Dusch & Musch! Thailand nästa?

Fy, tänk att dö i en dusch. Ett par från Jätmland dog i en bungalow i Krabi i Thailand. Mild Bungalows är ett billigt alternativ för svenska ungdomar som vill bo billigt i populära turistorten Ao Nang. De billigaste rummen kan fås för ett par hundra kronor per natt. Ägaren av anläggningen är en en kinesisk företagare. Bungalowen som det unga svenska paret från Jämtland valde var en av de dyrare på anläggningen – ändå var de inte säkert. Paret – en 25-årig man och en 23-årig kvinna – hade varit i Thailand en vecka när olyckan inträffade. Enligt uppgifter i thailändska medier skulle paret ta en dusch ihop på lördagen. Deras två svenska reskamrater väntade i bungalowen bredvid. Vilken mardröm! Unga och kära och skulle ut på galej och så dö i en strömförande dusch. Nä, till Thailand vill jag inte åka i första rummet och absolut inte nu. Först ska dom städa upp i prostitutionen. Men makten gör inget. Det är nog många polischefer som tjänar en hacka på det hela. Barn säljs bakom bardisker. Usch! Jag ryser vid blotta tanken.

Det var ett jävla tjatande. Håkan Juholt har rekordlåga förtroendesiffror. Men herregud – hur skulle det vara om karln fick komma igång innan folk får lämna omdöme om honom. Han har ju inte ens deltagit i någon debatt av rang. Det beror antagligen på att han är den minst kända socialdemokrat som valts till partiledare sedan Tage Erlander, tror statsvetaren Peter Esaiasson. Bara 24 procent av väljarna i AB:s/Sifos undersökning känner stort eller mycket stort förtroende för nyvalde socialdemokratiske ledaren Håkan Juholt. Men det gick ju bra för Erlander – vår landsfader – the one and only. Å andra sidan spelar det väl ingen roll vem som sitter vid makten. Är det egentligen någon skillnad på blockens nit i att suga ut folk och att avreglera samhällsfunktionerna t ex? För att inte tala om invandringen!

Sverige är bäst!

SvD
DN Expr AB

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Dusch & Musch! Thailand nästa?

 1. Duschen var trist… en kommenterade att de ofta har uppvärmning av vatten direkt i munstycket till duschen. Verkar superfarligt… fattar inte ens hur det skulle gå till. De var från Krokoms kommun.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Så säkert som VVS och el är i Sverige hittar man nog ingen annanstans. Tänker på Frankrike, England och Amerika. Där är vi bäst. Sorgligt att dö i en dusch med sin kille. Tragiskt är ordet. Jag är livrädd för el i våtrum. Fantiserar om hur lätt det skulle vara att döda någon som sitter i ett vattenfyllt badkar genom att kasta ner något med ström i. Usch!

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Det är farligt att leva. På vissa ställen är mer farligt än andra. Det slarvas för mycket och det är svart arbete och hembygge. Men stora bygge går ju inte säkert heller då det finns alltid nån som vill stjäla och tjäna egna pengar och tar ur sortimentet. Sen rasar bygget ihop. Så var det i Kista också där nån stackarn blev tillplattad när balken gav vika. Den var billigare än den som arkitekten planerade och bärbarheten sjönk drastiskt.
  Hederlighet och ärlighet är på väg att dö ut som vissa utrotningshotade arter. Man borde sätta upp den med på Världslistan för att kunna bevara den med. .

  Gilla

 4. Maja Dacke skriver:

  Hederlighet och ärlighet är på väg att dö ut som … I alla fall har det blivit ont om den varan …

  Tänk, vi svenskar är så vana vid (säker) elektricitet att vi hukar oss inför energislag när det gäller uppvärmning.

  Jag minns resan på Iberiska halvön … Man tände en gaslåga som värmde duschvattnet direkt, lite krångligt att reglera när man inte var van, men sedan …

  Det är nog det mest energisnåla sättet att duscha. När lågan släcktes försvann varmvattnet ganska snabbt, men so what?! Duschen var avklarad! Inget överflödsvatten som svalnade …

  Gilla

 5. Marta Stenson skriver:

  S-märkning i all ära men jag tror nog att det funkar i längden. Svensk nit när det gäller el osv ska vi nog hylla. Håller med – Sverige är bäst. Ska se upp nästa gång jag åker till Thailand.

