Mitt Stockholm har blivit kallt…

Taimour A från Irak hade fru och tre barn. Blev 29 år igår. Synd på en sån snygg kille. Men viktigare var jihad och trogenheten mot islam och Mohammed. Törs man skriva ut namnet på guden. Nä, nästan inte. Det är synd om Lars Vilks. Törs man skriva det. Nä, nästan inte. Har vi mänskliga rättigheter inskrivna i FNs deklaration. Ja, vi har yttrandefrihet också. Men det är ju bara på pappret. Man får inte säga vad man tycker. Det har ett pris.

Pascal som kom först fram till självbombaren Taimour var en modig kille. Men han vill vara anonym. Dådet var misslyckat och flera av rören hade kunnat explodera. Var det en tanke bakom att explodera bilen på Palmes gata? Och han var med all sannolikhet på väg till folkmassan på Drottninggatan men hann inte dit. SvD och DN har inte namngivit killen. Expressen skrev namnet idag. Redan när det hände var namnet ute i vår bloggby. När jag ser bilden på den döde så känner jag bara ett lätt förakt och en stor sorg. Vad är vitsen? Och så dom eviga tiraderna från myndighetspersonerna.

Det är kört för Sverige. Tack alla ansvariga för att ni förstört vårt land. För att ni plockat in ett ökentänkande och låtit det få fäste. Istället för att ställa krav och upplysa om vad som gäller i vårt land. Men, jag kan förstå Taimour. Har man sett vad amerikanska soldater gör från flygplanen i Irak. Skjuter ner oskyldiga på gatan. Som vore det en lek. Ett tv-spel. Sen skryter soldaterna inför varandra hur många dom har dödat! Tack Assange för att du upplyser oss om fasorna som pågår i Irak och på andra ställen i världen.

DN DN DN SvD SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till Mitt Stockholm har blivit kallt…

 1. Tyvärr så var journalisterna totalt handfallna. Som de båda från SVT:s Rapport och TV4, som stod framför fläcken på gatan och upphetsat pratade om vad som hade hänt på morgonen. Precis som om Stockholm hade blivit Bagdad. Och bakom dom syntes en helt oförstörd butiksgata. En jäkla klant till självmordsbombare eller också var det som reportern fick ur sig: Vi får tacka Gu… de goda stjärnorna för att det inte blev värre. Vilka jävla stjärnor? Och om det nu var Gu… eller möjligen Allah som fixade så det inte blev värre, så samarbetar de väl? Så bra!

  Gilla

 2. öppet samhälle skriver:

  Det ”öppna samhället” var visst inte så öppet.
  Det tog lite väl lång tid för det öppna samhället att
  kommentera händelsen.
  (19 timmar)

  Det är inte bara Lars Vilks det är synd om.

  Gilla

 3. öppet samhälle skriver:

  Ann:

  ”pratade om vad som hade hänt på morgonen”
  Man kan tro det, men attentatet skedde på lördagen 11/12 kl 17.
  Media fick avvakta med rapportering tills ok från högre ort.
  Man fick av SVT intrycket att attentatet hände på söndagen.

  Gilla

 4. antonia skriver:

  Media vill inte ens prata om hans namn idag. Fast den har varit ute sen igår. Med bild och allt. Familjen och vänner har talat, ändå sägs att de inte släpper namn på honom tills de har underrättat familjen.

  Sen om han nu är så arg på USA varför spränger han i Stockholm?
  Och varför i sidogator? Stor tänkare var han tack och lov inte. Och inte nåt hjälte heller. Antagligen i misslyckad individ som tar ut sin ilska på ett obegåvad sätt.

  Gilla

 5. Monica skriver:

  Det var väldigt länge sedan vi hade ett öppet samhälle, ingen ska ju tro att vi inte granskas av olika instanser, förmodligen på order av USA eller skuggregeringen kanske man ska tillägga. Resten är marionetter. FRA är bara en liten del i det hela.

  Men var det inte märkligt igår?!!!!
  Först har vi en självmordsbombare, nog sinnesförvirrad och som tror på det han blivit lärd, inte lätt när de redan som små blir så indoktrinerade. Om jag tycker synd om killen, i grunden kanske, men det som senare hänt nej, alla måste ta sina ansvar, men vilka medel har många. NÄr föräldrarna redan indoktrinerar sina barn att tro på ett visst sätt. Många av dessa föräldrar som till och med är analfabeter, som skriker ut det de hört från andra analfabeter, sen kan man gå tillbaka långt i tiden. Vi vet ju hur pass exakt en mening är när det ska gå genom ex 20 personers ”knoppar” till att rapa upp meningen.

