Hjälp! Vad skulle du göra om du fick ett sånt här mejl?

Det här kom på min hotmail häromdagen. Som avsändare stod Webmail Abuse.

Dear Webmail User,
We noticed your account is open in one other location with network IP address (212.181.171.66) click here http://www.webmail.com to logout the account from your mailbox and block the IP from login in again from the address.
Regards
Hotmail Support
Copyright [2010] [! Inc Webmail Service]. All rights reserved

Och klickar man sig vidare till webmail.com kommer detta upp. Här ska man fylla i lösen och adress:

Jag kollar ip-numret 212.181.171.66 här men det finns ingen location. Står ingenting. Så vad är det här? Är det på riktigt? Kan någon läsa min post eller är det någon som vill kapa min mejl?

OBS! Det är fusk. Kasta direkt! Läs kommentarerna.

Expr DN

…….

Detta inlägg publicerades i Tips! och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Hjälp! Vad skulle du göra om du fick ett sånt här mejl?

 1. Stig Palm skriver:

  Kanske någon som inte gillar vad du skriver här och denna skumma väg vill ”döda” dig på datorn att du försvinner från nätet?
  Finns säkert någon datanörd här som löser rebusen åt dig?

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Stig: Skumt är det i alla fall. Hoppas det kommer någon som kan. Känns olustigt om någon kan läsa mina mejl men å andra sidan har jag inget att dölja. Men i alla fall. Ja, klart det finns några som vill att man ska försvinna. Men det tänker jag inte göra. Jag tänker skriva på i min takt. Ha, ha, ha… så jävla kul! 😛

  Gilla

 3. tannhauser3 skriver:

  Pja, jag började med en blogg för 25 dagar sedan, fick 3000 klicks på den, samt läsare i regeringskansliet, i ukraina och bland nynazzar i skövde – så vad ska jag säga ?

  Intet av ovanstående var förutsett – och tillika har jag upptäckt en worldpress blogg som tillhör min chef på jobbet, samt min närmaste granne i hyreshuset där jag bor…

  Var SKA det sluta, egentligen ? Dårhuset nästa…

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Tann: Var ska det sluta? Det kan man undra. Idag har NRK – norska radion – varit inne på min blogg och kollat. Ville väl läsa lite om IP-nummer kanske. Jasså – din chef och din granne. Men dom känner inte till din blogg får vi hoppas.

  NRK = Norsk Ringkringkasting

  Gilla

 5. Hej!
  Som ganska erfaren internetanvändare råder jag dig och alla andra att sådana ”skumma”
  mejl ska omedelbart gå i skräpposten, inget klickande eller ifyllande alls…
  Innan du klickar på länkar i mejl som du inte vet varifrån de kommer bör du Googla på avsändaren. Är du osäker ändå , så släng. Öppna inget, för då har du garanterat fått in ett spionprogram eller ett virus. Kör omedelbart ditt antispionprogram eller ditt antivirus, ( för det har du väl? får jag hoppas!)
  Goda råd är alltid…. ”skumma mejl”… öppnas INTE alls. Och framför allt, klicka ALDRIG på några länkar utan att kolla först.

  Se goda råd om mejl och sk, Spam, falska Nigeriabrev och virusskydd i Datortidningar
  som PC för alla, med mera , tag också för vana om du är ute i bloggvärlden ofta att
  städa din dators cashminne, med gratisprogam som CCleaner eller liknande.
  Kör också ofta ditt antivirus om du är minsta osäker.
  Följer du dessa råd kan du vara ganska lugn och säker.

  Hälsn :
  Alexander den store, som använder både ”hjälm och svärd”

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Alexander: Äntligen en med hjälm och svärd! Tror också att det är en bluff. Men dessvärre är det nog många som fyller i. Och sen kommer dom inte in på sin egen mejl. Jag tömmer cache ofta och så brukar jag använda min Panda som söker igenom ibland. Fick upp en grej för ett tag sedan att jag ihade för lite minne kvar på hårddisken. Men det hade jag inte. För att åtgärda problemet skulle jag ladda ner något som kostade pengar. Så stängde datorn av sig själv. Men då fick Pandan gå igenom och hittade skiten. Sen var det bra igen. Nu ska jag aktivera mitt Ad Aware. Det var ett tag sedan.

  Så brukar jag defragmentera lite då och då. Tror datorn gillar det faktiskt. Tack för goda råd. Never klicka på något man inte känner till alltså. Never.

  Gilla

 7. Antonia skriver:

  Skulle inte heller fylla i. Låter mer än skum.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Antonia: Man kan undra vem det är som håller på och skickar sånt där. Vad letar dom efter?

  Gilla

 9. Znogge skriver:

  Allt som jag eller inte Husse (som är rejält datorkunnig) begriper åker i runda arkivet på studs.

  Gilla

 10. Göran skriver:

  En liten kommentar angående google mail, hotmail etc. Inget seriöst företag som använder nättjänster (inkl banker) skulle någonsin skicka ut ett mail där det krävs att du ska ”verifiera” ditt konto med användarnamn och lösen (om du tappat eller glömt ditt lösenord använder man andra mekanismer för att återställa eller generera ett nytt lösen) på någon specifik sida. Alla dessa försök som görs enligt det du beskriver är det som kallas för ”fishing”. Man försöker få en användare att frivilligt ge upp sitt lösenord genom att imitera en känd websida. Så jag håller med Alexander: ”radera direkt”.

  Gilla

 11. Göran skriver:

  Ytterligare en kommentar: Meddelandet om att mitt konto är öppet via ett annat ip-nummer har jag själv fått en gång (hotmail). Det berodde på att jag läste mail på telefonen samtidigt som jag var inloggad via datorn (två olika ip). Alltså, enligt ditt inlägg, ett sådant meddelandet kan förekomma, men det betyder ändå inte att kontot ska verifieras (det görs aldrig). I ditt fall har ”hackaren” imiterat ett meddelande som kan förekomma.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Znogge: Ja, kasta som fan efter! Är det seriost får man säkert ett nytt.

  Göran: Fishing! Man fiskar! Ha, ha… att dom orkar. Men det lönar sig nog annars skulle dom väl inte fortsätta. Tack för info. Men när man sitter där framför skärmen är det nog lätt att åka dit. Jag är en van nätanvändare men satt ändå lite undrande.

  Jag läser inte mejl via telefonen så det kan inte vara det i det här fallet. Skulle vara kul att se hur det ser ut i fejan på hackaren när han får napp! Han kanske känner sig som inlåst i en godisbutik över natten. Skulle tro det. 😛

  Gilla

 13. Anonym skriver:

  Klassisk phising för att komma åt lösenord.

  Inget annat.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.