Volvo en skitbil! Raka rör!

Såna rubriker kör Lars-Kristian Bergh med. Eller såna här: Poliser planerade Palme-mordet. Dubbdäck – en förbudsbluff. Ny bloggare som kan allt om vapen, skytte, polisen, vin och mat. Han är dessutom marknadsstrateg och expert på företagande och hur man bäst kryssar sig fram i den djungeln. Så här skriver han under Om Berghs blogg bland annat:

Under många, många år har jag sett mängder av exempel på hur polisens tillståndshandläggare har låtit personligt tyckande prägla polismyndighetens beslut i vapenärenden. Det har jag inte kunnat göra något åt, förutom att som journalist lyfta fram enstaka publicistiskt intressanta fall.

Men nu kan han som bloggare ta ut större och friare svängar! Berghs Blogg här!

SvD SvD SvD DN DN Expr SvD Volvo

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Volvo en skitbil! Raka rör!

 1. Wow, verkligen vassare och fräckare än andra bloggare.
  Här tas det ut svängar i tomtelandet!
  Rejäla rallarsvingar må jag säga!
  En elev från Berghs reklamskola rentutav? =)

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Alexander: Nej, tror inte det. Men han skulle kunna vara rektor på vilken reklamskola som helst.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Gillar inte alls upplägget. Kan jag inte läsa allt på en och samma skroll går jag inte in och läser. Tar för mycket tid. Kanske inte alls intressant som står efter pilen.
  Inte imponerad.

  Gilla

 4. Madeleine skriver:

  Helena är verkligen en kalaspingla. Snabb, frifräsig, modig, generös med credd. Och vilken arbetshäst hon dessutom. Förmodligen en Entrepreneur i dess högsta potens (får damer använda det uttrycket?). En A-personlighet. En arbetsgivares dröm, om denne är briljant nog att inse Helena kapacitet. Om inte är nog Helena rena mardrömmen.

  Helena missar inte tåget, hon hamnar i loket. Medelmåttorna hamnar inte i sista vagnen – de undrar förvånat: Vilket tåg?

  Gilla

 5. Stig Palm skriver:

  Den här killen vet hur att få uppmärksamhet då han inte riskerar någonting annat än att vissa tycker han är en tönt. Men vad då, om uppmärksamhet som en 5 åring är vad som gäller. Kanske han kan få jobb hos Volvo?

  Gilla

 6. Gunnar ST skriver:

  Hahahaaaa Stig Palm, har du dragit ner kepsen ordentligt så du inte blir kall om öronen? Volvos nya XC 60 läckte in vatten när det regnade. Så det drog nog kallt också på dig Stig. Min gamla sosselåda Volvo 740 rostade värre än Gevaliakaffe. Tyvärr luktade det mest bränd olja från den istället för kaffe.

  Det var ju riktigt kul att Helena Palena lurade in en Volvodiggare på http://www.bergsblogg.se. Själv blev jag jätteglad över att någon sänkte det uppblåsta Volvo. En skitbilsfabrik? Tja, jag har aldrig varit impad av de där lådorna. Väldigt mycket fel på bilarna.

  Fick en hyrbil på Hertz som var en XC90 och det tyckte jag (då) var kul. Så fram emot färden. Ups, kom inte iväg innan förväntningarna grusades. Som att köra morfars gamla traktor, en Volvo f ö. Röd. Såssefärg. Nog tack för de 5 miljarder som staten via Gunnar Sträng skänkte Volvo på PG:s tid.

  Nä är det någon som borde jobba på Volvo så är det väl du Stickan?

  Gilla

 7. Egon skriver:

  Juholt en Alfahanne? Hhhm, förstår att en kvinna snabbt känner av det. Instämmer med Helenas analys. Juholt fick ingen ministerpost av Göran Persson. Jag gissar att svaret är så enkelt som att Juholt är för stark. Godsägare Persson ville vara ensam pamp f’ låt TUPP på gödselhögen.

  Nu undrar jag: Vad kör Juholt för bil? Volvo?

