Har Sverige 330 000 nazister undrar finansprofil? Vänsterns stalinism!

Man med både vett och stil! Rune Andersson vd för industrikoncernen Mellby Gård, som bland annat äger Smart Eyes, Duni och Svanströms.

Igår gjorde SD debut i budgetdebatten. Deras ekonomiske talesman Johnny Skalin gjorde bra ifrån sig. Han framtonade korrekt men lite osäker. Kan man vinna i längden på. Alla ville debattera mot honom. Det blev det vanliga harangeriet från Borg, Östros och Hamilton hur bra det är med öppna gränser och hur mycket invandringen berikar oss. Den är lönsam enligt förespråkarna. Johnny Skalin sa att vad Sverige behöver är en verklighetsförankrad politik utan skygglappar. Så är det. Alltid när denna fråga diskuteras kommer aldrig sanningen fram. Carl B Hamilton framhöll i debatten att länder som Amerika och Australien tagit emot massor med människor. Det är dock en stor skillnad med den invandringen och det är den att ingen som kom fick något som drabbade andra. Alla fick stampa sina jordgolv själva och försöka överleva så gott det gick Tips till Skalin & Co att använda som ett mantra i debatten:

Det är klart vi ska låta människor vandra in som vill starta företag och som kan försörja sig själva i Sverige. Det säger vi inget om. Men, vi kan inte ta emot fler som ska leva på bidrag.

Och så måste sanningen fram om hur mycket den generösa invandringen till Sverige kostar: 150 till 400 miljarder. Hur mycket? Säg det om ni törs! Ställ samtidigt frågan om våra surt förvärvade skattepengar ska gå till flyktingsmugglarindustrin.

I Dagens Industri säger finansprofilen Rune Andersson att det borde vara självklart för regeringen att förhandla med SD. ”Om jag varit politiker hade jag förhandlat med dem som man tror kan ha någorlunda likartad uppfattning i en sakfråga”. Så talar en företagare med diplomatisk läggning. Så talar en man med stil. Heja Rune!

Rune Andersson tror att allianspartierna gör århundradets misstag när dom stänger dörren för dialog. Att det kommer att gynna SD på sikt. Det var 330 000 människor som röstade på SD. Han tycker att det är löjligt att inte prata med dem och att det liknar studentpolitik. Som svar brukar Andersson få när han pratar med politiker att SD har ett nazistiskt förflutet. Men å andra sidan kan man kontra med att vänsterpartiet har ett stalinistiskt förflutet och dom får vara med i värmen. Rune Andersson tror inte att Sverige har 330 000 nazister. Och tänk det tror inte jag heller. Fortsättet Reinfeldt och gänget med sin mobbning så kommer SD att få ännu fler röster i nästa val.

DN SvD Expr AB DI

…….

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Har Sverige 330 000 nazister undrar finansprofil? Vänsterns stalinism!

 1. Mmm bra att du följer med för budgeten tyckte jag var trist och tam och vi visste redan allt förut. Naturligtvis kostar det pengar när romer tar sig hit i några tusental och måste inkvarteras på campingar vilket betalas av Migrationsverket. Skattepengar. De får lite semester från eländet i Kosovo och Serbien. Hur vore det att säga ifrån på skarpen och använda EU? Varför kan de inte få hjälp där de bor?

  Och somalier, som inte kan läsa och skriva och inte får något jobb när de kommer hit utan måste leva på bidrag. Naturligtvis kostar det. Allt annat är att stoppa huvudet i sanden. Vi kan se det som ett u-landsbidrag. Men naturligtvis blir det problem ifall de bildar sina egna enklaver i vårt samhälle.

  Amerika och Australien tog emot massor med människor och dödade och förtryckte de som redan fanns där. Det var inte helt enkelt. Är det ett slags hämnd, som vi nu ska råka ut för i Europa? För att vita människor i hundratals år har dödat och förslavat indianer och aboriginer? Vore det inte bättre att göra hela världen till en bättre plats?

  Gilla

 2. Torbjörn skriver:

  Hear hear!

