Slatan och Peter Mangs har tagit jägarexamen! Google ser allt du gör! Och…

Var tid har nog av sitt. Men nu kanske allt har uppenbarats. George Orwell skriver i sin dystopi 1984 att ”Storebror ser dig”. Aldous Huxleys varnar i Du nya sköna värld för det som komma skall. I och med Google har storebror visat sitt tryne. Och för att komma undan måste vi borda Harry Martinson rymdfarkost Aniara.

Google är världens mest använda söktjänst på internet.Vi sitter framför våra datorer och klickar och klickar. När vi skriver mejl kan Google läsa vissa ord och rikta reklamen efter det. I alla fall om du använde GMail. Det gäller med all säkerhet även hotmail. Google ser allt fick jag lära mig i ett program som UR sände häromkvällen. Det handlade bland annat om riktad annonsering. Kändes inte kul. Men bryr jag mig? Bryr du dig? Vi lämnar spår som kan användas mot oss om vi sitter där i häktet en vacker dag och gråter.

Tänker på Peter Mangs som nu sitter häktad för skott i Malmö. Tänk om han är oskyldig. Aftonbladet skrev att Peter Mangs surfade på högerextrema sajter. Sajter fulla av hat mot invandrare. Som man ropar får man svar. Nu vill man nagla dit honom. Skulle vara bra om tidningarna skrev om det positiva som finns om Mangs på nätet också. Om det har jag skrivit här och Gotiska Klubben här. Mangs videos California Vox och Shampo borde lyftas fram. Varför gör dom inte det?

Slatan har tagit jägarexamen
i Lindesberg. Därifrån kommer hans fru Helena. Slatan vill fiska och jaga den dagen han slutar med fotbollen. Peter Mangs har också tagit den examen. Det måste man göra i Sverige för att få vapenlicens. Shoot Baby! Shoot!

Expr AB

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Slatan och Peter Mangs har tagit jägarexamen! Google ser allt du gör! Och…

 1. Tänk så olika liv med samma jägarexamen, men det är väl inte meningen att alla ska ha likadana liv. Själv skrev jag om Tommy Mäkelä, som har asperger, adhd och dyslexi och ändå är chef och har familj och barn. Men han har bett om hjälp och haft ett par föräldrar, som har stöttat honom. Enkla men viktiga saker.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Nä, det är det nog inte. Så många olika liv på samma planet. Måste vara hemskt att ha ett funktionshinder som inte upptäcks. Att bli stämplad som hjälpklassare för att man har oupptäckt dyslexi t ex.

  Gilla

 3. Helena: Jo så var det för grannens flicka på 90-talet. Fy farao att inte barnen får hjälp utan att läraren tror att dom är dumma i huvudet. Men hon mår bra nu!

  Gilla

 4. antonia skriver:

  Ja, jag mår ganska dåligt av googles framfart. Det har jag gjort en bra tag nu. Blir irriterad över alla riktade reklam, och ibland känns att det räcker att man bara tänker tanken så är reklamen redan där.
  Har märkt det några gånger när jag skulle skriva brev (inte svara på tidigare)

  Jag kan inte påstå att jag mår bra av utvecklingen där ens egen vilja slås ut oavsett vad man själv vill.
  Först hyllade man google men börjar inse att det är en förbannelse, som man inte kan leva utan. Visst man kan kanske använda altavista eller bing eller nåt annat, men grunden är säkert det samma.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Det är många kommuner som åker på moppe nu. Som satt barn med dyslexi i hjälpklass. Otroligt att det får fortgå.

  Antonia: Egentligen är det förskräckligt. De kan följa precis vad man gör på nätet. Spåra. Spåra. Spåra. Inte för att man har något att dölja. Men känslan av att spindelns ögon ser gör att man tappar sugen.

  Tror inte det spelar någon roll att byta. Tror samma aktörer äger rubbet. Det är vad jag tror.

  Gilla

 6. Antonia skriver:

  Ja, man sitter ordentligt fast i spindelns nät. Och kan inte slita sönder nätet heller. Dödläge…

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Antonia: Så vi får gilla läget om vi vill gå ut på spindelnätet och klicka och klicka. Ja, det är dött lopp. Men vi ger inte opp. Nej. Nej.

  Gilla

 8. Antonia skriver:

  Man vill ju inte gå under jord heller. Snart kommer väl osynliga fiberkablar som leds in i lägenheter och på arbetsplatser utan vår vetskap förstås , så blir lyckan och övervakningen total.
  Orwell vilken visioner han var. Som en ny Nostranamus. Han missade bara några år, men i stort mitt i prick.

  Gilla

 9. Maja Dacke skriver:

  På tal om handikapp:

  När jag gick i första klass långt tillbaka i forntiden reste mina föräldrar och jag till storstaden. Där fick jag träffa en snäll tant och en lika snäll farbror, som visade mig saker och frågade om än fler saker. Det var problemlösningsgrejer – det förstod jag redan då – och jag minns än idag två av dem (besparas dig, Helena). Men eftersom jag var både kreativ och slagfärdig (redan då i forntiden) lät jag inte spilla någon tid för det snälla paret.

