Första gången jag skulle vispa grädde hemma hos min blivande svärmor blev det smör. Inte så kul. Sen dess har jag lärt mig hur man gör smör och har gjort ett flertal guldklimpar. Men först måste man separera. Nu för tiden vispar jag grädden för hand. Det går hur fort som helst om grädden fått stå framme och är rumsvarm. Har alltid i lite socker även om det förlänger visptiden något. Grädde är gott till allt. Förgyller alla rätter. Riktiga kockar har alltid smör och grädde i sina recept. Smakhöjare av guds nåd.
Jag är ställd under observation, därför att jag misstänkas vara klok.
August Strindberg
Man kan inte vara uppe om man inte varit nere!
Helena Palena
Top Posts
Kompromissa inte med dig själv, du är allt du har.
Janis Joplin
Senaste kommentarer
Traffic
- 5 022 194 Hits
Du som kommenterar här!
Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.
I en tid av universellt bedrägeri är yppandet av sanningen en revolutionär handling.
George Orwell
-
Senaste inläggen
Kontakt:
parnassen33@hotmail.comKategorier
-
Gör som 310 andra, prenumerera du med.
Blogroll
- Affes Statistik
- Al Nabone
- Alla dessa dagar
- Alter Ego Resonerar
- Amatörpolitikerbloggen
- Anarchos – Utan herre
- Anér Palmemordet
- Anders Romelsjö
- Andersson Markus Konstnär
- Ann Helena Rudberg
- Annika Dahlqvist
- Antropocene/Lars Bern
- Autentopia
- Äkta vara
- Åklagarmyndigheten
- Östra Ölands fria horisont
- Bakstugan
- BakTiden = FramTiden ?
- BÄSTA RESEBLOGGEN
- Bengt Bernströms blogg
- Berghs Blogg
- Björn Wiklund
- Blogghjälp
- Campaign Dossier
- Carl G
- Carl Norberg – Palanthiren
- Christalbum
- Christer Brandt – Oikonomia
- Cornelia Dahlberg
- Dan Josefsson
- Daniel Brahneborg – Pingproffs
- Darkmoon
- Dömda politiker
- Det opåverkade sinnet
- Divage WP
- DSM
- Ebbes blogg
- Efter arbetet
- Ekonomisk demokrati
- Elina Iniskogen
- En kopp svart kaffe
- Eskilstuna till vardags
- Ett nytt penningsystem
- Fairymary\’s Weblog
- Farfars Blogg
- Feminix
- Fria Tider
- Fria Tidningen
- Fritenk Stan
- Gapminder
- Glöm aldrig Pela och Fadime
- Global Warming and the Climate
- Globalisering Roger Dahl
- Google Översätt
- Gotiska Klubben
- Gunnar/Deckare
- Henrik Alexandersson
- Humanistbloggen
- Ian Wachtmeister
- Imse Vimse
- Klimathotet
- Lennart Regebro
- Livsglimtar
- Madonnan
- Medievärlden
- Merith Wager
- Monica Antonsson
- MyNewsDesk
- Nathalie\’s view
- Nemokrati
- Nicki007
- Paul Ronge
- Pär Ströms blogg
- Peak SWE
- Peter Krabbe
- Petras Blogg
- Politikerbloggen
- Ramona Fransson
- Rädda Sverige
- Resumé
- Russia today
- Sockerbitar – Victoria
- Svenssongalaxen
- Tanja Bergkvist
- Tant Greta i Afrika
- Törnebohms
- Tealogen
- The Daily Beast
- The Money Masters
- The Money Masters – Video
- Tre på 2
- Uppkopplat
- Vaccinfaran
- Vaken
- Vår stund i Sverige
- Vendettanbettan
- WordPress.com
- WordPress.org
- Znogges hörna
Arkiv
- Follow Helena Palena on WordPress.com
”Varför ska en suverän Nation låna av privata banker som ändå skapar beloppet ur luft? Det kan vi väl göra själva?” Frans Lugmair
Pingeling!
Twitter Up Dates
Tweets av HelenaPalenaTop Clicks
Meta
Twinglyrank
Follow my blog
Mmm….. Nyvispad grädde och lite av skogens blåa guld, finns det något bättre?
Läs här om de nyttiga bären:
http://www.nyfikenvital.org/?q=node/152
Kanske lite drottningsylt med vipsad grädde på en varm våffla? Smarrigt värre!
