Peter Mangs hett villebråd! Sossarna jagar syndabockar

Vad allt förbleknar! Lägger sig som diffusa minnen i någon hjärnkanal. Det är Assange/Ardin, Arkelsten, Kungen och nu Peter Mangs. Vi som bloggat om detta kan nog intyga att Mangs tog besökspriset. I alla fall på min blogg. Olle Munter och jag kom med på hundralistan på hela wordpress där det finns 367 502 bloggar. Munter först för det var ju han som kläckte grejen med bild och namn på killen. Alla rusar till samma sockerbit. Vill se och höra. Nyfikna. Inte så konstigt för i djungeln måste man veta vad som sker. Man måste ha ryggen fri.

Börje Sjöholm – polisen i Malmö med det stora örat – är arg för att tidningar och nätet har visat namn och bild på killen. Nu kan ju vem som helst säga att dom sett honom. Så är det nog. Men jag sätter i alla fall en liten femma på att killen kanske är oskyldig. Säger som Leif G W att det är för mycket som stämmer. Ensling, särling och medlem i skytteklubb. Det verkar lite lurt. Det verkar för bra. Håller med. Mangs är 178 cm. Hur lång är skräddaren och frisören Nazer? Kan man skalla neråt? Nu ska Mangs genomgå en liten sinnesundersökning. Killen fick inte göra lumpen men fick vapenlicens. Noll koll!

*******
Morgan Johansson skyller på Östros för att det gick så dåligt i valet. Men kan det vara så enkelt. Ja, kanske. Östros vill ju höja (s)katter hela tiden och folk har märkt att dom fått mer i plånboken med De Nya Socialmoderaterna. Dessutom ökade klyftorna även under sossetiden så frågan blir då om vi behöver såssarna (som min väninna som bott i Italien kallar dom). Brukar tänka på något som Ian Wachtmeister skrev på sin blogg en gång: Sätt på Östros skägg så blir han en av kommunismens anfäder – Lenin! Undrar om Guteland vill bli partiledare?

SvD DN SvD DN SvD DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Peter Mangs hett villebråd! Sossarna jagar syndabockar

 1. Och i morse satt advokaterna i soffan och sade att nu måste JK ta i med hårdhandskarna mot media, för så här kan vi inte ha det.

  Men om allt ska hållas tyst om så får väl polisen vara lite diskreta dom också och inte påkalla uppmärksamhet, när dom griper en misstänkt. Nu fanns det till och med foto på polisen i trappen när dom ska gå in i lägenheten, någon som tog genom ett tittöga.

  Minsta barn vet numera hur de ska hitta en person genom att ta de fakta som finns. Och tidningarna hade bild på porten och huset för tre dagar sedan. Var bara att gå in på Eniro och leta för bilden fanns där, som gatubild i kartsammanhang.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Jo, då – vi har det som vi har det! Så genomlyst allt är nu för tiden. Man kan undra vad som gäller rent juridiskt. Om vi som bloggare kan åka dit för att vi namnger en misstänkt. Skulle inte tro det. Samhället hänger inte med. Ingen vet vad som gäller. Nu får dom ta och rappa på med Lambertz utredning. Lagar måste fram så man vet och slipper leva i en gråzon. Vi har kommit lång väg sen Gutenberg och hans typer lanserades.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Du har bra val på inläggen. Som du säger det drar som sockerbitar.
  Ja, man skulle kunna avskriva honom om skjutningen skulle fortsätta. Men det har ju upphört. Han ser bättre ut på tidningens bild än det gjorde på den sidan jag kollade igår.
  Han är faktiskt ganska lik en kund jag har.(tidningensbild)

  Sossarna kommer nu bråka fram en ny ledare. Blir det Östros, så blir det lika dåligt som Sahlin.
  Det räcker ju inte att vara en ledare, man ska ha utstålning och ska kunna prata normalt.
  När Mona släpar fram att jag har lyssnat på Alliansens förslag och nu ska jag diskutera det med mina vänner…då undrar jag vad är fel på människan?
  Det blir nog svårt att hitta någon lysande stjärna.

