Hela världen pratar sex! I morgon blir det BLOTT med ett T! Tänk hur man ställer in sig…

Julian Assange är en högmodig frälsartyp. Nu pratar hela världen om kvinnor och mäns svårigheter att få till det i sängen. Genom att prata och genomlysa blir allt bättre. Läck på Wiki! Så inget ont som inte har något gott med sig. Kanske vi kan se AA och SW som små hjälpfrillor åt Jesus på väg mot den kunskap som världen så väl behöver. Adam och Eva i Paradiset. Eva lockar med hjälp av ormen Adam att äta av äpplet. I detta äpple ligger kunskapen om sex förborgad. Kvinnan anses alltså som bärare av den kunskapen. Det är vi. Men det är ingen som lyssnar. Vi fick bära all skuld. Too fucking sad.

Undrar vad Pär Ström har att säga om att våldsnivån för utsatta kvinnor är oförändrad, trots regeringens handlingsplan för tre år sedan för att bekämpa mäns våld mot kvinnor. Det konstaterar Brottsförebyggande rådet (Brå) i en ny rapport. Men han kanske kan vända det till att det är männen som i själva verket åker på dom flesta skadorna.

Idag är det vintersolståndet. Hjulet vänder. Vi går mot ljuset. Det ska vi fira i morgon kväll. Vi ska blota. Har skrivit om det tidigare. Idag är det dags att göra gulkakan och ostkakan. Nä, inte den småländska. Här i Hälsingland har vi en egen typ. Återkommer om det en vacker dag. Kanske till midsommar då hjulet vänder igen och samma kakor åker fram på bordet = Svensk kultur när den är som bäst.

P.S. Det är elva grader kallt. Vi har haft runt tjugo jättelänge. Så nu tycker jag det är milt ute. Tänk hur man ställer in och om sig. D.S.

DN SvD DN DN AB

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Hela världen pratar sex! I morgon blir det BLOTT med ett T! Tänk hur man ställer in sig…

 1. Ja gud så skönt att vi går mot ljuset.

  Ja jag skrev om kylan också, att det var minus 24 grader ute. Det har aldrig varit så kallt här där vi bor, inte sedan 1987 när vi flyttade hit. Lär bero på oscillationen i Nordatlanten säger en mejlare till mig. Vete fasen. Vi har nog inte begripit hur vi samverkar med Moder Jord.

  Gilla

 2. Access skriver:

  Huruvida ”våldsnivån för utsatta kvinnor är oförändrad” eller inte vet vi ingenting om. Däremot är antalet anmälningar oförändrade, men det kan ju t ex ha att göra med att lagstiftningen premierar kvinnor som anmäler oavsett om det finns grund eller inte. Det är dessutom riskfritt att falskanmäla.

  Det skulle vara intressant att se anmälningsstatistiken i ett större sammanhang, t ex hur många anmälningar som gjorts i samband med vårdnadstvist. Eller hur många anmälda våldtäkter som gäller en och samma påstådd förövare inom ett och samma äktenskap (1 år av påstådda våldtäkter inom ett äktenskap resulterar i 52 st anmälda våldtäkter).

  Allt att vinna (vårdnaden) – intet att förlora (friande dom leder varken till motanmälan eller förlorad vårdnad).

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Det är precis så. Allt ont har nåt gott med sig. Och likaså är allt gott har nåt ont med sig också.
  Den ena existerar inte utan det andra.
  Är man klok lär man sig nåt av det hela.
  Kul bara att han inte gillar att tidningarna läcker. Så himla roligt… 🙂

  Gilla

 4. NT skriver:

  Anmälningarna är INTE oförändrade.

  ”Av kriminalstatistiken rörande misshandel mot kvinnor framgår att antalet anmälningar och antalet ärenden som personuppklarats har ökat mellan åren 2007 och 2009.
  Ökning av anmälningar är 10 procent. Däremot har inte andelen personuppklarade anmälningar ökat, utan ligger tämligen konstant på drygt 20 procent.”
  -sidan 21

  ”Antalet anmälningar och personuppklarade brott har ökat, men andelen anmälningar som personuppklaras ligger kvar på ungefär samma nivå.” -sidan 22

  BRÅ försöker trolla bort detta genom att än en gång skylla på att anmälningsbenägenheten måste ha ökat. Standardgrepp idag för att bortförklara ALLA brott: ”det är inte mer brott, det är bara fler anmälningar.” (även om sjukhusen rapporterar fler skadade från misshandel och dylikt också, bara fler anmälningar hävdar BRÅ) BRÅ är i kort bara ett gäng manipulerande lögnare, verkets syfte är att vilseleda oss till att tro att allt bara är bra.