  Gilla

 8. Stig Palm skriver:

  Ja ja Gunnar St, tyvärr är det för sent att få jobb hos Volvo då jag är Folkpensionär och 77 år. För din info har jag varit anställd hos detta företag i olika divisioner i 33 år men mest hos lastvagnar. Vi hade kunder som du också men som bekant? går Lastvagnar utmärkt även om det funnits djupa dalar.
  Du är nästan för rolig? Efter vad jag upplevt där under alla år, borde firman varit nedlagd för länge sedan. Jag körde tjänstebil, Volvo, under alla dessa 33 år, så en viss erfarenhet finns. Visst, ibland misslyckas Volvo som alla andra tillverkare fast i olika grad. Nu kör jag sedan 3 år Porsche och hittills noll (0) fel. Precis som när jag var produktionsingenjör hos SKF tillverkades lager i olika kvaliteter och de dyraste hade minst ”felprocent”. Nu är inte Volvo PV så dåliga som du säger, annars skulle de inte ha ca 19% av svenska marknaden även om ca 65% av den består av s k leasing och köpta firmabilar. Även de kunderna ställer stora krav.
  Du blir trovärdigare med en mer nyanserad syn på produkter. Nästa gång kanske det gäller någon annan tillverkare. Enskilda exemplar ur populationen är intressant men vad som räknas är den totala felprocenten. Felen ska tas om hand med garanti- och policyavtal att kunden inte drabbas för hårt. Den mentala delen är förstås svår att hantera och ingen gläder sig åt dålig renomé. Kostar multi att reparera.
  Den politiska åsiktsfördelningen för Volvo PV kunderna är intressant att få veta? Har ännu inte sett någon forskning om detta? Själv har jag alltid hållt mig långt till höger på skalan och kanske, utan att veta det, haft ”sossestämpel” på mig? Huga!!!

  Gilla

 9. Gunnar ST skriver:

  Ok Stig Palm, jag lyfter på mössan, ej keps, och ber om ursäkt för såssestämpel. Vill dock utan ödmjukhet påpeka att jag haft en del Volvobilar från ca 1972 då var det Volvo 144 och det var massor av fel. Sedan Volvo 164 men allvarliga problem. Framvagen för klen med hänsyn till den tunga 6:an. Men skinnklädseln var fin…

  Sedan minns jag tyvärr min 245:a. Motorn var ok men oj med rost. Och så diverse fel, från membranet i förgasaren till dörrlås. Så minns jag med fasa min påkostade 245:a med PRV-6:an. Motorn var bra men resten, ojoj, det mesta var det fel på. En evig verkstadsföljetong.

  Ja ja jag var Volvotrogen på tok för länge. Nu får du inte glömma att det som sägs på Berghs blogg bara är ett axplock. Jag ska skriva det jag skriver här även på hans blogg så får du två att förlöjliga. En fråga till dig Stig: Varför är inte Volvo lika framgångsrika som BMW? För 25 år sedan var BMW och Volvo lika stora bilfabriker. Idag är BMW dubbelt så stora plus att de tjänat rejält med pengar alla år utom två. Varför är det inte tvärtom? Eller att Volvo åtminstone var lika stora och tjänade åtminstone hälften så mycket pengar. Svara på det Stig Palm.

  Gilla

 10. Stig Palm skriver:

  Till Gunnar ST;
  Nu ska jag inte vara som en politiker och undvika din frågeställning ovan.
  Visst fanns det en massa fel på 140-serien som tog alldeles för lång tid att åtgärda.
  164 modellen fick samma framvagn som 140-ser och helt klart för klen till den tunga raka 6-an.
  245 med PRV 6-an ska vi helst inte tala om. Jag hade tur med min 244 och den motorn? Den höll 14.000 mil som jag hade bilen. Vet dock vilken finmekanik och kunskap som skulle till ifall den gick sönder. Nä, den var inte bra för Volvo’s image.
  Varför Volvo inte lika framgångsrik som BMW? Förre Volvo PV chefen Olsson svarade på detta igår på en presskonferens. Vi var alltid steget efter. Volvo PV hade ingen ledning som var intresserad av bilar? Mer intresserade av mångsysslori och styrd av enbar ekonomer.
  Du nämnde 164 och klen framvagn? När S80 presenterades påstod Metodavdelningen för Service & Reparationer att just framvagnen var för klen till den tyngre bilen med 6-cyl 3-liter motor och förordade som på Mercedes en dubbellänkad framvagn. För dyrt sa ekonomerna men fick straffet sedan iform av garantikostnader på ca 100 miljoner kronor + en dålig image.
  Varför tyskar är framgångsrika versus svenskar i bilindustrin?
  VW chefen sa nyligen; hos tyska biltillverkare är det ett KRAV att högsta cheferna ÄR bilintresserade. Kan vara en förklaring. Volvo PV har nu en tysk chef Jacobi som ÄR bilintresserad och säkert kommer att lyfta Volvo PV till den nivå som skall vara för att lyckas. När jag som tekniker studerar detaljer på min Porsche ser jag att de är bilintresserade som gör denna produkt och så säger mina kollegor på Volvo också.