  Tänk att en storföretagare tar bladet från munnen. Det trodde jag inte. Jag hade faktiskt en liten förhoppning in i det längsta att alliansen skulle svälja stoltheten och förhandla med SD. På så sätt hade man fått till en stabil koalition hela perioden. Det hade kostat alliansen precis vad SD säger, nämligen en kraftig minskning av ”flykting” och anhöriginvandringen. Dvs. bara de som har skäl enligt genevekonventionen får stanna. Rimligt tycker jag. I gengäld hade alliansen förmodligen fått igenom Afgahnistan och allt annat. I skol och kriminalpolitiken ligger väl ändå SD närmare alliansen än Miljöpartiet. Alla som tycker att SD står för inhumana värderingar hänvisar i tid och otid till vad FN säger, utom när det gäller flyktingpolitiken, då ska det vara GENERÖST! Nej, inte bara generöst, folk ska helt enkelt bara få stanna ”i vårt fina land”.

  Gilla

 3. Minnie skriver:

  Håller med till 100%. varför är det så svårt för regeringen och övriga politiker att erkänna att invandring kostar. Speciellt invandring av individer som inte har någon plats, eller förmåga att fylla en. Jag tyckte att förslaget på nytt mantra är värt att ta ta till sig!

  Vi har regler för hur många som får åka i en hiss, så att den fungerar. men inte hur mycket invandring får kosta innan ekonomi, arbetsmarknad, bostadsmarknad och ja… det mesta som kostar pengar, slutar att fungera på avsett vis.

  Gilla

 4. Anna skriver:

  Tycker att Rune A:s liknelse med ”studentpolitik” är mycket träffande. Var går förresten gränsen mellan ”barnslighet” och mobbning? Århundradets politikermiss? Ja, i kombination med klimathysterin!

  Gilla

 5. Anna skriver:

  I dessa insamlingstider . . . . . . .

  Skänker du pengar till Röda Korset?
  Förutom att pengarna delvis går till Bengt Bästerbergs miljonapanage kommer pengarna även asylsökande till godo.
  Jag som i min enfald trodde att Röda Korset gav hjälp på plats, dvs i katastrofområden och slumområden . . . . . .

  Röda Korset i Hedemora startar vid nyår ett ambitiöst projekt för att bereda asylsökande meningsfull sysselsättning i väntan på beslut. Föreningen har sökt och fått drygt 900 000 kronor i bidrag.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Så här i backspegeln kan man konstatera att den vita mannen är hemsk. Klart vi ska göra jorden till en bättre plats för alla.

  Torbjörn: Måste säga att Rune Andersson är en tuffing. Bravo! Det är klart alla ska hit. Dessutom har vi Sida och där är vi också bäst. Tror vi ger mer än England, Franrike och USA gör tillsammans i u-landsbidrag. Men å andra sidan är vi det mest svininfluensavaccinerade folket i världen också. Lydiga under (S)tatens dekret. End of that nu får vi hoppas.

  Minnie: Ja, varför är det svårt. Vad är det som döljer sig under täcket?

  Anna: Barnsligt är ordet. Klimathysterin ja. Tänk snart får dom igenom att vår andning ska beskattas.

  Nej, jag skänker inte pengar till Röda Korset. Tror inte pengarna når sitt mål. Jaha, räcker inte pengarna som staten tillhandahåller? Finns det ingen hejd på svinnet? Men staten vill väl kanske vara med och täppa igen det hål som Johan af Donner öppnade. Rundgång i svindleri och byråkrati med andra ord. Tack för informationen. Man slutar aldrig förvåna sig.

  Gilla

 7. eric hagman skriver:

  De entreprenörer i Sverige som skapar välstånd är utmanövrerade, tryckta tillbaka, nedröstade och bortjagade, eliminerade! Några har flyttat till varmare breddgrader med lägre skatter.

  Rune är kvar och kämpar mot förfallet! Vi får hoppas fler entreprenörer vågar ansluta sig.
  När startades ett storföretag senast i gamla Svedala?

  Men ju fler av dem som är eliminerade desto mindre tillgångar har ”zombisarna” att leva på.
  Till slut blir det ett system som konsumerar mer än det producerar tills det hela går belly up!
  Alla korrupta stater rasar ihop. Vanligtvis tas de över av zombies lite i taget och blir välståndsförstörande. De blir då känsliga, antingen för barbarer från utsidan eller zombies från insidan, eller båda.
  I vilket fall försvinner själva zombiekulturen helt av sig själv.

