Mona – politikens lilla frilla – är lugn som en ko! Snart lämnar Sverige över all makt till EU!

Media är fulla med sosseriets kronprinsessa som nu aldrig kommer att bli drottning över Sverige. Inom politiken alltså. Är hon verkligen värd allt detta mediala ljus på sig? Nej. Nej. 19 procent av socialdemokratiska väljare har fått ökat förtroende för partiet efter hennes avgång. Hon försvinner och lika bra är det. För handen på hjärtat: Vad har människan egentligen åstadkommit? Vad kommer hennes eftermäle att bli? Jo, partiet kände kravet på att det måste hända något för kvinnorna. Det räckte inte med rösträtten 1921. Vi måste till varje pris klämma fram en kvinna. Och född i rörelsen var det lätt för Mona att kliva fram med gubbarnas dunkar i ryggen. Man skulle med andra ord kunna se henne som en slags gisslan eller som politikens lilla frilla.

Jag kan inte för mitt liv förstå hur hon hade mage att använda sitt kontokort för privata bruk. Hur hon kunde underlåta att betala räkningar i tid. Jag är så förundrad. En annan springer gatlopp för att sköta sina räkningar. För att inte hamn i Justitia och få betalningsanmärkningar. Men inte hon! Vad säger det? Jo, att hon trodde att S ägde Sverige och att hon kunde göra som hon ville. Mona Sahlin tillhör politikerfrälset. Vår tids adel. Hon går inte lottlös. Nu väller erbjudande om jobb in. Hon får dessutom 14 miljoner fram till hon blir 81.

Sossarna i Smedjebacken – Sveriges mest framgångsrika – vill att socialdemokraternas nästa partiledare ska ha haft ett jobb, ha varit arbetslös och helst ha slagits mot Försäkringskassan. Säger att partiet måste tillbaka till den verklighet som folk faktiskt lever i. Och jag vill tillägga en som vet hur det är att vara företagare. Hur det är och känns att ha satsat egna pengar på något. Herregud – vad ska dom hitta en sån person?

Nu slipas knivarna står det i media och striden kan börja om vem som ska bli partiledare. Sverige är snart en tom påse – se nedan – så vem som styr vårt land kan snart kvitta lika. Jag tycker Jan Eliasson, 70 år, ska bli ledare. Snygg och kunnig! Hoppas han får axla manteln. Wanja Lundby Wedin – kan inte hon också ryka snart – vill ha en kvinna på posten som kan brett ena. Brett ena. Låter som ett namn. De presumtiva kandidaterna som media nu skriver om är än till höger än till vänster. Jag tycker sossarna ska ta en som är till vänster. De andra kan gå över till moderaterna som nu axlat sossarnas roll och tagit över deras paroller.

Inför omröstningen om Sverige skulle gå med i EU eller inte skötte jag Nej till EU-kontoret i Hudiksvall. Vi gjorde vad vi kunde för att stoppa det hela. Märk väl: Ingvar Carlsson bestämde över en natt att Sverige skulle gå med och ansökte utan att fråga någon. Olof Palme var motståndare under sin tid. Och nu spelar det snart ingen roll vem som styr Sverige. Innan riksdagsmännen gick på semester skrev dom på Lissabonfördraget just like that. Men för att det ska gälla måste det finnas två riksdagsbeslut med ett val emellan. Och där är vi nu snart. Så gör vad du kan och skriv på listan.

Den 24 november planerar samtliga riksdagspartier, förutom Sverigedemokraterna, att rösta igenom omfattande förändringar av grundlagen som medför starkt negativa konsekvenser för Sverige (Proposition 2009/10:80 // 2009/10:Ku4). Sverigedemokraterna är det enda partiet som tänker rösta emot den nya grundlagsförändringen. Tänk att ändra på grundlagen och folk i gemen känner inte ens till det. Smygande förlopp! Maktmissbruk! Tidningar och TV har inte sagt ett pip. Riksdagsledamöter som är lakejer. Som ger bort vår land och vi vet inte ens om det. Rid i natt! Skriv på namninsamlingen här!

Tidigare inlägg om Sahlin och det tomma skalet!

AB AB DN Expr Politiskt inkorrekt Fria Nyheter AB Fria Tider

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Mona – politikens lilla frilla – är lugn som en ko! Snart lämnar Sverige över all makt till EU!

 1. Ja du den där Mona hon sade att om ingen annan ville bli så fick väl hon bli partiledare då. Egentligen så var det viktigare att vara mamma för henne än sitta i riksdagen. Det har hon också sagt. Av lojalitet har hon offrat halva livet på detta, eller mer. För ingen ville ta över efter Göran Persson.

  Och vad gäller EU har jag gett upp för länge sedan. Som jag ser framtiden så kommer vi att ingå i Europa på gott och ont (om vi åtminstone kunde slippa Turkiet). Och de som bor i Grekland och Spanien får ut mer än vi i pension procentuellt sett. Och i Tyskland är det ingen skatt på pension, för den har ju människorna redan betalt.

  Det är bara vi som piskar oss själva extra hårt och inte ska låna några pengar, medan de andra lånar på och inte bryr sig så mycket om hur det ska gå. Och vi lär väl få betala det också. Stackars oss!

