Nederlag! Defeat! Tänk att man kan pumpa pengar!

Hälsgineostkaka gjord på Järvsövis och vita pelagoner. Heja Sverige! Foto: Palena

Tvärstopp! Jag gläds med Håkan Juholt och alla andra som deltog i sänkandet av Reinfeldt & Co. Oppositionen stoppade utförsäljningen av Sverige med hjälp av SD. Grattis! Det känns bra. Äntligen något roligt i allt elände som händer. Nu trycker Japan och USA upp pengar i ofantliga mängder i sina leksakstryckerier. Det är väl ingen konst eftersom dom trycker pengar ur det blå! Det finns inget värde i det hela. Bara luft! Som man sen tar ränta på!!! Jag har skrivit om pengar både här och på Newsmill. Kolla i boxen Pengar här uppe om du är intresserad.

Hur kan Sverige ha en gigantisk statsskuld som det ska betalas ränta på i det oändliga? Av vem har vi lånat? Men å andra sidan går det åt multum när Sverige ska vara världens samvete. Vi ger mest i Sida-bidrag och tar emot mest med människor som ska leva av och på oss. Går det ihop? Ja, det gör det med tanke på att det finns hur mycket pengar som helst. Fast inte åt oss. Inte åt Sveriges runt en miljon fattigpensionärer t ex som lever under existensminimum. Inte åt ensamma mammor. Inte åt hemlösa. Glöm det. Låt fjällen falla och inse att vi är lurade till tänderna, ända in i märgen.

Kom just in från en gudi behagligt sparktur. Strålande sol dock med en lätt isig ostvind. Ni vet väl att man ska svettas in våren och frysa in hösten. Tänkte på vem jag är när medarna gled så fint på isen: mörkt hår med gröna ögon. Vill gärna dra iväg – förmodligen nomadblod. Min mamma var blond men jag fick hennes ögonfärg. Pappa såg ut som Gregory Peck. Lång och mörk och jävligt snygg. Morfars släkt kom från Stockholm (sadelmakare) och senare Själevad. Han var vågmontör på Stathmos. På farssidan smeder och tapetserare – valloner. Men ändå Marion Radetzki är jag svensk. Jag fick svenska språket i mig via modersmjölken. Så hur kan du tycka att vi ska ta bort svenskan? Hur kan du ens komma på tanken? Kanske för att du själv har hebreiskan som modersmål. Är det så? Sverige finns när vi ska betala. Då finns vi i alla former. Inte annars. Läste en fin betraktelse över Sverige och det svenska av Lennart Svensson: Att vara svensk. Oj, vilket svenskt namn. Heja Lennart! Han bloggar även på Svenssongalaxen. Lennart är en ny drink: Xanté och Sprite och lite is! Skitgott! Allt är nytt under solen! Leve Sverige och livet!

SvD DN SvD DN AB DN Expr


…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Nederlag! Defeat! Tänk att man kan pumpa pengar!

 1. gotiskaklubben skriver:

  Bra att du länkar till Lennart Svensson, han förtjänar allt beröm.

  Hitflyttaren Radetzki vill avskaffa svenska språket. Och Eva Hamilton vill avskaffa svenska naturfilmer. Allt enligt plan, skulle man kunna säga.

  http://gotiskaklubben.wordpress.com/2011/03/17/att-utplana-allt-svenskt/

  Gilla

 2. Maja Dacke skriver:

  Sverige har just godkänt att delta i Unescos projekt om att skydda det immateriella kulturarvet. Va’ bra – så fint och utmärkt då!

  Men vilka ska Institutet för språk och folkminnen samarbeta med?
  http://www.sofi.se/unesco
  Jo, bl a invandrarföreningar och studieförbund … och det är väl bra, eller?

  Om man läser institutets texter om projektet ser man snart att skrivningen går från ‘det immateriella kulturarvet’ till ‘immateriella kulturarven’ …

  Jag bara undrar hur de ska presentera sin insamling. Kanske finner de att Olaus Petri egentligen var muslim och att ursvenskarna egentligen – precis som indianerna Kolumbus först träffade på – talade arabiska. Vem vet?!??

  Gilla

 3. svensson skriver:

  Lustigt att du nämner Själevad; om det är Själevad nordväst om Örnsköldsvik så stammar jag därifrån, från Norrmesunda som jag tror är i samma socken. Åt det hållet iaf. Det ska bli kul att blogga lite om min släkt någon gång, antingen på Rent Principiellt (som du länkade till, tack för det!) eller på Svenssongalaxen, som är min lite personligare blogg.

