dacke

  Du kan köpa guld på Guldcentralen eller Tavex. På Tavex kan du handla direkt över disk precis vad du vill ha. Kolla deras hemisda. Men köp fysiskt guld vad du än gör. Inget papperguld. Det finns inte fysiskt guld på långa vägar i världen för att täcka alla guldoptioner. De är baserade på framtida prodution, vilket blir mycket osäkert om världsekonomin brakar ihop.

  Gilla

 6. Antonia skriver:

  Onekligen verkar världen stå på skakiga ben. Maud förnekar förstås all kännedom om skärmfallet. Det är enklast så. Vet jag inget så är det inte mitt fall.

  Gilla

 7. Torbjörn skriver:

  PS. Guldreserven hos Sveriges Riksbank, består av, vad jag såg senast, ca 150 ton, dvs. 16 gram/PP.

  Gilla

 8. Torbjörn skriver:

  Ursäkta! Såg att wikipedia numera uppdaterat siffran angående guldet. Totalt har ca 165 000 ton guld utvunnits genom tiderna fram till 2009, vilket motsvarar en kub på ca 20.4 meter eller ca 26,4 gram per person i världen. Det är ändå inte mycket.

  Gilla

 9. svensson skriver:

  @Torbjörn: du har nog rätt, vi kan ha typ 150 ton guld kvar. När jag tidigare i kommentarsfältet skrev ”sålt ut större delen av vår guldreserv” tog jag i. Men man har från ca 2006 i omgångar sålt cirka 10 ton om året. Och det är idioti sett till rikets finanser när guldet ändå stiger i värde och har gjort det tämligen konstant från 2000-talets början.

  År 2002 stod guldet i 600 dollar per 31,1 gram (= one ounce). Idag 8/4 2011 är det 1465 dollar per ounce. Att i detta läge stå med successivt mindre guld i valvet pga någon internationell idé om att pytsa ut guld på marknaden, det är korkat.

  Men med sunt förnuft kommer man inte långt i dagens Sverige. ”Gegen die Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens” skrev Schiller i pjäsen ”Jungfrun från Orléans”. Alltså: ”Mot dumheten kämpar själva gudarna förgäves.” Det är dagens melodi!

  Gilla

 10. During this interesting exchange the CIA analysis did state that America was out of money – and the interviewer tries to leap-frog and move on. Seems simple enough – war planes – bombs – payment to soldiers – all cost money – I must assume.
  …and the wars go on.

  Gilla

 11. Hasse Eriksson skriver:

  SD är varje Svensk enda hopp! Inse detta!

  Gilla

 12. Lincoln skriver:

  Tillgång och efterfrågan på guld manipuleras av samma parasitgäng som kontrollerar bankerna. Dagspriset på guld sattes fram till år 2004 av en viss Rothschild då manipuleringen blev lite väl uppenbar http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_fixing . Tillgång och efterfrågan på guld manipuleras av samma parasitgäng som kontrollerar bankerna, Oppenheimer kontrollerar t.ex en mycket stor del av guldgruvdriften. Den Österikiska skolans Von Misses och Rothbard, de mest välkända förespråkarna för guldmyntfot, råkar också tillhöra samma grupp som har för vana att manipulera priset på guld till sin egen förtjänst.
  Den Österikiska skolan ljuger dessutom om historien kring guld som inte har haft de metafysiska egenskaperna av ”inneboende värde” som de påstår. Skrev om det här:
  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/03/17/vi-maste-sluta-tillbe-mammon/

  Guld är och har alltid varit backup-systemet när deras kredit/skuld-system brakar.

  Man måste också kunna känna till skillnaden mellan fiat pengar och kredit/skuldpengar för att kunna begripa vad quantative Easing innebär (Japan har tryckt pengar i 20 år men ändå haft deflation då kreditskuldberget smällt fortare än). Även här gör den Österikiska skolan (det medvetna?) misstaget att blanda ihop de två olika sätten att skapa valuta på. Som ekonomiprofessor Steve Keen skrev:
  ”Calling our current financial system a “fiat money” or “fractional reserve banking system” is akin to the blind man who classified an elephant as a snake, because he felt its trunk. We live in a credit money system with a fiat money subsystem that has some independence, but certainly doesn’t rule the monetary roost—far from it. ”

  Skrev om detta här:
  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/01/06/qe-fiat-och-mangas-forvirring/

  Att trycka in icke-skuldpengar, fiat, i systemet för att lätta på skuldtyngden och ersätta den smältande kreditbaserade valutan är i sig riktigt. Att det trots detta kommer gå åt helvete med USA:s valuta beror på att de inte längre kommer få en ”free ride” såsom världens världsvaluta.
  Skrev om det här:
  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/01/10/konsten-att-bli-en-ny-hitler/
  och här:
  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/01/12/afghanistan-det-tredje-opiumkriget/

  Gilla

 13. Lincoln skriver:

  Ledsen att jag skrev lite för fort och inte renskrev min tex ovan. Hoppas det går att läsa ändå.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Josefina: Det är så sinnrikt gjort. Som en cylinder eller sprial som snor in alla i det hela. Det blir svårt att se hur det går till. Men att det går till är då ett som är säkert. Man kan också säga att dit det lutar rinner det.

