Juholt! På med kronan! Äntligen en alfahanne i topp

Håkan borde passa alla! Blont hår och mörka ögonbryn. Han är Jungfru. Ett jordtecken med pedantiska drag.

Till slut hände det något. Berit Andnor kom loss och lanserade Håkan Juholt. Så nu får moderaterna se upp. Men folk vill tydligen inte ha honom. I Expressens enkät sa 74 procent nej och 26 ja. Men jag tycker karln verkar bra. Bättre än S-E Österberg som ser så trött, ledsen och obekväm ut. Juholt har kört hårt sen länge och sagt vad han tycker. Höll med Juteland som ville ha total förnyelse och som ville att alla skulle ställa sina platser till förfogande. Det var Juholt beredd att göra. Hedrande.

Handen på hjärtat! Hur hade det sett ut med Pagrotsky som landsfader? Eller Östros. Säger som Ian Wachtmeister: Sätt på karln skägg och han ser ut som Lenin. Är dessutom lite trött på karlar som har innerslangen ute. Juholt är verkligen en hårig man. Kanske en sån vi behöver i topp. En riktig alfahanne som kan vråla till och få som han vill. I en sån position får vi hoppas att han har sunda idéer och kan hantera en flock rättvist. Skulle tro det. Men å andra sidan spelar det inte så stor roll vem som styr. Visst är det väl så att det är Amerika som bestämmer? Undrar hur Juholt kommer att ställa sig till den insikten. Men han är säkert redan upplyst Han är ju för bövelen ordförande i försvarsutskottet så han torde veta by now. Att Göran Persson puffat för Östros indikerar att Håkan Juholt är en värdig ledare. Han kan övertrumfa Persson och det vet Persson om. Tror Göran Persson tänker mer på sin image än på partiet i det fallet. Faktiskt! Hanars (naturliga) kamp ni vet.

P.S. Juholt verkar vara ett fynd. Han lever med sina två söner och gillar bra musik: ”Musik är en viktig källa för inspiration för mig. Elvis Presley, Johnny Cash, Bob Dylan, Leonard Cohen, Ulf Lundell, Frank Sinatra och Bruce Springsteen är husgudar som jag försöker lyssna till varje dag” skriver han på sin sosse-hemsida. D.S.

*******
Vi fick bredband i byn sommaren 2006. Alltså ADSL genom telelinjens koppartråd. Gud så skönt. Tidigare hade man haft 53 kb och uppringt modem. Jag har en router som är både för både mobilt och stationärt. Det innebär att folk som kommer hit med laptop kan surfa på mitt modem. Jag har laddat ner tp-test så jag vet att jag har 7 meg. Det är allt jag kan få men det räcker. Ibland ringer det bolag – Ice och Tre och allt vad dom nu heter – som vill att jag ska ta mobilt bredband.
Jag frågar: Vilken fart får jag?
De svarar: Runt 2,3.
Jag säger: Jaha! Men jag har 7 meg nu så varför ska jag byta?
Då svamlar dom om något och jag säger att dom ska återkomma när dom kan erbjuda en högre fart och det lär dröja.

Till sommaren kommer vi att kunna ansluta oss till fiber och få 100 meg. Då blir det till att gräva för att kunna ansluta fastigheten. Säkert dyrt. Vi får ser hur det blir med det. Är nöj med min fart.
När jag kom hem från Teneriffa i måndags surrade det i den fasta telefonen. Det gick att koppla upp sig. Men på tisdagmorgonen var det helt dött. Då låg det avbrutna telefonledningar på ett av hustaken. Snömassorna hade kapat av dom. Idag var telegubbarna här och satte ihop dom igen och nu kan man surfa. Skönt. Men lika skönt att inte kunna. Det kan vara bra att vila från det eviga gloendet i skärmen. Det roliga med det hela är att allt ligger kvar där ute i rymden eller var det nu ligger.

DN SvD Expr Expr

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Juholt! På med kronan! Äntligen en alfahanne i topp

 1. Philippe Öhlund skriver:

  Välkommen hem Helena! 🙂

  Har du fortfarande snö kvar?

  Här i Lyon är det säkert mycket kallare än pa Teneriffa, men vi har 14 grader idag sa jag skall inte klaga.

  Internet är säkert snabbare i Sverige än här.

  Jag har en netbook och använder wifi via grannen, vilket i alla fall är gratis. 🙂

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  För mig är han gubben ur låddan. Vet inget om honom, har aldrig sett en bild av honom heller. Så om de flesta vet lika mycket om honom som jag vet, då blir man förvånad och motståndare.
  Att dyka upp igår och idag är han valt och imorgon blir han statsminister… Klart att han är inte populär bland folk. Saker ska ju fasas in. Överraskningar kan ju orsaka plötslig vuxendöd.

