När jag träffade drottning Silvia… Scherman vs Fölster! Automagiskt!

Heja Silvia! Tänk att sätta sig och skriva ett brev till en undersåte! Till Scherman på TV4. När drottningen går loss i Alice i Underlandet skriker hon bara till dom dumma kortleksknektarna: Hugg huvdet av dom! Nåväl, när jag träffade kungen och drottningen slog det mig hur korta dom var. Hade föreställt mig dom mycket längre. Men Silvia är som mig 1,67 cm och kungen något längre.

Om man ska vara skyldig till sina förfäders eller föräldrars gärningar går ju ingen fri. Tror ett barn är ett barn och Silvia har gjort så gott hon har kunnat i frågan om sin pappas vandel och handel under nazismen. Om inte så är det kanske dags för Jan Scherman och Gyllenhammar att sätta Jan Myrdal och hans syster Kaj i morgonsoffan och fråga ut dom hur det kunde komma sig att Gunnar och Alva Myrdal var med och sanktionerade rasbiologiska institutet. Om inte dom kan svara kanske något barnbarn kan – Stefan Fölster t ex. Gotiska Klubben har skrivit bra om detta. Där finns också ett nytt inlägg Nya svenska ord. Rätt kul! Jag bidrog med jobby och automagiskt.

Här lite om annat hat och hets.
AB AB DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till När jag träffade drottning Silvia… Scherman vs Fölster! Automagiskt!

 1. Synd att drottning Silvia skrev det där… läste och läste och såg att det måste ändå vara ett brev från henne och inte från någon låtsasdrottning. Fast det skulle väl gå att förfalska, men då borde ju kungahuset ha förnekat brevet… jag kan förstå att det inte är så kul att få sin döde far nedgjord i ett TV-program och att jämföras med Adolf Eichmann som hon skrev, men hon begriper uppenbarligen inte hur det svenska samhället fungerar.

  Hon borde nog gå på kurs om hur medier fungerar i Sverige. Hon tar fram det sårade barnet och offerrollen när hon skriver precis som resten av de misshandlade kvinnorna i Sverige. Hon borde veta att hon står över allt detta. Hon är ju för fasen drottning. Det är legitimt att bli utsatt för kritik då. Håll stilen Silvia!

  Men hon trodde väl att hon kunde vända sig till Scherman och att det inte skulle offentliggöras… otur… TV4 är inte hennes kanal, om hon nu trodde nåt sånt.

  Vad gäller Jan Myrdal så är han ju en sorglig figur. Har varit länge eftersom han inte kan inse att han var ute på hal is (trots klimatet) i Kambodja. Men inte heller han ska väl behöva svara för sina föräldrars gärningar. Ha en trevlig lördag!

  Gilla

 2. gotiskaklubben skriver:

  @Ann Helena Rudberg

  Den som skickar annat än en brevbomb till en svensk journalist är dum i huvet. Ja så kan man kanske uttrycka samma sak.

  Alla känner inte till hur Scherman och hans kollegor arbetar. Alla vet inte att sveket är högt prioriterat bland svenska journalister. Vi har sett det både i TV4 och i SVT. Och i Aftonh**an. Det är därför så få svenska journalister försvarar Silvias rätt att uttrycka sin mening. Man saknar ord, som det heter.

  Silvias brev var helt korrekt. Och det var helt korrekt att skicka det om hon kände så. Att vara naiv är inget brott.

  Till sist kommer huvudfrågan: vems ärenden går en pöstölp som Jan Scherman?

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Det var bara dumt av henne att skriva brevet. Trodde faktisk att de har vettiga rådgivare. Inte blev det bättre av brevet förstås.
  Man börjar förstås undra. Men det gjorde jag inte innan brevet.
  Hur som helst. Jag är inte säker men har inte Scherman judisk bakgrund? Och det blir man sällan nådig.
  Arvsynden kommer alltid ligga till last när andra världskriget kommer i tal. Barn är dock aldrig skyldiga till föräldrarnas synd för isåfall är vi alla skyldiga.
  Som vanligt hade det varit klart mindre intressant och uppseendeväckande om hon hade låtit det hela. Fakta kan inte bortförklaras, gjort är gjort och aldrig blir det ogjort. Men det är knappast hennes fel att pappan var en beräknande stycke med dålig moral.

  Gilla

 4. Maja Dacke skriver:

  Hela kungahuset inkl drottningen lever i en skyddad v… nja, värld … de jobbar ju inte precis i en skyddad ‘verkstad’. Och denna värld är de inte heller ensamma om. Alla ska skyddas och bäddas in i oskuldens bomullsbolster, utan verklighetsanknytning. Såklart att Silvia trodde en sak och utsattes för motsatsen – hon visste inte bättre.

