Polisen slog till mot bloggare! SD får egen dag!

Igårkväll fick jag ett mejl från Linda om Corruptio. Och idag denna kommentar från Micke H: ”Kl 10.00 slog polis till och grep skribenten av ”corruptiobloggen” i dennes hem inför familjen. Poliserna var väldig förtegna om vad saken gällde och skribenten som gjort stora avslöjanden om polis och regering försågs med handbojor och transporterades sedan till ett annat län ! Vi lever definitivt inte i någon demokrat…i ! För detta budskap vidare !”

Huvaligen! Det kan vara farligt att blogga med andra ord. Corruptio sitter ensam och skriver om militären och regeringen. Han verkar insatt. Skriver att det verkliga syftet med våra militärer i Afghanistan är att se till så opiumhanteringen kan fortgå t ex. Det är farligt att skriva och tycka utanför ramarna. Undrar om detta med Corruptio är sant. Hur ska man få reda på det när det inte står ett dugg i mainstream-media och inte heller på Politiskt Inkorrekt, Fria Tider och Fria Nyheter. Man får inte tycka vad man vill. Ordet är inte fritt. Och så länge man håller sig på mattan får man tydligen hållas. Så sårbara vi är vi bloggare där vi sitter ensamma framför våra datorskärmar. Hur stora nätverk vi än må ha.

Idag är det en intressant artikel i SvD om nätverk av forskaren Fredrik Liljeros. Han menar att man kan vara suveränt begåvad, men utan de ”rätta” kontakterna blir det förmodligen inget av dig, åtminstone inte ur statussynpunkt. Ditt liv styrs i hög grad av nätverken du ingår i. Att sprida goda, eller dåliga, budskap är ganska lätt – genom att vi alla är förbundna via massmedierna och internet. Vissa sådana sprids med blixtens hastighet. Det gäller särskilt rykten om kändisar, personer som alltså sitter centralt i ett stort nätverk som består av pr-människor, journalister och vanliga människor, brukare av massmedierna.

Ibland kan en person från den anonyma massan stiga upp och bli känd och påverka många under en tid. Förutom att internet har gjort detta mer möjligt än tidigare finns det en annan förklaring. Den går under benämningen Matteuseffekten: Den som har skall vara givet. Man kanske inte har så mycket från början, men på något sätt har man hittat något ”smittsamt” som sprids till många, exempelvis åsikter i en blogg. En smitta kan spridas från person till person, men det blir frågan om en epidemi om varje smittad sprider smittan till fler än en person. Det är väl denna smitta makten är rädd för när det gäller Corruptio. Konsekvensen i mänskliga nätverk är i alla fall att det är ett fåtal som sitter i kärnan av nätverken. Om de besitter makt och pengar får de enligt Matteuseffekten bara mer och mer av den varan. Man kan också säga ”dit det lutar rinner det”.

*******
SD blir mer och mer varma i kläderna i finrummen. Nästa år utökas politikerveckan i Almedalen och blir en dag längre för SDs skull. Sista dagen blir söndagen i vecka 27. Den dag då SD kommer att få hålla låda.

DN SvD Expr Expr Sydsv


…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

52 kommentarer till Polisen slog till mot bloggare! SD får egen dag!

 1. Jodå det verkar stämma för det kom som tips till vanliga medier också, men som sagt, det är väl inget att ta upp. I varje fall inte ännu. Det beror på vad det handlar om. Och det där med opiumet kan vara sant eller inte. Det beror på perspektivet. Fast nu var det väl heroin han menar?

  Å andra sidan kan det ju vara en corruptiobluff? Särskilt som han tydligen är över alla breddar. Eller också har någon fått nog av hans förtal, för det verkar det vara. Men bloggen ligger ju uppe fortfarande så det är väl inte så farligt med detta.

  Det där med nätverk är intressant för jag behövde inte visa ett endaste papper, när jag började på DN. Chefredaktören godtog att jag hade gått ut journalisthögskolan när jag sade det (hade inte fått betyget ännu). Det funkar nog inte i dag det. Inte efter doktorsskandalerna.

  Ja, när man väl hade fått jobb på DN så var man förstås del av ett gäng. Ordet DN öppnar i stort sett alla dörrar. Och jag ger mig tusan på att alla mina gamla jobbarkompisar skulle säga hej om jag steg in där, som om jag bara hade varit borta ett litet tag.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Vad ska man tro? Hur det än är så är det farligt att skriva vad man tycker och tänker. Ord kan döda. Ordet är inte fritt hur mycket än FNs deklarationer försöker få oss att tro det. Fått nog av hans förtal. Kanske det. Men tänk om han har rätt. Tänk om han är en ensam bloggare som skriver sanningen och så kommer polisen och tar honom. Tänk om dom tar oss. Läskigt!

  Idag behöver man inte visa sina papper i första rummet. Det är bara att mejla sitt CV. Ska mycket till innan orginalen måste fram tror jag. Det är kontakter som gäller än mer idag tror jag.

  Erik: Tack för lite korrigeringar i nyhetsflödet!

  Gilla

 3. Äsch ta det piano. Ingen kommer och hämtar varken dig eller mig. Vi lever inte i ett sådant samhälle, men det finns ett mellanskikt av människor, som lätt halkar över den lagliga gränsen. De är lite knasiga och tror att de håller på med något stort. Ska inte nämna några namn för då tar det eld i helvetet. Någon gång kan någon behöva säga stopp nu får det vara nog. Eventuellt är det något sådant, som har hänt nu.

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Jag har svårt att tro att militären är där för att skydda opiumtillverkningen. Det är verkligen långsökt.

  Ja, det har jag alltid vetat att nätverka är bra, vilket är jag verkligen dålig på. Att ha de rätta vänner är inte heller fel, men det råkar jag inte heller ha. 🙂

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Kanske det. Undrar var karln heter. Kanske kommer på Fria Nyheter vad det lider. Kul med jeppar som går över gränsen kan jag tycka. Är det inte dom som driver utvecklingen egentligen. Dom bipolära typerna. Skulle tro det.