  Maja: Tackan blir ytterst liten. Guld är dyrt. Men köp gärna smycken i guld och silver. Sen säljer du när det blir läge. För femton år sen cirka vad kopparföremål dyra på auktionerna här. Men inte nu. Märkligt hur det kan växla.

  Torbjörn: Tack för info om guldet. Vi kanske kan göra som man gjorde för länge sedan. Man räknade värdet i sädeskorn och satte på mynten. Oj, är man ägare till några gram guld. Mer än jag visste.

  Antonia: Tror Maud Olofsson vet. Det är så lätt att säga att man inget visste. Men tror hennes dagar är räknade. Men så kommer bara en ny som sitter och säger att han/hon inget visste.

  Svensson: Ja, allt är så dumt så man vill gråta blod.

  Courtenay: The war takes all the money. I can´t understand how they can afford it. But there is money to fund the war but not peoples health care. That´s funny!

  Hasse: Tror jag instämmer!

  Lincoln: Varför berättar inte Rapport och Aktuellt om det du skriver här. Varför sitter inte du i Kunskapskanalen och upplyser oss?

  Gilla

 15. Philippe Ohlund skriver:

  Underhallande artikel, Helena! 🙂

  SD blir ett stort parti med tiden.

  Det basta vore dock om de gick ihop med moderaterna.

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Philippe: Varför gå ihop med moddarna? Jag tycker dom är lika sossiga som sossarna. Vad vi behöver är ett alternativ. Nu är det jämnt skägg i mitten. Tråkigt. Alla är lika. Så här skriker auktionisten härikring när två ger samma bud: Skilj ut er! Detsamma säger jag om vår poltiska soppa. Make a difference for christ sake! 😛

  Gilla

 17. AND THE WARS GO ON…

  ”Iraqis Launch Sit-ins at US Military Bases Across Iraq this Saturday April 9
  Iraq Veterans Against the War

  April 8, 2011 – While there has been wide coverage in US media about the protests in Egypt, Tunisia, Syria, Yemen, Libya, and elsewhere, less has been reported on the uprsings by ordinary people in Iraq who are protesting the ongoing US occupation and the corrupt regime it supports. As in other countries, Iraqi protesters have been met with violent crack-downs from the US-backed government, but protesters vow to continue until their demands are met. Our friends at the War Resisters League have been following events closely there and share this report and call to action… ”

  Gilla

 18. Philippe Ohlund skriver:

  Aven om SD uppnar 25 procent, vilket skulle vara en valdigt fin siffra, sa ar det ju anda langt ifran en lagstiftande majoritet.

  Tank pa alla ar centerpartiet hade valresultat pa over 25 procent, men anda saknade mojlighet att paverka regeringspolitiken.

  Saknar man egen majoritet maste man samarbeta med andra om man vill na ett praktiskt resultat

  Gilla

 19. Marta Stenson skriver:

  @ Torbjörn: ”att wikipedia numera uppdaterat siffran angående guldet. Totalt har ca 165 000 ton guld utvunnits genom tiderna fram till 2009, vilket motsvarar en kub på ca 20.4 meter eller ca 26,4 gram per person i världen. Det är ändå inte mycket.”

  20,4 meter kan jag se framför mig. Men hur stor är diametern?

  Gilla

 20. Torbjörn skriver:

  Marta:

  En kub på 20,4 meter. Både längd, bredd och höjd är 20,4 m.

  Gilla

 21. Marta Stenson skriver:

  Torbjörn: Visst! En kub är en kub. Jag tänkte på ett rör!

  Gilla

 22. Helena Palena skriver:

  Courtenay: Yes, the war goes on everywhere. The imperialistic occupants never give up. First it was behind the label communism they could operate and now behind the fake terrorism. Shit happens indeed! Poor people on the grounds. Easy targets from everywhere.

  Philippe: Just det! Saknar man massor med röster är det kohandel som gäller. Kanske lika bra att SD inte får så många röster. Vad händer om dom får 25 procent? Gissa media går i spinn och svärtningen startar.

  Marta: Vi borde parta ihop! Jag såg också bara ett rör per automatik. Men en kub är väl en kloss då som ungarna leker med! 😛

  Gilla

 23. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – om vilka som styr den s k fria globala penning-marknaden HÄR – och om den lätta konsten att göra pengar HÄR – Svd 30 maj 2010.

  Det här med SD som ett möjligt framtidsparti i svenska modellen – får mig osökt till tanken att det andra världskriget föddes ju de facto i en representativ demokrati och drevs av företrädesvis demokratier + att det pågående globala finansiella kriget har fötts i och drivs av företrädesvis I-världens s k representativa demokratier.

  Så frågan blir ju då, om de s k representativa demokratierna i I-världen, överhuvudtaget i någon nämvärd grad tjänar företrädesvis Medborgarnas väl och ve ❓

  Videon CIA Officer Robert Steele Explains New World Order’s Demise ( ca 11 min) ger ju ett möjligt svar på den frågan – som jag ser det.

  Lösningen på det pågående eländes eländet, med PartiKrativanstyrda sk representativa demokratier – må väl förr eller senare bli någon form av internetbaserat Medborgar-StyresSystem – som jag ser det.

  Men kommer jag att få uppleva det – eller ens mina två barn och fem barnbarn yngre än åtta år ❓

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.