Skotten i Malmö: Sarnecki skyller på SD!

När det gäller skjutningarna i Malmö toppar DN med nyheten. Det gör inte Expressen och SvD. Det måste vara fruktansvärt obehagligt att vara svart och bo i faggorna. Att stå vid en busshållplats och få ett skott i ryggen. Men att uttala sig som Jerzy Sanecki gjorde igår i Ekot på eftermiddagen måste ju vara helt förkastligt.

Han fick orera länge och väl och i röran av ord kunde man urskilja att han indirekt skyllde på SD när det gällde skjutningarna i Malmö. Han drog bla paralleller till Ny Demokrati och Lasermannen. Kan det vara så enkelt att skjutningarna i Malmö är ett resultat av att SD kommit in i riksdagen? Nej, det tror inte jag. Orsaken måste ju vara den allmänna röra som infunnit sig i regionen sen Sverige släppt in för många människor. Där ligor får härja fritt och kriminaliteten brer ut sig. Många är arbetslösa. Arbetslinjen funkar inte. Och att vara kriminell är också en syssla. SD gick framåt i hela Sverige. Även i Norrland. Vill människorna stämma i bäcken? Skulle tro det. För om inget görs kommer vi förmodligen att ha oroshärdar och krigszoner både här och där.

Från Wikipedia: Jerzy Sarnecki, född 7 juli 1947, är professor i allmän kriminologi vid Stockholms universitet. Jerzy Sarnecki är född i Polen av judiska föräldrar och där utbildad till lantmätare. Han kom till Sverige som 21-åring tillsammans med sin familj och började läsa sociologi vid Stockholms universitet. 1993 blev han professor i allmän kriminologi vid Stockholms universitet. Han är ofta med i TV, nyhetsprogrammen i synnerhet, där han blir tillfrågad olika saker rörande kriminalitet.

DN SvD DN Fria Tider Sydsv Sydsv

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

30 kommentarer till Skotten i Malmö: Sarnecki skyller på SD!

 1. Ja du det är aldrig enkla sammanhang här i världen. Allt är lite komplicerat, som John Ausonius, lasermannen kallad som föddes som Wolfgang Alexsander Zaugg och som själv var invandrarbarn. Han blev mobbad i skolan för att han såg ut som en ”svartskalle”. Detta hat som han utsattes för och som han integrerade vände han alltså utåt mot andra invandrare. Han kunde ju också ha tagit livet av sig. Eller sina föräldrar. Det är tre sätt att reagera.

  Ett annat sätt är att bli en bra och god människa trots jävligheter och att inse att detta hat inte är en del av en själv om man inte tar in det i sig själv. Det lever sitt liv runtomkring oss (och vi som bloggar blir också utsatta för det) men som sagt det finns godhet också, vilket vi väljer är upp till oss. Det är inte bara ett val i livet, utan det får vi välja dagligen och stundligen.

  Och för Sarnecki är det väl bekvämt att skylla på ett parti valt av väljare nu. Och att skylla på Ny demokrati och lasermannen i början av 90-talet. Men sade han vem lasermannen var? Som människa? Nä förstås inte. Blame-game!

  Och det var alltså 91-92 som Ausonius härjade, sammanföll med 90-talskrisens start.

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Den ena hatar den andra.
  Ville just fråga vad han hade för religion 8 vilket inte var så svårt att utläsa från namnet.

  Det är förfärligt att man tar till vapen. Oavsett vem som ligger i skottlinjen. Att det skulle bero på SD är bara skrattretande. Skulle ha hänt vilket fall som helst..
  Människan som gör det är störd. Oavsett vilken parti han eller hon tillhör. Om det nu finns nåt tillhörighet alls.

  Gilla

 3. eric hagman skriver:

  Med sina över tjugotusen anställda är Samhall ett av de största företagen i Sverige. Och svenskar med utländsk bakgrund är klart överrepresenterade hos Samhall, trots att det inte finns något som talade för att dem skulle vara mer arbetshandikappade än andra.

