Borg: Självklart får alla krisländer låna! Vi tar pensionärernas pengar! Våra skattefår göder gärna Europa!

Nä, det gör vi inte men vi har ingen talan. Någon som tycker att det börjar lukta skunk om pengarna? Ja, det stinker. Sverige är bäst i klassen på utsugning av sina egna och ge bort pengarna till andra.

Irland 30 miljarder, Spanien 26 och Polen 56 miljarder. Svenska banker har lånat ut över 500 miljarder kronor i de skuldsatta krisländerna. Då blir det problem om härden sprider sig. Det är klart Anders Borg som väktare av skattkistan är bekymrad där han sitter som fogde i ett sjukt finanssystem. Han måste hålla tungan rätt i mun. Det måste alla i toppen. Och därför kommer eländet att fortsätta. Ingen törs säga sanningen. De kanske inte ens vet hur det förhåller sig.

Av de 85 miljarder euro som det hittills har pratats om till Irland kommer 35 miljarder troligen att gå till bankstöd, medan resterande 50 miljarder ska stärka den irländska statens finansiella muskler. Anders Borg räknar med ett brett stöd i riksdagen för beslutet att ge Irland ett bilateralt krislån på 5—10 miljarder kronor. Flera europeiska länder har väsentligt lägre ingångsålder till sina respektive pensionssystem – mellan 55 och 62 år. I dom länder man vill höja till 62 år blir det vilda protester. Men här ska vi höja till 69 år trots att vi har Europas högsta skattetryck och ingen säger något!!! Folk jublar istället över moderaternas framgång och Reinfeldt skiner som en gyllene och lycklig liten välräddad bulle.

Att folk kan pensionera sig tidigt i andra länder har vi varit med och betalat genom medlemsavgiften på 28 miljarder kronor per år. Men får inget tillbaks som stor nettobetalare till EU. Svenskarna är helt enkelt dåliga på att skriva ihop projekt och sno tillbaks lite av kakan. Inte ens det klarar vi av. Stackars oss! Herregud hur ska det sluta. Våra svenska företag företag flyttar ut. Varför? Jo, man söker nyttan. Många länder har en lägre bolagsskatt än vår som är på 28 procent. Andra länder kör med 12 procent. Irland t ex. Det här skapar en snedvridning av konkurrensen för dom som verkar i Sverige. I förlängningen innebär det minskade arbetstillfällen och minskat skatteunderlag. Vad är lösningen? Antingen går vi ur EU eller så måste press sättas på dessa länder som har låga skatteuttag från sina medborgare och företag. För det kommer inte att hålla i längden att alla länder ska stunna på Sverige! Eller hur Anders Borg?

Fick ett mejl från Martin Nilsson som ville att jag skulle ta upp det här med pensionerna. Göran Perssone lånade pengar av pensionärerna. Han sa att pengarna skulle betalas tillbaka. Under 1999 överfördes 45 miljarder kronor från AP-fonden till statsbudgeten och under år 2000 ytterligare 45 miljarder kronor. Den 1 januari år 2001 överförs 155 miljarder kronor från AP-fonden till statsbudgeten. Dessa belopp motsvarar sammanlagt en engångsöverföring om 258 miljarder per den 1 januari 1999. Sammanställning av de statliga ålderspensionsavgifterna från och med år 1999 belastas statsbudgeten medålderspensionsavgifter. Under år 2001 är de beräknade att sammanlagt uppgå till 26 735miljoner kronor. Göran Persson kommentar för fem år sen.

Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort.


Den förra S-regeringen
genomförde mellan 2001 och 2004 en serie höjningar av grundavdraget, det belopp som är skattefritt vid taxeringen. Det höjde inkomstindex i samhället, och därmed även pensionerna. Då sjönk pensionsfonderna med 160 miljarder. Om de 258 miljarderna hade funnits kvar i AP-fonderna skulle de mer än väl balansera underskottet på 243 miljarder och därmed göra bromsen onödig. Pensionssystemets resultat för 2008 var minus 261 miljarder. Överskottet i inkomstpensionssystemet har förbytts i ett underskott på 243 miljarder. Balanstalet sjunker därmed för första gången under 1,0000.