  Gilla

 4. Gubben skriver:

  Jutte har ambitioner och en tillräckligt jobbig svada för ett sådant uppdrag. Jag tror hon ligger bra till MEN först ska de avverka ytterligare ett misstag. Och inte en kvinna till på raken. Det klarar inte betongen. Vem det blir, tja, i alla fall inte dysterkvisten Östros – DET skulle vara ”djupt allvarligt” för sossarna.

  Gilla

 5. Hassan skriver:

  Är detta även sossarna fel? Jag kan hålla med de inkl polis och åklagare som anser att dessa tidiga publiceringar av foton på de misstänkta och häktade är ett aber. Dessa kan ju försvåra brottsutredningarna, vilket redan förekommit i en del fall.
  Ställer mig även frågande till det tidiga uppgiften på den misstänkte och häktades namn. Det lär inte finnas fler än ett drygt 100-tal Mangs i landet. Det sitter säkert en och annan av dessa och är ledsna och oroade över sin släkting. Även jag lärde känna en Mangs utöver förkunnaren Frank och den tidvis glade och gode Sune. Huruvida denne Mangs är tagen av fotona och utlämnandet, känner jag inte till.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Antonia: Han är nog ensam och ledsen innerst inne. När det gäller sossarna så behövs dom inte på samma sätt nu när moderaterna har gått mot mitten.

  Gubben: Nä, inte en kvinna till. Det blir nog en karl men frågan är vem? Se svar till Antonia.

  Hassan: Jag har gjort två inlägg i ett så om man kan lasta sossarna för skjutningarna i Malmö så inte mig emot. Men det var inte min intention.

  Om man har ett ovanligt namn och får en mördare i släkten är det inte så kul. Det har du rätt i. Sune Mangs har en bror – det är han som är pappan till Peter Mangs.

  Gilla

 7. mrmhalland01 skriver:

  Sossarna har det lite jobbigt nu.
  Det SKA de ha !
  De har tagit makten för given och trots att de tappat regeringsmakten har varje person i ledande ställning en stor makt.
  Det leder till att man ogärna förändrar så mycket, eftersom den personliga vinningen är mer attraktiv än att leda landet.

  Jag undrar varför det inte blivit ett ”herrans liv” om Ahlin och hans sexualbrott ?
  De är verkligen duktiga på att tysta ned saker inom partiledningen.

  Mona har vetat om detta i mer än 2 år !

  Att inte anmäla detta måste vara ett tjänstefel.
  Kanske också ett lagbrott ?

  Skyddande av brottsling ?

  Gilla

 8. mrmhalland01 skriver:

  >Jag undrar varför det inte blivit ett ”herrans liv” om Ahlin och hans sexualbrott ?

  hans påstådda sexualbrott skulle det vara.

  Gilla

 9. eric hagman skriver:

  Från Youtube där den misstänkte PM har lagt upp egna bilder från en resa i Florida 2009 se länk:

  http://www.youtube.com/user/korsorvagen#p/f/10/Jr0zA0bz_dg

  http://www.youtube.com/user/korsorvagen#p/f/7/PqgYqCu9V6w

  http://www.youtube.com/user/korsorvagen#p/f/6/_Ewd4NYv95A

  De två sista verkar vara egen produktion.

  Bäst att se upp med medias uppgifter, i mina ögon är PM oskyldig tllls hovrättens dom har fallit.
  Vi minns hur det gick med Christer Pettersson.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  mrhalland: Makten för given. Gjuten i betong. Yes. Äntligen har den spruckit. Ahlin kan han verkligen hålla på med sånt. Som ser så präktig ut. Mona Sahlin håller tätt för maktens skull.

  eric: Han är nog oskyldig. Men ett passande objekt. Vilka bra låtar. Äntligen fick jag höra hur han skriver och låter. Bra. Mycket bra. Shampo Vox och California. Killen borde haft lite sponsring för länge sen. Ett stjärnämne.

