Ingen statsfeminism hos djuren!

Kaniner är renliga. Dom är som grisar med andra ord. I ett hörn har dom sin toalett. Det är bra. För då är det lätt att hålla rent i buren. Det är annat med höns. De kan stanna mitt i steget och lägga av en kack. Lös eller hård. Ute eller inne. Det är ganska kul. En höna går roligt. Som en mannekäng på catwalken. Sätter med andra ord ena foten framför den andra. Tripp. Tripp. Fast fot heter det väl inte. Klo säger man väl. På varje klo finns tre tår, eller klor som dom sprätter i marken med på sin jakt efter maskar, sand och kryp. Höns måste ha hårda saker i krävan. En säck med snäckskal måste finnas om vintern. I krävan samlas maten som sen tumlas runt som i en tvättmaskin. Snäckskalen och stenarna hjälper till att spjälka maten.

Kaniner äter morötter, äpplen, hö och säd. Mest gillar dom gräs, maskrosor och klöver som är färskt. Höns äter allt. Även gräs, äpplen och krusbär. De dricker mjölk. När tuppen hittar något som är gott ute lockar han på hönsen med lite skorrande ljud. När hönsen får mat inne står han och tittar medan hönorna pickar i sig. Han äter inte själv. Jo, om det blir något över. Han är en riktig gentleman och kavaljer med andra ord. Ingen statsfeminism i omlopp där att tala om med andra ord. Naturen och djuren har sin ordning. Människan kan manipuleras. På gott och ont.

Fria Tider

…….

Detta inlägg publicerades i Kuriosa och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Ingen statsfeminism hos djuren!

  1. Skoj att han tuppen verkligen är en gentleman, som ser om sina hönor. Jag trodde bara han gick och sprätte för sig själv. Fördomar uppenbarligen. Och alfahannar hos vargarna finns inte utan en alfahona. Det där har nog Katarina Wennstam missuppfattat i vanlig feministstil så att hennes alfahanne i den mänskliga världen är ond och kvinnorna svaga och offer. Halva mänskligheten mot den andra halvan. En sådan föreställning om människorna för med sig mycket ont.

    Gilla

  2. Helena Palena skriver:

    Ann Helena: Jag har studerat hur dom håller på över tre månader nu och tuppen väntar. Han ser om sin flock. Fascinerande. Underbart att se.

    När äpplena ramlade ner och dom åt och pickade ville dom gärna ha mig med. Jag tuggade sönder äpplena och spottade ut mindre bitar. Hönorna käkade och pickade. Men inte han. Men herregud ät du å ropade jag åt honom ibland och slängde lite bitar åt honom. Då åt han. Flocken käkade även krusbär.

    Gilla

  3. Antonia skriver:

    Roligt att djur är så annorlunda. Man undrar också varför. Hur blev de såna olikheter i beteendet. Såg filmen Life om fåglar häromdan, där honorna byggde en speciell bo för att locka hanen. Och hanen var inte särskilt lätt lockad heller. Bon såg ut nästan som en designhus. Där hon la ut något som liknade pärlor. Fast det var de inte utan nån lysbagge, som kröp iväg hela tiden.(roligt var det) Så fågelkvinnan hade full sjå att hålla baggarna i fin linje så att de inte ska förstöra helheten.
    Var helt sanslöst. 🙂

    Gilla

  4. höna skriver:

    Maskätna äpplen, mums.

    Gilla

  5. Znogge skriver:

    Naturens ordning är ibland befriande enkel medan vi människor kränglar till det…

    Gilla

  6. Life skriver:

    Antonia, det är hanarna som bygger de fantastiska skapelserna för att locka honor! Och det är inte ens bon utan bara utställningslokaler där damerna går på vernissage. Gillar de konstnären så får han chansen, annars försvinner de raskt iväg till nästa galleri och hanen får försöka utveckla sin konstnärlighet lite till om det ska bli något. 😀

    Hälsningar
    Life

    Gilla

  7. Nutids-reflektion skriver:

    Nu måste allt, inte bara nyheter och mat, vara dagsfärskt.

    Hur ska företagsmodeller utformas för att ta tillvara ”5 minuter av försäljning” innan produkten är passé ?