I slutet av 1990-talet beslutades det nya pensionssystemet i bred enighet mellan de borgerliga och socialdemokraterna. Samtidigt skrotades ATP-systemet. I dagarna får svenskarna sitt årliga orangefärgade kuvert med information om den kommande pensionen

Martin undrar vad man flaggar för nu. Han skriver:

I frågan om höjd pensionålder till 69 år har Socialdemokraterna hittills uttryckt tveksamhet. Nu utlovar regeringen en promemoria med alla konsekvenser som ett sådant beslut skulle få till i slutet av januari. Så varför ska vi ställa upp för Irland samtidigt som vår egen pension urholkas och media vet om detta men tiger om det? Var har 700 miljarder tagit vägen? Media som är så duktiga på att granska, avslöja och dreva tiger.

Ja, du Martin! Media tiger om mycket. Man måste själv se bilden av hur vi sugs ut och hur systemet är uppbyggt. Se länklista nedan till bra sajter som kan det här med pengarna. Pengarna är nyckeln till allt ont som sker i världen. Ni som inte läst Bankerna och skuldnätet än bör göra det. Den är skriven av Ellen Hodgson Brown som är en amerikansk advokat. Hon har skrivit många böcker. Peter Pettersson har översatt den och säljer den på sitt förlag Anarchos som inte har något med vänster och höger att göra. Anarchos betyder helt enkelt utan herre.

Bra att känna till: I vårt
land klipps fåren nära huden. Man flår inte. Man vill inte döda subjektet för man vill komma tillbaka och klippa så fort ullen vuxit ut. Det betyder att vi betalar skatt redan när vi tjänat 17 000 – det så kallade grundavdraget. Så fort du tjänat dessa pengar blir du alltså skattskyldig. I andra EU-länder är det tjänligare. En italienare får tjäna 90 000, belgare 80 000, en tysk 70 000. Alltså kan ett par i Tyskland dra ihop 140 000 innan dom börjar skatta. Som sagt vi är mest nedklippta. Frågan blir då: Hur kan ett sånt EU fungera? Det kan det inte. Man har helt enkelt börjat i fel ände.

Bra om pengar: Carl Norberg, Lars Österman, Stefan A, Riktiga pengar

Stora underskott i amerikanska stater. Nevada The Silver state i kris.

Uppdatering: En andra julklapp på 85 miljarder euro – cirka på 816 miljarder kronor till Irland. Paketet blir Europas andra i år efter att Grekland fick 110 miljarder euro i nödhjälp i maj.

A Cervenka och snuttefilten!

DN DN DN DN Expr E24 Fria Tider SVT DN

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till Borg: Självklart får alla krisländer låna! Vi tar pensionärernas pengar! Våra skattefår göder gärna Europa!

 1. Ja herregud vad ska man säga? Själv går jag in i pensionsåldern om fem dagar och jag väntar mig ingenting. Har fyllt i pensionspappren och bett att få ut allt som är möjligt att få ut inklusive några poäng, som jag antagligen är berättigad till för att jag har varit hemma med barn. Kanske.

  Jag vet inte ens i denna dag vad för summa jag ska få i pension. Hur ska då de som är 30 eller 20 veta det? Nä här gäller det att se om sitt eget hus och aldrig lita på några statsmakter eller regeringar. Och jobba tills man dör, vilket har varit självklart i alla århundraden innan 1900-talet.

  Människor gillar att jobba helt enkelt och att pensionerna var och är högre i andra länder är ju väldigt märkligt eftersom vi hade en intakt produktionsapparat medan de andra fick bygga upp sin. Men de räknade väl med att alla generationer skulle gå ut i krig och stryka med.

  Vi har jobbat de flesta av oss sedan vi var 15 år. Fy farao vad fattiga vi i Sverige har varit. Jag har överblicken nu är mitt manus I Ormbärarens tid börjar ta form.