  En bloggare summerade det bättre än mig:
  http://allraunderdanigast.blogspot.com/2010/12/roten-till-det-onda.html

  Gilla

 5. Mikael i go:teborg skriver:

  Men vad varken A.A eller S.W synes förstå är att försvaret av Julian kommer att smula sönder deras anklagelser eftersom att tala vitt-och-brett om vad man säger sig ha upplevt klassas i ett rättmål som sladdrigt förfarande.
  Om man Polisanmäler någon för något och ärendet har ännu ej blivit ett åtal och ett tingsmål då är rättspraxisen sådan att det ej faller i god jord att tala vitt och brett om vad man säger sig ha upplevt.
  Den som ännu ej är dömd skall ej dömas i förväg så är rättstraditionen i Sverige.
  Men itakt med allt fler kvinnliga jurister så tummas det på denna tradition.
  Även i det avseendet bryter nu Sverige från den europeiska rättstraditionen.
  Men som medlem av EU kan inte Sverige införa egna regler i rättssystemet då kommer Sverige tids nog få reprimander och till slut viten för att bryta mot EU-lagstiftningen.

  Gilla

 6. gotiskaklubben skriver:

  Skönt att alla talar sex. Det är på tiden. Men måste alla historierna vara så sakrala och skuldbelagda?

  Här är dock en otäck och sorglig historia, en historia som knappt uppmärksammades i svensk media: http://gotiskaklubben.wordpress.com/2010/02/28/samira-bellil-bar-fel-kladsel-i-paris/

  Och här är en nyskriven glad historia: http://gotiskaklubben.wordpress.com/2010/12/22/far-jag-ta-dig-litet-pa-brosten/

  Gilla

 7. Saga skriver:

  Jag är kvinna, jag tycker absolut inte att övergrepp är något man ska försvara och sker en anmälan ska den utredas ordentligt. Dock känns både fallet Assange samt #prataomdet tveksamma – om än på olika sätt. Fallet med Assange har inte skötts bra från åklagarens sida, och Assange målas av diverse journalister och tyckare utan som skyldig innan hans fall ens prövats i domstol. Vad det gäller kampanjen (för det är faktiskt det detta handlar om) #prataomdet så är det inte alls fråga om ett spontant skeende, vilket man ju vill ge sken av att det är. Det är naivt att inte inse att journalistvärlden i Sverige är liten och att man pratar med varandra. Det faktum att så stort utrymme ges åt denna kampanj är att det sitter folk på redaktionerna som vill lyfta fram kampanjen. Vad man kan tänkas ha för motiv låter jag vara osags – och motiven kan nog varierera från person till person. Men klart är att det finns de som ser en direkt koppling till Assange-fallet och då blir kampanjen än mer problematisk.

  Gilla

 8. Greger skriver:

  Problemet med hela kampanjen är ju kopplingen till en av de larvigaste våltäcktsanmälningarna i världshistorien.

  Allt handlade ju om att kondomen gick sönder under samlaget, och det är konstaterat att kvinnan spenderade mycket tid med assange samt hade sex EFTER det samlag som skulle varit våldtäckten.

  Jag förstår inte poängen med att ge kvinnor rösträtt, om de har ungefär lika mycket ansvar i samhället som en omyndig individ.

  Tänk bara på det, kvinnor anses så svaga i det sexuella att dom behöver absurda regler för att ”skyddas” och att allt ansvar hamnar på mannen.

  Vad hände med att våldtäckt är när kvinnan säger nej men mannen fortsätter?
  En utmärkt regel som inte lämnar något att önska.

  Gilla

 9. Fairymary skriver:

  I Näsåker firande vi redan igår…..inför vändningen….

  http://www.kvinnominne.com/sida3.html

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Det beror på oscillationen. Fråga Fred Goldberg.

  Access: Tror det är många kvinnor som får stryk som aldrig anmäler. Det skulle vara kul att veta hur det verkligen förhåller sig. Det håller jag med dig om.

  Antonia: Klart han ogillar det. Han vill ju själv läcka.

  NT: Litar inte på BRÅ. Nej, det är inte fler våldtäktet. Det är bara fler som anmäler. Bullshit! Vi lever i lilla Sovjet. Glöm inte det.

  Mikael: Vi lever under EG-rätten nu. Men det fattar inte svenskarna. Tar ett tag innan det sjunker in. Säger bara fråga Ulf Bernitz.

  Gotiska: Visst är det märkligt att alla historier är så sorgliga. Livet är konstigt. Men det kan vara bra. Förstår inte varför allt ska ända upp i offer och förövare.