  Antonia: Som sagt! Vad ska man tro? Man måste nog bli lite förljugen om man ska ta sig fram via kontakter. Skönast att jobba i sin egen takt utan att fråga en jävel.

  Gilla

 6. gotiskaklubben skriver:

  Skriver man om känsliga saker bör man vårda språket och inte hota folk. Känner dock inte till vad Corruptiogate kan ha skrivt. Det påstådda ”hotet” kan mkt väl ha varit en förevändning för att få slut på hans kritiska artiklar om den svenska närvaron I Affeland.

  Skriver man i affektion som Marie-Louise Enderleit bör man skriva hur mkt man har druckit – eller knarkat (gärna i centiliter eller gram). Alternativt erkänna att man är galen och därför KRÄVER att bli förtidspensionerad.

  Ingen kastar ut en alkis. 🙂

  ref: http://www.friatider.se/brot-mot-vardegrunden-pa-facebook-far-sparken-fran-kommunen-efter-23-ars-anstallning

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  gotiskaklubben: Klart man ska vårda språket. Vårt gemensamma arv. Tror Corruptio kanske var sanningen på spåren och då blir man farlig. Of course! Klart som korvspad.

  Nä, man kan inte får förtidspension idag. Nu är det arbetslinjen som gäller. Den som man blir fri av. Ska kolla länken.

  Nej, som sagt, ordet är inte fritt. Enderleit tog tillbaka men fick i alla fall inte jobbet tillbaka. Va`var det inte arbetslinjen som skulle gälla? WTF!

  Gilla

 8. Nä nu är jag inte ense med dig 😉 dom bipolära typerna driver inte utvecklingen dom är ju sjuka. Och igår såg jag ett TV-program om en kvinna, som hade dödat sin hyresvärd för hon var övertygad om att han hade mördat 20 människor. Själv så jobbade hon åt CIA (trodde hon) och följde alla order hon fick.

  Hon var alltså spritt språngande, men hon blev dömd till fängelse för hon kunde föra ett alldeles vanligt samtal och verkade inte knasig förrän hon började säga att det var Bush och Clinton som personligen förföljde henne.

  Sådana människor driver bara utvecklingen på så sätt att vi får ett mer misstänksamt samhälle. Hennes värd visste att hon var lite knasig och skickade brev till myndigheter jämt och ständigt, men han uppfattade henne inte som ett hot. Ända tills hon en dag gick in till honom och sköt honom.

  Håll i hatten, det blir snö i eftermiddag har dom hotat med. Ha det gott annars.

  Gilla

 9. Gaikokujin skriver:

  För mig som har följt sajter som Rense.com i åratal så låter det otroligt att någon skulle kunna arresteras av polis i Sverige för att de skriver att kriget i Afghanistan är på grund av opium. Detta har rapporterats på bland annat Rense.com och andra alternativa sidor i 9 år! Kan inte poliserna engelska eller är det så att Sveriges myndighetsutövning gentemot ”obekväma element” ligger närmre Kina än man kan tro?

  Troligtvis har Corruptio trampat på ömma tår när det gäller företeelser i Sverige och polismyndighetens agerande är ett tydligt exempel på att de demokratiska värderingar som vi tror gäller i landet kan göras undantag för.

  En tillbakablick på kriget i Afghanistan från Rense:
  http://www.rense.com/general92/9yrs.htm

  Om man gräver djupt nog på nätet så kan man hitta mycket. Om det är sanning eller falsifikationer kan vara svårt att avgöra, men om man får ihop material från olika källor som pekar mot samma håll så kan man sluta sig till ett eller annat.

  Ursäkta de inte alltför bra källorna. Gjorde snabbsökning och tog de tydligaste exemplen:

  Talibanerna och opium:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Taliban#Opium

  Från denna länk: Talibanerna förbjöd odling av opium i juli 2000. Då stod Afghanistan för 75% av den totala produktionen i världen.
  USA och ”coallition of the willing” (eller vad det nu kallades) anföll i oktober 2001. Då talibanerna förjagats återupptogs odlingen. Enligt Wikipedia stod Afghanistan år 2006 för 90% av världens opiumproduktion.

  USA kan ha planerat kriget mot Afghanistan innan den 11 september 2001:
  http://www.rense.com/general17/spp.htm

  Heroin liksom morfin har sitt ursprung i opium:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Heroin#Tillverkning

  En naturgaspipeline planeras att byggas genom Afghanistan från Turkmenistan (rätt översättning av engelskans Turkmenia?), ett land som har ca 30% av världens natrugastillgångar.
  Sökning på google på orden ”Afghanistan” och ”pipeline”:
  http://www.google.se/search?hl=ja&q=afghanistan+pipeline&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

  Som sagt så är det som ett ormbo om man gräver tillräckligt. Att krigen i Irak och Afghanistan INTE har något med demokrati och ”nationsbyggande” att göra, utan med betydligt krassare ekonomiska intressen är enkelt att konstatera.

  Att CIA utbildade och beväpnade mujaheddin i kampen mot den sovjetiska armén, och att talibanerna senare kom från denna grupp är en utsökt ironi.

  Jag brukar försöka att inte tynga mitt sinne med dessa saker då jag blir för nedstämd över hur korrupt världen är och hur ”gamkapitalism” tillåts styra i demokratins namn.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Innan man gav sjukdomen ett nytt namn hette det manodepressiv. Einstein var en sån typ. Förr sa man att det var såna människor som drev utvecklingen. Inte såna galna typer som kvinnan du skrev om. Andra upp- och nertyper. Återkommer med fler kändisar inom området. Har dom inte i skallen just nu.

  Här är det isiga vindar men solen skiner från en klarblå himmel. Vi ska ut och umgås med hönsen och släppa ut Blixten och Kitty (kaninerna) så dom får kuta runt lite i sin lekhage ett tag. Och hönan Marianne som bor i kaninburen ska också ut. Hon är mobbad och trivs bäst för sig själv. Livet går vidare trots allt. Vissa går ut med hunden. Jag går ut med hönan.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Gaikokujin: Tror du har skjutit prick på flera ställen. Törs man säga det i dessa dagar. Ska fråga Fredrik Reinfeldt. Man kan gömma sig bakom demokrati och statsbyggande men i själva verket handlar det bara om snöd vinning för vissa. Så sorgligt!