  Det sorgliga är att Svenska myndigheter är så flata att ge direktiv till de som kommer hit vad svensk kultur är, våra makthavare kan ju inte ens säga vad svensk kultur är. De rabblar då upp ”mångkulturism”. Det gäller bara åt ena hållet, vi ska ställa in oss i ledet, inte de som kommer hit. Då ska vi lära oss deras kultur. Men de behöver inte lära sig vare sig lagar och förordningar eller ens vår kultur. Inte deras fel, utan vårt. Vi kräver det inte av dem.

  Sedan fick vi se en intervju med BP bossen, f.d. Eriksson bossen som tydligen satt olja i halsen för jisses vad han rapade upp rappakalja.

  Inte nog med detta, det var också ett program om spåren efter massvaccinationerna av svininfluensa. Tänk alla andra fall av andra åkommor, de döda ej inräknade. Men ändå så står de där och försvarar vaccinet, det övergår mitt förstånd. Men en klok doktor från Malmö fanns det i alla fall, han sa att det borde bli en rättslig prövning. Nu är det ju så att den ger absolut ingenting, för läkemedelsföretaget skrev in i kontraktet att de inte får stämma dem för biverkningar.

  Sedan har vi filmerna som var igår, bl.a. en med Will Smith, I am Legend, ja det var ju som hämtat från whistleblowers uppgifter. Att ett virus kommit ut så hela N.Y. var öde. Sedan pratade han om september 2012. Så se till att öka ert immunförsvar till dess.

  Sedan toppen över i;et, en dokumentär om Julian Assange (röda nejliken) och Wikileaks. Han har riktigt rört om i grytan. Jag hoppas han har en säker plats i häktet, helst en svit, för där kan han kanske känna sig mer säker. Men vilka servrar går han genom då? Jag tycker karln har gjort ett bra jobb, sen må han utnyttjas av både eliten och kanske andra krafter. Men han har helt klart fått många att vakna. Han skulle nog kunna få en fristad hos många av oss.

  Sen avslutade jag dagen/natten med en radiointervju mellan Kerry Cassidy och Bill Ryan i Project Camelot som bl.a. tar upp info om Julian Assange och Wikileaks, sedan vidare till kommande event. Lyssna gärna.

  [audio src="http://data.argusoog.org/radio/2010/ArgusoogRadio-20101210-ProjectCamelot.mp3" /]

  Tack för att ni informerar den sovande massan som kanske är på väg att vakna. Vi andra vakna måste hela tiden göra våra jobb och väcka resten.
  Ha en toppendag.

  Gilla

 6. gotiskaklubben skriver:

  Problemet med politiskt korrekt media, TT, politiker, Säpo, polis, Must är just att de är politiskt korrekta.

  Det innebär att de av taktiska eller fega skäl hellre håller tyst än talar. Vilket innebär både kortsiktig och långsiktig livsfara för svenskarna.

  Kritiken mot Carl Bilds Twitter var de tystas reaktion mot de som talar.

  Flashback var högljudd och informativ som vanligt. Bäst!

  Gilla

 7. Öppet samhälle: Jo jag vet att det hände dagen innan men dom stod där och pratade på morgonen… 🙂 och hade fortfarande inte tränat på vad dom skulle säga om något sånt skulle inträffa. Men Gu… och Allah kanske samarbetade då med änglarna. I dag vågade någon terroristexpert säga att vi hade änglavakt. Reportrarna var väl livrädda för att reta de extrema om de ens nämnde Gud, som ju heter Allah. Och inget annat. Eller hur var det nu?

  Gilla

 8. Torbjörn skriver:

  Vad var det man sa…ändå känns frasen inte passande när det väl har hänt. Nu kan etablissemanget ropa på ännu mer bevakning och fler övervakningskameror i det öppna samhällets namn, trots att den här typen av attentatsmän INTE går att stoppa med mer övervakning. Vad bryr sig en självmordsbombare om, ifall han råkade fastna på bild innan han dog? Regeringar Palme, Fälldin, Ullsten, Bildt, Carlsson, Persson och Reinfeldt är alla fullt medvetna och ansvariga för vad de har gjort när de släppt in ett dödligt virus i det svenska samhället, nämligen mångkulturen.

