Visa pattarna! Förlåt pengarna! Media hånar sitt folk!

Sorry gott folk men jag måste höra vad makten vill att jag ska göra!

Vi tror att vi lever i ett öppet samhälle. Men icke. Tillsammans med Schweiz, San Marino och Malta är vi dom enda västeuropeiska länder som framhärdar i att låta större bidrag till politiska partier vara hemliga. Trots kritik från Europarådet och anti­korruptionsorganisationer. Inte för att det gör mig något var moderaternas pengar kommer ifrån. Men oppositionen vill gärna veta. Var sossarnas pengar kommer ifrån kan man ju räkna ut med lillfingret: De anslutna arbetarna. Man kan väl då i den Svenska Modellen räkna ut att moddarnas pengar kommer från företagen.

När man inte ens kan tala om för svenska folket att en grundlagsändring ska ske varför ska man då kunna tro att man ska få insyn över pengarna. Idag när röstningen ska ske i riksdagen toppar DN med nyheten. Idag! Vilket hån. Vi får se ett upplägg med för eller emot. Aftonbladet skriver Grattis till den nya grundlagen. Vill dom håna oss? Skulle tro det.

*******
Vill man ligga bra till i dom etablerade salongerna ska man absolut inte säga något bra om SD. Flera teatrar och museer planerar manifestationer mot att Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen. Andra ser problem med att göra markeringar mot ett demokratiskt valt parti. Visst! Det blir ju som att spotta på sina egna. Antingen har vi demokrati eller så inför vi diktatur. Ett litet ljus i mörkret är att bankerna går ihop för att försvåra för barnporrsurfarna. Det var sannerligen på tiden.

DN DN Fria Tider

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Visa pattarna! Förlåt pengarna! Media hånar sitt folk!

 1. Ja tänk om dom hade demonstrerat mot kommunisterna alla de år som de har suttit i riksdagen. Nä det går inte för sig för kulturen är kommunistisk för att inte bli fascistisk. Och bidragen försvinner där också, när det inte sitter kommunister vid makten. De borde väl demonstrera mot regeringen istället?

  Var ute i snöstormen och det går bra att köra, smått och gnetigt snöande. Plogbilar ute och poliser, som håller koll. Mysigt att handla, inte en människa i affärerna knappt. Måste köra fram och tillbaka på vår lilla väg för att inte bli helt insnöade, spåra lite. Men när jag kom tillbaka hade plogen varit längs stora vägen genom området. Kors i taket!

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Vårt lilla röda Sverige! Ser alla som sossar. Stöpta i samma form. Det enda som skiljer är någon liten skattesats hit eller dit. Snart är Sverige en tom påse. Poff! Domvärjot sitter i Bryssel.

  Det är alldeles vitt här. Mycket snö. Det viner småspigg. Men det är värre söderut. Tänk att vintern kom nerifrån i år. Märkligt! Skönt att häcka på sin kammare.

  Gilla

 3. gotiskaklubben skriver:

  Har inte följt denna debatt. Finns det inte även bra saker med den nya grundlagen? Fler folkomröstningar, starkare domstolar. Et cetera.

  Gilla

 4. eric hagman skriver:

  EU och före detta landet Sverige, en liten sedelärande historia:

  En ung tonårstjej var på väg att avsluta sitt andra år på gymnasiet. Hon ansåg sig själv vara en väldigt öppensinnig socialist, medan hennes far var borgerlig i själ och hjärta.

  En dag utmanade hon sin far och hans motstånd mot det omfattande välfärdssystemet och de skyhöga skatterna. Han passade på att höra hur det gick för dottern i skolan. Hon svarade att hon hade VG+ i snitt men att det var väldigt hårda krav.

  Hon var tvungen att plugga hela tiden, det fanns ingen tid att gå ut och festa. Hon hade inte tid för någon pojkvän och hade egentligen inte så många skolkamrater eftersom hon spenderade hela sin tid på studier.

  Han frågade:
  ”Hur går det för din kompis Maria?” Hon svarade att Maria gränsade till underkänt i många ämnen. Hon hade G-, pluggade aldrig, men var väldigt populär i skolan och hängde med på alla fester. Hon missade ibland lektioner p.g.a. bakfylla.

  Fadern frågade då dottern om hon inte kunde gå till rektorn och höra efter om hon kunde ta en del av sina poäng för att ge till hennes kompis Maria som hade svårt att klara betygen.

  Dottern svarade surt: ”Det skulle inte vara rättvist, jag har jobbat stenhårt för mina betyg och Maria har inte gjort nåt”.

  Ett långsamt leende kunde ses i faderns ansikte varpå han sade:
  -Välkommen till den nya borgerligheten och EU….!

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Gotiska klubben: Man ändrar väl inte en grundlag när 98 procent av svenska folket inte har en susning om vad som sker. Undrar om fransmännen också luckrar upp det franska som vi svenskar nu gör. Du kan läsa mer här:

  http://politisktinkorrekt.info/2010/11/15/sd-sager-nej-till-nya-grundlagen/

  Eric: Ja, välkommen du sköna nya värld. Om man inte kan leva på sitt eget arbete kan man leva på någon annans.

  Gilla

 6. leffe45 skriver:

  Madeleine Grive på tidskriften 10tal som arrangerar Stockholms poesifestival tycker att det är viktigt att kulturskapare är ”intoleranta mot intoleransen”.

  Ser du några problem med att ni protesterar mot ett parti som är valt i ett demokratiskt val?