  Skönt att du är hemma och uppkopplingen funkar. Utan dig har jag inga kommentarer heller. 😦

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Philippe: Vi har mucho snö kvar. Jasså – bara 14 grader? Jo, det är varmare på Teneriffa. Fantastiskt klimat måste jag säga. Underbart till och med. Kul att du kan surfa gratis. Det är ju det bästa! 😛 😛 😛

  Antonia: Vem fan bryr sig vem som blir ledare. Men jag måste säga att Juholt är ett fynd under rådande läge. Han kan och har varit med och så kommer han att övertrumfa Göran Persson. Bara det!

  Gilla

 4. gotiskaklubben skriver:

  Alliansen består av Reinfeldt + 3 kloner. Plus en klon till: Wetterstrand

  Till och mdn Ohly är mer spännande att lyssna på. Jo, det vore kul om den nye sosseledarne är en riktig människa som inte bara babblar det vanliga DN-språket om ”arbetslinjen” ”mänskliga rättigheter”, ”humanism”, ”vi och dom-tänkande”.

  Kanske är det dags för en kräkpaus inom svensk politik.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Gotiska: Verkligen på tiden med en liten kräkpaus! Rensa och ge plats förnågot annat. Sol och ljus och nya tag. Ser med andra ögon på Berit Andnor nu när hon lanserade Juholt. Bra gjort! Tänk om dom kommit dragande med någon gammal uttjänt häst. Så tråkigt.

  Gilla

 6. valens skriver:

  Av någon anledning är jag övertygad att den nye sosseledaren är en riktig människa som inte bara babblar…
  Jag kan tänka mig börja odla rosor till och med! 😉

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  valens: Jag kan till och med tänka mig att bli sosse!

  Gilla

 8. valens skriver:

  Jag bjuder upp till en dans på rosor… 😉

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  valens: Det var ett skämt. Men jag dansar gärna med dig på rosbladen utan törnen dock. 😛

  Gilla

 10. Bojo skriver:

  ”Alfahanne”?!

  Varför blir ni tjejer blöta i skrevet så fort en ”turk”, (han ser ut som en turk), med vänstersympatier visar sig i rutan? Kunde konstatera att alla kvinnliga reportrar ”lyste” när dom snodde runt och intervjuade andra fruntimmer, ( som också lyste med hela kroppen), när dom uttryckte sin förtjusning över att en ”turkhanne” blivit föreslagen till s(ombie)partiets ledare.

  Denne man är ett bojsänke och visar att det nuvarande s-partiet är ett s(ombie)-parti som kommer att tvina bort till en tummetott i politiken.

  Det kommer att bli en ökenvandring för sossarna och jag hoppas att dom vandrar i denna öken för alltid så vi slipper dom för gott.

  SD kommer att öka kraftigt och var tror ni deras nya väljare kommer från…?

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Bojo: Blöt och blöt. Nä, det handlar inte om det. Det handlar om överlevnad. I alla kulturer har man haft en flockledare innan Staten tog hand om oss vill säga. Det är naturligt med en kraftkarl tycker jag. Men jag håller med dig om att det är sista rycket för S. Tror också SD kommer att gå fram. Dom får kanske till och med över 20 procent i nästa val.

  Gilla

 12. nobody skriver:

  Denna sång är till dig Juholt!

  Johnny Cash – San Quentin: http://www.youtube.com/watch?v=1zgja26eNeY

  Multiculti, you’ve been livin’ hell to me
  You’ve prisoned me since nineteen seventy five
  I’ve seen ‘em come and go and I’ve seen them take
  And not long ago I started askin’ why

  Multiculti, I hate every inch of you.
  You’ve cut me and have scarred me thru an’ thru.
  And I’ll walk a wiser weaker man;
  Mister sosse Congressman why can’t you understand.

  Multiculti, what good do you think you do?
  Do you think I’ll be different when you’re through?
  You bent my heart and mind and you whart my soul,
  And your stone walls turn my blood a little cold.

  Multiculti, may you rot and burn in hell.
  May your walls fall and may I live to tell.
  May all the world forget you ever stood.
  And may all the world regret you did no good.

  Multiculti, I’ll hate every inch of you.

  Gilla

 13. utrat skriver:

  Det är som inom sporten – man spelar så bra som motståndaren bjuder – en duktig opposition behövs för att få nytt liv i alliansen som jag tycker somnat in efter senaste valet. Och en person som Juholt tror jag på. Han har ju humor – en bristvara i politiken.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  nobody: Undrar hur Juholt ställer sig till multiculti? Dum fråga kanske? Ja, verkligen.

  utrat: Ja, han har humor. Och det kan ju inte skada i 7-klöverns gäng. Erlander laddade om och folk skrattade. Det är något dystert och plastiskt över Reinfeldt. Han har ett uttryck. Han är nog förvånad och undrar vad som kommer att ske. Vem styr skutan Sverige? Vi får se. Rorsmännen kommer och går och för allas vår skull bör skepparen bytas ut med jämna mellanrum.