  Det viktigaste för SVT igår tycktes vara att se till att det framkom, att muslimska organistioner fördömde attentatet. Vem är fanatisk islamist och vem är inte? Hur vet man? Man kan inte döma alla och det känns inte aktuellt att ta reda på heller. Det finns ca 60 muslimska länder i världen. Något av dem måste passa om man är muslim, istället för att flytta till Sverige. Vi äter gris, de gör det inte. De anser att grisen är oren, och de som äter den likaså. För oss är grisen en hörnsten i kosten. Detta vi-och-dom tänkande. Från båda sidor. Hat ni hört PK-slogan ”olikheter som förenar”. Pyttsan! Men den bästa är nog velourvänsterns ”Varför ska vi vara förskonade från allt här i Sverige?” Vad ska man kalla det? En hjärndöd som tigger om stryk?

  Gilla

 9. Siv skriver:

  Jag undrar om alla Engelsmän hatar alla Irländare efter IRA´s bombningar eller utgår man från att att det handlar om några idioter som är fullkomligt galna?Bara undrar.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Det är samma gud. Den politiska korrektheten står en upp i halsen. Vad ska vi ha journalister till? Ska dom inte granska makten? Istället sitter dom i knä på makten. Fega jävlar.

  öppet samhälle: Det är ett stängt samhälle vi lever i. Någon skrev om den dova skräcken. Ungefär där är vi. Handfallna företrädare som inte vet vad dom ska göra helt enkelt. Tagna på sängen kan man också beskriva dom.

  Antonia: Han klarade bara av att ta livet av sig själv. Meningen var ju att många skulle dö. Men nu får han segla till paradiset. Där väntar nu som belöning 70 oskulder på honom. Fast det kanske inte blir något av med det eftersom han inte lyckades döda några mer än sig själv.

  Monica: Undrar vilka som ingår i skuggregeringen? Jag skulle kunna räkna upp några på rak arm. Det är bara vi som ska anpassa oss. Inte dom. Förskräckligt upplägg. Vilken fest det blir om inte folk kan ta seden dit dom kommer. Allt spårar ur. Klart det borde bli en rättslig prövning. Men det är starka intressen mot när det gäller svininfluensan. Och så har vi ju Annika Linde. Herregud vad många tragedier hon kommer att få på sina axlar.

  Assange är skitbra. Han må vara CIA-agent och avlönad av Soros & Co men det skiter jag i. Han avslöjar och dra ner brallor på dårarna. Tack för länk. Få se om jag hinner lyssna vad det lider.

  Gotiska: Våra företrädare är farliga för oss. Det har du rätt i. Flashback ja. Har man tråkigt kan man gå dit och läsa. Inte klokt vad folk kan kläcka ur sig när dom får vara anonyma. Ibland skrattar jag rakt ut. Sä jävla kul! Och bra!

  Torbjörn: Det finns inte ord för det som sker. Det sista att vi ska sluta säga julklappar säger väl allt. Jag säger det igen: Det är kört för Sverige. Ja, vi käkar gris och har alltid gjort. Någon däremot? Men ta då och stick härifrån eller ta seden dit ni kommer.

  Siv: Bra undran. Vi får se om det kommer något svar.

  Gilla

 11. Josef Boberg skriver:

  ”Lite terrorism är inget att oroa sig för…” – som jag kommenterade så här. Så vad är närmast sanningen månntro ❓

  Gilla

 12. spekulator skriver:

  Kunde blivit ett stort inferno blodbad.
  Han skulle kasta 5st bomber av olika sorter innan hans egen (tidsinställda?) bomb skulle detonera.
  Han blev troligen försenad och hans egen bomb utlöste innan han kastat sina 5 bomber.

  Gilla

 13. carlnorberg skriver:

  Nero brände ner Rom för att skuldbelägga de kristna, den sinnessvage Marius van der Lubbe och därigenom judarna, fick bära ansvaret för att Riksdagshuset i Berlin brann ner.

  Vad menar någon skulle vara nytt i detta?

  Gilla

 14. Anna skriver:

  Carl Norberg har alltid haft svårt att uttrycka sig enkel och koncist. Vad han försöker säga här ovan (16:57) är att det egentligen är Reinfeldt och Borg som är skyldiga.