  Gilla

 12. Nej Einstein hade asperger. Tror dom. Det är den fina sjukdomen, som också genier och mycket kreativa människor kan få. Jag vet eftersom dom skulle trycka på den diagnosen på en släkting. Manodepressivitet är sånt som också finns i den kreativa sfären (hade en jobbarkompis som var sån hon gick på litium) och så Åsa Mobergs tidigare man led av det, men den sjukdomen förlamar det kreativa genom att kasta åt två håll häftigt.

  Här skriver Expressen om bloggaren:

  http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2181792/bloggare-gripen-av-polis

  Gilla

 13. Gaikokujin skriver:

  Lite tillägg.

  Jag hittade en länk hit från Politiskt Inkorrekt, och tyckte det var intressant. Jag fastnade för det som skrevs om Afghanistan och opium och för mig som följt engelskspråkiga alternativa nyheter sedan det sena 90-talet är det knappt något nytt.

  Det som är mest skrämmande är hur polis bröt sig in i en bloggares hem och grep honom. Min käre far, som gick bort i cancer i januari, följde i flera år ett fall med ett ”obekvämt element”, en man som civilklädda poliser bröt sig in hos och som i nödvärn sköt mot poliserna i tron att det var inbrottstjuvar. Han sitter sedan flera år i fängelse utan riktiga åtalspunkter förutom det att han sköt mot personer han trodde var brottslingar som skulle skada honom.
  Jag minns tyvärr inte hans namn, men denna händelse visar tillsammans med Corruptios gripande att man inte kan säga vad som helst och att ord kan vara brottsliga.

  Nä, nu blir det till att titta på nåt glättigt på TV eller lyssna på lite musik för att kompensera. Intressant blogg förresten. 🙂

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Gai: Det är läskigt. Undrar hur den stackaren som du skriver om känner sig. Sitta inburad utan att bli åtalad och få en dom. Kan det vara sant i Sverige? Skulle tro det. Man ska akta sig för byråkratin och Kafkas stålbur. Fastnar man där är det kört.

  Nä, nu ska jag gå ut i solen och njuta av friheten och livet. Fy fan vilken förljugen skitvärld vi lever i!

  Gilla

 15. eric hagman skriver:

  Kanske hög tid för alla att inse att CIA går det globala kapitalets ärenden. Detta för att håva in så många dollars som möjligt, på alla tänkbara sätt, i alla tänkbara branscher.

  CIA har INGET med att sprida demokrati att göra.

  De höll på med heroin i Vietnam/Laos då, och med stor sannolikhet gör de det samma i Afganistan nu.

  Denna värld är ett vidsträckt fängelse och vi är alla dess fångar. Gör ett hål och fly från illusionen innan du hamnar i träfracken.

  Här gäller karmalagen till 100%. Som du sår får du skörda.
  Finns beskriven i alla religioner.

  Under de senaste 60 åren har människor över hela världen fallit offer för det som historikern Alfred McCoy beskriver som CIA:s ”revolution i smärtans grymma lära” i sin bok En fråga om tortyr: CIA:s förhör från kalla kriget till kriget mot terrorismen [A Question of Torture: CIA Interrogation, from the Cold War to the War on Terror].”
  Ofta läggs tortyren ut på entreprenad.

  Agera nu innan det är försent, nästa liv är du sannolikt offer om du inte följer Einsteins råd: ”Nothing will benefit human health and increase chances of survival for life on earth as much as the evolution to a vegetarian diet.”

  Physicist, Nobel Prize 1921
  Albert Einstein

  Gilla

 16. Anna skriver:

  Tack Ann Helen Rudberg för att du på ett stringent sätt hyfsar debatten idag!
  Synnerligen vederhäftigt skrivet av dig!

  Gilla

 17. eric hagman skriver:

  Ron Paul förklarar samband mellan CIA och FED!

  tredje länken början.

  Ruttet?

  The truth is, there is no Islamic army or terrorist group called Al Qaida. And any informed intelligence officer knows this. But there is a propaganda campaign to make the public believe in the presence of an identified entity… The country behind this propaganda is the US. – Former British Foreign Secretary Robin Cook

  Gilla

 18. Minimi skriver:

  Corruptio skrev inte bara om kriget i Afghanistan. Bloggaren skriver nästan mer om inhemsk korruption bland polis och makthavare. Verkar inte vara någon hotfull typ (om man nu inte tycker att ilska och frustrationen är hotfullt) däremot väldigt insatt och upplyst om olika fall där polis blivit anmälda för brott men som inte blivit utredda.

  Corruptiobloggen är digital böld i xxxxx på de som inte vill att man lyfter fram oegentligheter inom rättssystemet.

  Gilla

 19. Göran Ohlsson skriver:

  Jag läste om det med Opium i Afganistan..
  När talibanerna styrde fanns nästan ingen opiumodling, då dom va emot det, när sedan Amerika invaderade och fick kontroll så va det till dax dato, att dom står för bortåt 90% av världens opiumproduktin..
  Sen kan man bara gissa sig till vilka som köper skiten..
  Tippar på att det är ett stort land i väst och att första bokstaven är A::::::

  Gilla

 20. Göran Ohlsson skriver:

  Se denna och dra en egen slutsats, istället för att kläsa dig till andras åsikter!!
  Lite seg i början men väldigt intressant när före detta CIA agenten talar om hur dom (Etablisemanget Banker/Politiker) arbetar i symbios med varandra!!

  http://video.google.com/videoplay?docid=-2324522568016931354&ei=8Z28SpacBIaJ-Ab7xMTlBg&q=Zeitgeist+Addendum+Swedish#

  Gilla

 21. Anna skriver:

  Helena

  Precis så här började förfallet på Ian Wachtmeisters blogg, dvs allehanda udda Blåbärs- Jockar växte upp som små svampar ur marken och förorenade med sina udda rökpuffar.
  Såväl Ian som ”ickesvamparna” försvann!

