#prataom Skållade barn! Jordgubbar på månen!

And that big fat moon is gonna shine like a spoon sjunger Bob Dylan. Idag är månen full och lyser med sån kraft att vargarna ylar. Mystiken tätnar och alla undrar om mångubben finns. Det fanns i alla fall jordgubbar på månen 1969 tror en del. Det tror inte jag. Månen går tretton gånger runt jorden på ett år: 13 x 28 = 364. Lika många gånger som en kvinna menstruerar. Något som ser ett samband mellan siffran 13 och olika förbannelser?

Kommentar från Torbjörn under tidigare inlägg:

Skållar man ett barn, kan man ju fan inte vara klok. Jävla inkompetenta klantarsle. Kan man kalla sådant för en ”olyckshändelse”? Allvarligt. Jag har ALDRIG, och skulle ALDRIG någonsin rikta en vattenstråle mot mina barn utan att först känna på vattnet med min hand.

När kommer #prataomdetkampanjen om hur barn det på dagis? Vi vet att grupperna är för stora vilket ger stress i barnens saliv. Det har man mätt. Men barn har ju som sagt ingen talan. Det finns regler för hur många apor som får vistas inom samma område på Skansen o s v. Men inte när det gäller barn. Inte heller gamlingarna som stapplar omkring inlåsta och ensamma på nätterna har någon talan. Och alla som inte kan tala för sig utnyttjas i olika syften. Om man pratar om saker och ting blir det bättre. Det blir insyn och press. Tror det skulle vara mycket bra för barnen som inte själva har någon röst. Som behöver tröst.

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till #prataom Skållade barn! Jordgubbar på månen!

 1. Men visst är det märkligt att muslimer räknar året efter månen?

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Josef: Gud så underbart! Vilken härlig liten exposé. Ska visa barnbarnen! God Jul på dig själv!

  Ann Helena: Nä, de är nog bara mer ursprungliga skulle jag tro. Fast dom förstår det inte själva. Kristendomen vet inte heller vad en vilar på. Men om man läser bibeln ser man hur den börjar med att sopa bort och bränna upp den gamla tron.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Kanske därför jag har värsta migränen idag. Men jobba får jag ändå… så är det att vara egen företagare.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Där har du förklaringen. Plus att det är lågtryck och mulet. Det är synd för jag vill se månen. Så härlig. Jag brukar vinka till den.

  Gilla

 5. Torbjörn skriver:

  Om personalen nu höll i barnet samtidigt som man sköljde av ben och rumpa, måste det rimligtvis ha kommit vattten på pesonalens hand/arm. Det stod i SvD-artikeln att barnet eller personal måste ha kommit åt vattenreglaget. Det låter mycket konstigt. Om jag vore förälder skulle jag definitivt polisanmäla för att utreda hur det gått till(rekonstruktion).

  @Helena
  Konstigt är det att storleken på barngrupperna inte regleras i lag. Jag är själv av den uppfattningen att dagis/fritids inte är speciellt bra för barnen. Jag tror att det ökande antal barn med stress/hyperaktivtendenser är ett direkt resultat av detta.

  @Josef

  Var hittade du Julkortet?

  Gilla

 6. Josef Boberg skriver:

  Torbjörn – jag fick det via ett email som en julhälsning – och det går ju bra att använda i kommentarer enär det ligger på en webblänk.

  Igen – God Jul !

  önskar Josef

  och härär webblänken – http://ak.imgag.com/imgag/product/preview/flash/bws8Shell_fps24.swf?ihost=http://ak.imgag.com/imgag&brandldrPath=/product/full/el/&cardNum=/product/full/ap/3166187/graphic1

  Gilla

 7. Torbjörn skriver:

  Tack Josef och God Jul!

  Gilla

 8. GOD JUL & GOTT NYTT ÅR i omtankens tecken

  tillönskas du på:

  seforslin.se

  VÄLKOMMEN!!!

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Torbjörn: Klart föräldrarna ska anmäla. Man vill inte reglera för man vet att man kan göra grupperna hur stora som helst och på så sätt spara pengar. Ut kommer stressade individer som kostar samhället pengar i alla fall senare. Man vinner inget på stora barngrupper men det förstår dom inte där dom sitter med korta näsor.

  God Jul till alla!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.