  Min gamla ingifta moster, som är 90 år hade en fosterbror, när hon föddes. Honom hade hennes föräldrar tagit hand om för hans mamma dog i spanska sjukan. Han var tre veckor när han kom till dem. Det var 1918. Det är ett tidsperspektiv det. De flesta människor i min släkt i Sverige var torpare, statare, soldater och backstugsittare. Och de jobbade åt överheten på slotten och i herrgårdarna.

  Gilla

 2. Linda skriver:

  Bra inlägg igen, kollade på detta för en stund sedan med min favorit i EU;

  The Game is Up, The EURO is Finished! Nigel Farage Speaks Out.

  Inte hå¨ller detta med eu inte, frågan är vad vi skall ha istället, för folket menar jag inte för bankeliten.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Folk har alltid arbetat. Hur skulle mänskligheten annars överlevt. Hoppas du får en pension så du klarar dig.

  EU är en soppa. Inga tariffer stämmer. Man vill bara fösa in alla i en påse. Nu väntar snart direktbeskattning av varje EU-medborgare. Det är väl det som är van Rompuys uppgift. Han har anställt 5 000 byråkrater till för uppgiften. Nej, lita inte på någon. Absolut inte på Staten. Herregud! En stat som klår sina egna och göder andra. Skamligt var ordet.

  Linda: Privata ska inte bemyndigas att ge ut något så viktigt som pengar. Så är systemet nu. Staten ska sköta det. Sen får bankerna konkurrera m pengarna som andra företag. Så borde det vara och dit ska vi. Det är många som har Nigel F som favorit. Tur att det finns människor som törs speak up.

  Tänker på den italienske eu-parlamentarikern som förvånat sa: Men va´! Ska vi välja på 28 stycken och alla är Bilderbergare! Det gällde valet av EU-president.

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Bara du nämner Göran Person så går min pump upp. Har just 10 år kvar men eftersom jag har uppförsbacke så får jag nog jobba längre. Och pension sparar också så klart ( men den växer inte nämnvärt)
  Sverige är alldeles för infinnande. Man finner sig i det mesta. Vi är inte ullklipta vi är hudskrapade med viss möjlighet till återväxt.
  Det är oroande hur Sverige öser ut pengar till en bottenlöst hink.
  Vad kommer att hända med Sverige om alla dessa länder trots deras uttalade välvilja inte kan komma på fötter? Om de inte kan betala pengarna tillbaka? Vem kommer till Sveriges räddning? England som har det största budgetunderskott i hela Europa? Eller USA som egentligen startade hela ”Pengarnas Krig”

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Antonia: Bra frågor kräver bra svar. Man lappar på ett system som läcker på nya ställen hela tiden. Det ska vara så. Är det sjukt så är det. Pengarna i krispaketen försvinnr upp i rök. Så det är ju tur att man kan trycka pengar ur det blå.

  Infinnande var ett bra ord. Mycket passande. Håll inte på och flytta dina pengar i fonder. Det är ingen idé. Tycker synd om dom unga. Hur ska det gå med detta pensions-ponci-spel? Pengar är en handelsvara i sig. Bara det är sjukt.

  Lika bra vi återgår till mänskliga små sparbanker igen som inte försnillar pengarna i svarta hål. Eller, spara i JAK-banken.

  Gilla

 6. Antonia skriver:

  Näää…jag håller inte på och flyttar pengar. Det kräver ju sin tid och kunskap. Och att kolla rätt tar ju enorm tid och energi.

  Jag får väl flytta på gamla dar kanske till Afrika för att klara mig på de pengar jag kommer att få om man nu kommer få nåt… Synd bara att jag inte gillar het klimat. Och så kan jag bli hatad för min vita hud. Spänning hela vägen till det bistra slutet och kremeringen.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Antonia: Tänk att dom har lurat i varenda människa att bli aktienisse. Otroligt. Stackars unga människor som håller på med sina fonder.