  Carl Bildts ursprungliga blogg fick för knappt två år sedan
  även den en ”svampinfektion” (de s.k. Bilderberg- lullarna invaderade).
  Bloggägaren svarade med att att gå fram med svärdet och stänga av (”slänga ut”) både skyldiga och oskyldiga.

  Jag tycker det vore väldigt synd om din blogg nu blir ett vattenhåll för div. udda existenser utan någon större verklighetsförankring – du förtjänar bättre ”marknadsförare”!

  Gilla

 22. Robin Shadowes skriver:

  Visst kan det vara farligt att blogga, livsfarligt rent av. Så är det i Jemen och Sverige har ju redan blivit en banan-monarki. Så var försiktiga så att ni inte ”begår självmord”.

  http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2010/10/last-post-of-now-dead-blogger-accuses-yemeni-govt-in-al-qaeda-attack-on-us-embassy.html

  Yemeni blogger Nashwan Ghanem in last post before ”suicide,” accuses Yemeni gov’t of complicity in al-Qaeda attack on US Embassy Jane at MPJ (hat tip Armaros

  Nashwan Ghanem was found dead of an ”apparent suicide” by gun in Ibb today. These are his last posts, on his fourth blog, the one they didn’t know he had. The other three sites were shut down by the Yemeni authorities. He had been writing me for some time, saying they were trying to kill him. Nashwan accused leaders of the Yemeni military of complicity in the al Qaeda attack on the US embassy in Sept ’08. That post brought a 24 month avalanche of state harassment and retribution.

  On 11/20/08, Menassat published an article, ”Yemen: Website blocked, blogger harassed.” In January the next year, Nashwan published an article at AOL, Yemen: Fattening Generals and Killing Bloggers

  His recent posts don’t sound suicidal to me:

  October 3, 2010, In an attempt to silence my voice permanently
  So now my life in danger, every day brings worse than the other … If I did not write this on my blog, be sure that everything is over .. and that Yemeni authorities had ruled my life without knowing this one (the blog) !!

  I carry full responsibility for what will happen to my life, that security and military figures accused of involvement in the attack and the attack on the U.S. embassy in Sanaa on September 17, which has assault and battery against me and threatening me with death if I went back to writing about these characters!!

  Gilla

 23. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Geni är nära vansinnet. Kaos är granne med gud. Jasså – skriver Expressen nu. Jag hann före!

  Eric H: Jasså – var Einstein vegetarian. Vem är det som styr världen kan man undra. Måste ju vara dom som sitter på pengarna. Ron Paul är verkligen en höjdare. Att han orkar.

  Minimi: Corruptio får nu lära sig att man inte kan hålla på med vad som helst. Allra minst sanningen.

  Göran: Ska kolla på din länk när jag får tid. Om allt är korrumperat kan man undra varför inte fler spårar ur och börja tala sanning.

  Anna: Som man ropar får man svar. Tror dock inte att Ian slutade p g a svamparna. Tror han tröttnade bara. Nej, jag tror inte min blogg blir förstörd.

  Robin: Blir man inte mördad begår man självmord. Och det vill man ju inte. En sak är säker. Ordet är absolut inte fritt. Man måste verkligen hålla tungan rätt i mun.

  Gilla

 24. Linda skriver:

  Kul att du skrev ett inlägg, såg att det var ute på twitter också och även i sydsvenskan: http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1273085/Bloggare-gripen-av-polis.html
  infon är knapphändig, tror att han var ngt på spåren, säker. Vad är frågan.
  Klart SD skall ha en egen dag, eftersom de blivit valda, punkt. För övrigt har de blitt Sveriges alldeles egna spott-kopp, har häpnat mången gånger över hatet de kanaliserat hos många. (fadd smak i munnen.)
  Nu börjar Bonde, slötittat och surfar i reklamen 🙂

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  Linda: Kollar du på Bonde söker fru. Det gjorde vi förr kommer du ihåg. Nä, man får inte skriva vad man vill. Det gör jag i alla fall. Fast bara nästan.

  Gilla

 26. TT skrev så då skriver alla. Sov så sött! Vi hörs i morgon!

  Gilla

 27. gotiskaklubben skriver:

  @ Anna Du är en sorglig figur, varken intellektuell eller eljest…

  Gilla

 28. gotiskaklubben skriver:

  anna är en bluff – se upp när ni följer länken…

  Gilla

 29. Linda skriver:

  Gotiska klubben, det vore vänligt om du förtydligade dig vad du menar med bluff, hänger inte med?

  Gilla

 30. Anna skriver:

  Jag ber ödmjukt att tacka ”gotiskaklubben” för det trevliga tillmälet här ovan.
  Samtidigt vill jag passa på att rekommendera det klassiska
  läromedlet ”Källkritik och vetenskapssyn”** från 1964 av Rolf Torstendahl, som med fördel än i denna dag används
  vid svenska universitet.

  **
  NB Farlig litteratur för konspirationsteoretiker o.d. eftersom kunskapsinhämtande från denna bok kan kullkasta hela den världsbild konspiratören målat upp.

  Gilla

 31. Gaikokujin skriver:

  @Anna

  Jag borde inte bry mig om ditt inlägg, men det visar en väldigt avog inställning mot de som du kallar ”Blåbärs-Jockar” och ”Bilderberg-lullar”. Till viss del håller jag med dig, då ett intresse kan gå till överstyr och bli till en besatthet.