  Om barbarerna tar över, borstar de nödvändigtvis inte tänderna, men åtminstone tvingar de dig inte att fylla i en massa papper.

  Att ge politikerna möjligheter att låna, är detsamma som att ge en flaska whisky till en tonåring och nycklarna till en fulltankad Corvett.
  Frågan är bara hur mycket skattepengar man tänker vräka på brasan för att hålla överkapaciteten och de historiska obalanserna vid liv. Välkommen till den nya ekonomin där vi ackumulerar skulder i allt snabbare takt och det bästa är att det finns 0 nersida. Låna på, stimulera och tryck mer sedlar. Har det inte fungerat på 19 år ja då lånar vi mer och kör en vända till. Äh, inflation det tar vi sen.

  Glöm inte att Argentina en gång var en av världens största ekonomier efter att ha varit ute och snurrat i socialism/ kommunism. Man har ännu inte ens kommit i närheten av att återhämta sig.

  Gilla

 8. Anders skriver:

  Fundamentet för den världsunika svenska invandringspolitiken är utgångspunkten, att OAVSETT omfattningen av negativa konsekvenser för den befolkning som redan befinner sig i landet – oavsett nettokostnaden för skattebetalarna samt oavsett hur många våldtäkter, misshandelsfall eller mord som invandringspolitiken resulterar i och oavsett hur många judar som invandringspolitiken fördriver från Sverige – så får dessa negativa konsekvenser (för redan befintlig befolkning) ALDRIG leda till någon minskning av omfattningen av invandringen till Sverige eller till något urval av hugade migranter baserat på deras anställningsbarhet, egenförsörjningsförmåga eller integrationspotential i övrigt.

  Den här utgångspunkten är givetvis inte moraliskt försvarbar – men de gamla riksdagspartierna kan av prestigeskäl inte tillstå, att deras gemensamma invandringspolitik är moraliskt oförsvarlig.

  Dessutom finns det många partimedlemmar (inkl riksdagsledamöter och f.d. riksdagsledamöter), som har egna stora ekonomiska intressen i det invandringsindustriella komplexet, varför de vill fortsätta att sko sig på skattebetalarnas bekostnad m.h.a. ett oförändrat inflöde.

  Ett exempel

  http://politisktinkorrekt.info/2010/07/30/jan-emanuel-girigheten-far-ett-ansikte/

  Gilla

 9. Znogge skriver:

  Ja, varför är det så känsligt att prata om vad invandringen kostar? Jag menar pengarna ska ju tas någonstans ifrån… Mycket märkligt kanske inte så konstigt. Många vågar inte diskutera frågan i allmänhet!

  Gilla

 10. eric hagman skriver:

  Den Japanska regeringen har beslutat att ta emot 90 flyktingar från Burma − på 3 år!

  I Japan lever det c:a 130 miljoner människor. Antalet invandrare har alltid varit lågt och i många perioder har landet varit helt stängt för utlänningar.

  Japan har även en av världens äldsta befolkningar, det problemet tänker man försöka bota genom att låta robotar ta hand om de gamla.

  − Herrejävlar 90 flyktingar på 3 år. Det är vad Sverige tar emot på en normal arbetsdag!!!!
  Japans BNP är enormt mycket större än den svenska:

  GDP i japan $4.15 trillion (2009 est.)
  country comparison to the world: 3
  Sverige $331.4 billion (2009 est.)
  country comparison to the world: 35

  https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/sw.html

  Japanerna tänker mer långsiktigt än svenskarna.
  Se och lär!

  Gilla

 11. LatentEnergi skriver:

  Varför ska politiker inte få diskutera gränsen för hur många flyktingar vi klarar av att ta emot? Politikerna har ju satt en gräns, även om den utgörs av regler anpassade för att ge en gräns. Så länge politiker tror att ALLA problem försvinner om man blundar kommer nog SD att få fler väljare.

  Vi har vår höga levnadsstandard tackvare slavarbetare i Kina. Hur ofta hör du det i media? Det blundar vi alla för.