  Nä, flytta inte till Afrika. Där ska man nog helst vara svart. Tänker på Mugabe. Men du kan väl jobba lite fast du blir pensionär. Det är tillåtet. Tråkigt att sitta på en stol och bara glo.

  Du kanske skulle gifta dig med en rik man och bli hushållerska. Pyssla om och laga lite god mat och sen skratta hela vägen till banken när gubben dött.

  Gilla

 8. Antonia skriver:

  Inte skulle jag bara sitta och glo… det är väl ingen framtid för mig. Men frågan är mer om jag klarar att jobba övertid. Har ju artros i mina fingrar och ryggen och nacken tog ju styrk också av obekväma arbetsställning.

  Och giftermål har ju aldrig funnits i min agenda. 🙂 Och de som har pengar tittade inte ens åt mitt håll när jag var ännu ung och fräsch så varför skulle de göra nu när man har passerat bäst före datumet sen länge. 🙂
  Men jag har ju 10 år kvar eller 15 den som lever får se hur utvecklingen går både för privat och globalt.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det är klart du inte ska fortsätta arbeta som vanligt. Men du kanske kan ta några kunder då och då när du känner för det.

  Vi får verkligen hoppas att dom inte höjer pensionsåldern till 69 år. Det räcker med 65. Folk kan jobba i alla fall om dom vill. Men det är många som tror att man inte får arbeta när man blivit pensionär. Det får man. Man kan starta företag, vara anställd och jobba dygnet runt om man vill.

  Gilla

 10. Josefina Bergfast skriver:

  Bra text, bra analys.

  Gilla

 11. Linda skriver:

  Ironiskt nog har i dessa yttersta tider – och i största hemlighet – Lenins partiteori kommit att prägla riksdagspartierna: Organisationerna är partiledningarnas verktyg. De lydiga blir kvar. De olydiga bryts ner. (citat Göran Greider)

  Bra va? Sen kan man ju tycka si o så om Göran förstås.

  Gilla

 12. eric hagman skriver:

  Borde det inte skeppas lite friska pengar till Nordkorea, var inte GP där och smörade för Kim Jong Il?

  En hög tjänsteman i Nordkorea uppges ha avrättats för att ha varit ansvarig för en misslyckad valutareform, rapporterar Reuters enligt TT och Dagens Nyheter.
  I förra veckan uppges Pak Nam-Ki, 77, har ställts inför en exekutionspluton i Pyongyang. Chefen för Kommunistpartiets planekonomi avrättades efter en dom. OBS Paks ålder!

  Hela reformen var en enda stort fiasko och uppges ha lett till hunger och desperation på många håll.

  Någon verklig pensionsålder existerar sannolikt inte i Nordkorea om man inte tillhör militären, man jobbar tills man stupar av utmattning.
  Kanske det Göran Persson fick tips om!

  Gilla

 13. Torbjörn skriver:

  Ett mycket viktigt och välskrivet inlägg. Ja, vart tar alla pengar vägen? Och en viktig fråga är, som du påpekar, varför media håller tyst? Det finns hur mycket som helst att granska. EU är ett enda stort minuskonto för Sveriges del. Ekonomiskt och ur samhällsynpunkt. Liksom invandringen. Svensken kommer vakna till en verkligt bister verklighet, den dagen skiten brakar samman. Frågan är om vi får se någon förändring då, eller om svensken, på order från staten, lägger sig ned att dö också? Det är svårt att vara pensionär utan pengar. Och, vem ska baka min Pizza, när jag inte har råd att köpa den längre?

  Regeringen Reinfeldt – För sjuk för att styra Sverige – För frisk för att vara sjukskriven. Smaka på er egen medicin.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Josefina: Kanske det.

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Linda: Man får säga vad man vill om karln men han är i alla fall salongsfähig. Syns och hörs överallt. Så några farliga sanningar kommer han inte med. Men att dom som säger verkligen säger något farligt åker ut i kylan – det har han alldeles rätt i.