  I boken Outsiders av den amerikanske sociologen Howard Becker. Utifrån den boken växte stämplingsteorin fram. Tanken var enkel. De stämplar vi ger varandra tenderar att påverka hur vi behandlar varandra. Den som stämplas som kriminell, förblir kriminell. Den som stämplas som galen, förblir galen.
  Och den som stämplas som arbetshandikappad förblir arbetshandikappad. ( hos Samhall)

  Cirkeln är sluten.

  En majoritet av alla som döms till fängelse återfaller i brott. Det finns forskning som pekar på att fängelsestraffet snarare ökar än minskar brottsligheten, att fängelset göder hat och bitterhet och ökar de intagnas utanförskap, i stället för tvärtom. Flera rapporter och reportage har pekat på den omöjliga livssituation som de flesta fångar hamnar i efter avtjänat straff, ett liv utan jobb eller bostad där vägen tillbaka till kriminalitet och missbruk är den enda möjliga.

  Varför inte straffa ännu hårdare? Varför inte tvångssterilisera? Varför inte bygga nya ungdomsfängelser och nya muromgärdade institutioner för dem som inte riktigt orkar?
  Det är en brutal utveckling. Men den är tyvärr närmare än vi tror.

  Den som ifrågasätter fängelsesystemets expansion, ungdomsvårdens tillväxt, särskolans ökade antal elever, Samhalls position som Sveriges fjärde största företag, blottar också det moderna kunskapssamhällets djupa orättvisa; att alla inte tillåts eller kan delta.

  Ur denna miljö föds avvikande kriminellt beteende som Lasermannen etc.
  Rehabilitering kostar stora pengar, vem vill satsa?

  Denna utveckling kan man knappast lägga SD till last som Jerzy Sarnecki gör.

  Allt har sitt pris!

  Gilla

 4. Gaikokujin skriver:

  Skrev denna kommentar till ett annat inlägg på denna sida, och kopierar det helt fräckt och klistrar in här eftersom det passar:

  Helena Palena:
  ”Hörde Sarnecki i Ekot igår. Han svamlade och i röran av ord kunde man urskilja att han skyllde på SD när det gällde skjutningarna i Malmö. Han drog bla paralleller till Ny Demokrati och Lasermannen. Usch! Det gäller verkligen att se igenom dimridåerna.”

  Sån tur att jag bor i Japan för närvarande (”gaikokujin” betyder ”utlänning” på japanska) och slipper höra Sarneckis svada. (Kan lyssna på SR:s hemsida, men ids inte göra det…)

  Han är kunnig, men verkar drivas av någon sorts agenda som får honom att bortse från vissa aspekter. Därför kan jag inte lita på hans slutsatser. Bondförnuft har han dock. Angående gangsteruppgörelsen i Södertälje i juli mellan X-team och Syrianska brödraskapet säger han: ”Situationen är oerhört allvarlig. Om polisen inte griper de här personerna kan man nästan garantera att det kommer nya brott”.
  Min kommentar: Om man inte griper personer som lever på brott så kan man nästan garantera att de kommer att begå brott igen? No shit, Sherlock!

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/kriminologiprofessorn-situationen-ar-oerhort-allvarlig-1.1132461

  Våldet ökar inte enligt herr Sarnecki, utan istället vår intolerans (!) mot våld och vår anmälningsbenägenhet:
  http://www.fof.se/tidning/2010/7/alltmer-upptagna-av-vald

  Affes statistikblogg har jag fastnat för den senaste tiden. Den är väl genomarbetad och tillsynes utan alltför stark politisk färgning. Det är intressant här (http://affes.wordpress.com/2010/10/08/kvartalsrapport-valdsbrott-ran-sexualbrott-mm/) hur BRÅ:s egen statistik visar att antalet anmälda våldbrott nästan fördubblats sedan 1995. Svenskars tilltro till myndigheter måste ha ökat stort de senaste 15 åren om man ska tro på Sarneckis påstående att (vålds)brotten inte ökat utan istället anmälningsbenägenheten! Jag undrar om några vetenskapliga studier gjorts om detta?

  Sarnecki diskuterar om orsaker till att folk dödar varandra: ”folk blir fulla och börjar slåss eller drar kniv – för i Sverige dödar vi varandra med kniv, säger han.”