  Gilla

 11. Gunnar ST skriver:

  Tack Stig, det var en bra avrundning om skitbilen Volvo. Och också en bekräftelse på att Volvos direktörer inte har varit så kompetenta som de fått betalt för.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Antonia: Smaken är som baken och det finns inget tvång på att gilla. Du kör din stil. Bra så.

  Madeleine: Hur kan du känna mig så väl? 🙂

  Stig: Jasså! Är han en tönt?

  Gunnar ST: Va´! Är Volvo Sveriges Lada? Det hade ja ingen aaaaning om.

  Egon: Min analys är nog rätt. Sahlin petade Juholt direkt. Båda såg att karln var en fara för deras heliga imager. Ja, vad kör Juholt omkring i? Åker säkert regeringsflyg och taxi.

  Stig: Kör du Porsche! Grattis! Tänk om alla sossar kör Volvo? Skulle vara kul att få reda på som sagt var. Vi får väl se om det finns någon diskrepans framgent på vägarna. Färre sossar = Färre Volvos on the road.

  Gilla

 13. Inger skriver:

  Kul att Helena Palena är så aktiv på sin blogg. Jodu, Helena, nog vet du hur Madeleine känner dig så väl? Det är många runt Dellen som har järnkoll på dig, välkänd akademikerjänta från Stockholm. Tidningsredaktör till och med. Madeleine är ju ytterst nära Berghs Blogg…

  Juholt får inte åka regeringsplanet om han inte är inbjuden som pax av någon minister. Och det händer väl snart, finansminister Anders Borg hade ju den ytterst dåliga smaken att utse sossekvinnan Winberg till ordf i Svenska spel. Nu fortsätter Borg med Anitra Steen…Det är ju helt otroligt.

  Gilla

 14. Stig Palm skriver:

  Detta är bevis på vad jag sagt till vem som vill höra på?
  Sossarna skulle gått samman med Moderaterna för länge sedan och dessa två hade sluppit de övriga gnällpartierna. Tyvärr, hade Sossarna fastnat i sitt mantra om att vara ett Arbetareparti och absolut inte kunde samverka med ett Högerparti.
  Nu ser vi från Moderaterna sida finns inte denna begränsning. Börjar bra med Margareta Winberg och Anitra Steen.
  Så vem vet, till 2014 kanske Jufors har kommit till insikt och Nya Arbetarepartiets chef Reinfeldt och Jufors bildar det nya partiet med beteckningen; Social-Moderata Samlingspartiet – SMS ? Lätt att komma ihåg då detta sägs miljoner gånger om dagen.
  Sedan kan de övriga FP + C + KD + V + SD sitta där och gnälla!!!

  Gilla

 15. SOMETHING OF GENERAL INTEREST RE: THE US – AND RELEVANT TO THE REST OF THE WORLD – SINCE THE US CONSUMES AT PRESENT ABOUT 25% OF THE WORLD’S TOTAL OIL RESERVES.

  YOUR VIEWS AND THOUGHTS ARE INVITED HELENA….

