Tre i samma båt = Två-parti-stat! Ohly är Svarte Petter! SD rockar fett!

Är denna man en ny Hitler eller Stalin? Har Obama någon makt? Nä, han är bara en galjonsfigur!

Amerika har två partier som väljarna kan rösta på. Hörde en bitter amerikansk väljare säga i radion igår att det inte spelar någon roll vem som sitter vid makten. Det har han alldeles rätt i för under rådande finanssystem som världen tvingas leva under blir det samma soppa hela tiden. Det är Nato som bestämmer. Nato = Pengarna. Lilla Sverige har aldrig varit med i Nato. Vi behöver inte det för vi är en lydstat till Nato. Men det låter så fint med FN-mandatet. Vem styr FN? Samma aktörer of course. Det är kris i USA. Det är sammanbrott på gång i en hyperinflationskollaps. Ytterligare fem miljoner amerikaner till är på väg att vräkas från sina hus de närmaste månaderna. Deras framtid är inte bättre än Haitiernas om inte politiken svängs om. Besvikelsen över Obama är mycket stor. Han framställs som en Hitler eller en Stalin.

I Sverige kan vi nog lika gärna införa ett två-parti-system. Vi är på väg mot det. Sahlin, Reinfeld och Eriksson stod där och var så nöjda och glada att dom enats kring en överenskommelse. Bra gjort med tanke på att dom var fiender inför valet. Men det var då det. Nu är det nytt ränkspel som gäller. Reinfeldt kan fortsätta och ligga bra till hos MIK = Militärindustriella komplexet. Sahlin får bevisa sin drapa om att hon aldrig någonsin ska samarbete med SD. Och MP får vara med i smeten och frottera sig på ett hörn. Lars Ohly sitter med Svarte Petter och känner sig bitter. Han och Vänsterpartiet är nu lika exkluderade som SD. Det är bara det att SD är nya och inte bryr sig skulle jag tro. Det kommer flera tillfällen när deras röster kommer att behövas. För Mona och Fredrik kan ju inte tumla om och mysa i sänghalmen hur många gånger som helst. För då bevisar dom ju verkligen att Sverige inte behöver så många partier. Man kan lura sina väljare en gång, två gånger, men inte hur många gånger som helst.

SvD SvD DN DN Fria Tider Ulf Nilson

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Tre i samma båt = Två-parti-stat! Ohly är Svarte Petter! SD rockar fett!

 1. Ja det blir väl tvär inbromsning på alla sätt om kongressvalet leder till republikanskt styre. Inte lätt att regera då för presidenten. Och det är två år kvar till ett nytt val, då lär han inte få fortsätta.

  Efter valet är Obama tvungen att ta itu med det enorma underskottet i statsbudgeten. Senaten väntas bli republikansk. Vi får se hur det blir i representanthuset.

  Republikanerna säger nej till att skapa nya jobb med statliga pengar. Obama får också mycket svårt att få igenom en skärpning av klimatpolitiken, vilket jag tycker är bra.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Klimatgrejen är en bluff så han kan gärna få gå på pumpen. Tror Obama blir utbytt nästa val. Han var ingen Messias. Många grät av lycka inför det hopp han skänkte. Så är han bara en vanlig dödlig. Även om Obama skulle ha sina demokrater i båda husen skulle vanligt folk inte få det bättre under rådande finanssystem.

  Min favorit är Abraham Lincoln. Han skullle jag kunna tänka mig. Synd att han är död.

  Gilla

 3. Anna skriver:

  Det Socialmoderata Partiet kommer tyvärr allt närmare och precis som du skriver medför detta att ”folkets makt”
  begränsas allt mer. Bedrövligt!

  Betr. USA anser jag att ”medelamerikanen” skiljer rent historiskt på välfärdsstaten och den generella välfärdsstaten, dvs t. ex. detta om att om man är frisk och har ett arbete ska man betala sin egen försäkring och sin egen sjukvård med egna pengar. Likadant gäller i fråga om t. ex. barnbidrag – har man arbete och egna pengar skall man inte få bidrag från staten.
  Ett europeisk synsätt skiljer sig ganska mycket från ett amerikanskt. I Europa väljer vi en ledare som vi med hull och hår lämnar över all makt till medan man i USA menar att den enskilde medborgaren är den som är ”arbetsgivare” och presidenten i princip bara är anställd av folket.

  Själv står jag någonstans mitt emellan men jag märker att ju mer man samarbetar över blockgränserna i Sverige samtidigt som man på alla tänkbara vis mobbar Sverigedomokraterna desto mer rebellsisk blir jag. Och jag tror att många amerikaner tänker detsamma när dom betraktar president Obama idag.

  PS Jag ”höll på” Obama i presidentvalet och röstade ej på SD i det svenska valet men skulle man ha ”ångerrätt” skulle jag med all sannoliktet rösta annorlunda. DS

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Kunde väl ha sagt från början att folk kommer att bli besvikna på Obama. Men folk är så naiva. Och tror att han kan trolla.
  Amerikanarna har nog blivit besvikna oavsett vem som sitter vid rodret.

