Bodström fulspelar! Stanna i USA! Riksdagen finns kvar! Abele kom in!

Snacka om att ha raka rör in i maktens boningar. Thomas Bodström är i USA och skriver stor debattartikel i AB om hur svårt unga politiker nu kommer att få det bara för att han inte fick ledigt. Att det är omodernt att neka honom ledigheten. Hur fräck får man bli? Han gömmer sig bakom en lögn. Hur många unga kan rent teoretiskt komma in i riksdagen?

Sven-Erik Österberg svarade på frågan varför Bodström ansökte om ledighet så sent: Vi ville först se hur det gick i valet!!! Hupp! Hupp! Vad hade hänt om rödgröna vunnit? Hade Bodström kunnat glassa på då? Skulle tro det. Men nu har sossarnas makt fallit en gång för alla. Maktfullkomlighetsbubblan har spruckit! Finally! Härligt! Lägg dig platt Bodström och visa lite ödmjukhet. Mitt råd till dig är att stanna i USA och gör dina drömmar. Satsa på din familj. Riksdagens finns kvar! Det går många fler tåg. Tro mig! Jag vill inte ha en sån som dig som gör riksdagsjobbet med lillfingret. Kom tillbaka när du tänker ge hela handen! Bodström var borta vid 53 procent av alla omröstningarna i riksdagen och så kan vi ju inte ha det. Good luck, baby!

*******

När jag var på galej och såg Reinfeldt i Täby gick Anton Abele omkring i sin gula moderatjacka och valarbetade lite. Jag gick fram och hälsade på honom. Sa att jag kände igen honom från TV o s v. Han blev glad. Vi pratade en stund innan Reinfeldt äntrade scenen. Anton blir nu den yngste i riksdagen. En lång kille som jag fick se upp till. Good luck även till dig!

Uppdatering: Sahlin blir av med sin Golden Boy. Bodström stannar i USA och man kan undra om han blir rik på kuppen.

SvD SvD DN Expr AB AB

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Bodström fulspelar! Stanna i USA! Riksdagen finns kvar! Abele kom in!

 1. Leif skriver:

  Jag undrar om en kvinnlig politiker hade blivit lika kritiserad om hon ville ta ut mammaledighet med sina barn, jag tror inte det.

  Gilla

 2. Jag håller med. Nu har han ju chansen till ett annat liv, till att bli nåt annat än pappa. Ta den Bodström! Och att snacka om att unga människor inte kan sitta i riksdagen! Han är inte ung, född 1962.

  Men Anton Abele han är ung han 18 år. Och han kan sitta i riksdagen.

  Thomas Bodström du kan inte både äta kakan och ha den kvar, men jag slår vad om att han är här på tisdag, för han kan inte avstå makten och härligheten och inte pengarna!

  Han är invald i kyrkofullmäktige i Nacka, men där har han inte heller dykt upp.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Leif: Jo, om kvinnan vore en sosse-broiler. Märk väl – dom väntade med att ansöka om ledighet tills efter valet (på inrådan av S-E Östberg och säkert andra i partiet). Varför gjorde man det?

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Dyker han upp på tisdag tappar jag allt förtroende för honom. Men tror inte han kan långpendla. Tänk så trist att sitta i Stockholm och ha fru och ungar i USA. Eller, det kanske är en drömsits. Undrar om Bodström är en trogen typ eller om han håller på som John Kennedy gjorde. Han var sannerligen inte trogen. Jeesus! Läser just boken Jackie och gud så han höll på.

  Gilla

 5. Bra skrivet! Håller helt med dig!! 🙂

  Gilla

 6. gotiskaklubben skriver:

  Lennart Bodström är vår tids Axel von Fersen d.y.
  Hybris tog honom till oanade höjder.

  – Visste inte, kände inte till, ber om ursäkt….

  Kören:
  för sent….
  för sent….