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Nej, det var inte viktigare att vara mamma. Hennes ungar har vuxit upp på dagis. Varför vill dom ha med Turkiet tro? Först borde dom väl införa mänskliga rättigheter där.

  Märkligt med EU och harmoniseringssnacket som varit. Hur skulle det vara om alla fick samma skatter och lika mycket i pension. Nej, det låter sig inte göras. Vi svenskar är bäst i klassen. Gör som husse säger innan det ens blivit skriftligt och en lag. Vi betalar mest till EU och tar tillbaks minst. Trodde du något annat! Vi är med andra ord mest pungslagna i hela soppan.

  Gilla

 3. eric hagman skriver:

  Vitlöksbältets länder är de med mångårig träning i mygelriets ädla konster, de kommer inte sitta med Svarte Petter när springnotan skall betalas.
  Förmodligen hamnar notan hos Svennebanan!

  Vilka har makten i allt mer centralstyrt EU?
  Svar lobbygrupper med stora finansiella muskler.

  All lobby verksamhet måste strikt lagregleras som man gjort i USA. Lobbyister är grunden till korruption och maffia samhälle. Vem granskar riksdagsmännen hur påverkade de blir? Eftersom det är lobby gruppernas syfte att påverka.

  Alla lobby grupper ska förbjudas omedelbart.
  Alternativet är att varje medborgare får folkomrösta i alla frågor och riksdagsmännen avskaffas likaså politiska partierna med deras hämningslösa roffande till sig själva med jättelika löner och pensioner relativt genomsnittsmedborgaren.

  Med dagens datatäta Sverige kan alla medborgare rösta i s.k. Direkt Demokrati, istället för dagens politiska broiler mygel demokrati.
  Se på Schweiz och lär!

  Avskaffa parasiterna! Gå ur EU medans tid är!

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Bra skrivet och sammanfattat. Själv vill jag kanske inte se en 70 åring sitta som överhuvud med alltför gamla ideal, som han inte kan släppa. Fast på andra sidan kan han inte heller sitta alltför länge.

  Eu samarbetet var bra tänkt, men verkligheten är ju annat. Den kommer inte överleva länge för folket börjar koka. I alla länder. Man tycker att man tar det mesta ifrån de för att formas till något man inte vill bli formad till. Nationella egenskaper raderas mer och mer, samt tre länder som egentligen styr. Och de styr för egenvinning.

  Gilla

 5. Anna skriver:

  Helena

  Vilken brandfackla!
  Jag håller inte om allt du skriver men vi behöver absolut
  orädda skribenter. Och du är en sådan!

  Gilla

 6. Olja roten till allt. skriver:

  EU?

  Fortfarande är det våra lokala politiker i TV´rutan.
  Aldrig en EU-potentat.
  EU är ett smygprojekt, där drivkraften är att
  våra politiker kan avancera o vara ”viktiga” i Bryssel.
  Se på Carl Bildt , han har hela tiden ”viktiga” möten (anser han själv), de resulterar dock aldrig i något, möjligen i en diplomatisk kris.

  USA har det bra som kan trycka pengar med det förvånande resultatet att dollarn ökar i värde. Det strider mot ekonomisk teori och sunt förnuft, men på kort sikt fungerar det, eftersom ekonomin nu är kortsiktig, baserad på spekulation. Tyvärr fungerar inte det tricket för andra länder.

  Det går inte att hålla uppe illusionen om väst längre.
  Väst kan inte konkurrera med slavarbetare i Kina.

  Ett protektionistiskt EU skulle kunna fungera OM vi hade mer av det vi alla lever av = OLJA.

  Ett 3:dje världskrig kommer inom 10år, och USA kommer att starta det. De anser sig som ”Worldleaders” och anser inte alls att t.ex. Kineser är lika mycket värda. Jag hittar nu f.d. tyskt storhetsvansinne i USA. USA älskar att bomba bort problem.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Eric Hagman: Håller med du!

  Antonia: Så är det. Och om vi skulle stöpas i samma form som dom säkert önskar – Hur skulle vi se ut? Egen vinning ja. Det var några i Verkställande Utskottet som såg till att Mona lättade. Dom var rädda om sina positioner. När Mona sa att alla skulle ställa sina platser till förfogande men hon skulle sitta kvar tog det hus i helvete.

  Anna: Ja, kanske det. Det är för många som håller käften. Alla är rädda om sina makt och sin position.

  Olja: Visst. Du har rätt. Men 3:e världskriget kommer fortare än du anar. Mina underättelser säger att USA kommer att gå in i Iran i början på december. Sen tar det hus i helvetet.

  Gilla

 8. Olja roten till allt skriver:

  Helena:

  Ja, 3:e världskriget har egentligen redan börjat.

  Ta värvning, ta chansen att ge något tillbaka för ditt land.
  http://www.goarmy.com

  Gilla

 9. Olja roten till allt skriver:

  NEJ
  Usch då,
  blev den länken klickbar! Det var inte meningen.
  Nu får FBI nys om inlägget.
  Ta gärna bort inlägget.
  Risken finns annars att USA bombar oss.

  Gilla

 10. Olja roten till allt skriver:

  Oj,
  Ta bort det inlägget också, för säkerhets skull.

  Gilla

 11. Olja roten till allt skriver:

  I love USA.

  Gilla

 12. Hank the patriot skriver:

  Don’t give US a reason.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.