Citera inte Hitler! Kungen har respekt för Åkesson? Bläh för kvinnliga boxare!

Engelsmän och tyskar går nog inte så bra ihop och här spårade det ur. Under det att ordföranden för parlamentets socialdemokrater, den tyske ledamoten Martin Schulz, gjorde ett anförande till sina kollegor om Europas finanskris, skrek Godfrey Bloom från det EU-skeptiska partiet United Kingdom Independence Party (UKIP) ”Ein Volk, ein Reich, ein Führer!” rakt ut i salen. Bloom anklagade dessutom Schulz för att vara en odemokratisk fascist. Reaktionen bland kollegorna i kammaren var indignation, med burop och höga stön i bänkraderna. Bloom ombads genast av parlamentets ordförande, den vanligtvis lågmälde och konfliktskygge polacken Jerzy Buzek, att be om ursäkt, men vägrade.

När ledamöterna samlades
efter lunchen var Bloom åter på plats. Han fick då ett ultimatum: be om ursäkt till Martin Schulz, eller lämna salen, om inte frivilligt så eskorterad. Bloom sade då, högröd i ansiktet, att han skulle sitta kvar. Huset valde då att rösta om de ville låta honom sitta kvar – och en majoritet ville att han skulle köras ut. Tumultet som följde Blooms högljudda vägran föranledde husets vice ordförande att avbryta sessionen. Bloom leddes ut av vaktmästare till stora applåder.

*******
Kungafamiljen bjöd i går regeringen och samtliga riksdagsledamöter på supé på Kungliga slottet. På menyn stod bland annat ankleverterrin med tryffel och helstekt renfilé. När kungen hälsade på Åkesson tolkades kungens minspel som motvilja och avstånd enligt Marie-Louise Zeisig – expert på kroppsspråk. Vet inte det ja´. Man ser nog det man vill se. Tycker mer det ser ut som kungen har respekt för Åkesson.

*******
Jag kan inte förstå hur man kan tillåta boxning. Hur män frivilligt kan slå på varandras skallar så hjärnan fladdrar omkring i sitt vatten. Livsfarligt. Men allt för pengar och ära. Och nu ska tjejer hålla på med boxning. Ursäkta, men jag tycker det är töntigt. Frida Wallberg är nästa man till rakning. Hon blev biten i axeln när hon tog sin första titel. På lördag möter hon Olivia ”Rovdjuret” Gerula om den betydligt mer prestigefyllda WBC-titeln. Men Frida Wallberg bara ler åt allt som händer i boxningsringen. Undrar hur länge hennes hjärnglob håller ihop.

SvD DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Citera inte Hitler! Kungen har respekt för Åkesson? Bläh för kvinnliga boxare!

 1. Antonia skriver:

  I bilder kan man läsa in vad som helst. Särskilt när man tar serie bilder och väljer ut just den där han har den lite nedlåtande minen. Precis som du säger kan man läsa in i bilder vad som helst.

  Gillar inte heller boxning. Och tänker som du. Varför gör man det? Varför ska man puckla på varande och bli hjärnförsvagad och efterbliven genom slag. Variligger tjusningen?

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia: Beauty ligger som bekant in the eye of the beholder.
  Varför man boxas? Vi får fråga Bosse Högberg, Ali eller Ingemar Johansson. Dom fick ingen behaglig ålderdom, det är då ett som är säkert.

  Gilla

 3. Polsk riksdag alltså nästan i parlamentet. Lekstuga. Trist. Och kungen ser svart ut i ögonen. Mycket känslor där, som han inte får eller kan uttrycka. Han ser mer engagerad ut än vanligt. Men han hälsar ju… demokrat som han är. Boxning är svårförståeligt. Skönt att jag inte känner någon som håller på med det, men i går såg jag på Uppdrag Granskning och då boxades pappan till den 14-åring som såldes av två äldre flickor. Jag förstår honom. Han fick ju inte döda dom kring ett hundratal karlar, som hade köpt hans dotter. Fast han ville.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Kungen måste alltid uppträda korrekt. Men att läsa ut så mycket ovilja som AB gjorde tror jag inte på.

  Kanske det är det boxning handlar om: Att få utlopp för känslor av olika slag. Mest hat kanske.

  Gilla

 5. Ankleverterrin lät äckligt, men jag slog upp det och såg att denna lever ska kokas i vin och marineras i konjak, så då kan det ju inte bli annat än gott. Så det är inte synd om supégästerna, som jag först trodde 😉

  http://www.dn.se/mat-dryck/recept/ankleverterrin-1.541297

  Gilla

 6. eric hagman skriver:

  UKIP’s Godfrey Bloom calls Martin Schulz an ‘Undemocratic Fascist’
  Se klippet på Youtube:

  Se även Nigel Farage på Youtube länk här:

  ‘The Euro Game Is Up!
  Nigel är lysande i talarstolen vi får hoppas att Jimmie Åkesson kan hålla samma typ av brandtal i svenska riksdagen!
  Nigel vinner på teknisk knockout!

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Ja, ja. Säkert gott. Men jag tänker på gåslever. Har varit i Frankrike och sett när dom tvångsmatar gässen för att få fram så stora levrar som möjligt. Det är nog samma med ankorna. Huvaligen!

  Eric H: Ska kolla på länkarna. Tänker på van Rompuy – den lille gråe där bak – som i alla fall sagt att det kanske inte är något fel på länderna utan det är fel på Euron – ett systemfel. Bra sagt!

  Gilla

 8. Torbjörn skriver:

  Det SKA var hårda debatter i politiken. Det är så man vet skillnaden mellan olika partier och intresseriktningar. Den svenska debatten har länge varit en skendebatt, där vänster och högerblocken gnällt lite på varandra, men i stort sett tycker de samma sak i väsentliga spörsmål. När SD kom in blev skillnaden tydlig. Grunlagsfrågan där samtliga partier utom SD valt att lämna över mer makt åt EU-parlamentet är nog så tydligt. F.ö tycker jag att Nigel Farage från UKIP är en fullkomligt enastående talare med stor integritet. Alla klipp på TouTube med honom är sevärda.

  Gilla

 9. Torbjörn skriver:

  YouTube ska det vara.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Torbjörn: Du har rätt. Det är lite mesigt i vår kammare. Och nu ska alla partier kasta sin politik och ena sig för att mota SD. Vad ska man kalla sånt? Vad skulle hänt om sossarna vunnit makten? Då skulle vi haft den politik som dom nu säger inte fungerar. Nä, vi kanske bor i en bananrepublik rentutav.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.