Lindes västgötaklimax! Sömnigt värre!

Stackars barn! Stackars föräldrar som fått barn som nu blivit kroniskt sjuka i narkolepsi – sömnsjuka. I Sverige är det 60 barn vars föräldrar gått till domstol. Och nu i Finland där ssammanlagt 60 barn och ungdomar mellan 4 och 19 år fick diagnosen narkolepsi åren 2009-2010. Av dessa hade 52, nära 90 procent, vaccinerats. Jämfört med ovaccinerade barn var förekomsten flera gånger högre.

Totalt har cirka 31 miljoner människor vaccinerats med Pandemrix mot svininfluensa i Europa. Sverige var naturligtvis bäst i klassen. Narkolepsi är en kronisk neurologisk sjukdom som orsakas av störningar i hjärnans reglering av sömn och vakenhet. Orsaken är okänd men det finns misstankar om att den kan bottna i att immunförsvaret ger sig på kroppens egna celler. Nu går 60 procent av svenskarna omkring med Pandemrix i kroppen. Ett vaccin som innehåller skvalen. Livsfarligt! Läs mer här.

Jag lyssnade när Annika Linde sommarpratade. Hon tyckte att kampanjen var bra fast vargen inte kom. Det blev visserligen ett västgötaklimax sa hon och menade att inget ont som inte har något gott med. I nästa vända är logistiken och rutinerna inövade för hur en massvaccinering ska gå till enligt Linde! Tack! Men köp inte in något vaccin för min del. På nyheterna berättade man igår att Pandemrixvaccin för flera hundra miljoner nu ska kastas. Bäst före datum har gått ut. Alltihop är dåligt skött men inga huvuden rullar. EU-parlamentets hälsoutskott riktar skarp kritik mot svininfluensalarmet som spred onödig panik. Alla sitter kvar. Kanske laddar dom för nästa skrämselkampanj!

Ska man vaccinera sig mot influensan? Bra föreläsning här!

DN SvD Expr AB AB

…….

Detta inlägg publicerades i Influensan och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Lindes västgötaklimax! Sömnigt värre!

 1. Enemy of The Swedes skriver:

  Man kan undra vad dessa föräldrar i sverige egentligen väntar sig av rättsprocessen. Såväl vaccinationsproducenten som staten friskrev ju sig juridiskt redan innan vaccinationerna startade.
  Föräldrarna kan således inte vinna detta eftersom den informationen fanns tillgänglig för allmänheten redan innan också. Jag var en av dem som varnade för detta så till dessa föräldrar vill jag bara säga: I told you so! Bit nu i den skit ni villigt tog emot och lämna staten ifred!

  Gilla

 2. Leif skriver:

  Ett ljus i mörkret är att DO´s Katri Linna petas! Inkompetens ska tydligen inte löna sig jämt….

  Gilla

 3. antonia skriver:

  Vilken fin bild du har där uppe. Tulpaner är vackra. Bra vinkel. Annorlunda.

  Ja, vaccineländet. Klart att Annika Linde tycker som hon tycker. Man rättfärdigar misstaget. Det är få som vågar stå upp och erkänna fel. Stackars barn som ska leva och känna trötta och sjuka hela livet.

  Och nu ska ju slängas ut vaccin för några miljoner kronor också, medan den för fågelinfluensa har omdaterats för datumet har gått ut. Det känns nog ganska tryggt. 😉

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Enemy: Instämmer! Vem är skeppare på sin seglats! Jo, det är man själv. Att lämna över rodret och kompass till rorsmännen låter sig inte göras. I told yous so gjorde jag med. Massor. Men du vet när Statens hantlangare går igång uppbackade av WHO är det kört om man inte kan tänka själv och förstår hur ett immunförsvar jobbar.

  Föräldrarna har inget att komma med. Alla är friskrivna. Tänker på gamlingarna på hemmen som fick sprutan och som dött. Vem kollar upp det? Nä, mantrar var nog: Prata inte om det nu. Dom skulle dött ändå!

  Leif: Nej, just det! Äntligen ramlade i alla fall någon av pinn. Var in på Twitter just och såg att Niklas Svensson tweetade om det. Skrev: Lägg ner hela skiten! DO alltså.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Antonia: Jag är nöjd med bilden. Gillar inte att den svarta kanten under är så bred. Men med denna bild går det bättre. Det är mitt hus du ser i bakgrunden. Det är inte tulpaner. Det är en stor pion.

  Ja, det är alldeles för få som ställer sig upp och erkänner att det var fel. Men dom är väl rädda om sina nackar. Rädda att förlora sina jobb. Barnen är inte bara sömninga. Dom somnar! Måste gå på amfetamin o s v resten av sina liv.

