Assange tupp & hjälte! Det är vidrigt Atika!

Undrar om inte Julian Assange både är en hjälte och en tupp. De nya dokumenten avslöjar detaljer i Irakkriget på marknivå – soldaterna på marken, deras rapporter, vad de sett, vad de säger och vad de gör. Hans Wikieleaks avslöjar att Iraks sex år lång krig var ett veritabelt blodbad på civila. Det kunde jag räkna ut utan läckor. Sticker man pinnen i en myrstack finns ingen återvändo. Det blir kaos och förstörda stigar. Allt för att Bush hittade på att Saddam hade massförstörelsevapen. Och Blair hjälpte till. Men det fanns inga sådana vapen.

En hemlig order gjorde det möjligt för USA att låta irakiska säkerhetsstyrkors övergrepp på hjälplösa fångar passera. Och minst 60 procent av de 109 000 döda som USA:s militär registrerat i Irak åren 2004–2009 var civila avslöjas reportaget som CNN:s reporter Atika Shubert gjorde med Assange.

Schubert kom även in på anklagelserna i Sverige om våldtäkt. Assange tyckte inte att frågorna hörde ihop varvid Atika Schubert gjorde om frågan. Håller du på så där Atika går jag sa Assange då. Observera att han nämnde henne vid förnamn. Undrar om dom känner varandra sen tidigare. Skulle tro det. I en intervjusituation låter det annars inställsamt om objektet kallar journalisten vid förnamn. Assange surnade till på Atika och reste sig och gick med orden det är fullständigt vidrigt Atika! Undrar när Marianne Ny blir färdig med utredningen. Hur lång tid får det ta? Och var är Julian Assange. Så farligt kan väl själva ”våldtäktandet” inte ha varit för annars skulle väl karln sitta häktad!

Wow! Han är i London!

SvD DN DN SvD Expr

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Assange tupp & hjälte! Det är vidrigt Atika!

 1. Ja den där Assange han är en manschauvinist helt klart och då passar det bra att använda förnamn på en kvinnlig journalist. Det blir som om han var den tillrättavisande läraren mot den gensträviga eleven. Och han straffade henne med att gå sen. Varför slänga efter sig något tillmäle åt henne? Helt onödigt.

  Men visst är det bra att Wikileaks finns. Precis som Politiskt Inkorrekt (som fyller 2 år) så uträttar yttrandefrihet en del här i världen. Och Marianne Ny lägger nog ned ärendet i sinom tid. Fast hon funderar nog stenhårt på hur det skulle vara att sätta dit Assange. För det skulle bli en fjäder i hatten, förstås.

  Gilla

 2. antonia skriver:

  Folk vill inte hålla sig till ämnet. Tycker att han gjorde rätt. Och alla som blir intervjuad och går när de får frågor som inte anses vara dagens ämne gör rätt… oavsett om man kallar de vid förnamn eller ej.

  Gilla

 3. Torbjörn skriver:

  Jag tycker att fler borde resa sig upp och gå när journalister inte kan uppföra sig städat alternativit är ute efter att klämma åt någon live. Carl I Hagen f.d. ledare för norska Fremskrittspartiet gjorde det som gäst hos Robert Aschberg i mitten av nittiotalet.

  Själv tror jag våldtäktshistorien mot Assange är fabricerad. USA:s ledning vill stoppa Wikileaks till varje pris, take it from there. Det behövs nog inte mer än 100 000 kr för att få en ”vanlig” person att vittna om våldtäkt. Kan man dessutom muta två, så blir ju historien än mer trovärdig… Vad CIA är kapabla till när det gäller USA:s intressen vet inga gränser. Ta bara exemplet med Håkan Lans och GPS-systemet för flygtrafiken. USA försvarade sin radarindustri med falskspel. En ärlig trevlig person blev fullständigt krossad.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Jag har hört Carl Bildt kalla intervjuaren vid förnamn. Låter löjligt tycker jag. Oproffsigt! Som om dom har något ihop. Och det har dom väl egentligen.

  Marinnane Ny är visst radikal feminist. Så hon söker nog med ljus och lykta assisterad av flickornas adjutant.

  Antonia: Nä, Atika höll sig inte till ämnet. Hon ville skapa sensation.

  Torbjörn: Fruktansvärt att USA fick förstöra kulturens vagga. Det är mycket blod och offer i detta krig. Stackars alla som dött. Som världen inte har en aning om. Som vi nu får tack vare läckan. Som på sätt och vis blir upprättade. Om det nu skulle hjälpa. Dom är ju redan döda men i alla fall.

  Lutar åt ditt håll jag med. Men kan man köpa vem som helst för pengar? Visserligen försöker AA se ut som Greta Garbo på sina bilder – och nu är hon ju känd i världen. Det är verkligen mycket som skulle behöva grävas upp. USA styr världen. Men dom gör det ovanpå skallarna på amerikanarna också. Dom vet inte så mycket. Dom blir överkörda.

  Gilla

 5. NATO bomber skriver:

  Under 10 dagar fälldes fler bomber över serbiska städer
  än under hela andra världskriget, har jag hört.
  Och det var NATO som fällde bomberna.
  Totalt 38000 flyguppdrag där varje bombplan har många bomber, men bara 500 obeväpnade serber och 3 kineser blev dödade. Den matten stämmer inte, tycker jag. Men vad vet jag. (Givetvis blev en massa fler människor skadade.)

  Wikileaks kanske har en annan siffra?

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Nato: Oj, vad många uppdrag. Och det alldeles i vår moderna tid. Men å andra sidan är vapenfabrikernas hyllor fulla med vapen och man måste ha lite åtgång.

  Det är något skumt med kriget i Serbien. Anna Lindh var med och sanktionerade bombningarna. Det blev hennes död. Det är mycket som skulle behöva grävas upp. Stämmer det att George Soros numera är ägare till gruvorna i området? Skulle tro det.

  Gilla

 7. Linda skriver:

  Har mina tveksamheter till wikileaks/Assange, Stan har skrivit om det idag
  http://fritenk.wordpress.com/2010/10/24/varfor-just-assange-2/#respond

  vet inte vad jag skall/tänka tro, men intressant är det!

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Linda: Ja, vad ska man tro? Den här kommentaren skrev jag på Newsmill den 29 augusti.

  ”Jag tror Julia Assange i själva verket är en CIA-agent. För handen på hjärtat: Vad är det egentligen han läcker ut på sitt Wiki-läcks?”

  http://www.newsmill.se/inlagg/2010/08/29/assange-och-den-svenska-synden#comment-203091

  Gilla

 9. Helena: Ja CIA-agent vore kul. Vänd upp och ned på världen. Låt den inte rulla vidare i gamla fåror. Det är alltid nyttigt att se saker och ting tvärtom. Det görs alltför sällan!

  Gilla

 10. MittNamn skriver:

  Anna Helena Rudberg har alldeles rätt!

  Assange är inte CIA-agent eftersom han är den som sitter där dylika agenter vill ha honom.

  Marianne Ny och Anna Ardin är mycket bättre förslag!

  För visst vill USA kunna gripa dissidenter i Sverige och visst vill man ha informatörer från det största partiet på vänstersidan!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.