  Skottkarta där Sydsvenska dagbladet redovisar skjutvapenincidenter i Malmö under året:
  http://maps.google.com/maps/mms?ie=UTF&msa=0&msid=112715269973153697220.00048ac98e7428bc3e897

  Vad har Sarnecki att säga om att det skjuts mera?
  ”– Där har du en poäng. Folk skjuter mer. Det är ett problem, men det har inte påverkat våldsstatistiken nämnvärt än.”

  Kanske Sarnecki har rätt och att SD ligger bakom allt våld i Malmö. Som detta: http://www.sydsvenskan.se/malmo/article729108/Offret-star-falangledaren-nara.html

  Om detta stämmer så är det verkligen ett ondskefullt parti vi fått in i riksdagen!

  Gilla

 5. BoXXe skriver:

  Malmö är en etnisk latrintunna och ingenting annat.
  Det är bara en tidsfråga innan det smäller riktigt ordentligt där, tror jag.
  Har man redan glömt, att det inte är länge sedan Malmös judar äskade uppmärksamhet på, att de kände sig hotade av muhammedanerna, vilka inte direkt döljer sin anti-judiska uppfattning?
  Vem skulle tjäna på att få igång raskravaller i Malmö? SD? Knappast. De röda? Sannolikt! Härska genom att söndra!

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Hemska saker sker. Men det har kanske inte alls något att göra med ett parti som kommer in i riksdagen. Det kan vara en individ som känner sig förfördelad. Och Lasermanne var och är en väldigt ensam människan. Han har ingen familj och stark släktbildning. Och det är lika mycket kris nu som i början på 90-talet fast på ett annat sätt. Fast vi tror att det är bra.

  Antonia: Som sagt, det behöver inte finnas någon tillhörighet alls. Människan som gör detta är störd. Helt klart.

  Eric: Jag har läst sociologi. Det är väldigt lätt att märka ett barn t ex. Förstöra det för livet. Nej, detta har ingenting med SD att göra. Det kanske har mer att göra med Ohly och hans vänsterpartister som får hållas utan att någon bryr sig. Stödpartiet nummer ett till sossarna. Något katten (s)läpade in när det behagade sig.

  Gajkokujin: Det är klart han drivs av en agenda. Tack för alla länkar. Kan vara bra att ha. Nej, nej, nej. Våldet har inte ökat. Det är klart det har. Det kan väl minsta barnunge räkna ut.

  Fick en glassgi bilaga om Malmö stad med Dagens Industri idag. Känns malplacerat på något sätt.

  BoXXe: Klart det är dom röda som är ligisterna. Fy bövelen! Men det är SD får skiten. Tror som du att någon hemskt kommer att hända.

  Gilla

 7. Josef Boberg skriver:

  Hur som med detta – så är det måhända dags NU för wåra svenska politiker – att lugna ner sig med att ”ragga” invandrare, kanske… 💡

  Gilla

 8. Anna skriver:

  Återigen en synnerligen underhållande kommentar av allas vår multi – artist Josef.
  Vá trevligt att få dra upp mungiporna vid dagens slut 🙂

  Gilla

 9. PK skriver:

  Misslyckad integration kan inte trigga igång en dåre?

  (Varför sker det just i Malmö, är det bara en slump?)

  Gilla

 10. Notte skriver:

  Varför är det ingen professor som uttalar sig om att anledningen till dåden kan vara den ”allmänna” uppfattningen att invandringen inte skall ifrågasättas – får inte diskuteras för då är man rasist?
  I Danmark tex. som har denna debatt, har vad jag vet ingen ”laserman” härjat.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Josef: Kanske det kanske!

  PK: Nä, det är nog ingen slump. Skulle tro att det är bolsjeviker i ny tappning som ligger bakom fast alla spår pekar åt ett annat håll. Drömsistsen är med andra ord att härska och söndra men att kasta skulden på andra.

  Anna: Man kan också dra upp giporna vid dagens början!

  Notte: Bra fråga! Kliva fram och säg något. Skulle tro att det är massor med människor som sitter still i båten nu. Rädda om sina nackar och sina positioner. Så enkelt var det med det. Ordet fritt!!!