  Så tänker och agerar en konspiratör av 1:a graden. Bäva månde mänskligheten 🙂

  Gilla

 15. Anna skriver:

  Och den gode Carl kan säkert leda i bevis** att herrarna R o B till syvende och sist styrs med järnhand av Prins Philip.

  ** Bevistolkning baserad enl. den tredje konspirationsmanualen.

  Gilla

 16. Milas skriver:

  Acts of Terrorism done in the EU 2006-2009
  Total number: 1770
  Islamic: 6 (0,34%)
  Right Wing Ethno-Nationalist and Separatist: 1596 (90,17%)
  Left Wing: 106 (5,99%)
  …Other/Not Specified: 62 (3,50%)
  Source: Europol http://www.europol.europa.eu/index.asp?page=publications&language

  Hur kan så mycket energi och uppmärksamhet läggas på 0,34% ist för 90,17%? Och vad är orsaken? Visst var det 10 år sen jag läste matte, men jag kan ff se och förstå skillnaden på siffrorna ovan!

  Gilla

 17. Torbjörn skriver:

  Milas:

  Om du ska länka till Europol på diverse sajter så kan du åtminstone göra det på ett ärligt sätt. Jag vet inte om du och dina polare tjänar vänsterextrema eller muslimska kretsar, men ni har lyckats klumpa ihop högerextrema attacker med separatiströrelser trots att Europol separerar dem och den HÖGEREXREMA TERRORN är i stort sett lika med noll. VARFÖR är du/ni så oärliga? Kan du inte läsa rapporter ordentligt?

  Så här ska det vara(Jag har inte tagit med separatisttrörelser, som står för de flesta attackerna, och då nästan uteslutande i Spanien och Frankrike):

  Genomförda terrordåd i EU 2006:

  Islamister: 1 st
  Vänsterextrema: 55 st
  Högerextrema: 1 st

  Genomförda terrordåd i EU 2007:

  Islamister: 4 st
  Vänsterextrema: 21 st
  Högerextrema: 1 st

  Genomförda terrordåd i EU 2008:

  Islamister: 0 st
  Vänsterextrema: 40 st
  Högerextrema: 0 st

  Genomförda terrordåd i EU 2009:

  Islamister: 1 st
  Vänsterextrema: 28 st
  Högerextrema: 4 st

  Ser man däremot till tabellerna för analet personer som blivit arresterade misstänkta för terrorism, så ökar antalet väsentligt.

  Antal arresteringar misstänkt terrorism 2006 i EU:

  Islamister: 257 st
  Vänsterextrema: 52 st
  Högerextrema: 15 st

  Antal arresteringar misstänkt terrorism 2007 i EU:

  Islamister: 201 st
  Vänsterextrema: 48 st
  Högerextrema: 44 st

  Antal arresteringar misstänkt terrorism 2008 i EU:

  Islamister: 157 st
  Vänsterextrema: 58 st
  Högerextrema: 0 st

  Antal arresteringar misstänkt terrorism 2009 i EU:

  Islamister: 110 st
  Vänsterextrema: 29 st
  Högerextrema: 22 st

  Gilla

 18. Torbjörn skriver:

  Vad vi ser är alltså att det arresterats 725 islamister 2006-2009 misstänkta för terrorbrott. Sätt det i relation till Madrid/Londonbomberna eller för all del det senaste attentatet i Stockholm som misslyckades, så förstår man att det finns fog att fokusera på islamsk terror. Att den sen har tillåtits komma hit är en annan femma. Hade terrordådet i Stockholm gått som planerat hade förmodligen ca 50-100 familjer fått sina liv förstörda/familjemedlemmar mördade.

  Gilla

 19. Milas skriver:

  Varken jag eller mina polare tjänar några vänsterextrema eller muslimska kretsar. Mina politiska åsikter kommer inte ens i närheten av vad vänstern står för, OCH jag är emot religion och speciellt emot Islam som religion. Jag rättfärdigar INTE det som hände i STHML, och kommer ALDRIG att göra det, ALDRIG!

  Det enda jag ville säga i mitt inlägg var att ifrågasätta varför makthavare och journalister uppmärksammar vissa attacker mer än andra. Min avsikt är INTE att smutskasta de högerextrema grupperna, eller att vissa gruppers attacker är mer rättfärdiga än andras.
  Jag kanske var otydlig i mitt inlägg med det, men oärlig är jag INTE, så vänligen kalla mig inte för oärlig!

