Krig i KD och krig i Korea!

Det krigas inom KD. Här kan du läsa mejlväxling mellan partisekreteraren Lennart Sjögren och kommunpolitikern Bengt Germundsson. Lennart läxar upp Bengt för att han vågar gå emot ledningen. Ytterst handlar det om att KD är på fallrepet och Göran Hägglund efter valet sagt att partiet nog borde se över vårdnadsbidraget. Så här håller jag på Bengt Germundsson & Co som vill ha kvar vårdnadsbidraget. Utan vårdnadsbidraget har KD inget att hänga i sin julgran. Heja Bengt och ni andra som går emot ledningen. Och eloge till er för att ni vågar höja era röster.

*******
Läskigt med den upptrappning som sker. Sydkorea och USA driver Koreahalvön till randen av krig med sina planer på en stor gemensam flottövning i ett omstritt område, säger Nordkoreas officiella nyhetsbyrå KCNA. På söndag inleds övningarna som Nordkorea säger att man inte tvekar till att agera mot. Det glunkas att USA ska gå in i Iran den 4:e december. Men så kan det väl inte vara. Nä, kanske inte. Men å andra sidan gidk dom in i Irak – kulturens vagga – och förstörde landet.
Det kanske inte är så lätt att vara Kim Jong Il – en diktator och styra över ett folk som svälter. Sonen Kim Jong Un tar över ett rike som är dömt att gå under. Så här skrev jag i en kommentar på Newsmill angående Nordkoreas beskjutningar:.

Jag tror att attacken är ett rop på hjälp. Folk svälter. Diktatorn måste köra sitt spel för han vill och kan inte förlora ansiktet. Det hela måste splittras för att kunna byggas upp igen. Vi vet alla att kommunismens lära är omänsklig och naturen försöker alltid hela sig själv. En inre strävan som vi inte ser.

Expr DN SvD AB SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Krig i KD och krig i Korea!

 1. gotiskaklubben skriver:

  Och nu ska Lennart Sjögren avskedas, eller avgå som det heter. Fattar faktiskt inte vad som är så upprörande i mejlet? Gör du?

  ”Det är efter många dagars funderande och även efter bön som jag skriver detta till dig.
  Jag sitter och jobbar i Östersund och skriver detta för både ditt och partiets bästa.

  Jag har mött dig under fyra år nu och jag skrev till dig och berättade om mitt första möte med dig. Du svarade inte på det.
  Du förstärker varje gång jag ser dina uttalanden min oro för vad du egentligen är ute efter.
  Jag har vädjat till dig att besinna dig.
  Jag har sett att andra också har gjort det.
  Du tar gärna orden i din mun att det för fram det andra också tycker.
  Jag känner igen den typen av argumenatation och varje gång jag hör den så säger mitt hjärta att detta är ett osunt sätt att agera och motivera. Och min oro för dig ökar.
  Du är ute efter Hägglunds skalp och det pratas det om varhelst jag kommer.
  Du drivs i ditt ledarskap att slå på andra som du upplever sitter ”högre upp”.
  Alla dina maktkamper med statliga myndigheter är exempel på detta. Dina ageranden med JO anmälan mm är i samma spår.
  Visst hör du orden ”Håll fred med varandra”, ”Den som är utan synd kaste första stenen”, ”Se hur dom älskar varandra”.
  Jag upplever att du söker efter fel på allt och alla.
  När Göran och hela riksdagsgruppen var enig om att utse en grupp som skulle jobba med sjukförsäkringsfrågan tänkte jag ”ja vilket fel kommer kommer Bengt finns detta”.
  Ditt sätt att bete dig mot mig har sårat mig och en del andra. Jag har förlåtit dig.
  Jag drar vidare och lämnar det politiska fältet som det känns i dag.
  Och jag kommer inte glömma allt Du har gjort, men jag har förlåtit dig.
  Ditt sätt att bete dig mot andra har sårat dom. Hur dom upplever det idag är ditt ansvar och som du får ordna upp utifrån vad ditt hjärta säger dig.
  Jag beklagar att jag måste vara så tydlig.
  Jag har helt enkelt tappat allt förtroende för dig i nuläget.
  Det kan vara både en kort och lång väg för dig att bygga upp ett förtroende.
  Men den vägen måste du gå.
  Jag kommer att fortsätta att be för dig, hela partiledningen och hela partistyrelsen.”

  Gilla

 2. Ja partitjafs och Koreaelände. Avskyr sådana diktaturer. Såg för mycket av det som ung, när jag var tillsammans med min tyske sambo, det delade Tyskand. Vilken otur att ha blivit född i Nordkorea. Eller väljer man själv vilket land man vill komma till? Innan man föds menar jag. En del tror ju det. I så fall kan väl dom senast födda vräka allt över ända?

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Gotiska: Ja, mejlet är upprörande. Det har en mästrande ton. Är skrivet från en tupp som är över en annan. Hackordningen syns. Skrivet av en som tror sig vara förmer. Vill försvara sin kung – Hägglund – från upproret nerifrån. Tar till Gud. Ber. Kristen. Nä, inget bra mejl. Borde han avgå. Kanske inte. Så ser det nog ut lite här och där. Stick inte upp! Håll dig på mattan!

  Ann Helena: Det är många som tror att man väljer sina föräldrar. Sara Lidman har skrivit om det. Att man sitter i träden och hoppar ner. Det trappas upp allt. Förskräckligt. Det skulle kunna vara bra men det är pengar och djävlar som styr, som har makten över oss alla.

  Gilla

 4. antonia skriver:

  Tycker mailet låter som om en sårad och försmådd älskare har skrivit det.

  Nord Korea räds ju inget. och utan tvekan kan skicka iväg atombomb om de har det. Kim il Jung tror att är oövervinnerlig. Och det tror han stenhårt på.

  Det är ju klockrent att USA och syd provocerar. Varför? Vet de bara själva. Stora barn som leker på andras bekostnad.
  Men jag blir full i skratt varje gång de visar tv-sändning från NordKorea. Och varje gång undrar jag också finns det någon i NordKorea som kan le eller skratta? Jag tror att jag har aldrig sett en bild därifrån där någon fastnat på bild med ett leende. Visst har de där mer än taskigt men det har folk på många andra ställe också.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Antonia: Tänk om dom är homosexuella hela bunten i KD-gubb-toppen! Vilken skandal! Något för kvällstidningarna att ha på sina löp.

  Det kan inte vara lätt att vara diktator. Tänk, så rädd han ska vara om sin nacke. Han måste styra med hat och förtryck för att kunna sitta kvar på pinnen. Kims feta son ser skräckslagen ut.

  Gilla

 6. gotiskaklubben skriver:

  En försmådd älskare, det var ordet! Eller ett rop på hjälp, nu talar jag allstå om Nordkoreas attack. Undrar förresten när det blir straffbart att avvisa någon som har HIV?

  http://www.friatider.se/dn-debatt-legalisera-spridning-av-hiv

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  gotiska: Snart!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.