  Gilla

 12. Torbjörn skriver:

  Min åsikt är att Sverige fortfarande!?! hålls ihop av majoriteten svenskar. De förorter som blivit ghettofierade av invandring från främmande kulturer och etniciteter växer och blir fler. Det kunde och kan inte gå annat än illa med mångkulturen.

  Svenskarna har varit systematiskt utsatta för rasism i form av personrån, åldringsrån, nöjesmisshandlar, våldtäkter mm i årtioenden nu, utan att media och den politiska (över)klassen velat se något samband. I den mån man tagit upp saken, har det i så fall bottnat i att det är svenskarnas eget fel, som diskriminerat och utestängt invandrarna från samhället, vilket inte är sant.

  Nu härjar alltså då Lasermannen 2 som en följd av en totalhavererad invandringspolitik. Så alla skottlossningar i Malmö där en okänd gärningsman/män springer från platsen, kommer att tillskrivas denne laserman/män. Så nu vet ni det alla kriminella invandrare i Malmö, det är fritt fram att skjuta era antagonister, olydiga fruar mm, så länge ni inte blir identifierade. Allt kommer nämligen att tillskrivas lasermannen.

  Jag tror inte att det är en galning i egentlig mening. Jag tror att det är en bitter människa, väl insatt i invandringsproblematiken, där bägaren runnit över och denne drivs av hat och ”hämndbegär”. John Ausonius var inte galen, även om många tycker att hans gärningar i sig kvalificerar honom det epitetet. Och jag tror att det kommer flera ”Lasermän” i fler delar av Sverige. Det är nog bara början.

  Och allvarligt talat försår jag inte varför svenskarna inte reagerat på vansinnet tidigare och med kraft. Inte en protest, INGENTING. Man tycker väl att skattebetalarna åtminstone kunde ha startat ett upprop ”Vi vägrar betala fler nerbrända skolor” Men, Neeheej. Undrar om de inte är gemene sävlige svensk som är galen?

  Gilla

 13. Torbjörn skriver:

  PS. Jag tror att anledningen till att vi har dessa lasermän i Sverige är att invandringsdebatten haft locket på samtidigt som problemen eskalerat. Det vet ju var och en som haft problem i familjeförhållanden, att om man håller missnöje och ilska inom sig, så exploderar det den dag bägaren rinner över. Och den gör den om man fyller på den hela tiden. Så skulden tillfaller de etablerade partierna och media.

  Gilla

 14. Gaikokujin skriver:

  Jag tror inte att det är en ”laserman” som drivs av hat till invandrare. Om det är en boende i området så kan det vara någon som är psykologiskt skadad. Det förefaller som att skytten inte är ute för att döda (förutom en person, som var etnisk svensk). Kan som sagt vara en person med psykiska problem eller kanske ett gäng.
  Hur polisen avgränsar och identifierar de incidenter som den misstänkte gärningsmannen stått för bland de runt 50 incidenter som skett under året kan jag knappt föreställa mig… Är det incidenter i ett visst avgränsat område? Måste offren ha en viss egenskap, så som tidningarna och polisen antyder? Kan det inte vara så att det sker i ett område där invandrare är i majoritet?

  Jag tänker på butiksbränderna i Södertälje i februari 2009 där två butiker brann ner till grunden och en brandskadades. I en fjärde butik lyckades man hindra att brand utbröt.
  http://lt.se/nyheter/1.81317-sodertalje-brinner

  Detta skylldes på ”global intefada” som tydligen hatar USA och amerikanska varor, vilket kan förklara att bränderna startade i chipshyllor(!). Polisen verkar ha gått på detta spår.
  Svensk handel trodde dock att ekonomiska motiv låg bakom (http://lt.se/nyheter/1.81553-svensk-handel-tror-pa-ekonomiska-motiv)

  I Södertälje styr den syrianska maffian den undre världen, och det är intressant att notera att av de 4 butiker som drabbades denna natt ägdes 3 av etniska svenskar och en av en icke-syriansk invandrare. Polisen har varit inkompetent när det gäller att lösa detta, och jag tror kollegorna i Malmö är lika virriga.