GillaGilla
Fan, jag sitter här och har nyss ätit en hemlagad semla med handvispad grädde, och så ser man ditt inlägg. Handvispad ska den vara. Vet inte varför, men den blir bättre. Inga lightprodukter för min del heller. Bara riktigt smör och riktig grädde. Har man problem men det, diciplinera sig och ät mindre då istället. Men ät riktiga grejer. Det blir inte alls samma sak att baka på margarin som på smör. Men jag är ingen renlevnadskonsument av naturprodukter. Min kropp behöver sin dagliga dos av konserveringsmedel…jag avskyr att åldras. Får man säga det, och finns det botemedel mot sån´t? 🙂
GillaGilla
PS. Det är läbbigt gott att riva ner några hasselnötter i grädden innan man vispar. Perfekt till en päronpaj t.ex. DS.
GillaGilla
Alexander: Drottningsylt – hallon och blåbär. Gott! Måste plocka lite mer blåbär i sommar. Det är bra för ögonen.
Torbjörn: Gjorde också egna semlor häromdagen. Mycket godare för jag vill mycket mandelmassa i. I köpta är det bara en liten skitbit. Margarin och lättmjölk till barnen i skolorna. Rena skandalen. Rena fascimen faktiskt. Styrt och bestämt av idioter. Ungarna gör protestlistor och vill ha bregott – ingen bryr sig.
Klart man får skriva att man är rädd för att bli gammal. Jag brukar trösta mig med att döden drabbar alla lika – både fattiga och rika.
Nötter är nyttigt så riv på.
GillaGilla
Såg på TV i morse att man för första gången hittat räv med dvärgbandmask. Så nu är det fara att plocka blåbär och svamp i skogarna. Undrar hur dvärgbandmasken kommit hit? Det kan väl inte vara så att en del av våra kära nysvenskar smugglar in hundar med dvärgbandmask från östra europa, som säljs till naiva svenskar? Vi får väl koka allting numera då. För det är väldans vad ohyra och sjukdomar som kommit in i landet. Som vi svenskar släpar med oss hem från semestrarna (OBS! Ironi). Tack Olof Palme! Tack Ingvar Carlsson! Tack Carl Bildt! Tack Göran Persson! Tack Fredrik Reinfeldt! Tack för att ni åsidosatt svenskarnas enligt FN lagstadgade mänskliga rättigheter, till förmån för alla andra folks rättigheter! Tack för att ni har förstört Sverige! Tack också till Miljöpartiet och företrädare för miljörörelsen och djur- och naturskyddsföreningarna för att ni håller tyst om invandringens skadeverkningar, som bara blir fler och värre för var dag.
GillaGilla
Torbjörn: Nej, så tråkigt. Jag som nästan bor i skogen också. Såg en räv sent en kväll för att vi har lampor som går på när man rör. Kan gå på om det blåser också. I lampans sken smög räven rakt över gården. Det är nog slut på allemansrätten nu. Läs vad Conucopia skriver.
http://cornucopia.cornubot.se/2011/02/en-svart-dag-for-allemansratten.html
GillaGilla
Jag använder en bra dos vispgrädde i mitt kaffe – och dricker mitt kaffe utan socker, naturligtvis…
Hade ej kossan funnits – så hade jag nog varit död sedan många är tillbaka. Kossan ger ju sin mjölk till oss – som kan förädlas till feta ostar, vispgrädde, A-fil osv. Sen att etablissemangets kostdårar har lyckats med att få till lättmjölk, mellanmjölk, supermager ost osv osv – som populära konsumentprodukter – det är ju en helt annan sak – som Wi ej alls skall beskylla wåra fina kossor för.
När sen kossan blir för sliten för att förse oss med mera mjölk – så slaktar Wi dem och får smakligt kött på wåra tallrikar av det också.
Kossan är Intelligent – så den vet att det bara är en tiotusendel av vad den är (i volym sett enligt kvantfysiken) som slaktas = ”försvinner”. Så det är också helt OK för kossorna – ifall det sker på ett vettigt sätt.
Kossor är hääärliga – och ej minst – SuperIntelligenta. Det syns i deras ögon… 💡
GillaGilla
Instämmer Josef! Kor har så underbara ögon.
GillaGilla
Vispgrädde är gott till kakor och tårtor. Man ska inte vara rädd för fett.
GillaGilla