  –Självklart ser jag problem med det. De har valts in, men det är något man skäms över. Det är skamligt att delar av svenska folket röstat på dem, när man vet hur mycket människor från olika kulturer fört in i Sverige.

  Snillet skäms å deras vägar som fullföljde sin demokratiska plikt att gå och rösta. Vid nästa val kanske kultur eliten i Sverige göra upp en godkänd lista på vilka vi skall rösta. Helst då de partier som förser dem med mycket skattemedel.

  I Sverige kan många vara väldigt toleranta mot invandrares intolerans, men inte ett dugg toleranta mot svenskars intolerans.

  Gilla

 7. Torbjörn skriver:

  Det enda öppna med vårt samhälle är tyvärr gränserna.

  Låt alla teatergrupper finansiera sin verksamhet själva. Så får vi se hur långt alla vänstermucklor kommer med loppmarknader och hembakta bullar.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  leffe: Grive. Grive. Hon måste säga så där för hon är inne i smeten. Får lön av smeten. Säger bara: Hur skulle det ha blivit om sossarna vunnit valet? Pengarna skulle kastas efter den röda kulturen. Vi skulle leva i ett land med en politik som inte fungerar (för det säger dom ju nu när dom förlorat). Tror vi ska tacka gud för SD. All makt behöver ruskas om med jämna mellanrum.

  Torbjörn: Dom kommer bara till påtåren. För övrigt se svar till leffe.

  Gilla

 9. Antonia skriver:

  Det är demokrati med inslag av diktatur, när det passar så. Vi ska inte veta för mycket, tycker numera politikerna.

  Gillar den nya sidan. Passar till dina inlägg. Journalistisk. 🙂

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det är lättare för maktspelarna om vi inget vet.

  Har haft samma tema sen jag startade här i april 2007 – Misty by Sadish. Men så böt jag häromdagen och böt igen. Är ganska nöjd med den här. Gillar dock inte att tagsen är där uppe. Men man får vara glad för det som är. Och det är jag.

  Gilla

 11. f.d. Sverige skriver:

  Helena:
  Jag tycker du gör fel när du lämnar den största händelsen på flera tusen år
  till förmån för triviala händelser utan betydelse.

  Nu i grundlagen:

  ”Sverige en del av EU. ”
  Fr o m 24 nov 2010 finns inte Sverige. F.d. Sverige är nu EU.
  F.d. Sverige är bäst i EU-klassen, vi förnekar nu Sverige som nation.

  ”Sverige är mångkulturellt.”
  Inavel med mera är väl inget man ska stödja i grundlagen?
  Vet de vad de skrev? Troligen inte, det lät bara politiskt korrekt.
  F.d. Sverige är åter bäst i EU-klassen, vi förnekar nu Sverige som kultur.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Före detta: Uppluckringen av svensk kultur har pågått länge och är nu inskriven. Svenska språket finns det? Nä, knappast. Marion Radetzki tyckte för ett tag sedan att vi skulle skrota svenskan eftersom vi har engelskan. Ingen sa något. Kulturens förkämpas sa inte ett ljud. Märkligt. För övrigt har jag skrivit om grundlagsändringen. Vi kan inget göra. Det är starka krafter som styr våra nickedockor till politiiker.

  Gilla

 13. Antonia skriver:

  Design från mallar är alltid knepiga, för det finns alltid något man inte gillar. Men jag gillar på min design att man kan ge svar direkt till den som har lämnat kommentar. Det tycker är bra om många som har kommenterat, vilket i och för sig händer sällan hos mig. :8

  Gilla

 14. Antonia skriver:

  Oke, det blev en konstig tecken på avslutet där, Släpper upp alltför fort tangenterna. så har skulle det vart 😦

  Gilla

 15. Antonia skriver:

  Vilka fina äpple du har högst upp. I like it!

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Antonia: Underbara äpplen. Namnet är Melon. Trädet satte vi 1994 och vi får stora skördar varje höst. Så gott. Så got. Som kvinna ska man dela ut äpplen. Ett äpple om dagen håller doktorn borta från magen. Sant. Plus att man blir vis av att äta den runda frukten. Nu är Melon-äpplena slut men som tur är har min Konsumbutik fått in ett parti med svenska Cox Orange. Mitt andra favvo-äpple.

  Ja, det är bra att man kan kommentera direkt och det kommer under. Tror inte det funkar på det här temat. Ska kolla.

  Gilla

 17. Antonia skriver:

  Jag brukar skriva mina svar inifrån kommentatorspanelen. Då hamnar de rätt med en gång.

  Kolla och rör din markör över nån kommentar på din panelsida, då under själva kommentaren dyker upp en massa valmöjlighet som – förkasta – svara – snabbredigera – redigera – skräppost – papperskorg. Men de syns bara om du drar markören över dem. Testa så får du se.

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Antonia: Tror inte det funkar på detta tema. Testa det igår och kommentaren hamnade sist.

  Gilla

 19. Antonia skriver:

  Det var konstigt, för det funkade för alla av mina teman hittils.. Ska nu göra en snabb byte och se vad som händer.

  Gilla

 20. Antonia skriver:

  Jag testade och bytte till din design och jag får kommentaren under den som har kommenterat. Så för mig fungerar den.

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  Nu ska vi se om det funkar.

  Gilla

 22. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det funkar inte för mig. Jag skrev kommentaren ovan mellan dina två och ändå la den sig sist. Märkligt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.