  ”You´ll be the shampo of my life” ”
  ”You´ll be the spare part of my heart!

  Gilla

 11. mrmhalland01 skriver:

  Jag håller fullständigt med eric hagman.
  Dessvärre har vårt fria internet sina baksidor.

  Folk hängs ut med namn, bild och ofta personnummer långt innan rätten har fattat sina beslut.
  Inte helt sällan blir de friade.
  Kanske till och med för att bevisen har förstörts genom dessa publiceringar, vilket kan innebära att en mördare kan fortsätta sin karriär för att en bolggare ville hamna på topp-listan eller vad som nu driver folk till detta.

  Frågan är vad man kan göra åt det ?

  Jag vill inte att rätten att skriva vad man vill på internet begränsas, så, troligen är det väl hos polisen man får strama upp det hela.

  Inte heller helt lyckat..
  Folk har rätt att veta om de kan slappna av i sitt område eller måste titta sig omkring hela tiden.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  mrhalland: Förr hängdes folk alltid ut i våra tidningar. Inget är nytt under solen. Så görs i utlandet idag. Vi fick vår nuvarande ordning på 60-talet. Allt kan ändras.

  Peter Mangs kan inte vara skytten och mördaren. Han är en duktig snickare dessutom. Vilken kille! Kolla här:

  http://www.petermangs.com/index.html

  Gilla

 13. Bokrättigheterna skriver:

  En …. memoarer.
  Får jag några bud?

  Gilla

 14. photoimagine skriver:

  En konstnär och perfektionist.

  Av skjutningarna att döma är dom inte utförda av en perfektionist om nu syftet var att döda.

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Bok: Säg inte bara A…

  photo: Har tänkt som du. Men tänk om han är en sån driven skytt att han medvetet kan sikta in sig på att missa. Han kanske bara ville skadeskjuta. Om skytten ville döda var det inget proffs som sköt. Ville han bara skada är det med andra ord bra skjutet.

  Gilla

 16. GOD JUL & GOTT NYTT ÅR i omtankens tecken

  tillönskas du på:

  seforslin.se

  VÄLKOMMEN!!!

  Gilla

 17. Claes Lantz skriver:

  Peter Mangs är en syndabock,
  När pressen hade hetsat tillräckligt länge om en ny lazerman som springer lös i Malmö kände polisen sig pressad och plockade in första bästa efter tips från nån som kände Mangs.
  Man brydde sig inte ens om att spana på Mangs, vilket ju borde ha resulterat i upptäckten av Mangs ute med en pistol i handen.
  Sen kommer den långa häktningstiden och utredningen av alla skott med anknytning till Mangs.
  Här tycks man gå efter principen ju fler åtalspunkter vi kan plocka fram desto större chans att han blir fälld för något. Den långa häktningstiden vore nåt för Europadomstolen att ta upp.
  De journalister som har skrivit om fallet under tiden som Mangs sitter häktad har hela tiden utgått ifrån att Mangs måste vara skyldig. Man har sagt att han är galen precis som Breivik.
  Man har sagt att han har Ausonius som idol,Man har sagt att han är rasist för att han tillhör sanningsrörelsen + mycket annat. Men allt detta är ju bara påhitt och Mangs blir inte skyldig till
  några brott p.g.a. av journalisternas fantasier.
  Förmodligen har Mangs inte skjutit ett endaste skott emot någon människa. Han är ett slaqs offer för någon slags antirasisthysteri som vi har i Sverige just nu.
  M.a.o. han är en syndabock.
  Detta säger
  Claes Lantz

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Claes: Ja, så kan det mycket väl vara. Killen sitter inne men ändå fortsätter skjutandet!

  Gilla

 19. Pingback: Löfven vann på teknik! Åkesson såg skrämd ut! Mangs och perukerna | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.