  Gilla

 7. Izvestia skriver:

  Bodtröm ung?
  Vore det inte dags för SAP att fundera över sitt ursprung.
  Arbetarpartiet?
  Kunde inte se något under valrörelsen som riktade sig till oss som arbetar.
  Hela valrörelsen från de rödgrönas sida riktade sig mest till de som inte arbetar.
  Att så uppenbart ignorera den arbetande majoritetens behov och solidaritet var i mina ögon väldigt dumt.
  Att sedan välja personer som T Bodström och L Marklund som representanter för socialdemokratin (arbetarpartiet!) måste man väl betrakta som, i bästa fall, dåligt omdöme eller en total brist på verklighetsanknytning. För f-n, kan dom inte gräva fram någon som haft ett riktigt arbete!!! Har själv arbetat i 40 år men aldrig i h-e att jag röstar på T (datalagringsdirektiv, deckarförfattare, riksdagsskolkare, usaprivatskoleförbarnen, brottsmålsadvokaten) Bodström som representant för arbetarklassen. Sådeså! 😉

  Gilla

 8. Bernt skriver:

  Bra skrivet, föregående! ”Vi som tjänar bäst” som Mona Sahlin brukar säga och med herrgårdsägaren Persson i bakgrunden, nej det visar bara att den politiken har självdött.

  Gilla

 9. Anna skriver:

  Naturligtvis ”fulspelar” Bodström.
  Svenska Dagbladet har kollat upp ”Bodström fullpackade kalender” under hans tid som riksdagsman. Tala om att ta ”detta ärofulla uppdrag” med en klackspark!

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bodstroms-fullspackade-kalender_5507591.svd

  Förra året hade Thomas Bodström en taxerad inkomst på över två miljoner kronor, enligt Skatteverket.

  Han tjänade mest i riksdagen och drog in 700 000 kronor bara på sitt riksdagsarvode.

  Resten kom från olika uppdrag som advokat och författare.

  Men de många olika uppdragen har långt ifrån alltid varit möjliga att förena. Under våren 2009 kvittade han ut sig från 19 av 36 voteringar, en 53-procentig frånvaro.

  Tio gånger uteblev han på grund av sina advokatuppdrag – trots att Socialdemokraternas kvittningsregler egentligen bara tillåter utkvittning för arbete som gynnar partiet, och inte den enskilde ledamoten.

  Gilla

 10. Där kom beskedet! Så bra äntligen ett klokt beslut! Bodström stannar i USA. Äntligen kan det bli lite fart på ommöbleringen i sossepartiet när gullgossen är borta. Väldigt bra både för honom och familjen.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Ingela: Härligt!

  Gotiska: Göran Persson visste inte att Thomas var Lennart Bodströms son!!!! Århundradets lögn om du frågar mig.

  Izvestia: Kanske dags för sossarna att lära sig lite av moderaterna och börja kalla sig för De Riktiga Moderaterna inför nästa val. Dom har mycket att lära av Schlingmanna – pr-gurun som nu fått en egen domän i statsrådsberedningen för första gången. Byråkratin som moderaterna beskyllde sossarna för sväller nu ännu mer under det nya arbetarpartiet. Ska vi skratta eller gråta över makt-kåthetens uttryck?

  Bernt: Ja, den har självdött. Se ovanstående kommentar. Den som laddar om bäst nu vinner nästa val.

  Anna: Bodström seglar i en egen division. Att han fått hållas så länge är en gåta. Men sossarna trodde att dom ägde Sverige. Slut med det nu.

  Ann Helena: Mycket bra beslut. Han satsar på sin familj och inte sina väljare. Kommer att gynna honom i längden.

  Gilla

 12. Antonia skriver:

  Hur många som hoppar av jobbet kan få 44 ooo kr i lön. Höjdare får det alltid bra hur de än vänder sig. För de gäller alltid andra regler och förmåner än för en vanlig arbetare. Så synd jag tycker om honom… :(): –minn egen tecken för ironi.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Gotiska: Göran kanske får gratis arbetskraft nu.

  Antonia: Sant. Om jag vore ledare för sossrna skulle jag chocka moderaterna genom att göra det bra för småföretagarna. För det endast där nya jobb kan komma. Riktiga jobb alltså = såna som kan generera nya skattepengar.

  Gilla

 14. Stefan skriver:

  Missade jag den syrliga sarkasmen mellan raderna eller är du rak och uppriktig i din beundran av Anton Abele – mannen, myten och internetfenomenet? I så fall är det helt oacceptabelt! Sarkasm, tänker ni. Sarkasm? Alltså en typ av humor och indirekt kritik då hånfull ironi används mot någon där man överdrivet säger motsatsen till vad man menar. DET är helt sjukt!

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Stefan: Hur kan mina rader missförstås? Nej, här finns ingen sarkasm. Orden är ärliga.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.