Sverige! Skål för Ingvar och IKEA!

Var på Ikea igår. Var inte ute efter något. Behöver absolut ingenting. Men roligt att titta. Gud så mycket fint det finns. Deras kök är verkligen gedigna nu för tiden. På olika köksstationer stod anställda och serverade cup-cakes, kladdkaka och fruktsallad med grädde. Jag frågade sex stycken men ingen hade träffat Kamprad personligen.

För min del få Kamprad vara hur rik han vill. Han har betalat skatter och avgifter i alla länder och gjort rätt för sig. Men det fattar väl inte vänstervridna journalister på Uppdrag Granskning. Ikea har aldrig gått ut på börsen. Kamprad har klarat sig själv utan aktier och emissioner. Bra gjort. Han har naglat fast Sverige på kartan över hela världen. Ett land som inte finns. Fantastiskt! Nu får folk lära sig käka köttbullar och lingonsylt både här och där. Verkligen kul. En rolig historia:

Det var snöstorm och Blonda Bettan körde vilse. Hon fick inte panik för hon kom ihåg sin fars ord: Råkar du ut för en snöstorm så vänta tills det kommer en plogbil och följ den. Ganska snart kom plogbilen och hon följde den i en timme. Till slut stannade den och föraren undrade vad hon gjorde. Hon berättade då vad far sagt. Föraren nickade och sa: Jag är klar med IKEAs parkering nu. Ska du hänga med till MAXI me´? 😛 😛 😛

DN SvD Expr Expr

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Sverige! Skål för Ingvar och IKEA!

 1. gotiskaklubben skriver:

  Helana, du är en av Sverige bästa historieberättare, alltid ett nöje att läsa vad du skriver. Kan se Bettan med nedisad framruta hänga på plogbilen i snödimmorna, runt, runt, runt…

  Komando Ingvar Kamprad – ett bra namn på ett medborgargarde mot journalister?

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Den va rolig. 🙂

  Jag tänkte i samma banor.
  Vad var poängen med den granskningen egentligen? Kan jag inte förstå, men kanske missade nån viktig minut i upplägget.
  Han betalar ut en hel del löner överallt. Upplever att det finns bra värre bovar som gömmer pengar och lyfter sjukpenning och allt man kan.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Gotiska: Nä, inte kommando! Låter så kommunistiskt. Hellre Kamprads Fria Viljor!

  Antonia: Nej, du missade ingenting. Det finns fler som är rika. Som man aldrig hör talas om. Som skulle behöva en ingående syning av sömmarna. Georg Soros t ex. Hur rik är han? Han äger väl hela världen. Hedge och derivat handlar han med bl a. Det är väl därifrån alla tocix assets kommer om inte jag är helt fel ute.

  Gilla

 4. Maja Dacke skriver:

  Underbart, Helena, både den ena och den äventyrligare andra svängen! Här har du en total åsiktsfrände.

  Som smålänning förstod jag för länge sen IKs affärsidéer och livsåskådning – du m fl gör det också även om vi tycks få – och jag går gärna med i fanklubben … eller vad det kan kallas. Du kan väl bli president i den?

  Var det inte Jante själv som beställde ‘Uppdraget’, förresten? Skulle tro det.

  Usch, jag är så trött – så in i döden trött – på det här landet! Velar mellan att stanna kvar och flytta ut – hade jag haft ett mer säkert och trevligare Ut-ställe så hade jag inte tvekat. Men vem vet vad som kommer att hända – med eller utan mig?!

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Maja: Jo, det var Jante själv Tror Jante finns mest i Sverige eftersom vi är mest socialistiska. Faktum är att kommunismen gick inte så bra i Sovjet. Men här är den manifest. Det är så rött, så rött så folk kan inte se klart. Jag vill lämna hela klotet. Hittar dessvärre ingen stans att hoppa ifrån. 😛

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.