  5 miljoner utan hem? det är ju halva Sverige. Arma människor. Det kommer nog inte sluta bra.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Anna: Nej, det finns inge ångerrätt men som tur är går det fler tåg. Valet 2014 lär SD få ännu fler mandat om dom gamla partierna uppför sig som dom nu gör. Tidens tand kan man kanske inte gnissla till hur som helst efter eget skön utan det ger sig självt. Socialmoderata partiet – mycket bra namn!

  Den amerikanska inställningen att man ska jobba och sköta sig själv är väl bra. Men det innebär ju att folk måste ha jobb. Får dom inte det måste det finnas system så folk kan få pengar på något sätt. För alla måste ju ha pengar. Dessutom är människan expert på att utnyttja andra. Det är nämligen jobbigt att arbeta med kroppen. Lagar måste således finnas för det för annars blir en del utsugna av dom som kan suga ut.

  Antonia: Det har du rätt i. Det spelar ingen roll vem som sitter där alldenstund kongressen sedan 1913 inte längre har kontrollen över pengarna. Som intentionen var from the founding fathers. Men W Wilson blev lurad och skrev på dokument 1913 så nu ingår Federal Reserve i en privat penningkartell. Inte undra på att amerikanarna bli blåsta på konfekten.

  Gilla

 6. Glad lärka skriver:

  Fungerar givandet och tagandet?

  ”För då bevisar dom ju verkligen att Sverige inte behöver så LÄNK(”många partier”). ”

  Det känns lite som att du dumpar in länkar till DN lite
  här o där i din text.
  Hur många besökare tappar du / får du av länkarna till DN ?

  Muar glatt till kossorna

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Glad lärka: Den första länken gick inte till DN. Kolla på den och ta in lite mer om pengarna i världen. Det kan du ha in på. Den andra länken giår inte heller till DN.

  Besökare från länkningarna kan bli många. Det beror på vad man skriver om. Politik är inte så populärt. Det ska vara skandaler och mord.

  Gilla

 8. Glad lärka skriver:

  Brinner du?
  Numera ska man ”brinna för ” något.
  Man ska speciellt brinna för sitt jobb.

  Jag tycker ”brinna för” är ett otäckt utryck.
  Vem vill brinna?

  Du har inte använt ”brinner för”, det är kanon.
  (”kanon” betyder bra)

  * (du får en stjärna för det).

  Vinkar till kossorna.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Glad lärka: Nä, det är många uttryck jag undviker. ”Vad det handlar om”, ”man måste sända en signal”, ”typ”, ”liksom”, ”jajjamensann” får räcka för stunden. Ordet typ är ändå värst. Till och med 2-åringar och 80-åringar säger det. Ett helt onödigt ord!!!

  Några måste vara på alerten och hålla koll för annars går vi under. Det räcker med att säga att 60 procent av svenskarna tog svinflunsasprutan två gånger. Enda folket i världen. Dom andra överlevde konstigt nog ändå.

  Korna mår bra och tar emot vinkarna.

  Gilla

 10. Josef Boberg skriver:

  Barack Obama gör väl bara så gott han kan – och det är ju ej så imponerande, tyvärr tyvärr… 😥

  John F (video ca 10 min) Kennedy (video ca 11 min) försökte ju göra lite mera – men han eliminerades ju.

  Så handen på hjärtat – vad skulle någon av oss göra i Barack Obamas kläder ❓

  Själv skulle jag nog välja att ej bli eliminerad – för folk som har slutat med att andas – kan ju ej åstadkomma någonting överhuvudtaget.

  Om lösningen på det här dilemmat – har jag just tänkt och skrivit färdigt om HÄR.

  Gilla

 11. Glad lärka skriver:

  Här är 2st DN artiklar jag tyckte var intressanta.
  Som vanligt måste man läsa MELLAN raderna.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/karleksinvandring-till-sverige-okar-1.1201415
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/nytt-gripande-i-barnporrharvan-1.1201306

  Ja bahh öö
  Han bahh .. typ

  (Jag tycker tonåringarna är fantastiska på att
  kunna ha en dialog med bara 4 ord = typ, han bahh, hon bahh, ja bahh)

  Gilla

 12. Anna skriver:

  Så har då den alltid lika synkopiske Josef, ni vet han som bor under ett träd i närheten av den vattenfyllda Hallandsåsen, låtit oss njuta av ämnesområdet Praktisk
  Kvasifilosofi.
  Tyvärr, tyvärr 🙂 🙂

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Josef: Han gör nog så gott han kan. Men vissa bloggare nära demokratiska partiet skriver att han är nära sammanbrott och utfrysning. Vad ska man tro?

  Glad Lärka: Det underlättar om man använder dom ord man nu kan. Sorgligt med bah och då ba bara och hela tiden.

  Anna: Synkopiske var ett nytt ord. Tack för det!

  Gilla

 14. Josef Boberg skriver:

  Goa Anna – Ditt ego är pålitligt, verkligen… 💡 🙄

  HelEna – sammanbrott är nog bra för att göra ingenting – och det är ju idealläget för att det skall hända massor av nya oprövade saker i USA ❗ 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.