  Gilla

 6. Torbjörn skriver:

  Svenskarna vaccinerar sig mot allsköns sjukdomar inför semestern till det exotiska paradiset. Ja, deras vaccinationskort är så prickfria, att de är fullt jämförbara med stamtavlan från en avelshingst eller serviceboken från en fläckfritt omvårdad BMW. Sedan åker de utomlands och dör… i olyckor…

  Olyckor är den absolut vanligaste dödsorsaken för semestrade svenskar. Parasiter och bakterier vill man skydda sig ifrån, men olyckor händer oftast inte mig. På semestern i Thailand kan man hyra lustiga motorcyklar och vattenskotrar som gör hur många knyck i timmen som helst. Samt pröva sina icke färdiga dykfärdigheter i ljummet vatten med färgglada fiskar. Dessutom är ölen billig. Livsfarlig kombination. Sedan är trafiken i Thailand allt annat än vad man är vad vid från Sverige. Lägg också till att du under en semester där ska växla från höger till vänstertrafik.

  Fast å andra sidan, trafiken här i Sverige, i alla fall här i huvudstaden, blir bara värre och värre. Allt fler buskör på vägarna, och värst är budbilarna. Och cyklisterna sen…oj oj oj, säger jag bara! Jag har på senare år blivit ett nervvrak med förföljelsemani beträffande cyklister. Har de hört talas om hänsyn? Nej! Vet de om att det finns en uppfinning som heter ringklocka? Nej! Jag tittar mig över axeln ca 20 ggr i minuten under cykelsäsongen numera pga av att alla dessa cykeldårar, ofta iförda löjliga cykeltrikåer, löjlig hjälm och löjliga cykelglasögon, tycks ha som motto i livet, att ta cykeln till dess yttersta hastighetsgräns var som helst och när som helst, i tron att de är ensamma på vägen. Eller fullständigt likgiltiga för om de är ensamma på vägen eller inte. Såg just i dag på nyheterna att cyklister toppar olycksstatistiken. Big surprise!

  Apropå duschen där i Thailand där så måste elen ha varit felkopplad. Det ska ju vara jordat i badrummet till varmvattenberedaren. Sedan har du helt rätt HelenaPalena om anledningen till varför det inte görs något åt prostitutionen i Thailand. För DEN ÄR faktiskt olaglig där. Men det är inte det intrycket man får som besökare. Anledningen stavas naturligtvis… P E N G A R. Och att höga poliser, militärer samt diverse andra makthavare äger bordeller. Dock ska man komma i håg att bordellindustrin avseende inhemskt behov?? i Thailand är enormt stor, och var så även innan sexturister från jordens alla hörn började strömma till.

  Angående Juholt så tycker jag också att dessa förtroendeundersökningar kan vänta tills karln fått chansen att öppna munnen.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Antonia: Visst är det farligt att leva. Man behöver inte åka till Thailand för att dö, det är då ett som är säkert.

  Maja: Med tanke på att vatten är den strösta bristvaran i världen och som det krigas om är det märkligt att vi kan slösa som vi gör. Tänker på alla som duschar under rinnande vatten och det hur länge som helst. Och flera gånger om dan dessutom. Bortskämda jävlar som inte begriper ett skit. Man ska inte tvätta sig så ofta. Man ska vara rädd om sin patina.

  Marta: Sverige är bäst på mycket. Ha det så trevligt då i Thailand. Men hälsa inte från mig.

  Torbjörn: Det är skrattretande. I Thailand kan man få dengfeber. Farligt. Finns inget vaccin mot. Tror folk kommer resa mindre dit. Det är för långt. Det är för farligt. På Teneriffa har turismen ökat, inte bara p g a Egypten o s v utan folk tycker det tar för långt tid att flyga dit. Tar bara fem timmar till Teneriffa och klimatet är behagligt. Turisterna hade ökat från Finland berättade en finska som jobbat där i 17 år. Hon sa också att folk sa att dom tröttnat på Thailand.

  Då är vi två som tycker cykelmunderingen ser löjlig ut. Tog årets första cykeltur i förrgår. Åh, så skönt. Utan hjälm. Sätter jag inte på mig.

  Ja, inte är det utlänningarnas fel att inget görs åt prostitutionen. Dom kunde själva med andra ord. Och kan. Märkligt att inte vi håller på så i Sverige. Sverige är faktiskt bäst. Men å andra sidan har vi haft det bra alla och vi behöver inte profitera på varandra som dom gör. Usch!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.