  Annars är det roligt med din blogg som både är vardaglig och aktuell, med båda fötterna på jorden, och som vågar säga saker som ”SD gör allt rätt”. Det torde för ”etablissemanget” visa att SD:s genomslag i opinionen är på riktigt, inget påhitt (om de mot förmodan skulle hitta hit).

  För övrigt är det här är en bra tid att blogga, den bästa någonsin. Världshändelserna bekräftar oss, vi som är regimkritiker och skeptiker. 2011 blir ett händelserikt år och det är inte slut än.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Gotiska: Jasså är han hitflyttad. Trodde han var född här. Men spelar ingen roll. Har man inte känslor för Sverige så har man inte.

  Maja: Vad ska dom hitta? Verkligen intressant. Immatriella är väl sånt man inte kan lägga händera på. Det är väl kittet i en kultur som bara kan kännas och förstås genom att vara född i det. Institutet kan börja med att samarbeta med det svenska i första rummet. Lyfta fram det. Men då kommer väl Reinfeldts befarade barbari upp och sånt går ju inte för sig.

  Svensson: Visst är det lustigt! Vad jag kan förstå finns det bara ett Själevad och det är just ditt (mitt). Nej, det är inte slut än. Det har just börjat. Genom nätet får man ett fönster till hela världen. Kan inte bli bättre. Absolut inte. Hade vi inte haft nätet hade jag inte vetat om dig t ex för DN och SvD har väl inte lyft upp dig (än)? Ska länka till din galax oxå.

  Gilla

 5. svensson skriver:

  Japp, jag länkar dig och du mig. (Men vad menar du med om SVD och DN ”lyft upp mig”? Jag brukar länka deras artiklar ibland och blir då listad i ”17 bloggar om denna artikel” (typ), men är detta vad du menar…?)

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Svensson: Nej, jag menar har dom skrivit stora kulturartiklar om just dig? Om inte är det väl på tiden! 😛 Du har ju ett författarskap. Expressen och AB kan också hänga på.

  Gilla

 7. svensson skriver:

  Haha, nej, de stora tidningarna ignorerar mig. För dem är jag inte ens ointressant; jag existerar inte. De recensionsex jag en gång skickade dem ledde inte till något.

  Men man får ta det med lämpor, dvs man får marknadsföra sig på de ställen man kan. Diverse bloggar har recenserat mig och det är gott så. Och via min egen blogg när jag Ett Visst Antal läsare per dag så det rullar på rätt hyfsat får man väl säga.

  Gilla

 8. gotiskaklubben skriver:

  @ Helena
  Att tigga Bonniers, SvT och Aftonbladet att få in en Sverigevänlig artikel är meningslöst. De har redan bestämt sig för länge sedan.

  Marian Radetzki är en polsk 08-jude som är minst lika svensk som Bin Laden, Britney Spears och Pol Pot. Enligt min uppfattning är han en rasist.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Marian_Radetzki

  Gotiska Klubben har skrivit om honom, men bara 2600 personer har läst artikeln.

  http://www.google.se/#hl=sv&xhr=t&q=Marian+Radetzki&cp=15&pf=p&sclient=psy&site=&source=hp&aq=0&aqi=&aql=&oq=Marian+Radetzki&pbx=1&fp=4953aeb45a199c9c

  Gilla

 9. Josef Boberg skriver:

  Det är ju själve faen att det skall ta sådan jävla tid att få till det fulländade storebrorssamhället – så att Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna – kan börja med att lita på staten ! – för under väntetiden har Wi ju ett rent helvete, tyvärr tyvärr… 😥

  Gilla

 10. Antonia skriver:

  Vi kommer att få snö inom nån timme. Jippppppi, så som jag längtade. Och jag som hatar alla som klagar på vädret, börjar gå i samma spår.

  Jag bakade ett bröd till av samma sort som jag tyckte luktade illa. Det blev nu super, och luktar som jag tycker bröd bör lukta.
  Jag använde samma ingredienser som förre gången ( det som blev kvar av inköpet), så jag har inte det blekaste vad det var som snetände dofterna. För smaken var ju inget fel på. 🙂

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Svensson: Fina ord: Man får ta det med lämpor. Det är sorgligt att allt ska gå genom DN:s port. Men nätet ändrar nog på det.

  Gotiska: Jasså – bara 2 600. Det är mycket i bloggsammanhang om du frågar mig.

  Josef: Under tiden får fler och fler upp ögonen. Kanske inte så kul för skuggregeringen som tänker sig att ta full kontroll över världen.

  Antonia: Vad längtade du efter? Snön eller våren. Kul att brödet luktade gott. Det ska nybakt bröd göra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.