  Att Bildts blogg fick stängas har jag aldrig hört talas om tidigare. Jag finner det faktiskt lite roligt. Att Bildt har varit med på Bilderberg-möten är ett faktum. Att Bilderberg-gruppen är en ”hemlig världsregering” finner jag lite långsökt, men det faktum att politiker, bankdirektörer, företagsledare samt storfinansiärer som George Soros träffas inom lyckta dörrar utan att media får tillgång ser jag som lite oroande. Jag tror ej att stora beslut fattas, dock kan man anta att generella riktlinjer dras upp. Det är knappt en syjunta det handlar om när så pass mäktiga människor träffas.
  Vad kan man kalla en sådan företeelse då högt uppsatta politiker och mäktiga provatpersoner träffas? Detta tycker jag stämmer in ganska bra:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Corporatocracy

  Man ska för övrigt vara försiktig med att använda absoluta begrepp så som du skriver ”diverse udda existenser utan någon större verklighetsförankring”. Vem definierar då den sanna bilden av ”verkligheten”? Här skulle jag kunna komma in på ett sidospår om Foucault och begreppet ”normalitet”, viken är väldigt intressant (jag har läst filosofi och idéhistoria på universitete), men låter bli då jag brukar skriva för långt ändå.

  Den bok du skriver om har jag inte läst under mina universitetsstudier, men det verkar intressant så jag får ta och snoka upp den.
  Kanske den person som skrev detta i Expressen borde läsa boken:
  http://www.expressen.se/nyheter/1.2178085/dold-lobbying-bakom-fejkad-folkstorm

  Mer oblygt konspirationstänkande har jag aldrig sett hos etablerad media. Dylikt tänkande tillåts. Varför? Kanske för att det är förenligt med den rådande diskursen, det ”rätta tänkandet”, rörande Sverigedemokraterna, dvs att de är rasistiska och främlingsfientliga och saknar egentligt stöd hos folket.
  Tidigare har jag inte brytt mig om SD eller invandringspolitikiska frågor, men detta val har fått mig att se en ful sida av Sverige jag inte trodde fanns.

  SD:s politik finns klart och tydligt i deras politiska program som man kan läsa på deras hemsida. Trots detta projiceras diverse tankegångar på dem, som ej stämmer med deras politik.

  Jag vill inte starta någon diskussion om SD här, men medias behandling av dem, som resulterar i sådant som publiceringen av en djupt konspiratorisk artikel om betalda ”astroturfare” är uppseendeväckande, ja till och med upprörande!

  Du har rätt i att man ska vara källkritisk. Detta gäller dock inte endast alternativa mediers rapportering, utan i lika hög grad de etablerade. Detta gäller inte endast i diktaturer, utan även i demokratier. Eller vi kan kanske kalla det ”corporatokrati” istället för ”demokrati”? 😉

  Gilla

 32. Gaikokujin skriver:

  Ooops!

  Menade så klart:

  ”Vad kan man kalla en sådan företeelse då högt uppsatta politiker och mäktiga PRIVATpersoner träffas? Detta tycker jag stämmer in ganska bra:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Corporatocracy

  Gilla

 33. Helena Palena skriver:

  Gaiko: Vi lever i en korporatokrati = Saltsjöbadsavtalet. Artikeln i Expo var bra i sitt försåtliga försöka att lägga locket på och hitta fel förklaringar. Desperat letar man efter en pr-byrå när det bara handlar om uppdämd vrede i hos folket.

  Hörde Sarnecki i Ekot igår. Han svamlade och i röran av ord kunde man urskilja att han skyllde på SD när det gällde skjutningarna i Malmö. Han drog bla paralleller till Ny Demokrati och Lasermannen. Usch! Det gäller verkligen att se igenom dimridåerna.

  Gilla

 34. Widar Nord skriver:

  Det är naturligtvis dåligt att vi tog så lång tid på oss att skriva något om Corruptio. Nu har vi dock en artikel.

  Vi sysslar inte med mörkläggning men ingen av oss var insatta i hans blogg och fallet och det tar verkligen tid och kräver resurser att göra research och få ihop nåt trovärdigt och verifierbart.

  Jag har länge tänkt göra en story om detta. Vi får förmodligen återkomma när pusselbitarna faller på plats.

  Den som har något att bidra med får gärna maila mig på widar@friatider.se

  Gilla

 35. Gaikokujin skriver:

  ”Hörde Sarnecki i Ekot igår. Han svamlade och i röran av ord kunde man urskilja att han skyllde på SD när det gällde skjutningarna i Malmö. Han drog bla paralleller till Ny Demokrati och Lasermannen. Usch! Det gäller verkligen att se igenom dimridåerna.”

  Sån tur att jag bor i Japan för närvarande (”gaikokujin” betyder ”utlänning” på japanska) och slipper höra Sarneckis svada. (Kan lyssna på SR:s hemsida, men ids inte göra det…)

  Han är kunnig, men verkar drivas av någon sorts agenda som får honom att bortse från vissa aspekter. Därför kan jag inte lita på hans slutsatser. Bondförnuft har han dock. Angående gangsteruppgörelsen i Södertälje i juli mellan X-team och Syrianska brödraskapet säger han: ”Situationen är oerhört allvarlig. Om polisen inte griper de här personerna kan man nästan garantera att det kommer nya brott”.
  Min kommentar: Om man inte griper personer som lever på brott så kan man nästan garantera att de kommer att begå brott igen? No shit, Sherlock!

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/kriminologiprofessorn-situationen-ar-oerhort-allvarlig-1.1132461

  Våldet ökar inte enligt herr Sarnecki, utan istället vår intolerans (!) mot våld och vår anmälningsbenägenhet:
  http://www.fof.se/tidning/2010/7/alltmer-upptagna-av-vald

  Affes statistikblogg har jag fastnat för den senaste tiden. Den är väl genomarbetad och tillsynes utan alltför stark politisk färgning. Det är intressant här (http://affes.wordpress.com/2010/10/08/kvartalsrapport-valdsbrott-ran-sexualbrott-mm/) hur BRÅ:s egen statistik visar att antalet anmälda våldbrott nästan fördubblats sedan 1995. Svenskars tilltro till myndigheter måste ha ökat stort de senaste 15 åren om man ska tro på Sarneckis påstående att (vålds)brotten inte ökat utan istället anmälningsbenägenheten! Jag undrar om några vetenskapliga studier gjorts om detta?

