Giordano Bruno brändes som kättare. När startar häxjakten? När bränns Assange?

Campo de’ Fiori i Rom. Här brändes Giordano Bruno för att han sa sanningen! Och idag står han staty!

Alla vägar bär till Rom sägs det – men jag skulle nog vilja påstå att alla vägar bär till ett torg. Agora är namnet på torg i antika grekiska städer. De användes som marknadsplats eller allmän mötesplats. Den romerska motsvarigheten heter Forum. Vi är nyfikna. Vi vill veta vad som sker. Vi vill höra och se. Titta! Där går dom! Va´ är dom ihop! Det är synd om den som har torgskräck (agorafobi).

På bilden syns Piazza Campo dei Fiori (ibland kallad Campo de’ Fiori ’blomsterfältet’) är en öppen plats i centrala Rom. På förmiddagarna hålls här en marknad som bland annat tillhandahåller blommor, kött och fisk. Campo dei Fiori var inte bara en marknadsplats utan användes också ibland för avrättningar. Giordano Bruno brändes som kättare här den 17 februari 1600. 1889 restes efter utdragna diskussioner ett monument till denne mitt på piazzan, utfört av skulptören Ettore Ferrari. Initiativet till monumentet togs av Romuniversitetets studenter. Heder åt dem! Varför brändes Bruno? Jo, han sa att människan bara var ett stoftkorn i universum. Bibelgubbarna fick spader eftersom människan var Guds skapelse. Stackars Bruno som måste dö för sanningen!

Julian Assange skulle säkert gå samma öde till mötes för sina genomlysningar av vad som pågår i världen om vi levt på 1600-talet. Black hats, det vill säga hackers som anser sig stå över lagen, kan idag arbeta ostört på Internet. Kontrollen är obefintlig och risken att åka dit likaså. Ingen kan stänga nätet för då brakar samhällena ihop.Transporter skulle stanna. Flygplan inte kunna lyfta. Affärerna skulle få slut på varor. All logistik är datoriserad. Det har blivit så sårbart och det krigas hela tiden på nätet. Vi får dessutom veta hur blåsta vi blir. Men Tolgfors känner sig inte lurad. Nej, Nej. Assange kan gripas idag. Interpol väntar på nya, korrekta papper! Det är svenska polisen som gjort fel från början. Hur svårt kan det egentligen vara att göra rätt kan man undra. Assange blir instoppad i häkte. Huvaligen så hemskt! Vi får hoppas att hela processen går fort. Skulle tro att killen blir frikänd. Om det inte är häxjakt a´ la´1600-tal på gång förstås!

AB AB AB DN Expr

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Giordano Bruno brändes som kättare. När startar häxjakten? När bränns Assange?

 1. Jodå det är häxjakt eller snarare trollkarlsjakt. För detta är med omvända förtecken: kvinnorna jagar männen. Han blir säkert dömd till fängelse i Sverige och sedan så brakar hela Wikileaks. Är så många som vill ha bort honom. Och sedan kan han ju alltid skickas till USA och få sitta där ett tag.

  Hade tänkt hälsa på min gamle styvfar på det tjusiga ”slottet” Danvikshem i dag, men det snöade så jag såg inte vägkanterna, allt var vitt, vitt, vitt när jag försökte ta mig till Nacka. Kom bara till Hemmesta och fick vända sen igen. Apropå att det snöar här också på din blogg, men bara lite lite, ingenting mot ute i verkligheten.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Häxjakt är ju ett uttryck för något som gäller båda könen idag. Som tur är. Men visst är det kvinnorna som jagar männen. Ja, det snöar på bloggen men inte ute här idag.

  Såg du kommentaren du fick från Ylva på förra inlägget. Kolla på det.

  Gilla

 3. Nä jag såg inte kommentaren och jag tänker att om någon har något att säga mig så kan dom ju besöka min blogg. Eller mejla: ann.helena@swipnet.se

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Hon hissade Carina Rydbergs inlägg om Assange på Newsmill. Jag har inte läst det. Hon dissade din grej om Assanges morsa.

