Assange världens Frälsare! Strippar USA-bankers Poncispel!

Julian från Queensland så gullig du är! Mitt modershjärta klappar för dig.

Jag har haft mina dubier angående Julian Assange. Har skrivit tidigare att han kanske i själva verket är en CIA-agent. Men, när han nu närmar sig pudelns kärna – pengarna – så tror jag att han rentav är Jesus som kommit för att frälsa oss från ondo. Läckan kan leda till allvarliga konsekvenser för en eller två banker, säger han till tidskriften Forbes. Julian Assange får en fristad i Ecuador. Om det skiter sig får han komma och bo hos mig. När han närmar sig pengarna lever han farligt. Nu får han verkligen se upp.

Enligt Assange kommer dokumenten att ”ge en sann och representativ inblick i hur banker uppför sig på vd-nivå på ett sätt som kan komma att stimulera utredningar och reformer”. Materialet kommer avslöja uppenbara överträdelser och oetiska metoder, men också beskriva den beslutsfattande strukturen, säger Assange till Forbes. I intervjun nämner Assange Goldman Sachs, men vill inte bekräfta att läckan rör Wall Street-giganten.

Enligt DNs ledare kommer publiceringen av amerikanska diplomatrapporter ge en viktig inblick i en stormakts politiska spel. Men Wikileaks kommer knappast att leda till en öppnare värld. Nä, men det kommer att leda till en mer rättvisare värld när folk får insyn i hur det går till. När det gäller pengarna är vi alla insyltade i ett system där privata tillåts skapa pengar ur det blå som man tar ränta på. Sen spekuleras det hejt vilt åt alla håll och när det skiter sig får skattesubjekten gå in och rädda det hela. Systemet är gjort så att man har privatiserar tillgångarna och nationaliseras skulderna. Så kan vi inte ha det. Och detta är ingen höger-vänster-fråga som många vill ha det till. Ett tillhygge när man vill döda debatten: Men va´fan! Ska staten äga bankerna! Du är ju kommunist!

Bra kommentar från ett av mina inlägg på Newsmill:

”Det är bara V som vill förstatliga banker. Men lösningen enligt penningreformförespråkare är inte att förstatliga banker, men privata banker ska inte längre ha rätten att skapa nya pengar genom fractional reserve banking. Staten ska ha ensamrätt till att skapa och sätta nya pengar i cirkulation! Sen kan privata banker agera på en fri marknad som andra företag. Med det system vi har nu, när en privilegierad grupp av privata bankintressen är de som i praktiken styr, kan vi inte säga att vi har demokrati och fri marknadsekonomi. Dom flesta tror nog att det är så nu, att staten har denna ensamrätt. Otroligt nog är det inte så!” Stan

Överkurs för dig som vill veta hur landet ligger:

Enligt ett hemligt 17-sidigt EU-dokument ämnat för de europeiska finansministrarna, ett dokument vilket den ansedda The Telegraph tog del av i februari 2009, hade det europeiska banksystemet dittills gjort derivatförluster på 25.000 miljarder dollar.

Med andra ord var en tredjedel av tillgångarna i de europeiska bankerna borta. Eftersom bankernas s.k. hävstång på det egna kapitalet var 1:30 eller än mer innebar sådana derivatförluster att bankerna var konkursmässiga flera gånger om. Det var vad EU sa. Varje enskild bank sa att alla andra utom just dom hade exploderande balansräkningar.

Gällde EU:s siffror också de svenska bankerna så fanns det i vårt svenska banksystem oredovisade derivatförluster för uppskattningsvis 900 miljarder dollar (knappt fyra procent av de totala europeiska förlusterna) eller i svenska pengar, till dåvarande valutakurs, 7.500 miljarder kronor. Ofantligt mycket mer än förlusterna av kreditgivningen till de baltiska staterna. Mer än dubbla Sveriges BNP.

Europas finansministrar sades vara askgråa i ansiktet när de i Bryssel klev ut från mötet där den 17-sidiga EU-rapporten diskuterats. Det låg inte i deras intresse att sprida den skräckinjagande informationen vidare till sina väljare.

Naturligtvis skulle ett offentliggörande av EU-rapporten skapa panik. Men det är också så att vår tids stora finansiella och ekonomiska krasch förblir obegriplig om man inte inser OTC-derivatens betydelse.

Carl Bildt gillar inte megafondiplomati. Han är bekymrad å Hillary Clintons vägnar som han kommer att umgås med först i Astana och därefter senare under veckan i Bahrain

Två till som vågar vissla!

DN SvD Expr AB DN Fria Tider SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

33 kommentarer till Assange världens Frälsare! Strippar USA-bankers Poncispel!