  Gilla

 6. antonia skriver:

  Fin hus. Stor och vacker snickeri. Gillar färgen också.
  Men jag antar att när de inte somnar då måste de ändå känna sig trötta också. Fast kanske har jag fel. Men inget kul alls att somna när som helst och var som helst. Att man inte har val.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Antonia: Kände en man som hade narkolepsi. Han hade taxirörelse och somnade ibland. Men aldrig när han körde bil. Folk såg honom sitta och nicka när bilen stod. Klart dom är sömniga. Det är immunförsvaret som uppfuckat. Tänker på dina föräldrar som fick bältros. Tänker på alla som inte blivit sjuka än. Det kan ta flera år. Det neurologiska ska man inte leka med. Och när det gäller skvalen har du väl läst på om vad som hände soldaterna i Gulfkriget.

  Gilla

 8. antonia skriver:

  Det är bara pappa som fick bältros. Men han har även fått klåda som inte går över. Mest över hela kroppen. Jag gissar att vaccinet hade en finger i den där klådan, men nu får han mediciner och får utesluta massor av olika mat. Fast inget verkar ju hjälpa.
  Vill inte säga till dem att det är kanske vaccinet, för då blir allting så mycket mer hopplöst. Vill inte ta ifrån hoppet på pappa.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Antonia: Nej, det vill man inte säga. Känner folk som fått sviter. En har dött. Vad ska man säga? Folk måste fatta själva. Kanske din pappa skulle prova kokos-olja. Han har väl inte fettskräck. Klåda måste vara döden i grytan. Han dicker väl ordenligt får man hoppas.

  Gilla

 10. @Helena – are you a teacher by profession?

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Courtenay: Nope! Why you wonder? Do you think I have a pedagocial approach maybe? 🙂

  I can put your e-mail under the article about Barbados when you are ready to lease out your apartments on the isle. Just tell me when it´s actual.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Ska man vacciniera sig mot influensan?
  Föredrag: Onsdag 23 mars kl 18.00
  Stora hörsalen, nedre plan
  En risk med massvaccination är minskad motståndskraft för kommande infektioner. Dagens influensavaccin ger nämligen inte ett lika brett skydd som det naturliga skyddet efter en sjukom. I USA är årlig massvaccinering mot influensa vanligt och där var också dödligheten i den så kallade svininfluensan ovanligt hög. Ann-Cathrin Engwall är filosofie doktor i molekylär cellbiologi och arbetar med immunologi, virologi och vaccinutveckling.
  Föredragen sker i samarbete mellan Naturhistoriska riksmuseet och Riksmusei Vänner.

  http://www.nrm.se/sv/meny/besokmuseet/handerpamuseet/kalendarium/evenemang/skamanvaccinierasigmotinfluensan.13510.html

  Gilla

 13. @ Helena,

  Well to be truthful – pedagogic is not a bad description. To be nice I would say pedagogic and intelligently written. How’s that?

  Thanks for the offer and I will take you up on it. I should be finished building in 3 months.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Courtenay: Very good! Gummisnodd! (rubber band).

  I´m not offended. I´m flattered! It´s a nice profession being a teacher. I have been working in many fields but in the last 12 years been occupied in the journalistic fields. There are many kinds of journalistic approaches. Mine is pedagogical so you hit the spot anyway.

  Gilla

 15. Jan skriver:

  60 fall av miljoner vaccinerade. Alla mediciner har biverkningar, och vacciner räddar ofantligt mycket fler liv än det tar. Så enkelt är det.

  Gilla

 16. Jan skriver:

  Under 1700-talet dog sammanlagt 60 miljoner europeer av smittkopporna och de som överlevde blev vanställda för livet. Sedan upptäcktes vaccinet och sjukdomen är nu utrotad. Miljarde doser av olika vacciner har getts till mänskligheten och besparat människor onödigt lidande och död. Att blogga och amatörtycka om vacciner är alltid lätt, eller hur?

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  Jan: Innan du skriver arrogant och spydigt ska du läsa på lite. Vad har smittkoppor med influensavaccin att göra? Polen vaccinerade inte och folk är friskare där. Ett barn som fått narkolepsi är ett för mycket. Sanningen är den att det finns mycket pengar att hämta för vaccintillverkarna. Pengar som skulle kunna lägga på tuberkolos t ex.
  Hela kampanjen om svininfluensan världen över 2009 var en storm i ett vattenglas. Den största sjukdomen är fattigdomen. Kolla på Hans Roslings video om tuberkulosen. Där får vi lite proportioner på galenskapen.

  ”During the last 13 days, up to May 6, WHO has confirmed that 25 countries are affected by the Swine flu and 31 persons have died from Swine flu. WHO data indicates that about 60 000 persons died from TB during the same period. By a rough comparison with the number of news reports found by Google news search, Hans Rosling calculates a News/Death ratio and issue an alert for a media hype on Swine flu and a neglect of tuberculosis.”

  http://www.gapminder.org/videos/swine-flu-alert-news-death-ratio-tuberculosis/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.