  Saga: Tror jag ska spika upp din kommentar som en tes på domkyrkans dörr. Visst har du rätt. Har du kontakter i media är det bara att köra. Jag tycker man ska prata om hur barn har det på dagis – men icke. En ickefråga. En fråga som inte går hem i nätverket.

  Greger: Ja, det är larvigt. Det är egentligen ett hån mot riktiga våldtäktsoffer här i Sverige och i världen. En lyxgrej som Linda skrev i en kommentar under ett annat inlägg: Har jag blivit våldtagen eller inte. Tror man vet när man blivit våldtagen. Man ska inte förväxla det mot rädslan att ha blivit smittad av någon könssjukdom. Men så var det. Det är den springande punkten i dessa fall.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Mary: Har du varit där? I sommar ska jag åka till Näsåker. Har jag och en väninnan Maria som flyttade hem till Norrbotten bestämt. Vi ska träffas på mitten så att säga. Vi har haft jättekul med Tealogerna. Vi tog hit Birgitta Onsell. Hon bodde här i en bondgård och vi satt och gaggade hela natten. Så roligt.

  Gilla

 12. Fairymary skriver:

  Ja, jag var där igår. Bildbevis….klädd i rött i bild 2 på länken…..
  Jättehärlig kväll, utomhus i minus 21 och fullmåne, inomhus sen varm soppa och dans ….

  Gilla

 13. anon skriver:

  Cykliska trender.
  Från fri sex och fylle sex så skall vi bli pryda.
  Viktorianism, förhärskande tidsanda inom de högre samhällsklasserna i Storbritannien under drottning Victorias regering (1837–1901). Viktorianismen var en blandning av moralism, kristlighet, känslosamhet och lycklig omedvetenhet, med av eftervärlden hårt kritiserade skuggsidor som konventionalism, prydhet och dubbelmoral.

  Gilla

 14. gasa skriver:

  Saga: Bra sammanfattat och god jul alla

  Gilla

 15. Sara skriver:

  Vilket jäkla hyckleri ”vad är en våldtäkts” debatten är. Men också så genomtypiskt för oss bakåtlutade navelskådande västerlänningar. Vi KAN bara sätta oss själva i första rummet, oavsett vilken barbarisk info vi får om vad vi gör med andra människors liv i andra länder. Vi nöjer oss med att läsa våra tidningar och TROR på allvar att det viktigaste i läckorna den här gången var ett antal osmickrande uttalanden om världens ledare….Spelar liksom ingen roll för oss att antalet döda i Irak, till följd av västvärldens olagliga invasion i landet nu är 1.421.933. Hur många våldtäkter ”våra” soldater gjort sig skyldiga till finns inte ens siffror på…

  Amerikanska soldaters våldtäktsvanor.
  http://english.aljazeera.net/indepth/features/2010/12/2010122182546344551.html

  Gilla

 16. GOD JUL & GOTT NYTT ÅR i omtankens tecken

  tillönskas du på:

  seforslin.se

  VÄLKOMMEN!!!

  Gilla

 17. Tommy Bolin skriver:

  Dom snackar blaha blaha. Det här är en uppumpad och vålorganiserad kampanj som syftar till att göra Bang-gängets syn på hur våldtäkter och andra sexuella överträdelser ska definieras och bedömas till den enda tillåtna.

  Dom som tror att det här handlar om att öppna upp för ett ärligt samtal om sex, påersonliga gränser och kommunikation har helt enkelt blivit grundlurade, och credden hos det bloggargäng som driver saken är för länge sen raserad.

  Gilla

 18. Linda skriver:

  hej,
  är på jobbet blott en timme till 🙂

  Kom på att jag vill
  önska dig en god jul….

  Hjärtligt God Jul Helena!!!

  Gilla

 19. Philippe Ohlund skriver:

  God Jul, Helena! 🙂

  önskar Philippe

  Gilla

 20. Antonia skriver:

  En riktigt God Jul Helena!
  Maten ska flöda, musten ska njutas och godsakerna ska hyllas. 🙂

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  Mary: Fin bild. Kul att se dig. Vi kanske kan träffas i sommar rentav.

  anon: Medan mänskligheten lever under olika -ismer och tider har folkt ändå alltid parat sig. Alltid. Driften. Den driftern.

  Sara: Du har rätt. Tänk alla våldtäkter i krig som ingen pratar om. Du har rätt om Irak. Förskräckligt att USA kunde promenra in och döda vårt ursprung – kulturens vagga. Och komma undan med det. Få se om jag orkar titta på din länk.

  Tommy: Det håller på att gå över styr det har du alldeles rätt i.

  För övrigt God Jul till alla som skriver här.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.