  > This Will Make You Scratch Your Head. The US Gov. Doesn’t Want Us To Be Self Sufficient. They would Have a Smaller Pay Cheque???
  >
  >
  >
  >
  >
  >
  > Here’s an astonishing read. Important and verifiable information :
  >
  >
  > About 6 months ago, the writer was watching a news program on oil and one of the Forbes Bros. was the guest. The host said to Forbes, ”I am going to ask you a direct question and I would like a direct answer; how much oil does the U.S. have in the ground?” Forbes did not miss a beat, he said, ”more than all the Middle East put together.” Please read below.
  >
  >
  >
  >
  > The U. S. Geological Service issued a report in April 2008 that only scientists and oil men knew was coming, but man was it big. It was a revised report (hadn’t been updated since 1995) on how much oil was in this area of the western 2/3 of North Dakota, western South Dakota, and extreme eastern Montana ….. check THIS out:
  >
  >
  > The Bakken is the largest domestic oil discovery since Alaska ‘s Prudhoe Bay , and has the potential to eliminate all American dependence on foreign oil. The Energy Information Administration (EIA) estimates it at 503 billion barrels. Even if just 10% of the oil is recoverable… at $107 a barrel, we’re looking at a resource base worth more than $5…3 trillion.
  >
  >
  >
  > ”When I first briefed legislators on this, you could practically see their jaws hit the floor. They had no idea..” says Terry Johnson, the Montana Legislature’s financial analyst.
  >
  >
  >
  >
  >
  >
  > ”This sizable find is now the highest-producing onshore oil field found in the past 56 years,” reportsThe Pittsburgh Post Gazette. It’s a formation known as the Williston Basin , but is more commonly referred to as the ‘Bakken.’ It stretches from Northern Montana , through North Dakota and into Canada . For years, U. S. oil exploration has been considered a dead end. Even the ‘Big Oil’ companies gave up searching for major oil wells decades ago. However, a recent technological breakthrough has opened up the Bakken’s massive reserves….. and we now have access of up to 500 billion barrels. And because this is light, sweet oil, those billions of barrels will cost Americans just $16 PER BARREL!
  >
  >
  >
  >
  > That’s enough crude to fully fuel the American economy for 2041 years straight. And if THAT didn’t throw you on the floor, then this next one should – because it’s from 2006!
  >
  >
  > U.. S. Oil Discovery- Largest Reserve in the World
  >
  >
  > Stansberry Report Online – 4/20/2006
  >
  >
  > Hidden 1,000 feet beneath the surface of the Rocky Mountains lies the largest untapped oil reserve in the world. It is more than 2 TRILLION barrels. On August 8, 2005 President Bush mandated its extraction. In three and a half years of high oil prices none has been extracted. With this motherload of oil why are we still fighting over off-shore drilling?
  >
  >
  > They reported this stunning news: We have more oil inside our borders, than all the other proven reserves on earth.. Here are the official estimates:
  >
  > – 8-times as much oil as Saudi Arabia
  >
  >
  > – 18-times as much oil as Iraq
  > – 21-times as much oil as Kuwait
  >
  >
  > – 22-times as much oil as Iran
  >
  >
  > – 500-times as much oil as Yemen
  >
  >
  > – and it’s all right here in the Western United States .
  >
  >
  > HOW can this BE? HOW can we NOT BE extracting this? Because the environmentalists and others have blocked all efforts to help America become independent of foreign oil! Again, we are letting a small group of people dictate our lives and our economy…..WHY?
  >
  > James Bartis, lead researcher with the study says we’ve got more oil in this very compact area than the entire Middle East -more than 2 TRILLION barrels untapped. That’s more than all the proven oil reserves of crude oil in the world today, reports The Denver Post.
  > Don’t think ‘OPEC’ will drop its price – even with this find? Think again! It’s all about the competitive marketplace, – it has to. Think OPEC just might be funding the environmentalists?
  >
  >
  > Got your attention yet? Now, while you’re thinking about it, do this:
  >
  >
  > ckeck it out… http://www.usgs.gov/newsroom/article.asp?ID=1911

  Gilla

 16. Linda skriver:

  haha, skall genast gå in och läsa. Volvo-ägare kör som kärringar #tycker och de med BMW som gangsters. (sugen på en BMW faktiskt)

  Skönt att du är hemma igen så allt blir som vanligt. (haha igen=)

  Gilla

 17. Inger skriver:

  Heja Linda,
  JAG kör BMW 535 d, 306 hästar och 620 i vrid. Gubbslemmet i Volvo kan köra utför stupet!

  Heja Ylva Helena, du är toppen!

  Gilla

 18. Stig Palm skriver:

  Ha ha!
  Den här artikeln om oljereserver i USA är intressant verkligen?
  För ca 15 år sedan träffade jag en ”oljeman”, amerikan, från AMOCO som är ett jättelikt bolag i Mellarsta Östern. Jag kom in på detta med de sinande resurserna av olja i bl a Texas? De fick med hjälp av nedpumpat vatten få upp oljan som inte längre hade något självtryck. En dyr operation.
  Min fråga till honom var; är oljan nu på väg att ta slut i USA? O nej, sa han, vi har Alaska och Canada. Men, varför pumpa upp den så länge det finns något kvar i Saudi Arabia och UAE samt Irak? Vi gör först slut på denna sedan sitter vi säkra hemma!
  Och så kommer ovan skrivna, om det nu stämmer, som ”grädde på moset”. I tillägg har gigantisk fyndighet hittats utanför Brasiliens kust. Skulle inte förvåna mig om inte Ryssland har fler dolda reserver.