    Alla dina kunskaper som är äldre än en dag är också värdelösa.
    Hjulet ska uppfinnas igen varje dag..

    Gilla

  8. Antonia skriver:

    Life – du har rätt. Helt rätt. 🙂
    Jag var så fascinerad av uppvisningen att hörde bara med ena örat.

    Gilla

  9. Helena Palena skriver:

    Antonia: Man kan också undra varför hanarna oftast är så pråliga i naturen. Honorna är grå och oansenliga. Det måste bero på att det är naturens sätt att skydda där dom där ligger och ruvar på sina ägg eller tar hand om sina barn. Naturen kan.

    höna: Nä, det var inga maskar i äpplena. Fast höns gillar maskar också.

    Znogge: Tänk så vi krånglar till det. I onödan.

    Life: Tack för korrigeringen. Hanar kan!

    Nutids: Det är snabba ryck nu. Man får ligga i om man vill hänga med.

    Gilla

  10. eric hagman skriver:

    Apropå din tupp och intelligenta djur så har Bläckfisken Paul dött!
    Han avled i natt i Oberhausen, Tyskland.

    Paul blev 2,5 år gammal.

    Bläckfisken Paul blev världskändis i somras när han tippade utgången av fotbolls-VM med kuslig korrekthet.
    Han tippa varje match rätt!
    Men jag anar en komplott, det är garanterat ljusskugga typer från FIFA som har dräpt stackaren, han visste för mycket!!!

    Hur människan visar zero respekt för djuren visas i filmen
    Earthlings, se länk

    http://video.google.com/videoplay?docid=6361872964130308142#

    Engelsk text 1 tim 35 min.

    ”Nothing will benefit human health
    and increase chances of survival for life on earth
    as much as the evolution to a vegetarian diet.”

    Physicist, Nobel Prize 1921
    Albert Einstein

    Gilla

  11. Helena Palena skriver:

    Eric: Stackars bläckfisk. Stackars alla djur som får chavottera. Tycker synnerligen illa om folk som köper en gris eller en höna och ger bort i födelsedagspresent. för att det ska vara annorlunda och kul. Speciellt om mottagaren inte har någonstans att göra av djuret. Får se om jag kollar på filmen. Kan inte se barn och djur plågas. Kan inte ens höra en bäby skrika på allmänna platser. Mår dåligt.

    Klart att skulle vara mycket bättre om vi bara åt växter. Men då kanske vi istället blev offer för djurens ohämmade blodtörst. Människan är ett djur. Ett djur som kan tänka ut och smida ränker.

    Gilla

  12. Lokatt skriver:

    Lokatter är inte små djur !
    Stora bjässar.
    Från nos till rumpa ungefär som en björn.

    Synd att de inte vill bli klappade.

    Gilla

  13. Helena Palena skriver:

    Lokatt: Härliga djur. Stora katter. Hade man en som unge skulle den bli tam.

    Gilla

  14. Gaikokujin skriver:

    Helena:

    Jag känner igen din beskrivning av höns och tuppars beteende. När jag var liten så bodde vi i ett hus lite utanför Södertälje nära skogen. Vi hade bland annat dvärghöns och ankor.
    Jag minns att när vi kom med mat och gammeltuppen var där så började han göra läten. Då kom resten av gänget. Jag minns inte ifall han stod i bakgrunden, men jag minns tydligt att hans första prioritet när han hittade mat inte var att äta utan att kalla på de andra.

    Sedan minns jag en episod när han av någon anledning besteg ankhonan, och att han sedan blev jagad över hela gården av ankhanen. Hur kan man psykologisera det?

    Gilla

  15. gotiskaklubben skriver:

    Finns det verkligen ingen Piaf bland fåglarna?

    Gilla

  16. Helena Palena skriver:

    Gaiko: Tuppar är av naturen skapade att ta hand om sin flock på bästa sätt. Äter gör han för att överleva med andra ord.

    Det här med ankorna är väl artrevirförstärkande helt enkelt. Ligger i generna att inte blanda raserna skulle jag tro.

    gotiska. Nä, bland hönorna är det i alla fall tuppen som är sångerskan.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.