Svällande no(m)enklatura! Struvor!

Struvor i hjulmodell. Jag gör även stjärnor och fjärilar. Foto: Helena Palena.

Det rantar på. Snart är julen här och det är mycket som ska göras. Idag ska jag mejsla fram struvorna och koka morceller. Ett måste till jul. Struvor är en underbar kaka att bjuda på. Den är så god. Folk blir så impade när dom hör att jag gjort dom själv. De skulle bara veta hur lätt det är.
Vi svenska dricker 40 miljoner liter läsk till jul och påsk. Det är också gott. På julbordet blandar jag musten med julöl. Speciellt gott till sillen och nubben. I must ingår pepparmyntsblad, angelikarot, enbärsextrakt och humlearom läste jag just. Då kanske drycken till och med är lite nyttig. Skulle tro det.

*******
Sossarna har ju styrt Sverige hur länge som helst. Så länge att en nomenklatura växte fram och bet sig fast. Såsom i Sovjet så ock i Sverige. En konstellation som borgarna ondgjorde sig över och häcklade titt som tätt. Nu är dom själva snart i samma sits. Borgarna var särskilt förbannade över den växande byråkratin. Och när dom nu måste banta i sin svällande byråkrati är dom inte glada. Lönerna stiger i regeringskansliet. Dock ligger kvinnorna fortfarande efter i Rosenbads löneliga. Bäst betald är Gunnar Wieslander, statsministerns egen statssekreterare. Han har 93 500 i månaden. Är han värd det?

*******
När jag tänker på lille Carl, 15 månader, som blev skållad på daghemmet i Täby förra fredagen vill jag gråta blod. Skinnet på lille Carls rumpa, ben och fötter släppte. Ettåringen brännskadades så svårt att han tillbringat en vecka på sjukhus.
– Jag förstår inte att man inte har högre säkerhet på en förskola. Det är ofattbart att det här kunde inträffa, säger pojkens pappa till AB. Jag i min tur förstår inte hur man kan lämna bort sin ettåring till andra. Men det gör ju alla idag. Nästan. Det är ett mönster. En vana. Ett ekonomiskt måste. Ett tvång för att överleva. Nä, om KD ska ha en chans så kan dom satsa hårt på vårdnadsbidraget. Bengt Germundsson! Hoppas du kan detronisera Hägglund och bli partiledare. Svenska folket vill ha alternativ men det är ingen som lyssnar. Man kör bara över.

SvD Expr SvD DN SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Svällande no(m)enklatura! Struvor!

 1. Brännskadorna på ettåringen begriper inte jag. Hur kan man skölja av en unge utan att vattnet är säkert lagom varmt? Och när man är ett och ett halvt kan man ju uttrycka sig.

  Jodå jag har lämnat bort alla mina i ettårsåldern. Det var jag tvungen till. Men man ses ju ändå varje dag. Det är värre som med min lillasyrra som blev bortlämnad permanent då. Eller min stackars bror som fick tillbringa sina första tre månader på barnhem och jag var bortlämnad till snälla moster Anna i Bromma under samma tid. Mormors syster. Hemska trauman uppkommer så hos barn. Går aldrig att läka.

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Det är ju alltid lättare se ett hårstrå på andras axlar än en hel bjälke på ens eget huvud. tror jag att man kan säga…
  Så är det med politiker också. Lätt att kritisera svårare att efterleva. Man borde begränsa hur många mandat man kan sitta och styra, så att den inte utvecklar sig till diktatoriska styre.

  Gilla

 3. Anna Carlbro skriver:

  Det låter som om nån ljuger för att dölja grov försumlighet.
  Vi valde att inte lämna bort vårt barn förrän hon var nästan 4 år. Jag skriver ”valde” för det är faktistk ett val – om man är två om ansvaret. Våra pensioner, våra karriärer och vår ekonomi tog stryk, men det var värt det.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Gossen var inte 18 månader. Han är ett år och tre månader. Inte mycket en unge kan säga om någon håller en under skållhett vatten mer än att skrika. Verkar skumt.

  Nej, blir man bortlämnad som liten själv vill man inte gärna lämna bort sina barn. Jag har hållit hårt i mina tre.

