Underdog i för stor kostym. Ekonomer som tror de kan det här med pengarna!

Nu läcker allt som ett såll. Vi får se hur knäna böjs för makten. Nä, jag vet absolut ingenting säger Ask! Inte så konstigt eftersom allt sker i smyg och vi ska inget veta. Men man fattar ju i alla fall hur det går till. Jag har skrivit det förut och skriver det igen: Det är MIK som har makten och då får alla böja knä vare sig dom vill det eller inte.

Carl Bildt reser och reser. Han gillar att bli smickrad. Vem gör inte det? I Dokument inifrån såg jag att det anses att han har för stor kostym när han i själva verket är en mellanhund: ”Medium Size Dog with Big Dog Attitude”.” Vilket eftermäle. Som taget ur en serietidning.

”Frånsett arbete och teknik, så har Bildt få hobbies. Att döma av hans blogg ägnar han sina få driftstopp i arbetet åt att njuta av en god måltid i pittoresk miljö, läsa om historia och politik samt och tillbringa enstaka kvällar hemma med familjen”. Ambassadör Matthew Barzun om Bildt 21 september 2009).

Ingen annan svensk ägnas under 2009 så stor uppmärksamhet som Carl Bildt i de ambassaddokument som Wikileaks kommit över. En respekterad politiker som talar klarspråk men med ”begränsad politiskt förmåga”. Så beskrivs Sveriges utrikesminister Carl Bildt i amerikanska diplomatrapporter. Men heder åt utrikesministern när han deklarerar helt kort att det är det oberoende Migrationsverket och inte några ministrar som avgör asylärenden när det kom påtryckningar från USA att ta emot fångar. Han vill med andra ord inte bli beskylld för ministerstyre.

Carl Bildts idol och mentor är Henry Kissinger. När Bildt är i New York missar han aldrig att gå och dricka kaffe me HK på Park Avenue. HK = Huvudkontoret. Ja, så kan man se det. Bildt huvudsakliga uppdragsgivare är inte vi – folket – och Reinfeldt och riksdagen – det är Bilderberggruppen. I det ljuset kan man förstå varför Bild vill ha in Turkiet i EU och är så negativ till Ryssland.

*******
Har ni problem med julklappstips kan ni gå till bloggen Economistas. Där sitter nationalekonomer och skriver. Jonas Vlachos skriver så här:
”Diane Coyle, även känd som The Enlightened Economist, har listat årets tio bästa böcker i nationalekonomi. Som alla listor av detta slag är den naturligtvis subjektiv men då jag själv läst fyra av dem med stor behållning så anser jag hennes råd vara värda att lyssna på. Lämna gärna egna julklappstips i kommentarerna!”

Mitt julklappstips till er på Economistas och Anders Borg är att ni kan gömma dom där böckerna under sängen. Först ska ni läsa Bankerna och skuldnätet av Ellen Hodgson Brown som kom förra året. Sen kan ni återkomma när fjällen fallit från era ögon och ni kan förstå vad det är som sker med pengarna i världen. Se hela vidden av vad pyramidspelet gör med mänskligheten och kommer att göra. Läs också Andreas Cervenka i SvD. Han skriver bra om vad som sker. Så bra han nu kan.

Uppdatering: Cantona stormar bankerna!

DN DN DN Expr Expr AB

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Underdog i för stor kostym. Ekonomer som tror de kan det här med pengarna!

 1. Ha, ha, ha du och jag fastnar lätt för samma saker. Mellanhunden Bildt i dag. Lik en jycke är han uppenbarligen. Gulligt omdöme tycker jag, som gillar hundar. Särskilt vår jack russel terrier Lukas, som man kan bli fly förbannad på också, den envisa idioten. Särskilt när han får tag i en igelkott eller grävling. 🙂

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Man kan skratta! Det är lite Snobben och Snoopy Dog över det hela. Små hundar är inte lätt att tampas med. Tanterna på Östermalm som går med små hundar har nog ett helvete. För små hundar kan vara tuffa. Dom kan bitas för dom är rädda. Alla som är små är rädda. Om jag ska skaffa hund så blir det en Westie. En tuff liten hane!

  Gilla

 3. carlnorberg skriver:

  Cervenka skriver alltid fem dagar efter mig om samma sak.

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Hade nog varit konstigt om inte svenska politiker har fått ett och annat. Och man kan ha en hel del ådikter om det, men beskrivningarna är träffande.

  Hur man ser de olika politiker och ledare är en sak, men mycket värre är hur politiken sköts och vilka uppgörelser som görs sinsemellan, för att sen spela upp en jävla skådespel för hela världen.
  Det kommer nog dröja tid och år innan man får förtroende för en politiker, eller en storbolags VD.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Carl: Så är det nog. Man glömmer bort dig för du skriver inte i mainstream-media. Det är du alldeles för bra och farlig för.

  Antonia: Ja, vilket spel. Föra folk bakom ljuset kan man göra en stund men inte hela tiden. Tack för Jesus Julian Paul Assange. Han kanske offrar sitt liv för att vi ska få veta. Idag kan man inte lita på någon. Bara på sig själv.

  Gilla

 6. gotiskaklubben skriver:

  @ carlnorberg citera Cervenka innan han ens hunnit skriva något 🙂

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Gotiska: Nu var du dum. Det gör han inte. Tror han vet mycket, mycket mer än Cervenka gör.

  Gilla

 8. gotiskaklubben skriver:

  @ HP Helt ofrivillig. Jag uttryckte mig kanske dåligt. Om jag ansåg att någon snodde mina idéer, om nu Carl menade så, eller var på tok för långsam i sin rapportering, så skulle jag ironisera den personen genom att skriva, tex ”enligt vad ni kan läsa hos X den 11 december 2010”.

  Att tidningsskribenter snor mkt från både bloggar och Flashback utan ett tack, borde man driva mer med. Att många av dem är dåligt pålästa likaså.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Gotiska: Jasså menade du så! Klart dom snor. Snokar gör dom på nätet och letar sensationer som alla andra. Men sen kan dom inte skriva lika fritt som vi gör för då får dom sparken. Det är verkligen skönt att vara sin egen redaktör.

  Gilla

 10. carlnorberg skriver:

  Den Cervenka skrev den fjärde December kom till stora delar ur den som jag skrev den 28:e, men detta gör mig ingenting eftersom det är syftet som det centrala. Dock så tycker jag att han inte sällan utelämnar väsentligheter för att inte framstå som att han plagierar.

  Detta har jag även skrivit till honom, att han får gärna kopiera det han vill, men då bör han ju även ta med det viktigaste.

  Gilla

 11. carlnorberg skriver:

  Periferiekonomier är inte Cervenkas uttryck om jag uttrycker mig som så….

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Carl: Var stolt över att han läser dig och tar till sig. Han har väl inte så många andra att gå till. De flesta sitter ju i samma båt och skriver på samma sätt. Ingen törs ta bladet från munnen. Och Cervenka vill nog gärna ha sitt jobb kvar.

  Gilla

 13. Patrik skriver:

  Ja usch ja, den där hemska, hemliga klubben – Bilderberggruppen – det måste verkligen vara något farligt och konspiratiriskt det, särkilt när även Leif Pagrotsky och Mona Sahlin är medlemmar…

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Patrik: Carl Bildt är också med. Det är viktigt för klubben att bjuda in nya politiker då och då för att lära dom vad det är som gäller. För övrigt har det kommit en ny bok om Bilderbergarna. Den finns på anarchos.se. En bra julklapp till någon som vill veta mer kanske.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.