 1. Fairymary skriver:

  Hej Helena! Om han ska bo hos dig vill jag föreslå ett kyskhetbälte ….på honom….först….

  Med ett glatt skratt från mig

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Mary: Han är inte min typ. Tycker han är söt dock. Verkar vek. Men måste ändå vara stark som orkar avslöja hela världen.

  Han har ju legat med två svenska tjejer som nu fått stora darren för tänk om han har AIDS. Julian reser ju runt i hela världen och har tillbringat mycket tid i Afrika. Skulle inte vilja vara i AAs och SWs kläder. Tänk att gå och oroa sig för att ha blivit smittad. Huvaligen!

  Gilla

 3. Jo det är hur lätt som helst att vara bank, men ännu lättare måste det vara att funka som elbolag. Regering och riksdag ser till att priserna hålls på en hög nivå och alla, varenda invånare i Sverige är beroende av el.

  Men låt inte Julian Assange bo hos dej då har du ju polisen där på en millisekund. Han är ju fortfarande efterlyst i Sverige. För våldtäkt.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Det här med avreglering av elmarknaden är också ett slags poncispel. Det skulle ju bli billigare. Men det är som en inneboende orm äter sig fet på andras bekostnad så fort det ska bli fri konkurrens. Fan, vi är ju grundlurade.

  Han är efterlyst men går fri. Håller sig på hemlig ort. Där kan han stanna tycker jag. Vad ska han här och göra? Tjejerna la sig ju frivilligt med killen. Så vad handlar allt om? Vad är egentlig våldtäkt? En fråga om heder eller rädsla för smitta? Eller vad…

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Jag tror att alltid kommer att finnas människor som vågar trotsa förbud och hemligstämpling. Det är säkert många som jobbar nära elden är och var upprörda över vad som sker på maktens korridorer. Hur saker sköts utan att ta hänsyn över annat en det egna intresset, även om det heter att vi gör det för hela världen.

  Kanske gör avslöjandena världen bättre. Kanske inte.
  Men det är toga i honom.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Antonia: Häromkvällen fick ju en drös med whistleblowers pris för att dom vågat avslöja saker. Jag tror att Assange gör världen bättre. Men makten vill inte att vi ska få veta något. Ja, det är tåga i honom.

  Gilla

 7. Antonia skriver:

  Ja, tåga var det 🙂 Skönt att du förstår vad jag menar.
  Jag beundrar dessa människor.

  Gilla

 8. gotiskaklubben skriver:

  Det senaste materialet från Knull-Julle var rätt tramsigt, puritanskt och småaktigt. I stort sätt inte bättre än kvällspressen i stort.

  Så vi får hoppas på bättre avslöjanden nästa gång.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Gotiska: Så där kan man inte tänka. Killen har ju inte spånat ihop sakernas tillstånd själv. Det kommer ju direkt från verkligheten. Det har ju hänt. Ska snoka reda på vad Göran Persson & Co har för fingrar i syltburkarna.

  Nä, hädanefter heter han Gull-Julle!

  Gilla

 10. gotiskaklubben skriver:

  Julinas bleka skepnad…hans kritvita utstrålning…kan se honom befalla hundratals fladdersmöss i en öde vindsvåning på Östermalm…vekhet förvandlad till grotesk brutalitet…nej, nej, nej… för mkt Hitchcock för mig…

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Gotiska: Märklig kille. Han ser ut som en sparrisknopp. Med medge att han är modig. Hela världen får han mot sig. Snart blir det väl ett skott i nacken. Man kan undra vad som driver honom. Jag tror han gör det för att han kan. Med dagens teknik är det hur lätt som helst att publicera vad som helst. Nä, människor som rör om i grytan ska man hylla. Är han inte en Sjöfarare så säg!

  Gilla

 12. Som jag ser det vad gäller Assange: Assange är mänsklighetens största hjälte genom alla tider, helt ojämförlig!
  Han petar hål på varbölderna, petar fram i ljuset det styrande mänskliga avskrapet, som krälar som giftslemmiga baciller i det stinkande varet…

  I varje stad, stor som liten, i varje samhälle , i varje by, på alla jordens gårdsplaner, på alla öppna platser och på jordens alla bergstoppar borde Assange, HJÄLTEN, stå staty, och alla hädanefter utdelade Nobelpris, oavsett genre, borde tillfalla Assange, HJÄLTEN, den obeskrivligt store, ojämförlige!!!

  Kyrkornas kors borde bytas ut mot gloriabild av Assange, muslimerna borde böja knä, inte 5 gggr om dagen, men 100 inför honom, och jordens alla hem borde ersätta krusifix, madonnabilder och annat – av så oändligt mycket mindre betydelse – med gloriabild av Honom, HJÄLTEN, den OJÄMFÖRLIGE!!!