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Eric: Stackars Pak-Nam-Ki! Måste ha varit en omöjlig uppgift för honom Hunger och desperation blir det när pengarna försvinner från marknaden. Det har vi sett även i väst. Och det kommer säkert mera. Det är ett sätt för dom redan rika – plutokraterna – att bli ännu rikare.

  När det gäller pensionssreformen i Sverige som alla partierna enades om efter lång möda så är det en katastrof. Människorna är nu utslängda till vargarna läs; det poncispel som utgörs av börser och fonder och hela fadderullan. Varje svensk ska bli en börsnisse och ge sig ut på marknaden och spekulera. Har dom tur finns det pengar kvar om 30 år. Göran Persson förstod. Men han är nog död när räkenskapens dag infaller.

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  Torbjörn: Det var Martin Nilsson som skrev om media. Men jag håller med. Varför skriver dom inte? Svaret är att fienden är mäktig. Alla är rädda om sina nackar. Svensken lägger sig ned och dör om staten säger så. Helt klart. Vi är det mest svinvaccinerade folket i världen – 60 procent. Säger något om tillståndet. Ät skit och vi gapar!

  Det spelar ingen roll vem som styr Sverige – rött eller blått är bara en chimär. Både blocken måste leva under samma tyranner. Kraven som reses i länderna som krisar är att man ska byta ut regeringen. Det hjälps inte. Men det rensar luften för stunden. Problemet finns kvar: Att privata tillåts ge ut något så viktigt som pengarna och ta ränta! Att ta ränta på luft dessutom!

  Gilla

 18. Pingback: koloniserar Sverige igen? « Divage

 19. Helena Palena skriver:

  Ja, du photoimagine: Vore man förslagen och oärlig skulle man kunna lura skjortan av det svenska systemet. Men nu är man en trevlig och blåögd svensk som tror alla om gott. Så är vi svenskar. Bäst så. Men vi blir grundlurade av både våra egna och andra. Too sad!

  Gilla

 20. Pingback: Sverige sponsrar EU-länder med dålig ekonomi « Politiskt Inkorrekt

 21. Jim skriver:

  Du kan ju vara rättvis när du exempelvis jämför ett land som Grekland och deras pensionsålder där och vår här i Sverige.

  Grekerna jobbar nämligen väsentligen många fler timmar än svensken gör varje år. Hade de jobbat i Sverige hade deras arbetstimmar motsvarat en pensionsålder på 75 år.

  Gilla

 22. lee skriver:

  vi skulle haft privata pensionskonto .allt jag tjänar ska 20% in på mitt pensionskonto ..

  Gilla

 23. Linda skriver:

  http://birdflu666.wordpress.com/2010/12/01/wikileaks-founder-julian-assange-has-close-links-to-the-economist-controlled-by-the-rothschild-banking-family/#more-3743

  Wikileaks grundare Julian Assange har nära kopplingar till The Economist, som kontrolleras av Rothschild bank familjen

  Jojo som sagt kan inte sätta fingret på det men dubier finnes!
  Om de verkligen ansåg hnm farlig borde han varit dött och begraven sen länge.

  Gilla

 24. Linda skriver:

  Och nu skrev jag visst under fel inlägg, Sorry lite trött ikväll.

  Gilla

 25. Pingback: Persson stal 700 miljarder av pensionärernas pengar! Reinfeldt kan återkräva dessa istället för att jaga pensionärer! Carema och blöjorna | Helena Palena

 26. Pingback: Göran Perssons floskler med minne som en guldfisk | Häxanmexan

 27. Arne Hansson skriver:

  Det måste vara något som klämmer i örat, det kan vara otroligt irriterande för denna Borg, man tänker inte riktigt klart i sådana fall, en man med hästsvans o ring i örat är något som jag har slutat att lita på både i tal o handling.

  Gilla

 28. Pingback: Rune Carlsson! Besviken pensionär! | Helena Palena

 29. Pingback: Kontanterna ska bort fast kortbedrägerierna har retdubblats! Katastrof! | Helena Palena

 30. Pingback: Kontanterna ska bort fast kortbedrägerierna har tredubblats! Katastrof! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.