Jakob direkt från Kairo: Det här är en revolution mot elfte september!

Oj, vad det rapporteras om Egypten. Den ena efter den andra säger sitt. Men ingen säger det som Jakob sa i ekosändningen rak ut i etern klockan nio i morse. Journalisten som intervjuat honom tackade och tänkte avsluta men han hann med: ”Det här vill jag säga till Sverige och Europa – det här är en revolution mot elfte september!” Den gängse bilden alltså.

På gatan och bland demonstranterna pratas det i en viss ordning. Vad säger dom som Uddén, Ramberg och resten av rapportörerna inte delger oss. Hur går tongångarna? Dom vet att Mubarak har 70 miljarder dollar undanstoppade. Såg på ett ställe så mycket som 500 miljarder dollar! Undra på att upproret aldrig tar slut.

DN DN SvD SvD SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Jakob direkt från Kairo: Det här är en revolution mot elfte september!

 1. stom72 skriver:

  http://www.iraniumthemovie.com/

  Filmen som visar Irans strävan efter världsherravälde.
  Angeläget. Se den gratis online.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  stom72: Tack för tips! Ska kolla! Men måste städa först. Det är ju fredag! 😛

  Gilla

 3. Jerry48 skriver:

  Ja, läget ter sig allt mer kritiskt i Egypten – det kommer att smälla!

  Båda sidor spelar in i varandras händer med sina handlingar och mothandlingar.

  Regimen känner folket och utnyttjar det maximalt.
  De ”väntar ut” folkets logik som kommer att övergå till känslor – då kan armen användas som redskap för att ”skydda” landet från ”statskupp”…

  Då blir det armen som tar över och skyddar landet från sönderfall – förhoppningsfullt utan blodbad, men ändå tveksamt att det händer utan blodbad.

  Sedan är vi åter där Egypten (Militärkuppen) varit sedan de befriats från engelsmännen – Gamal Abdel Nasser var en egyptisk MILITÄR och politiker.
  Han var landets president mellan 1956 och 1970, sedan kom Anwar Sadat en egyptisk MILITÄR och politiker som var Egyptens president 1970–1981.

  Hosni Mubarak blev 1972 ställföreträdande krigsminister, och utsågs året därefter till flygmarskalk.
  Sadat efterträddes av vicepresident Hosni Mubarak, som var närvarade men undkom oskadd attentatet (liksom den svenska ambassadören Olof Ternström), och som valdes till den befattningen den 13 oktober vid en folkomröstning med 98,5 procent.

  En av Mubaraks första åtgärder var att frige de religiösa och politiska fångarna från krisen i september..!

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Jerry: Det small inte! Mubarak avgick. Lyssnar just på radion. Det skrivs historia. Seger för Egyptiska folket. Jippieee! Nu kan världen bara bli bättre.

  Naval el Sadawi säger just att det var miljoner av egyptier som gjorde det hela möjligt. Det är demokrati. Folkets makt. Och nu ska kristna och muslimer tillsammans skapa en sekulär stat enligt henne. Vi får hoppas på det.

  Gilla

 5. Jerry48 skriver:

  Det small, man ser händelsen innan man hör ljudet.
  Jag menar inte folket ljud, jag menar HÄNDELSEN, maktövergången.
  Vänta och se vad som händer nu med militären när folket går hem….

  Gilla

 6. Världen kan inte bli bra så länge Barbarerna i IRAN-helvetet sitter kvar.
  När dessa statans och djävulen avskum till islamister med Hizbollas islamistiska syn på världherravälde är borta så kan världen, se lite ljusare ut inte förr!
  Det ser Mycket farligt ut om dessa satans Barbarer inte kommer bort nu! Inte bara för mellanöstern, utan för hela den västliga civilisationen!
  SE FILMEN IRANIUM, sprid den till dina vänner, få folk att vakna och se varifrån den islamistiska pöbeln får sina pengar till terror och sin fanatism bland muslimerna världen över! Filmen blir mycket mer angelägen nu, efter vad som hänt i Alexandria och andra städer i Egypten,
  Se den! Och hoppas du sover gott!

  Gilla

 7. Olle Munter skriver:

  Egypten och araberna står mig upp i halsen!

  Skrattar bäst som skrattar sist, än så länge har inga förändringar skett och Mubarak sitter någon annanstans och styr.

  Gilla

 8. Josef Boberg skriver:

  ”Naval el Sadawi säger just att det var miljoner av egyptier som gjorde det hela möjligt. Det är demokrati. Folkets makt. Och nu ska kristna och muslimer tillsammans skapa en sekulär stat enligt henne. Vi får hoppas på det.”

  Jo… – HelEna – men hör Du ej hur exakt samma visa sjungs HELA tiden – fast med lite andra artister. Hur blev det t ex med Barack Obama-visan för något år sedan ❓

  Det är ju själve faen att det skall vara så svårt för oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna – att SJÄLVA inse att PyramidMaktHavare ÄR PyramidMaktHavare alldeles oavsett vilken kostym dom för tillfället syns bära.

  Ultrahögern såväl som ultravänstern, och allt däremellan, är i grunden ETT och detsamma. Säg mig ett enda land i världen – där det ej alltid har varit så – och framförallt – ÄR så.

  PyramidMaktHavare har ALLA i grunden bara en ENDA agenda = att sko sig själva på sina MedMänniskor bekostnad – och då framförallt oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna.

  Det är ju själve faen att Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna – skall behöva stå ut med att vara ”förtrollade” av det helvetet.

  Gilla

 9. Josef Boberg skriver:

  …i världens alla länder. 😥

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Alexander: Ska se filmen i sinom tid. Du tycks ha bilden klar för dig. Vem som är fienden och inte. Jag är inte så säker på att det är så svart och vitt.

  Olle Munter: Så kant man se det. Deep throat är ingen höjdare.

  Joserf: Visst är det märkligt att Joakim von Anka får hållas. Mycket!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.