  Antonia: Det spelar nog inte roll vem som sitter. Alla suger ut massan och lever loppan. Hemska tider.

  Anna: Det kanske är någon som ljuger. Det kanske är någon sjuk som gjort det med vilje. För jag har tagit hand om så många barn och så där mycket kan man inte skålla en unge.

  Ni valde rätt. De första tre åren i ett barns liv är viktigast. Synd att staten trot att vägen till kvinnans frigörelse går genom att man tar ungarn från oss så tidigt som möjligt. Det finns andra vägar att gå. Jag har ett litet program för det som jag ska utveckla i ett inlägg vad det lider.

  Gilla

 5. pigeon skriver:

  Should be so delicious I would eat it
  http://kanooneiranian.wordpress.com/

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  pigeon: Its very good! Ever so good! What do you eat? Baklava?

  Gilla

 7. milas skriver:

  Would you please explain to me why adding a link to a swedish blog written in Persian and no one can read and understand?

  Gilla

 8. Goten skriver:

  @ milas Can you please explain why you ask this quesition?

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  milas och Goten: Det är antingen så här eller så här. Pigeon är en arab som vill komma in i det svenska samhället. Han vill blogga och kan bara arabiska/persiska och skriver sina krumelurer. Vi fattar ingenting. Han vill ha vänner. Eller, så är det infiltrering på gång. Det handlar om Iran. Gamla Persien. Som vi alla ska hata. Jag vet varken ut eller in. Jag bara tror.

  Man ska vända på allting. Om jag bodde i Iran och bloggade på iranska wordpress och bara skrev på svenska. Vad skulle hända då? Skulle nog känna mig som en ropande röst i öknen! Eller heter det öken?

  Gilla

 10. Torbjörn skriver:

  Jag tycker att ett politiskt parti ska stå upp för en ideologi. Det har blivit för mycket mainstream-ställningstaganden. Många politiker verkar bara sikta på att deras åsikter ska gå hem hos så många som möjligt, och därför uttrycker de sig luddigt och intetsägande.

  När kvinnor stannar hemma och tar hand om barnen, så är det en kvinnofälla, får vi höra. Men när män uppmanas ta ut fler pappadagar för att stanna hemma med barnen, så framförs argumentet att det berikar tillvaron och ger värdefulla livserfarenheter för papporna. Hur går det ihop? Någon? Jag trodde feministerna menade att kön är en social konstruktion? Varför är det inte berikande för kvinnor att ta hand om barnen?

  Skållar man ett barn, kan man ju fan inte vara klok. Jävla inkompetenta klantarsle. Kan man kalla sådant för en ”olyckshändelse”? Allvarligt. Jag har ALDRIG, och skulle ALDRIG någonsin rikta en vattenstråle mot mina barn utan att först känna på vattnet med min hand. Löneavdrag för samhällets sjukvårdskostnader för barnet samt sveda och värk, är vad jag förespråkar i det här fallet.

  Gilla

 11. Pingback: #prataom Skållade barn! Jordgubbar på månen! « Helena Palena

 12. Helena Palena skriver:

  Torbjörn: Man vänder kappan efter vinden! Vad tycker massan? Vad vill massan? Någon borde vara hemma och ta hand om barnen de första åren. Mamma eller pappa. Men någon. Det är synd om barnen. Tänk t ex 7-åringarna som går första året i skolan och inte får komma hem. Måste gå på ett stressigt frits. Vi får hoppas grupperna är små så det blir lite lugn. Men vi vet hur det är. Allt som kostar drar man in på. Barn och gamlingar har ingen tala och där skär man.

  Gilla

 13. pigeon skriver:

  yes i love eat it very very good

  Gilla

 14. Znogge skriver:

  Med tanke på vad barnomsorgen får kosta och hur lite personal det är så förvånas jag av att det inte mer. Jag kan också bli förvånad över att personalen är villiga axla ansvaret på sådan villkor…

  För övrigt har struvor alltid imponerat på mig men jag har tydligen varit en smula naiv 😉

  God Jul!

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Znogge: Man kanske skulle rota lite i hur många barn det är som skadar sig på dagis. Javisst har du varit naiv. Den lättaste kakan att göra är just struvor.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.