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Hur ofta blir män internationellt efterlyst för våldtäkt?
  Någon har släppt en stinkbomb och häxjakten är igång ganska lägligt. I mitt tycke alldeles för lägligt.
  Tänk om polisen världen över råkar bara missa att ta honom.

  Gilla

 6. valens skriver:

  Min slutsats (på min blogg) är att man börjar undra hur lång tid det tar tills avslöjande om överenskommelsen mellan USA och Sverige om en iscensatt scenario om brott mot Assange kommer upp på tapeten. 😉
  Borgström & comp. bör lugna ner sig innan de gör ett ännu större åtlöje av sig själva…

  Gilla

 7. Torbjörn skriver:

  Den som har rent mjöl i påsen har inget att frukta. En devis så bra som någon. Funkar på svenskar och västerlänningar när regeringar ska övertala massan varför vi t.ex. behöver övervakningskameror för att kunna leva i ett öppet samhälle med den allt tilltagande brottsligheten och terrorismen(som VI släppt in i våra länder).

  Vart tog öppenheten och det rena mjölet i påsen vägen, när Wikileaks släpper dokument som visar felsteg, fulspel och brottslighet från makthavarna? Karl’n borde spärras in, få vi höra. Han ska jagas och åtalas för brott mot flera länders säkerhet! Framförallt USA:s!Vilken jävla säkerhet? Folk är grundlurade.

  Gilla

 8. brottsprovokation skriver:

  Antag att
  Man bjuder MrX på drinkar.
  Man talar med MrX om svensk sexuell frigjordhet.
  Man sammanför MrX med lättfotade tjejer.
  Efter en stund byter man ute de lättfotade damerna med
  sexprovokativa manshatande feminizter med trackrecord som anmälare.
  Resultatet är givet.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Valens: Så du tror att det hela är en komplott? Kan så vara. Men det kan också handla som i det grekiska dramat om ren skär svartsjuka. Säg något som är nytt under solen!

  Torbjörn: Sanningen är farlig för den kan frigöra oss. Det får inte ske. Vi är så lurade. Det har du alldeles rätt i.

  Brottsprovo: Det var AA som bjöd in Assange. Hon var i gasen. Ville gifta sig. Men när hon fick veta att SW också haft sex med Julian sket det sig. Det kan vara ett fejkat sammanträffande men det också bara handla om den mänskliga faktorn enligt Björn Hurtig. Alla dramer får ett slut. Vi får vänta på detta innan vi sträcker våra nyfikna halsar och säger: Vad var det vi sa!

  Gilla

 10. Josef Boberg skriver:

  ”Sanningen är farlig för den kan frigöra oss. Det får inte ske. Vi är så lurade.”

  Jo… – minst sagt – och Giordano Bruno är bara en av mååånga som har fått plikta för att han kom med sannare sanningar än religionernas rena lögner.

  Han menade ju att jorden Terra var rund och kretsade i en bana runt Solen (video ca 1 min) som alla andra planeter gör. Men det gick ju ej för sig – för religionernas förespråkare sade att jorden var platt som en pannkaka – och att det var Solen som gick upp och gick ned.

  Känns solfilmen i TV under ca 50 år igen ❓
  Så vad har hänt egentligen på ca 500 år ❓ = ingenting ❓

  Giordano Bruno kanske också visste att jorden Terra är ihålig – men det sa han i vart fall ingenting om.

  Jag ”vet” att jorden Terra är ett SuperIntelligent levande väsen såväl som ihålig – precis som alla andra planeter och ej minst Solen är det också. Solen är ju ALLA planeternas moder, bokstavligt talat – och varför i helvete skulle då Solens barn = planeterna ej se ut som Solen själv gör.

  Var finns tankelogiken i det ❓

  Så nu väntar jag bara på att bli bränd på någon form av bål också – och det passar ju bra i påskatider.

  GLAAAD PÅSK ❗

  önskar Josef

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.