  Gilla

 15. Tamm skriver:

  Håkan Juholt är en kopia av Godsägare Persson som i likhet med honom kommer att omge sig med Ja-sägare, en samling mesar. Valet av Jämtin till sekreterare var bara början. Denne Alfahanne som Helena kallar honom kommer nog att bli tämligen pompös med tiden. Son till ett kommunalråd. Bevare mig väl. Jag vill slippa sossarna och fasar för Juholt som är en fruktansvärt skicklig debattör. ”Ledsna hunden” alias Reinfeldt har inte chans mot Juholt.

  Verkligen sorgligt att det inte blev Östroos, då hade jag hällt upp bästa Champagnen.

  Gilla

 16. Magnus skriver:

  Det kan ju vara så att folk inte är sossar och därför inte vill ja Juholt eftersom kan kanske är bättre på att vinna val än Östros.

  Gilla

 17. Torbjörn skriver:

  Juholt är kanske sista rycket för S, eller den bästa tidsfristen för att vaska fram någon annan. Allvarligt talat begriper jag inte vem det skulle vara. En medlemskader av rättvisemärkta fårskallar vars bäst-före-datum passerat. Juholt verkar dock mer sympatisk än Sahlin. Och Reinfeldt. Och Olofsson. Det säger i och för sig inte så mycket. I en undersökning såg jag att 7 av 10 svenskar inte tror på Juholt som S-ledare. I en annan undersökning visste 9 av 10 svenskar inte vem han är ens. Är det svensken i gemen som är smått efterbliven, eller är det journalisterna? Både och? Hur kommer det sig att bara 6% röstar på ett parti som inte vill att Sverige ska gå under? I morgon är det i alla fall melodifestivaldags igen. Tävlingen där artister som tror att de är på väg upp möter artister som inte vet att de är på väg ner. Intressant dramaturgi, men ändå ointressant.

  @HelenaPalena

  Kopplar du förbi routern går det lite snabbare, förutsatt att du bara har/behöver använda EN dator i hushållet samtidigt, men det kanske du redan gjort? Har själv 100 MB fiber, och allvarligt talat så märker jag ingen jätteskillnad mot 10 MB ADSL. Jag gjorde TP-test och jag har verkligen 100 MB. Skulle det innebära stora kostnader för er att dra fiberkabel till huset skulle jag avråda. Om ni fick kabel med 1000 MB är det en annan femma. Jag tycker det verkar som att det är datorn som slöar ner internet. Det segar ihop med tiden. Jag installerade om OS för ett tag sedan, och då blev det fart på YouTubeklippen, men nu börjar den halta lite igen tycker jag…

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Tamm: Hade Östros blivit leader of the pack hade det gått illa för S. Håller med. Men nu kan det nog bli lite strid på kniven. Bra för oss i massan. Ser dock ingen skillnad på blocken. Reinfeldt & Co är också sossar. Vi är alla sossar i resterna av vårt lilla Folkhem. Skattetrycket är lika högt vem som än styr.

  Magnus: Vi har levt under kommunism/socialism och vill nog inte egentligen. Men det handlar om makt och indoktrinering. Vi är helt enkelt duperade.

  Torbjörn: Härlig mening! Fem poäng! ”En medlemskader av rättvisemärkta fårskallar vars bäst-före-datum passerat.”

  Ja, hur kommer dig sig att folk vill att Sverige ska gå under. Det vill vi inte. Men vi är rädda och nedtryckta. Törs inte säga vår mening för rädslan att bli sittande utanför kyrkogårdsmuren – utanför gemenskapen. Så sorgligt. Men fler och fler kommer ut. Det måste vara något fel på mig: Tittar inte på Melodifestivalen och har aldrig sett Big Brother. Vet fan knapp vad det handar om trots alla ettanlöp i kvällstidningarna.

  Tack för info om bredband. Nä, blir det för dyrt blir det inget. Det räcker långt med 7 meg tycker jag. Ibland är det nog datorn som har för lite utrymme kvar. Man kan städa och ha extra hårddisk, usb- stickor och så vidare. Varför ha allt på ett ställe?

  Gilla

 19. mrmhalland01 skriver:

  Jag tror att sossarna har gjort ett val som är bra för dem.
  Jag vet för lite om Juholt, men det faktum att det tog så lång tid att knocka Östros och de andra betonghäckarna tyder ju på att han har kvaliteter som tidigare saknats i toppen.

  Gilla

 20. Pingback: Sahlin ger Juholt vind i seglet! Kungen (S)ka bort! Körsbärsblom på Balkan | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.