  Gilla

 19. Inger skriver:

  Att USA har enorma oljereserver är väl känt. Dock bör tilläggas att de inte är lätta att utvinna.

  Gilla

 20. Helena Palena skriver:

  Inger: Det är ingen skillnad när det gäller. Anders Borg vill ha en post närhan kliver av. Det får han om sossarna kommer tillbaka. Så futtigt är det. Kör med oss – packet – är vad dom gör. Låtsas vara höger och vänster. Borg gillar väl inte sossebruttorna men ändå får dom poster. Genomskinligt! Skäms på er allihopa! Jävla politruker!

  Stig: Tror du Gösta Bohman vrider sig i graven? Det tror jag.

  Courtenay: Yes, I can see what they are doing. Drain the world first and then we take Berlin. ”It’s a formation known as the Williston Basin , but is more commonly referred to as the ‘Bakken.’ It stretches from Northern Montana , through North Dakota and into Canada.” Indian land. I have just read Bury my heart at Wounded Knee by Dee Brown. It´s written from the indians point of view. Scary reading. But necessary.

  Who rules the world? It´s the cartels and the enterprises. The politicians are just som stupid fluffy creme on the cake.

  Linda: Klart du ska köra som en gangster! 😛

  Stig: Klart det finns olja både här och där men varför böka när vi har ett upplägg med araberna! När vi kan suga ur länder ovanför skallarna på fattiglapparna! Why bother?

  Inger: Var kommer oljan ifrån? Från jordens inre. Nä, kanske inte just därinnefrån. Det är 600 mil till jordens mitt. Inte så långt om du frågar mig. En del säger att det är tomt där i mitten. Att det är därfrån UFOna kommer!!!

  Gilla

 21. Inger skriver:

  Käckt rakt fram uttryckt av dig Ylva Helena. Dock visst det ett avtal sedan borgarna hade regeringsmakten 93 de stora riksdagspartierna emellan att avgående ministrar och statssekreterare ska få nya jobb eller poster på motsvarande nivå inom två år och att de har full lön fram tills dess. Anitra har gått i pension så varför i h-e fick hon jobbet? Möjligt svar: Göran Persson och Anders Borg jagar ihopa. Göran kanske har beklagat sig över att Anitra är sur och inte servar som han önskar…

  Eftersom Godsägare Persson hatar Winberg så blir det ju en dubbel fluga i en smäll. Vad tror du om den teorin, Helena Palena?

  Gilla

 22. Philippe Öhlund skriver:

  Snitsiga rubriker, Helena! 🙂

  Kanske man skulle döpa om Volvo till Alpha Volvo?

  Det heter ju Alfa Romeo exempelvis.

  En bil värdig en alfahanne fran Alpha Draco kanske? 🙂

  Gilla

 23. HELENA – I THOUGHT THAT YOU MIGHT BE INTERESTED IN THIS JUST PUBLISHED ARTICLE…

  Subject: How the So-Called Guardians of Free Speech Are Silencing theMessenger

  How the So-Called Guardians of Free Speech Are Silencing the Messenger
  Saturday 12 March 2011

  by: John Pilger, t r u t h o u t | News Analysis

  Julian Assange, the founder of the WikiLeaks anti-secrecy group, speaks to the press. (Photo: Andrew Testa / The New York Times)

  As the United States and Britain look for an excuse to invade another oil-rich Arab country, the hypocrisy is familiar.

  Colonel Gaddafi is ”delusional” and ”blood-drenched” while the authors of an invasion that killed a million Iraqis, who have kidnapped and tortured in our name, are entirely sane, never blood-drenched and once again the arbiters of ”stability.”

  But something has changed. Reality is no longer what the powerful say it is. Of all the spectacular revolts across the world, the most exciting is the insurrection of knowledge sparked by WikiLeaks.

  This is not a new idea. In 1792, the revolutionary Tom Paine warned his readers in England that their government believed that ”people must be hoodwinked and held in superstitious ignorance by some bugbear or other.”

  Paine’s ”The Rights of Man” was considered such a threat to elite control that a secret grand jury was ordered to charge him with ”a dangerous and treasonable conspiracy.” Wisely, he sought refuge in France.