  Det är enkelt att tänka sig att maffian sökt ta över butikerna, respektive krävt ”beskyddarpengar”. När detta inte sker måste man ju statuera exempel.

  Gilla

 15. mediadrevet skriver:

  PK: Allt är budbärarens fel.
  PK: Alla problem kan tigas bort.

  Nu haglar det väl av ”gärningsmannaprofiler”.
  Här är ett nya bidrag:

  Det är en könsstympad och våldtagen feminist.

  Gilla

 16. karta över beskjutna skriver:
 17. konrad gunnarsson skriver:

  Gaikokujin

  Apropå bränderna i Södertälje och polisens handfallenhet, var det ett fall av beordrad blindhet. Uppslaget fanns men fick ej användas då det skulle kränka alla kringelstadens syrianer. Detta berättades mig av en bekant inom Södertäljepolisen, han slutade kort efter och fick nytt jobb i Norrland någonstans.

  Gilla

 18. Gaikokujin skriver:

  konrad gunnarsson

  Det låter rimligt och visar tyvärr att polisen är helt tandlös i PKismens namn. Själv är jag född och uppväxt i staden. Bor i Japan nu under 2010 och stortrivs här. Måste tyvärr flytta tillbaka i december. Kanske jag kan söka asyl i Japan? Fast den invandringspolitik som förs i Japan är hårdare än Sverigedemokraternas…
  http://www.asahi.com/english/TKY201009290327.html

  Bor som tur är i ett lugnt område utanför ”Slöddertäljes” stadskärna och är nästan aldrig där. Åker hellre in till Stockholm för att handla även om det tar längre tid.

  Hur som helst så kommer troligen bränderna aldrig att lösas eftersom ingen skyldig kan produceras. Den Willy:s och ICA-butik som brändes ned har byggts upp och öppnats igen. Att det kan hända igen ser jag inte som otroligt. Syrianer anser att Södertälje är ”deras stad”, och om dom vill ha den så gärna för mig. Om de stannar på ett ställe så vet man var man har dom.

  Gilla

 19. Gaikokujin skriver:

  En artikel i lokaltidningen Länstidningen: http://lt.se/nyheter/1.457681-lanets-farligaste-kriminella-gang-finns-i-sodertalje

  Lite kommentarer från syrianer (åtminstone påstår de sig vara syrianer):

  ”HA HA säger jag bara VI ÄR HÄR FÖRATT STANNA OCH TA ÖVER.
  SURYOYE SURYOYE SURYOYE.”

  ”svenskarna super, har sex, sprider farsoter, svär mot sina föräldrar, har sex med folk utanför äktenskapen, ni är en skam för kristna!!! vi syrianer vi jobbar, gifter oss, skaffar barn, super inte så mycket, kostar inte samhället så mycket skattepengar………….tänk alla alkohol relaterade sjukdomar som vi hårt arbetande syrian er måste skatta före???????
  sluta nu svenskar ni besudlar s-tälje med eran livsstil och har förstört flera syrianska tjejer me………..dom vill ochså börja supa och ha sex utanför äktenskapet , den svenska modellen är VÄRDELÖS”

  PKism i sin esse:
  ”Att skriva ut vilken folkgrupp som är mest kriminell är Rasism! Folkgrupp ska inte anges! Sverige är ett mångkulturellt land med olika kulturer och detta går inte att ändra på, det enda man kan göra är att respektera det! Vi är alla människor och vi är unika på vårt sätt! Vi som bor i Sverige är Svenskar så länge vi har bosatt oss och har uppehållstillstånd/svenskmedborgarpass så tillhör vi det svenska samhället. Så är det!
  Skyll inte endast ifrån er att Syrianer är de krimnella, syrianer gör så osv utan varje folkgrupp begår brott, vapenhandel, mord etc. Dra inte alla över en kant!!! ”