  Gilla

 13. eric hagman skriver:

  Instämmer helt med Sven-Erik.
  Julian Assange dokument rockar fett.

  Nu står också Mona Muslim med andra partipotentater med brallorna nere.

  Avslöjandena har ett stort allmänintresse för att kunna värdera trovärdigheten i Socialdemokraternas politik i Afghanistan till exempel.

  Det kommer antagligen ännu mer graverande uppgifter om svenska politiker.

  Utåt högtflygande retorik för att lura de outbildade massorna. ”Solidaritet”, ”empati” klingar tomt….ett mönster
  börjar skönjas!

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Forslin: Alla som går och väntar på att Jesus ska komma kan sluta nu. Han är ju här!

  Eric: Tror det är många som darrar nu. Vad har jag sagt? Vad har jag gjort? Kan inte vara lätt att vara i det politiska spelet. Det är ful och det smids ränker hela tiden. Det kan ju vara bli bättre. För det är ju redan så hemskt som det kan bli. Alles ist revealed!

  Gilla

 15. gotiskaklubben skriver:

  Låt nu inte detta urarta till en nyansbefriad diskussion där man antingen är för allt, eller emot allt.

  Visst, det är delvis bra att publicera dessa dokument. Men det innebär inte per automatik att Assange not is an Asshole.

  Kanske är det så att dessa hackers fått hybris och varit okunniga om medias sätt att rapportera.

  Jag får ibland, speciellt efter de sista dokumenten, en känsla av att mediet helgar ändamålen och att mediet är meddelandet.

  Aftonbladets ohämmade och nära nog penalistiska slakt av Mona Sahlin är direkt obehaglig, hur mkt man än ogillar Mona Sahlin.

  Frågan är alltså: vilken skuld, om någon, har Assange & Co till medias sätt att förvalta innehållet i dessa dokument?

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Gotiska: Citerar mig själv från sista inlägget: ”Vad vill Wikileaks! Frågar man dem själva svarar dom att transparens gör världen mer demokratisk. Det finns ett mått av idealism och ung hackerentusiasm i Wikileaks retorik. Ja, verkligen! En genomlyst värld är vad vi behöver. Trollen slocknar som bekant i ljuset!”

  Det är synd om Sahlin. Hon kan inte ensam klä skott för spelet som avslöjas. Men visst är väl mediet budskapet. Vad det inte det han sa McLuhan när han redan för länge sedan kom dragande med sin globala by. Jo, det var det.

  Ja, vilken skuld har Assange? Han petar bara i stacken och sen får alla kuta bäst fan dom vill. Men allt beror ju på hur man ser på världen. Jag ser den som förljugen. Att dom som har pengarna styr och duperar oss och att media är deras lydiga nickedockor.

  Snacka AB har fullt sjå nu med att leta efter sensationer i stacken. Pile of shit! Låt dom rota.

  Gilla

 17. eric hagman! tack för medhåll!!! Du säger b.la apropå politiker:

  ”Utåt högtflygande retorik för att lura de outbildade massorna. ”Solidaritet”, ”empati” klingar tomt….ett mönster
  börjar skönjas!”

  Ja, det anade tar gestalt … och kommer förmodligen vara ett jättemonster med en vasständad, av lögner, falskhet och folkförakt dreglande käft!

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Forslin: Vilken otur att vi fick nätet. Och kan se allt när det pågår. För makthavarna alltså.

  Gilla

 19. Ola skriver:

  Varje gång Wikileaks avslöjar något så skickar jag en slant.Innan de släckte den engelska hemsidan skickade jag 50$.Nyss skickade jag 35 euro till ett holländskt konto.
  Jag tror på Julian samt på Helena Palena.

  Gilla

 20. Helena: Yes, må hela girighetens Falskspelande Hydra, som seglat genom seklerna, landstigit på varje jordplätt som helgon draperade i godhetens oskyldiga stjärnbanér & dollartecken, nu äntligen segla i kvav mot HJÄLTEN ASSANGs filnthårda klippkust!!!

  Men detta jävulska anhang sätter väl en kula i skallen på Hjälten så snart de finner Honom, eller fixar de till nån hastigt dödande sjukdom, eller spärrar de in Honom som icke tillräknelig… VAD det mänskliga avskrapet hittar på för straff för Honom… vet vi inte, bara ATT!!! Må jävulen vara en omättlig kannibal!!!

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  Ola: Tack för det. Skicka pengar har inte jag gjort. Vi får se var det landar framgent.

  Forslin: Ja, vad som helst kan hända. Men som jag skrev i en kommentar till inlägget ovan så funderar jag på om Assange är bra eller dålig. Tänk om han i själva verket är avlönad av dom som styr. Då går han fri. Tänk om han spelar dubbelspel. Jag är inte helt säker på killen måste jag erkänna.