  Sarnecki diskuterar om orsaker till att folk dödar varandra: ”folk blir fulla och börjar slåss eller drar kniv – för i Sverige dödar vi varandra med kniv, säger han.”

  Skottkarta där Sydsvenska dagbladet redovisar skjutvapenincidenter i Malmö under året:
  http://maps.google.com/maps/mms?ie=UTF&msa=0&msid=112715269973153697220.00048ac98e7428bc3e897

  Vad har Sarnecki att säga om att det skjuts mera?
  ”– Där har du en poäng. Folk skjuter mer. Det är ett problem, men det har inte påverkat våldsstatistiken nämnvärt än.”

  Kanske Sarnecki har rätt och att SD ligger bakom allt våld i Malmö. Som detta: http://www.sydsvenskan.se/malmo/article729108/Offret-star-falangledaren-nara.html

  Om detta stämmer så är det verkligen ett ondskefullt parti vi fått in i riksdagen!

  Gilla

 36. Anna skriver:

  Gaikokujin 07:41

  Här skriver du att jag bl.a. påtalat ”Att Bildts blogg fick stängas har jag aldrig hört talas om tidigare. Jag finner det faktiskt lite roligt.”

  Det är just påståenden såsom detta som gör att jag uttrycker mig i termer som ”Blåbärs- Jockar” och ”udda individer” – nämligen att ni lägger till och tolkar efter eget intresse och huvud.
  Det jag påstått är att Carl Bildt stängde av (kastade ut) ett kommentatorer från sin blogg – inte något annat.

  Gilla

 37. Anna skriver:

  Rättelse 9:43
  Sista stycket skall naturligtvis lyda:

  ”Det jag påstått är att Carl Bildt stängde av (kastade ut) ett ANTAL kommentatorer från sin blogg – inte något annat.

  Gilla

 38. Helena Palena skriver:

  Widar: Hej på dej! Det kostar svett och möda att ligga i frontlinjen. Ni gör ett bra jobb. Man behöver inte alltid vara först. Men sent ska syndaren vakna – LOL!. Det är klart ni inte sysslar med mörkläggning. Ni river väl ner skrankerna för att släppa in ljuset i stil med Strindberg. Keep up!

  Gaikokujin: Men tack! Där fick man lära sig ett nytt ord. Utlänning som ord är hett idag. Foreigner på engelska. Svartskalle på svenska. Nä, bara skämtar. Sarnecki kan man nog inte lita på. Fakta talar för sig självt.

  Ja, då har vi alltså två onda partier i riksdagen. Vänstern är stalinister och SD nazister!!!

  Anna: Det är rätt. Bildt hade en killa som sanerade hans kommentarsfält och sen blev det modererat. Nu verkar det vara fritt fram igen. Folk lär sig. Jag skriver ibland kommentarer under Bildts inlägg. Väldigt sällan nu för tiden dock.

  Gilla

 39. Helena Palena skriver:

  Gaikokujin: Förresten kan du inte lägga din kommentar under mitt nya inlägg som handlar om Sarnecki. Och du: Ha det så trevligt i Japan!

  Gilla

 40. Gaikokujin skriver:

  @ Anna

  Ursäkta, då läste jag ditt inlägg snabbt och slarvigt. Sådant kan hända. Det finns ingen mer innebörd i vad jag skrev. Jag skyller inte ifrån mig på att du skriver otydligt så att jag missförstod, utan att jag läste ”fort men fel”.

  Dock tycker jag att det du skriver tyder på en väldigt fördömande attityd gentemot de som ”tänker fel”. Man behöver inte ha taggarna ute hela tiden gentemot de man argumenterar med. I synnerhet behöver man inte använda sig av ad-hominem argument. Dessa är argumentationens motsvarighet till en knytnäve. Och som vi vet har den som börjat använda knytnävar förlorat diskussionen.

  Japp, jag tolkar dig likaväl som du tolkar mig som en av ”Blåbärs-Jockarna”. Blåbär är mitt favoritbär och udda är jag gärna. 🙂

  Gilla

 41. Gaikokujin skriver:

  @ Helena Palena

  Är det okej att jag kopierar kommentaren och klistrar in den i ditt nya inlägg.

  Arigatou gozaimasu (tack så mycket) förresten.

  Gilla

 42. Helena Palena skriver:

  Gaikokujin: Har just legat i badet och lärt mig ordet – Gajkokujin! Kul! Håller på med nybörjarspanska. Tror det är lättare att lära sig japanska. Låter barnsligare och roligare! Tror jag ska döpa en höna till Gajkokujin så jag inte glömmer bort det.

  Ja, klipp och klistra in!

  Gilla

 43. Gaikokujin skriver:

  Helena Palena:

  Nåväl, när det gäller verbs tempusformer är japanska mindre komplicerat än spanska. Jag läste spanska för ett par år sen och minns en del fortfarande. Har dock fortfarande svårt att skilja på de två imperfektformerna preterito imperfecto respektive indefinido (?). Aúnque me acuerdo un parte, hay muchas cosas que he olvidado. Por ejemplo un gran parte de las palabras… Om jag ska använda spanska numera så kommer ett japanskt ord istället…

  Japansk grammatik är omvänd gentemot latinsk och germansk dito. Verb avslutar meningar t.ex. Om man kör samma meningssyntax på engelska så låter man som Yoda i stjärnornas krig…
  Kanji (skrivtecken) är ett gissel att lära sig, men när man fått in ett gäng i skallen och märker att man kan läsa en del så blir det motivation att lära sig mer.

  Gaikokujin består av tre tecknen: ”ute/utanför” (gai), ”land” (koku) och ”person/människa” (jin). Beroende på sammanhanget så kan kanji uttalas olika. Det är det jobbigaste att lära sig. Man tror att det ska läsas på ett sätt men så är det på ett annat.
  Ofta förkortar japaner gaikokujin till gaijin. Det är lite mindre artigt, men funkar i informella sammanhang.