  En väldigt bra kommentar:
  ”Jag har syrianska föräldrar, bor i Södertälje. Men kallar mig för svensk och vill helst inte förknippas med Södertälje. Anledningen??
  Jo för det är så pinsamt med dessa människors beteende och tankar när de lever i sin Södertälje bubbla. Polisen har vetat vilket jävla skitpack dessa kriminella och deras familjer är sedan dessa killar varit ca 12 år och gått i skolan, 10 år senare så kvarstår problemet och de har underhundar och överhundar nu. Vad är det för fel på samhället och polisen???? ”

  Jösse namen en sådan röra den staden är. Det verkar dock vara betydligt värre i Malmö…

  Gilla

 20. Torbjörn skriver:

  @konrad gunnarsson

  Det är skrämmande om det du säger är sant angående utredningen om Södertäljebränderna, men jag tror dig.

  @Gaikokujin

  Det är många intressanta synpunkter du delar med dig av här på bloggen. Har själv alltid varit fascinerad av Japan. Skulle också kunna tänka mig att bo där. Men vad vore Japan med massinvandring? 10 miljoner somalier? Inte Japan längre. Detta har deras politiker fattat. Det är bara västvärlden som har ”öppet hus”, när det gäller invandring. Och Sverige är bäst (sämst) i klassen. Invandringen kan fortgå, nu med argumentet att det är en oundviklig del av globaliseringen. Jaha säger jag, varör har inte resten av världen öppnat upp sig för massinvandring? Invandringen är lönsam får vi höra. Bra, ännu större anledning att alla länder öppnar sig för massinvandring. Av någon anledning behöver vi också arbetskraft, för att ta hand om ”en åldrande befolkning”. Trots att vi blir färre (om det inte vore för invandringen). Invandrarna blir tydligen inte äldre.

  Angående Södertäljebränderna så är jag av samma åsikt som du. Att etniska grupper vill ”ta över” handeln på orter där de koncentrerats, anser jag är en naturlig följd av mångkulturen. Svenska buktiksägare har trakasserats (det vanligaste är att skicka in stökiga ”ungdomsgäng” som stjäl, krossar rutor på natten, samt hotar och trakasserar personalen) tills de väljer att lägga ned eller sälja. Det sker överallt i invandrarområden i Sverige idag. Det pågår en etnisk rensning, som kommer att bli uppenbar när dessa områden kräver självstyre om 20-30 år. Tänk om svenskarna skulle göra samma sak i ”svenneområdena”? Trakassera och hota butiksägare tills de flyttar? Istället handlar vi av dem och ser till att ännu mer svarta pengar åker rakt ned i deras fickor. Det s.k. skattefelet är enligt Skatteverket på ca. 130 miljarder per år. Av dessa stod mikroföretagen (frisör, städ, gatukök, pizzerior mm) för 65 miljarder. Det är allså uteblivna momsintäkter och svartarbete.

  Gilla

 21. Anton skriver:

  Nästan 100 % av de svenskar som åker till Kambodja åker dit för att köpa sex av minderåriga, betyder det att svenskar som folkslag är pedofiler?

  Gilla

 22. Gaikokujin skriver:

  Torbjörn:

  Jo, Japan är på många sätt ett fantastiskt land. Det finns så klart många problem, men överlag trivs jag bättre här än i det nutida Sverige. Att skaffa jobb som icke-japan är dock svårt. Man ska helst ha kunskaper som är svåra att få tag på inom Japan. Så jag får nöja mig med att studera japanska och sedan återvända till Sverige. Beroende på hur läget i Sverige blir de närmaste åren kanske man kan fundera på att återvända till Japan…

  Det är intressant det du skriver om ungdomsgäng som används för att trakassera. En uppmärksammad sådan incident skedde för ett par år sedan i Södertälje.

  Efter många år av stölder, trakasserier och sabotage gav ägaren till ICA-butiken i stadsdelen Lina i Södertälje, Mikael Axelsson, upp och sålde butiken.
  http://lt.se/nyheter/1.44233-handlare-tvingas-stanga-efter-stolder-och-hot

  Johan Melkemichel, högt uppsatt inom den syrianska folkgruppen i Södertälje, köpte butiken och skulle ta tag i ”det påstådda buset”:
  http://lt.se/nyheter/1.50537-melkemichel-tar-over-ica-i-lina

  Att döma av kommentarerna så är det många Södertäljebor som fattar precis vad som hänt.