  Jaha, mina föräldrar var betydligt gladare när vi körde hem igen, och jag tänkte inte mer på storstadsbesöket. Förutom att vi gick på kondis också och åt mockabakelser.

  Många år senare berättade min mor att min Fröken trodde jag var efterbliven och att det borde kollas. Jag tog alldeles för lång tid på mig när jag skulle skriva alfabetet och – ve och fasa! – jag bet på naglarna! Själv minns jag att jag gav mig f*n på att bokstäverna skulle bli perfekta – idag handskriver jag värre än en läkare, kan inte läsa allt själv.

  Psykologerna däremot hade lugnat mina föräldrar med att flickan istället var lite längre åt det andra hållet – skärpt för sin ålder s a s. Men jag gick helt ovetande om detta i minst 30 år. Tackochlov!

  Och just den lärarinnan tyckte jag egentligen aldrig om – fastän jag inte visste varför. Året därpå fick jag en annan Fröken som var den bästa i världen.

  Föräldrar har en mycket betydelsefull roll för sina barn … …

  Gilla

 10. FRA(254) skriver:

  HELENA:
  ”Shoot Baby! Shoot!” Låter inte som en så bra uppmaning till den misstänkte.

  Att aftonbladet vill lägga en del av skulden på PiK surfande
  är ju inte konstigt, så där saknar aftonbladet trovärdighet.

  ANTONIA:

  Tyvärr få alternativ till Google. Enda som kan hjälpa är att använda en anonym proxy. Men var hittar man en anonym proxy som man kan lita på? Det fanns väl en i Finland som inte rapporterade allt till myndighterna, men den fick nog ge upp.

  Folk som använder Gmail ska man inte skicka email till.
  Givetvis ska man inte ha gmail. Egen emailserver rekommenderas. Bäst är att använda andra portar än 25/110. Då slipper man undan datalagringsdirektivet.

  MAJA / ANN:
  Behov av astigmatiska glasögon kan tolkas som dyslexi men som istället tolkas som idiotgener.

  ALLA:
  Allt du sagt KOMMER att användas emot dej (död eller levande).

  INGEN:
  AOL Radio har väldigt vacker amerikansk reklam.
  (Och mycket bra musik.)

  Gilla

 11. FRA(254) skriver:

  Ett hangarfartyg förtöjer vid min balkong.

  (Betyder bara att det regnar.)

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Antonia: Om det vore så väl ändå. Kablar syns i alla fall. Men jag sätter en tia på att vi snart alla är nano-chippade.

  Maja Dacke: Man kan vara för smart också. Eftersom skolan mest sysslar med dom andra kan det lätt spåra ur för dom som behöver liter extra stimulering utanför den stipulerade kursen. Tror dom börjar fatta det idag. Så den som rusar runt och stör behöver inte ha ADH. Han/hon är bara extra smart med andra ord.

  FRA: Nä, kan så vara. Men jag tror att han kanske är oskyldig. Och än är han inte åtalad och dömd.

  Skulle gärna vilja ha ett skydd. Gillar inte att storebror ser vilka sajter jag kolla på. Känns inte bra. Ska skaffa mig en datanörd som ska grindvakta det hela. Fly mig en sådan nu! Tack för tipsen!

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  FRA: Det var en alludering på fotbollen också! Shoot! Slatan kan!

  Gilla

 14. Googel skriver:

  Riktad reklam är bra för alla.
  Bara irriterande för killar att få reklam för tamponger.
  Bara onödigt dyrt för annonsörer att betala för reklam till killar. Onödiga kostnader för reklamfirman att annonsera för killar. Email-spam-reklamen för viagra är troligen inte så välriktad.

  Bara en liten hake, reklambyråerna måste veta allt om dej.
  Och det kanske inte är sååå bra om bara du får reklam för aids-medicin, vi(a)gra och bordeller m.m. till jobbet.

  Fairymary: Det är bara kvinnor som har pengar över och gillar att handla.

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Googel: Allt kan dom tydligen inte se med andra ord. Det borde heta missriktad reklam men vi gör så gott vi nu kan. Ha, ha rätt åt dom!

  Gilla

 16. ds skriver:

  DDR = tysklands DEMOKRATISKA republik

  (dessinformation i ett nötskal)

  Gilla

 17. Torbjörn skriver:

  Övervakningskameror har vi redan i snart sagt varenda gathörn. För att få ut ett pass idag, måste man lämna fingeravtryck. Man kanske borde flytta ut i skogen och bli jägare. Men det är förbjudet det också. Man får ju inte skjuta nån´ting utan tillstånd i Sverige. Eller rättare sagt, men får inte göra någonting utan tillstånd i Sverige. Det är helt enkelt olagligt att bryta med samhället. Vilken frihet lever vi i?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.