  Gilla

 22. Fairymary skriver:

  Jag tror inte att någon enda människa är bra ELLER dålig….
  Vi är alla som Kunskapens träd …på gott och på ont….

  Varma hälsningar i advent

  Gilla

 23. Helena: VAD skulle DE, Bankirsvindlarna tjäna på att deras svindlerier avslöjades?

  Fairymary: Du har nog helt rätt – men 2 procent av jordens hela befolkning sitter på 90 procent av det vi kallar förmögenheter, Pengar – lever i vad för de flesta av de 90 procenten är en ofattbar lyx, under det att 100-tals miljoner barn svälter, hungrar, törstar ihjäl och dör i lättbotade sjukdomar, malaria .tex. – PER ÅR!

  För mig framstår DE 2 procenten som omänskliga egoister. Hoppas du ursäktar!

  Ha själv varm, rogivande Adventstid – och all övrig tid också, förstås!:-)

  Gilla

 24. Fairymary skriver:

  Vi har olika åsikter ibland Helena, det hör väl till! Eller går vi bara om varandra i ordvalen….

  Jag tror inte att man förklara de ojämlikt fördelade resurserna i världen i termer av gott och ont…

  Balans är ett viktigt ord för mig….inre jämvikt ….som man kan associera till din önskan till mig om rogivande adventstid …..ju fler människor som lever i inre jämvikt ju mera rimliga blir fördelningarna i det yttre….tror jag

  Medvetenhet är ett annat viktigt ord i min värld….vad bidrar jag och mina ställningstaganden och handlingar med? till balans respektive obalans?

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  Mary: Självklart är det så. Det finns inget ljus utan mörker.

  Forslin: Jo, du. De kan tjäna. De lät Lehman Brothers gå i putten. De kan göra som dom vill. Alla krascher är nämligen gjorda. Det kommer mera. Var så säker.

  Mary: Svarar du inte på Forslins kommentar nu? Jag förstår ingenting.

  Trevlig avdentstid även till dej!

  Gilla

 26. Fairymary skriver:

  Jodå….alldeles rätt….jag läste lite för fort. Jag svarade på Forslins kommentar. Ursäkta Helena och väl bekomme Sven-Erik Forslin! Du behöver inte heller be om ursäkt för dina åsikter!

  Gilla

 27. metusalem skriver:

  Denne Assange går nog och blir 2010 års man på kuppen. Viril och mästersnok, vad kan man mer begära då yta är vad som räknas.

  Men vad skall man säja om diplomatiska kåren, och diverse militärpersoner. Det är väl nu läge att sluta skvallra på hög nivå, eller ta fram system för anteckningar som inte är vidöppna.

  Den absoluta öppenheten bör vi dock glömma. Eget bankkonto, affärshemligheter etc. vill vi nog ha skyddade. Likaså militär, polis, diplomati för samhällets del.

  Vi bör alla lära något av denne Robin Hood-figur som nu tillbringat väl mycket tid i strålkastaljuset

  Gilla

 28. Helena Palena skriver:

  metusalem: Förmodligen lär vi oss något. Om diplomatiska kåren kan man säga att män är lika skvallersugna som kvinnor eftersom dom flesta diplomater är män.

  Gilla

 29. FairyMary: Uppstår din sk. balans vid jämförelse av t.ex Mother Therece och någon av Monzantos huvudägare, styrelseordförande eller VD, som genmanipulerar, tar patent på liv, förslavar fattiga bönder i Afrika, Indien och annorstädes med livslånga avtal om utbyte av gängse rissorter, som gav utsäde, mot Monzantos genmanipulerade rissorter som är tåligt mot Monzantos egentillverkade gift mot skadedinsekter, men är odugligt som utsäde; vilket gör att utsäde måste köpas, vilket många av de grundlurade bönderna inte har pengar till, vilket gör att mängder av dem begår självmord …

  Genomgjutet onda människor finns, MonzantoKräken utgör prototyperna, kan med fog hävdas – eller?

  Gilla

 30. Fairymary skriver:

  Sven-Erik!

  Vi får väl tillåta oss att ha olika åsikter. Jag försvarar på INTET sätt onda cyniska egoistiska handlingar, jag känner djup tacksamhet till och respekt för sådana människor som Moder Teresa. Men om vi förlägger all ondska utanför oss själva kan vi inte förändra någonting. Och förändring vill både du och jag ha.

  Detta är ett ämne som är svårt att debattera så här i korta textmeddelanden, lämpar sig bättre för en dialog i samma rum

  Gilla

 31. FairyMary! Glömde namnet i Välkomnandet … Här är det: Välkommen!:-)))

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.