  Anton, nu förstår jag inte riktigt vad du vill säga med din kommentar. Du menar kanske att statistik kan användas som grund för konstiga felslut? Kanske ditt påstående att 100% av svenskarna som åker till Kambodja åker dit för köp av minderåriga stämmer. Man får se på lite fler aspekter: Hur många svenskar åker dit i detta syfte varje år? Hur stor del utgör svenskar av denna grupp? Om det är så att svenskar utgör en stor del av denna sexturismgrupp samt att myndigheter uppmärksammar detta problem så bör svenskars turism i Kambodja begränsas.

  Om du anser att ditt exempel är en bra parallell till invandringskritiska röster, så visar det endast att du inte är riktigt insatt i vad dessa vill säga, utan projicerar dina egna uppfattningar på dem. Jag skriver invandringskritiska och EJ invandrarkritiska eftersom jag personligen inte har något emot invandrare. Den nuvarande invandingspolitiken och i synnerhet avsaknaden av en integrationspolitik skapar segregering och grupperingar. Ett vi och dem. Om över 15000 från samma folkgrupp bor i en och samma stad, som syrianer i Södertälje, tror du att de smälter in i samhället eller identifierar sig först och främst med sin egen grupp? Som det ser ut i Södertälje och andra segregerade städer i Sverige, mest uppenbart i det fantastiska Malmö (som Sydsvenskans Per Svensson säger), så ser vi att spänningar uppstår och diverse särintressen styr. Särintressen som kräver att äta kakan, få speciella anpassningar på grund av sin särart, och samtidigt ha kakan kvar, genom kravlöst att ta del av det svenska samhället. Är detta Svenssons fel? Ska man glatt acceptera alla krav och låta balkaniseringen fortgå? Det är resultatet av detta som vi ser i bland annat Malmö.

  Angående den så kallade nya ”lasermannen”, så är det för tidigt att säga vem det kan vara, även om jag har spekulerat lite. Vi får bara hoppas att polisen gör ett ordentligt jobb med de resurser de har till sitt förfogande, och att de inte är rädda för att komma med kontroversiella resultat (som t.ex. att det är inte en etnisk svensk, vilket skulle fälla SD-parallellerna).

  Som boende i ett utomeuropeiskt land förstår jag mycket väl att det är min förbannade plikt att göra mitt bästa att anpassa mig. Jag kan inte bli japan till 100%, men göra mitt bästa för att passa in. Jag har trots allt valt att leva här. Men jag kanske tillhör en minoritet med den inställningen?

  Gilla

 23. våldet i Malmö skriver:

  PKmedia har skjutit sig själv i foten när de lyfte upp våldet i Malmö i ljuset. För varje ”laserman” de hittar kommer de att hitta mycket annat som inte är PK.

  Tänk om de hittar detta:
  2-3 killar 16 och 17 år med psykiska krigsskador från natos bombningar av serbien. Pojkarna började med att beskjuta hus och kasta sten på bilar för ett år sedan. Nu roar de sig med att skjuta på folk.

  De hittar troligen inte en gärningsman, såvida Thomas Quick inte ställer upp.

  Gilla

 24. Helena Palena skriver:

  Torbjörn: Ja, än så länge är nog Sverige Sverige i alla fall. Nä, Lasermannen var inte galen. Så du har nog rätt. Nu kan vem som helst skjuta och allt kommer att tillskrivas Lasermannen 2. Ja, vad är det med oss svenskar? Vi muttrar vid köksborden men vi törst inte ställa oss upp och säga: Nu räcker det!

  Gaiko: Tack för info om Södertälje. Man kan ju tydlig se att kriminaliteten är större där det bor många invandrare. Det är Malmö och Södertälje som gäller.

  mediadrevet: Du har en poäng. En pedofil är alltid en man. Det hör man ju på ordet. Och nu 20 kvinnor som undersöks för barnporr så visst kan Lasermannen 2 vara en galen lesbisk feminist. Absolut.

