Utan Bodström ingenting! Socialismen i soporna! MP valde borgarna!

En rörelse som står och faller med en person. Är det så illa nu? Ja, det verkar så. Socialdemokratin är numera en tom påse. Moderaterna har snott allt innehåll. Utan Bodström ingenting. Han stannar i USA till sommaren. Tycker han kan stanna längre. Det räcker med att kliva in i valrörelsen ett halvår innan nästa val. Då kan han träda fram och glänsa och chocka publiken med att sossarna blivit moderater. Sahlin klarar sig inte utan Bodström. Hon ska ge honom en ny roll. Tänk om Thomas detroniserar henne. Tänk om puffningen och omryggethållandet av henne leder till att Bodström blir vår nye statsminister. Vad blir Mona då? Bodström skriver på sin blogg att man kan vara politiskt aktiv utan att sitta i riksdagen och att ett nyval kanske kommer fortare än många tror med tanke på att vi har en minoritetsregering.

I Hudiksvall har Miljöpartiet bestämt sig. De väljer att liera sig med borgarna. Så nu blir det skifte vid köttgrytan. Sossarna har haft makten i 13 år och när kommunalråden Sven-Åke Thoresen och Daniel Pettersson städade ur sina rum fylldes en hel container med allsköns tidskrifter och pappersbuntar.
– Nu åker socialismen i papperskorgen, sade Daniel Pettersson (V) i HT 12 oktober.
Så nu får vi hoppas att MP kan hjälpa borgarna att fylla påsen Glada Hudik med lite nytt och roligare innehåll. Tur att det finns vågmästare lite här och där som kan balansera så ingen kan kapa åt sig hela makten och härligheten = demokrati in action.

DN DN Expr Expr

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Utan Bodström ingenting! Socialismen i soporna! MP valde borgarna!

 1. Antonia skriver:

  I politiken tydligen allting tillåtet. Bodström kan gärna bosätta sig i USA och kandidera till nåt senatpost där. Jag kommer inte sakna varken honom, sossepolitiken och inte heller hans böcker.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia: Skratt! Har inte läst hans böcker. Undrar hur han skriver. Man kan läsa utdrag på hans blogg. Ska göra det. Återkommer med en rapport. Kolla du med.

  Gilla

 3. Jaså han tror det blir nyval den gode Bodström! Drömma kan han ju alltid. Inte blir han statsminister inte. Det är han för tjusig och mondän för. Icke seriös. Att stå i riksdagens plenisal och spela in reklamfilm för sin bok var väl ändå droppen.

  Och här på Värmdö har Alliansen sparkat ut centerpartiet och tagit till sig mp istället. Så kan det gå. Så nu blir inte några nya stora vägar på tio år! Bilköer, bilköer… ja herregud, men det rör på sig åtminstone 😉

  Vi har lassat in massor med go ved från Hälsingland i dag, så vi är förberedda för fimbulvintern.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Härligt med ved. Här skiner solen. Frost om morgnarna. Klart det blir kallt. Det är naturligt. Det går i vågor.

  MP i all ära. Men dom vann på att få vara med sossarna. Och vänstern med. Big looser blev sosseriet självt. Jasså du tror inte Bodström blir statsminister. Jo, det kan han bli för numera behövs inget djup och ingen ideologi inom politiken. Nu är det bara yta och charm i media som gäller.

  Gilla

 5. nakenkatten skriver:

  Helena

  Läs gärna Lena Sommestads blogg istället för Bodströms. Lena skriver om socialdemokrati – inte om sig själv.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Naken: Jasså tyder du det. Vad är egentligen socialdemokrati? Finns den kvar? Har Lena S svar på det.

  Gilla

 7. Antonia skriver:

  Jag har inte lust att höja hans besöksstatistik. 😉

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Antonia: Jasså vill du inte det! Har läst igenom lite. Mekaniskt skrivet. Men han är utgiven på Norstedts och dom brukar väl gå på litterär kvalitet. Men kanske kändisfaktorn vann i detta fall. Ska läsa lite mer innan jag naglar fast Bodström på väggen.

  Gilla

 9. mrmhalland01 skriver:

  Tveksamt om vi får se Bodström som statsminister…
  Fast, många sossar verkar vara rädda för att han kan få stor makt i partiet, kanske till och med som partiledare.
  Hans egna fällde honom trots att Alliansen gav dem en möjlighet att rädda honom.
  Jag tycker det tyder på att de gamla betonghäckarna var livrädda att han skulle få för mycket makt.
  Troligen skulle inte han ”pyssla om” dem som Mona verkar göra.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  mrhalland: Du har nog rätt. Det finns mycket avundsjuka och prestige i en grupp. Dock tror jag han kan dyka upp som gubben ur lådan och partiledare lite senare. Vem ska annars ta över: Per Nuder, Morgan Johansson eller Urban Ahlin? Kanske Veronika Palm. Nä, hon är för näbbig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.