  IKEA, H&M, Nokia, Ericsson osv, skulle alla gå i konkurs om de inte hade slavarbetare i Kina ! Sveriges ekonomi bygger helt på det.
  Därför det är istället Romer som politikerna väljer att engagera sig för. Men hur hållbart är det?
  Arbetarna i Kina tjänar så lite att staten Kina kan köpa upp resten av värden. Deras ekonomiska inflytande ökar. När USA inte längre gillar läget kommer atombomberna att användas för att lösa problemet.
  Att politikerna tänker mer på Romer än på kinesiska slavarbetare kommer att leda till ett världskrig.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  eric: Företagarna – dom små – seglar i strykklassen. Dom stora ingår i Saltsjöbadsavtalet och skatteplanerar. Nej, inga stora företag har kommit fram dom senast 50 åren. Kanske dödade av kolossen offentlig sektor och därtill hörande socialisminställning. Man har inte satsat på uppfinnare och entreprenörer.

  Anders: De sju trötta systrarna har målat in sig ett hörn. Ja, oavsett vad det kostar ska invandringen fortsätta. Men tre av fyra tycker att det har gått över styr. Vad ska vi kalla det invandringsindustiella komplexet med tanke på MIK – jo, IIK blir bra. Den där Emanuel är bara för mycket. Och han är inte ensam tydligen. Såg Ullenhag och Åkesson i Aktuellt igår. Ullenhag gjorde en slät figur. Snudd på ynklig.

  Znogge: Nej, det kostar inget om man lyssnar på Hamilton och Östros t ex. Invandringen går på plus.

  eric: Tack för länken. Japanerna kan! Tänker på finnarna – hur många har dom tagit emot. Tio stycken?

  Latent: Brukar tänka på det när jag handlar billigt på Dollar Store o liknande. Hur dom ska slava för att vi ska ha det bra. Men om femtio år är det nog omvänd kompott. Då är Sverige ett låglöneland skulle jag tro.

  Ja, bomber kommer att falla. Kina äger egentligen hela USA men ingen kan casha in. Då brakar hela skiten. Så det blir nog som du säger att när USA inte ställer upp på nesan blir det krig. För dom har ju makten i och med MIK – det militärindustriella komplexet. Dom har musklerna och styr oss och världen.

  Gilla

 13. livsglimtar skriver:

  Jag tänker ofta på att större delen av makten i Sverige under 2:a världskriget var nazister, så hur kan moderaterna slå sig för bröstet och försöka inbilla oss att inte även de har ett risigt förflutet tillsammans med dåvarande kungen?

  Gilla

 14. gotiskaklubben skriver:

  Problemet med Rik-Rune är hans politiska naivitet.

  Stockholms hårda kärna kommer naturligtvis aldrig att acceptera SD. Det skulle i så fall innebära att de själva tiggde om att bli avslöjade och brända på bål.

  Samtidigt kommer den fientliga invandringen att öka markant.

  Till exempel: alla hitresta serbiska romer kommer att få stanna, vilket i sin tur kommer att medföra att ännu fler romer kommer att söka sig till Sverige.

  När Rik-Rune tar upp sånt får han min respekt.
  Om så sker.

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Maggis: Ja, tänk så höger högern var under kriget. Alla är lika goda kålsupare när det kommer till kritan. Visst dom har ett risigt förflutet. Jävla hycklare!

  gotiska: Nej, vad säger du. Jag hör tongångar som säger att dom inte kommer att få stanna. Dock får dom mat och husrum under ansökningstiden. Men kanske dom får stanna. Billström verkar vilja reta SD extra mycket nu.

  Tycker Rune Andersson ska ha en eloge för att han törs gå i bräschen. Det är många latenta där ute som inte vågar komma ut.

  Gilla

 16. gotiskaklubben skriver:

  vänta och se…när det gäller romerna

  Rik-Rune går inte i bräschen för något, det gjorde de som röstade på SD och ND.

  När Rik-Rune tar ställning i ett aktuellt fall, då ändrar jag mig.

  Att babbla litet med DI-journalister, nja, det har väl vi alla gjort nån gång. 🙂

  Gilla

 17. Pingback: AFS: Sverige är svenskarnas land! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.