  Karta: Tack för kartan!

  konrad: Mycket mygel överallt. Cover up! Cover up!

  Anton: Nej, det betyder det inte. Att 330 000 röstade på SD betyder för vissa att vi har så många nazister i Sverige. Så tänker man när man tänker fel. Vänsterpartiet har ungefär lika många medlemmar: Är alla dom stalinister? Bolsjeviker?

  Gaiko: Japan ingår inte globaliseringen. Men det gör vi. Så vi får finna oss i den röra som uppstått i Sverige vare sig vi vill det eller inte. Du kanske skulle söka asyl i Japan. Du kan ju grunna på hur du ska lägga upp argumentationen för dina skäl.

  Våldet i Malmö: Man kan verkligen undra hur många krigsskadade människor som nu går omrking på Sveriges gator.

  Gilla

 25. Fredrik skriver:

  Ledsen Helena Palena, men du har inte förstått något av Sarneckis analys. Men genom att nämna hans namn har du ju fått en hel drös med lika intetsägande kommentarer som ditt inlägg. Som upplysning: SD:s framgång är möjligen en konsekvens av den tidsanda som möjligen triggar igång psykiskt sjuka lasermän. Dvs, möjligen är SD och ”den nya lasermannen” konsekvenser av något tredje, dvs det ena orsakar inte det andra. Möjligen. Du vet inget om nåt för övrigt, så kasta inte sten i glashus. Vad står det om dig på Wikipedia?

  Gilla

 26. Gaikokujin skriver:

  Fredrik: Länge sedan jag var på denna diskussion. Det visade sig att det var en person med en psykisk sjukdom, dvs inom autismspektrat (även om aspergers ofta innebär att man i det närmaste fungerar i det närmaste normalt),

  Kanske har du en poäng i att herr Mangs påverkats av något tredje. Vad är då detta? Varför skriver du att SD också påverkas av detta tredje. Vilken rationell grund har du att fälla ett påstående att SD och ”den nya lasermannen” påverkats av ett tredje, när man kan ana en underförstådd mening att detta ”tredje” är negativt. Hur är din syn på SD? Om den är positiv, vad har du för grund till detta? Om den är negativ, vad har du för grund till detta?

  Bakom din kommentar kan man ana åsikter som du ser som implicita och självklara. Kan du förklara dessa och varför de ska vara självklara?

  Gilla

 27. Helena Palena skriver:

  Fredrik: Kom inte här och mästra! Jag förstår men än vad du tycks göra. Och din drapa på slutet – vad vill du säga med det? Sitter där och hotar bakom ditt anonyma draperi. Du kan dra dit pepparn växer.

  Gaikokujin: Skulle vara roligt om Fredrik kunde svara. Tror inte han kan. Sitter fast i sin vänsterfålla skulle jag tro. För övrigt är det inte säkert att Peter Mangs är skyldig. Han är inte dömd än. Han nekar. Under tiden skjuts det som vanligt i Malmö.

  Gilla

 28. Gaikokujin skriver:

  Helena – Jo, du har rätt att det faktum att Peter Mangs anhållits inte innebär att han är skyldig. Det sprängs och skjuts för fullt i Malmö oavsett om alla som heter Mangs i hela landet grips. Men det drama vi sett i pressen är typisk tidningsdramatik. Skapa och bygg upp ett drama; spekulera i vad för mörka krafter som kan ligga bakom; skildra de stackars människorna som är rädda för att gå ut; då en misstänkt gärningsman gripits psykologiseras han helt och hållet och lämnas ut trots att han ännu inte är dömd; vidare till nästa nyhet: Silvias far var nazist!

  Jag förstår inte riktigt vad Fredrik avser med sin slutkläm, men kanske han menar att de enda som vet något om någonting är de som finns på Wikipedia?

  Gilla

 29. Helena Palena skriver:

  Gaiko: Tur att det finns såna som Julian Assange som kan klä av idiotin. Stackars Silvia! Hon var liten när allt hände som nu läggs henne till last. Kan man någonsin anklaga ett barn för vad föräldrarna har gjort? Nej, aldrig någonsin.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.