  ”Ser man däremot till tabellerna för antalet personer som blivit arresterade misstänkta för terrorism, så ökar antalet väsentligt.”

  Misstänkta? Menar du så som fallet i Göteborg. Skandal!

  ”Antal arresteringar misstänkt terrorism 2009 i EU:
  Islamister: 110 st
  Vänsterextrema: 29 st
  Högerextrema: 22 st”
  Ja, men varför är det fortfarande endast Islamister det brukar skrivas och talas om i tidningar, radio och TV? Varför talar man inte om de vänsterextrema attackerna t.ex.? Det ligger i mitt intresse att sanningen skall fram om alla grupper och inte endast den grupp som gynnar vissa kretsars intressen så som extremhögern.

  Slutligen vill jag önska dig en trevlig dag!

  Gilla

 20. Anna skriver:

  Helt rätt Torbjörn!
  Tack.

  Gilla

 21. Torbjörn skriver:

  Milas:

  Ok, jag är nöjd. Men jag som surfar omkring på bloggar har sett exakt samma ”klippning” av Europols statistik från kommentarer med olika alias. Där får man anta att de flesta inte läst statistiken utan bara klippt/klistrat denna missvisande statistik (som förmodligen är skapad av människor med intrese att misskreditera extremhögern). Europols statistik är mycket tydlig och inte speciellt svårläst/svårtolkad. Mitt inlägg var inte heller menat att urskulda ”högerextrem” terror.

  Du har en poäng i att man faktiskt inte vet på vilka grunder en person blivit arresterad misstänkt för terrorbrott, (gäller samtliga). Där kan jag väl tycka både bu och bä. Som jag känner polisens arbete, så är det ganska sällan helt oskyldiga människor hamnar i deras förvar(ett fall som inte är relaterat till terrorism, men som kan tjäna som exempel är Joy Rahman). Sedan sker det naturligtvis klumpiga övertramp från polisens sida ibland, och det är inte roligt för dem som blir drabbade.

  Att man inte fokuserar på den stora gruppen i statistiken, nämligen separatistgrupper, beror nog på att de är inrikesproblem i Frankrike och Spanien. Islams terror slår var och när som helst i Europa med ursäkter som att ”vi” är i Afgahnistan och Irak, och för att ”vi” skändat profeten Mohammed, och för att vi ändå är otrogna hundar som man kan göra vad man vill med. Jag har sett många muslimer förminska och ursäkta attentatet på bloggar, med att det är en galning som misstolkat islam och vi kan inte döma alla muslimer, MEN att vi också får förstå att vi inte kan missbruka vår yttrandefrihet som Lars Vilks och Knut Vestergaard gjort, därför får vi skylla oss själva. Jag har även sett lite här och var, att det är SD:s fel som kom in i riksdagen. Konstigt att de som tycker att vi inte ska dra alla DEM över en kam, samtidigt tycker att det är alla svenskars fel, det Lars Vilks gjort? Jag hade mycket väl kunnat vara där på drottninggatan själv den dagen, då jag hade planerat att julhandla med mina två barn. Planerna ändrades i sista stund och vi var hemma och gjorde pepparkakshus och bakade saffransbullar istället.

  Trevlig dag till alla!

  Gilla

 22. Torbjörn skriver:

  PS. Utan preventivt arbete från polisens sida mot muslimska galningar, så hade både Lars Vilks, Knut Vestergaard och Geert Wilders varit döda idag. Bland andra. DS.

  Gilla

 23. Helena Palena skriver:

  Vad jag tycker är märkligt är att man gärna vill kasta skulden på högerkrafterna. Vänsterkrafterna får hållas. Tänker på Expo och deras verksamhet. Deras fiende är högern. I själva verket är den största fienden dom röda. Kommunisterna som förstört en hel värld. Birgitta Dahl t ex – länge Riksdagens talman – gjorde inte avbön förrän helt nyligen. Usch så rött Sverige har varit och är.

  Det är ingen skillnad på röda och blå blocket. Reinfeldt & Co är lika mycket sossar. Vi har alla vuxit upp i systemet. Moddarna sänker skatten så folk får mer i plånboken. That´s the big diff! Inget annat.

  spekulator: Det kunde ha blivit ett riktigt blodbad ja. Men Taimour misslyckades. Han dödade bara sig själv men har satt skräck i oss alla.

  För övrigt tack för alla bra kommentarer.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.