  Vad som förvånar mig är att inte hennes presstjänst verkar ha varit inblandad – innan hon skrev sitt brev – och avrådde henne från att sända det. Eller är presstjänsten också totalt inbäddad i okunnighet? Har det verkligen gått så långt?

  Självklart har inte Silvia ansvar för vad hennes föräldrar gjort – inte heller för vad hennes barn gör. Men man kan förstå att hon blev upprörd. Men denna upprördhet kunde ha blivit offentliggjord via presstjänsten på ett strikt sätt till den församlade pressen – om nu Silvia verkligen ville sätta ner foten. Inte endast till TV4 som vi andra känner till är allt annat än …

  Ett av mina motton: Passé est passé – så är även denna fråga. Dock hoppas jag att den människa som heter Silvia och råkar vara drottning för det här landet har kunnat slicka sina sår och blivit en lärdom rikare.

  Dessutom finns det mer intressanta saker som pyser upp från underjorden i dessa dagar – och fler kommer. Jag älskar inte personerna bakom Wikileak – kanske tvärtom – men jag älskar att oegentligheter kommer fram, att mattorna dras undan, att det undangömda blir offentligt och …

  Vi varnades för det ‘katastrofala’ i och med SD:s inträde i riksdagen – kaos i alla ekonomiska sammanhang etc etc. Vi ser nu effekterna i stärkt exportindustri och kronans ökade värde – arbetslöshetssiffrorna (?), stats- och kommunekonomin (?).

  Ministrar med munkavel och den allra högste som dragit sig tillbaka till snickeboa …

  De s k oppositionsledarna faller ifrån så fort de kan – OK, av organisatoriska orsaker men så välkommet för dem just nu när också de har chans att slippa ansvaret. Där har vi kris och kaos och en rädsla för vad som kan komma till allmän kännedom bland folket.

  SVT, TV4 et co fortsätter med sina rökridåer …

  Gilla

 5. Lars Johansson skriver:

  Har du någon källa till uppgiften att Alva och Gunnar Myrdal startade Rasbiologiska institutet? Och, eftersom du inte har det, hur kommer det sig att du hittar på en sådan sak? Varför brydde du dig inte om att kolla ens i Wikipedia? Hur ska du göra nu för att hindra att din lögn får ytterligare spridning?

  Gilla

 6. gotiskaklubben skriver:

  @ lars

  ”Sterilisering har i vissa avseenden en mycket stor samhällslig betydelse. Detta gäller särskilt ur arvshygienisk synpunkt, i synnerhet som sterilisering av sinnesslöa i tillräcklig omfattning kommer att medföra en minskning av sinnesslöhetens frekvens i befolkningen.”
  http://sv.wikiquote.org/wiki/Alva_Myrdal

  @ Antonia

  Oavsett Silvias agerande finns redan en agenda att angripa den svenska monarkin:

  ”Gång på gång visar SVT prov på bristande integritet i förhållande till de kungliga – samtidigt som TV4 imponerar med sina intressanta dokumentärer om nazikopplingarna till Silvias pappa”.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8450680.ab

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Nej, ingen ska behöva svara för sina förfäders gärningar. Hon är ju för fasen drottning i Sverige skriver du. Men allt har spårat ut. Victoria gifter sig med en vanlig och Silvia skriver brev. Ja, kanske skulle hon ha hållit sig för god och varit en drottning. Men den tiden är förbi. Nu är det bara spelet för galleriet som gäller.

  Gotiska: Ja, vems ärenden går Scherman?

  Antonia: Vi är alla födda ur synd. Arvssynden. Vilket jävla dravel dom hittade på som skrev Bibeln. Nä, det ska vi inte gå på.

  Maja: Det kan inte vara lätt att vara Silvia. Allt som kommit fram om kungen och nu detta. Hon är ju bara en människa under all polityr. Klart hon tagit stryk. Och kände hon för att skriva så gjorde hon det. Säger något om henne. Hon kan själv. Det är verkligen intressant med allt som kommer i dagen. Men allt som vi nu får höra och se har man ju anat. Det blir liksom bara svart på vitt. Ett kvitto på idiotin.

  Lars: Se bra svar från Gotiska.

  Josef: Sanningen ska göra er fria.

  Gilla

 8. Pingback: En död journalist är en bra journalist? « Gotiska Klubben

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.