  The ordeal and courage of Paine is cited by the Sydney Peace Foundation in its award of Australia’s human rights gold medal to Julian Assange.

  Like Paine, Assange is a maverick who serves no system and is threatened by a secret grand jury, a malicious device long abandoned in England, but not in the United States.

  If extradited to the US, he is likely to disappear into the Kafkaesque world that produced the Guantanamo Bay nightmare and now accuses Bradley Manning, WikiLeaks’ alleged whistleblower, of a capital crime.

  Should Assange’s current British appeal fail against his extradition to Sweden, he will probably, once charged, be denied bail and held incommunicado until his trial in secret.

  The case against him has already been dismissed by a senior prosecutor in Stockholm and given new life only when a right-wing politician, Claes Borgstrom, intervened and made public statements about Assange’s ”guilt.”

  Borgstrom, a lawyer, now represents the two women involved. His law partner is Thomas Bodstrom, who, as Sweden’s minister for justice in 2001, was implicated in the handover of two innocent Egyptian refugees to a CIA kidnap squad at Stockholm airport. Sweden later awarded them damages for their torture.

  Don’t miss a beat – get Truthout Daily Email Updates. Click here to sign up for free.

  These facts were documented in an Australian parliamentary briefing in Canberra on 2 March.

  Outlining an epic miscarriage of justice threatening Assange, the enquiry heard expert evidence that, under international standards of justice, the behavior of certain officials in Sweden would be considered ”highly improper and reprehensible [and] preclude a fair trial.”

  A former senior Australian diplomat, Tony Kevin, described the close ties between the Swedish Prime Minister Frederic Reinfeldt and the Republican right in the US. ”Reinfeldt and [George W] Bush are friends,” he said.

  Reinfeldt has attacked Assange publicly and hired Karl Rove, the former Bush crony, to advise him.

  The implications for Assange’s extradition to the US from Sweden are dire.

  The Australian enquiry was ignored in the UK, where black farce is currently preferred.

  On 3 March, The Guardian UK announced that Stephen Spielberg’s Dream Works was to make ”an investigative thriller in the mould of All the President’s Men” out of the book ”WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War on Secrecy.”

  I asked David Leigh, who wrote the book with Luke Harding, how much Spielberg had paid The Guardian UK for the screen rights and what he expected to make personally. ”No idea,” was the puzzling reply of The Guardian UK’s ”investigations editor.”

  The Guardian UK paid WikiLeaks nothing for its treasure trove of leaks. Assange and WikiLeaks – not Leigh or Harding – are responsible for what The Guardian UK’s editor, Alan Rusbridger, calls ”one of the greatest journalistic scoops of the last 30 years.”

  The Guardian UK has made clear it has no further use for Assange. He is a loose cannon who does not fit Guardian-world, who proved a tough, unclubbable negotiator. And brave.

  In The Guardian UK’s self-regarding book, Assange’s extraordinary bravery is excised. He becomes a figure of petty bemusement, an ”unusual Australian” with a ”frizzy-haired” mother, gratuitously abused as ”callous” and a ”damaged personality” that was ”on the autistic spectrum.”

  How will Spielberg deal with this childish character assassination?

  On the BBC’s ”Panorama,” Leigh indulged hearsay about Assange not caring about the lives of those named in the leaks.

  As for the claim that Assange had complained of a ”Jewish conspiracy,” which follows a torrent of Internet nonsense that he is an evil agent of Mossad, Assange rejected this as ”completely false, in spirit and word.”

  It is difficult to describe, let alone imagine, the sense of isolation and state of siege of Assange, who, in one form or another, is paying for tearing aside the façade of rapacious power.

  The canker here is not the far right, but the paper-thin liberalism of those who guard the limits of free speech. The New York Times has distinguished itself by spinning and censoring the WikiLeaks material. ”We are taking all [the] cables to the administration,” said Bill Keller, the editor, ”They’ve convinced us that redacting certain information would be wise.”

  In an article by Keller, Assange is personally abused. At the Columbia School of Journalism on 3 February, Keller said, in effect, that the public could not be trusted with the release of further cables. This might cause a ”cacophony.”

  The gatekeeper has spoken.

  The heroic Manning is kept naked under lights and cameras 24 hours a day. Greg Barns, director of the Australian Lawyers Alliance, says the fears that Assange will ”end up being tortured in a high security American prison” are justified. Who will share responsibility for such a crime?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.