  Gilla

 44. Anna skriver:

  Gaikokujin

  Jag inbillar mig att du och jag faktiskt är ganska överens om en hel del 🙂

  Det jag vänder mig emot – ”Blåbärs- Jocke- syndromet” –
  är när vissa kommentatorer ser världen som endera kritvit eller sammetssvart.
  Exempel:
  Prins Philip styr världen via WWF (och bankirerna)
  USA/CIA ligger bakom allt ont här i världen
  Alla inom etablissemanget är korrumperade
  9/11 är fejkat
  Månlandningen har aldrig ägt rum
  Att tro på allt som står på en blogg
  Att inte bry sig om eller vilja granska källor

  Jag själv är övertygad om att det förekommer utbredd korruption/likrikning/rädsla i frågor som bl.a. berör:
  Radikalfeminism
  Integration/invandring
  Rättsväsen
  Samhällsbyggande (kommuner/landstig/stat/utbildning)
  Ekonomi
  Samspelet bankväsen – stat
  Mm, mm, mm

  Och en sak till . . . . . . . . . eftersom jag bott, studerat och arbetat i USA, bl.a. arbetat i såväl Kina som gamla Sovjet, måste jag ändå få säga att korruptionen och bristen på mänskliga rättigheter är betydligt mer utbredd i länder som Ryssland och Kina är i USA och andra västländer (vilket inte förringar det faktum att tillståndet idag är bedrövligt även i väst).
  Numera är jag en liten småföretagare som i princip dagligen brottas med de byråkratiska (och delvis korrupta)
  regelverket som stat, kommuner och landsting system byggt upp i Sverige!

  Helena

  Fortsätt med spanskan, jag är övertygad om att du kommer in i språket ganska snart. Det är faktiskt ett betydligt enklare ”nybörjarspråk” än t. ex. franskan – och som morot kan du ju se fram emot debatt/tankeutbyte med mig och Gaikokujin på detta språk 🙂

  Och så här vackert kan spanska vara om det är skrivet av Nobelpristagaren Juan Rámon Jimenez i mästerverket Platero y yo – Silver och jag på svenska – ett poetiskt/filosofiskt samtal med en trogen åsna/vän.

  ”Platero es pequeño, peludo, suave; tan blando por fuera, que se diría todo de algodón, que no lleva huesos.”

  Gilla

 45. Helena Palena skriver:

  Gaikokujin: Tack för lektion. Jag får lära mig spanska på ett lekfullt sätt. Lite pö om pö. Men det skulle vara roligare med japanska. Gosaimazu låter gott. Som något man kan borra in näsan och mysa i.

  Ute utanför – gai. Kommer att tänka på judarnas epitet om oss som inte är judar – gojim. Och vi är sämre. Ta mig där bak. Förresten kör romerna med samma uttryck. Dom tycker också att dom är bättre. No shi!

  Anna: Ja, ska fortsätta. Franska kan jag inte tänka mig. Det är bara att öva och öva. Fast det bästa är ju att bo i ett land och tvingas prata språket.

  Gilla

 46. Gaikokujin skriver:

  @Anna:
  Jag finner konspirationsteorier underhållande, och sci-fi fan som jag är så gillar jag sådant som liknar Arkiv X. Författarna till den och liknande serier har nog fått mycket inspiration från så kallade foliehattar.

  Angående 9/11 så är det intressant hur det kunde ringas i mobiler från flygplan som var högt upp i luften. I smyg har jag haft mobilen påslagen på flyg och inte fått nån kontakt med något nät. Dessutom ska väl mobilers strålning kunna störa navigationssystemen på flygplan? Det går säkert att förklara ändå.
  En kul sak är att jag har sett klipp på hur en reporter rapporterar att WTC7 (en mindre byggnad bredvid Twin towers) faller ihop, alltmedan man kan se byggnaden tydligt stående bakom henne. Ca 10 minuter efter den rapporten ska byggnaden ha fallit ihop.
  Det som är mest Arkiv X-aktigt är att en av kaparnas pass hittades OSKADAT liggande på gatan i närheten av ground zero. Tydligen ska det ha klarat explosionen och ramlat ner på gatan. Just den saken har jag svårt att smälta. Det andra kan förklaras, men passet måste ha hamnat där det hamnade avsiktligen. VARFÖR kan bara foliehattarna spekulera, att det skedde och att konstatera att detta är väldigt konstigt är dock naturligt.

  Att månlandningen är fejk är en intressant konspirationsteori. Jag har läst en del om den och visst finns det vissa incidenter som verkar konstiga (och som kan stödja påståendet att det hela iscensattes i en studio). Dock tror jag att det skulle vara ett gigantiskt projekt att dölja detta, så teorin är inte övertygande.
  Filmen Capricorn One från 1978 (http://en.wikipedia.org/wiki/Capricorn_One) skildrar en fejkad färd till Mars och det är en intressant film. Enligt Wikipedia är filmen inspirerad av månlandningsteorierna, och den har säkert i sin tur hjälpt till att inspirera månlandningskonspirationsteoretikerna (jag gillar långa ord…)

  En annan månfärdskonspirationsteori som jag finner roligare och intressantare än ”ingen månfärd” är den att Apollo 17 inte var den sista bemannade månlandningen, utan att ett så kallat ”black project” har fortsatt. Enligt vissa ”foliehattar” så ska astronauterna ha påträffat oroande saker på månen. Saker som det är bäst att allmänheten inte får veta. Så bland de miljarder som avsätts i svarta budgetar (dessa ÄR ett faktum) till den amerikanska militären har gått till dessa månfärder. Detta låter som stoff för en bra sci-fi film!

  Att vi inte återvänt till Månen sedan 1972 med bemannade färder är konstigt. Kanske det har ekonomiska skäl. Det kanske kostar mer än det smakar. Sedan tror jag att månprogrammet mest var en propagandaapparat. USA och Sovjet tävlade om att komma först till Månen och USA vann den tävlingen. När detta skett så kanske det inte var så intressant längre…

  Det finns många intressanta konspirationsteorier och jag gillar att botanisera bland dem. Man ska dock inte se dem som sanning (eller lögn), utan som tankeexperiment. Så gör jag i alla fall…

  Nu blev jag rejält sugen på att kolla på Arkiv X!

  När det gäller mera jordnära ”konspirationsteorier” så blir jag oftare nedslagen, tappar tron på människan. I synnerhet sådant som det senaste valet och behandlingen av ett demokratiskt valt parti. Sådana saker som politikers falska löften är inte heller kul. Som Beatrice Ask som lovat att ACTA-avtalet ej ska påverka svensk lagstiftning. Vad händer nu? Jo, vi får nog ändra lagen liiiite… Jag röstade på PP, inte för att jag vill ladda ner piratkopierat material gratis, utan för att det är det enda partiet som har inriktat sig på dylika frågor. Privata intressen har inget alls att göra med lagstiftning, och komplicerade övervakningssystem är inget som behövs i demokratiska samhällen. Ipred, datalagringsdirektivet och ACTA samt liknande lagstiftningar skapar tillsammans en transnationell kontrollapparat som Kim Jong-Il skulle dräggla över. Tänk att kunna kartlägga en persons ALLA digitala spår! Detta är skrämmande.

  @Helena Palena: Ursäkta att jag lämnar ämnet. Var bara tvungen att få ur mig detta. 😉 Jag har tidigare kommenterat en del på Vi i Sverige, som är en blogg som ska visa en positiv bild av invandringen i Sverige. Det som de mest ägnar sig åt är dock att smutskasta SD med osakligheter. De skrev ett inlägg om SD:s ”fiasko”, när två ledamöter var försenade till möten i Riksdagens utskott. Vi som kommenterade drog dock ner byxorna på Vi i Sverige och visade att man kanske inte ska basera sin bild av det som skett på tabloidpressen…
  Jag har skrivit andra kommentarer och pekat på olika företeelser och jag har hänvisat till källor. Till slut ville Vi i Sverige inte publicera mina kommentarer och tyckte att jag kunde skaffa en egen blogg. Visst kan jag skriva långt och mycket, men en egen blogg vill jag inte ha. Jag tyckte det bara var kul att reta dem och visa där de kan ha misstagit sig…

  ”Gozaimasu” betyder ungefär ”så mycket” och ”arigatou” betyder ”tack”. Det finns många nivåer av artighet i japanska och de högsta nivåerna är svåra att bemästra till och med för japaner!

  Du säger ”Fast det bästa är ju att bo i ett land och tvingas prata språket.” Det kan man ju tolka som lite främlingsfientligt! Inte kan man väl tvinga folk att tala språket som talas i det land de bor i? Det är väl kränkande? Inga japaner jag träffar pratar svenska, så jag känner mig kränkt varje dag! 😉

  Ursäkta den långa kommentaren. Jag håller mig i skinnet från och med nu!

  Gilla

 47. Helena Palena skriver:

  Gaiko: Ös på bara! Det är kul. Jag låser inte in mig i något hörn. Jag tillåter mig spekulera och tro. Fast man får ju knappt göra det.

  Angående den tredje byggnaden – hur kunde den bara rasa ihop sju timmar senare utan anledning. Va! Förresten har du inte läst mitt inlägg om Månen så gör det. Ska hämta länken om en stund.

  Här kommer den:

  https://parnassen.wordpress.com/2008/09/29/jordens-bluff-manniskan-har-aldrig-varit-pa-manen/

  Trevlig läsning! Apropås: I morgon är det fullmåne!

  Gilla

 48. Gaikokujin skriver:

  Tackar för länken. Hmmm… Det jag skrev speglar mycket av det du skrev i ditt inlägg. Är vi båda foliehattar?

  Jag vill tro att vi varit på månen. Fast att vi inte återvänt är konstigt, i synnerhet med tanke på hur mycket det talades och skrevs om att människan skulle byggt baser på månen innan sekelskiftet. Jag är visserligen född 1977, men har bland annat läst Eugen Semitjovs (stavning?) böcker från 70-talet som barn och de verkar spegla en tidsanda.

  Nu verkar det inte som att det kommer att bli någon månbas genom amerikaner då presidenten dragit in medlen till NASA. Jag har läst att Japan planerar att bygga en obemannad (?) bas innan 2020. Kina och Indien verkar också intresserade. Då något av dessa länder nått månen kommer vi verkligen att få se huruvida det finns spår efter landningarna på 60-70-talen.

  Kanske jag låter som Göran Hägglund när jag säger att jag vill tro att vi varit på månen. Han vill ju inte tro att multikultur kan misslyckas. Illusionernas ljuva sötma är lockande…

  Tråd från Abovetopsecret: http://www.abovetopsecret.com/forum/thread481758/pg1

  Det här var en rolig sida som bland annat hävdar att tyskarna, i samarbete med japanerna, etablerade en månbas redan 1942. Mumma för en konspirationsslukare som mig!
  http://greyfalcon.us/restored/German%20Moon%20Base%20Alpha.htm

  Gilla

 49. Helena Palena skriver:

  Gaiko: Nej, jag är ingen foliehatt. Jag är en folietratt som inte sväljer allt. Jag vill också verkligen tro men jag kan inte.

  Gilla

 50. Gaikokujin skriver:

  Helena Palena: Jag använder ordet ”foliehatt” aningen ironiskt. De som använder detta uttryck på allvar är oftast de som är mest indoktrinerade och saknar förmåga att tänka själva. Har bland annat blivit kallad det när jag i diskussioner på nätet ifrågasatt vissa aspekter av det som förr kallades ”växthuseffekten” och numera kallas klimatförändring. Om man inte sväljer hela den officiella sanningen så är man en foliehatt, så enkelt är det i vår sköna nya värld.

  Gilla

 51. Helena Palena skriver:

  Gaiko: Vet vad du menade. När det gäller klimatet kan vi inte göra ett skit. Al Gore och kompani vill bara lura oss för att tjäna pengar. Vi ska snart betala skatt för att vi andas. Det är solen som bestämmer.

  Har skrivit mycket om det men inte gjort någon kategori av det. Du kan söka på Fred Goldberg om du är intresserad. Han kan det här med solens cykler o s v.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.