Ander(s) Borg: Sluta lura företagarna! När blir sossarna De Nya Moderaterna?

Fy fan va´snett allting är! Eller upp och ner hur man nu vill se det. Moderater blir sossar och vinner valet. Och nu stiger regeringen fram som världens socialistparti. Vår nya arbetsmarknad(S)minister Hillevi Engström vill sätta större press på företagen säger hon i stor artikel i Dagens Industri och med dragabild på sig själv på ettan. Engström vill att företagen ska ta ett större socialt ansvar. Hoppsan! Så nu lämnas en öppning för sossarna att återta makten om fyra år om dom spelar sina kort väl. I vårt samhälle är bönderna och
småföretagarna strykklassen som sugs ut till tänderna. Här rider man högt på människor som vill göra något av sina liv. Som startar företag för att dom brinner av lust och det kliar i fingarna. Straffet blir beskattning, lagar och regler inpå märgen. I den nya budgeten satsas på integrations- och lärlingsplatser. Vet hur hopplöst det är att försöka få människor att förstå som inte kan svenska. Det är omöjligt och tar tid och möda och kan vara farligt. Man borde ta bort hemspråksundervisningen och satsa mer på svenska för invandrare. Man kan inte komma in i samhället om man inte kan ett lands språk. Inte ens i Sverige!

Maud Olofsson har mässat under dom fyra sista åren: Vi måste göra det bättre för företagarna. Men det har inte blivit bättre. Det är något man säger för att det låter bra. Så om sossarna är smarta nu så lovar dom småföretagarna bättre villkor så att dom har råd och ork att anställa människor. Så att det kan bli fler jobb. Det är tyvärr så att dom som sitter i riksdagen och stiftar våra lagar aldrig själva har startat ett eget företag. Så dom vet inte hur det känns att låna pengar och våga satsa på en dröm. På ett företag som man jobbar snudd på dygnet runt i för att få det att gå runt. Och sen få höra av Engström att ni måste ta ett större samhällsansvar. Tack för plättarna! Underförstått ska man anställa invandrare bland annat som inte kan svenska språket. Om det skulle bli lag på det blir det ju en katastrof. Är du t ex bonde måste den du anställer förstå vad du säger. En bondgård är en farlig arbetsplats. Och vem har råd att vara social lekstuga åt staten när man redan som företagare är beskattad och nertyngd av lagar och regler till tänderna. Nä, sannerligen Sahlin & Co: Vill ni få tillbaka makten nästa val och få fart på Sverige ska ni göra det bra för småföretagarna. Så fyller ni igen ett viktigt hål som Alliansen borde ha gjort. Men tyvärr Reinfeldt så har du och dina gelikar sagt att ni är Det Nya Arbetarpartiet och det bevisar ni nu till fullo genom Engströms utfästelser. Så nu är det dags för sossarna att verkligen bli De Nya Moderaterna. Ni har en uppgift att fylla. Men sanningen är nog den att båda blocken rider högt på att lura skattesubjekten.

För att råda bot på arbetslösheten är receptet enkelt. Sänk skatten på arbete. Vi har hög skatt på sprit och tobak för att vi inte ska bli sjuka. Vi har hög skatt på arbete för att vi inte ska arbeta. Så enkelt är det. Enligt en undersökning som Dagens Industri gjort är budskapet från landets småföretagare: ”Anders Borg och Hillevi Engström, ni är inne på fel väg. Om ni istället för ytterligare ett jobbskatteavdrag på 12 miljarder kronor sänker arbetsgivaravgiften med lika mycket skapar vi 50 000 nya jobb.” Tydlig och klart budskap. Så sossar sätt igång och jobba på att återta makten. Här har ni redskapet. Moderaterna har verkligen visat sin röda anstrykning. Dags för er att sätta på er den blå kostymen. För det är ingen som har den längre. Allt är en röd smet. Vi får tacka svenska folket att SD i alla fall får fylla ut på högerkanten med ett gäng gossar blå!

DI Expr DN DN SvD SvD SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Ander(s) Borg: Sluta lura företagarna! När blir sossarna De Nya Moderaterna?

 1. Ja jäklar där tog du i minsann… vi har många missuppfattningar om läget tror jag. Tänk vilket himmelrike det var när min mamma startade företag på 60-talet och de fanns en oms, som inte var på mer än drygt en procent (som dessutom skulle vara tillfällig sades det). Kassalådan var just en kassalåda och hon hade en liten kassabok, där hon plitade in dagens inkomster. De låg kring 200 kronor per dag och det försörjde hennes familj. Gott och väl.

  Gilla

 2. Anna skriver:

  Helena

  Ibland är du bara en helt briljant skribent.
  Tror det bästa av det du skriver blir till när du skriver direkt från hjärtat!
  Exempelvis som dagens inlägg från dig.
  Återkommer med ytterligare kommentarer när jag får mer tid!

  Gilla

 3. da skriver:

  Tror att SD är rätt röda också…den enda blå i dom är väl just restriktivinvandring (vilket de blåa partierna påstår sig ha slutat med) & så hårdare straff såklart. (Vilket kräver flera ggr mer pengar från skattebetalarna än rehabilitering)

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Sträng sa 1971 att vi inte kunde ha högre skattetryck som då var 41 procent! Hej vad han bedrog sig. Nu har v världens högsta – 70 procent. Hej och hå hur ska det gå!

  Anna: Tack! Det här skrev jag faktiskt bara rakt upp och ner. Du är välkommen. Vet hur det är när man ligger i och sitter i selen. Men nätet finns där hela tiden. Man måste slita sig och göra lite nytta.

  da: Kanske det bara finns sosseri när allt kommer omkring. Men på auktioner när två skriker femton kronor hela tiden skriker till slut auktionisten: Skilj ut er!

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  I Sverige vill man lösa alltid allting ,ed att höja skatterna. kreativa tankar är inget för regeringen. Och som du skriver, har de aldrig nosat på riktigt arbete och inte heller var nån av de småföretagare.
  Men de är bra att lägga börda på börda. Det är inte de som ska bära den.

  Gilla

 6. Anna skriver:

  Det är rent patetisk hur okunniga politiker är inom området småföretag och jag håller därför med Helena i allt hon skriver.

  Men man kanske förstår Regeringen bättre (obs ironi) när man i dagens Finansplan läser nedanstående om invandringen. Tydligen är man ÄNNU mer okunnig om invandringsproblematiken (v.g. se mina exempel hämtade ur dagens plan) om det nu kan vara någon tröst för oss småföretagare (jag är ganska ny som sådan, har tidigare mångårig erfarenhet andra samhällssektorer. Politikerna verkar (som vanligt) inte ha minsta susning om vare sig det ena eller det andra.
  Finns det någon/något som kan bidra med att få makthavarna att succesivt återvända till VERKLIGHETEN (åtminstone i ett ”mångårsperspektiv”)?

  Hämtat från dagens Finansplan:
  Invandrare utgör en stor resurs för Sveriges ekonomi och för mångfalden i samhället
  Invandringen är en kritisk framgångsfaktor för Sveriges ekonomi. Orsaken är inte minst den demografiska utmaning som landet står inför, med en växande andel pensionärer
  Det är nödvändigt att öka arbetskraftsutbudet för att trygga välfärden och för att lindra belastningen på de offentliga finanserna till följd av den åldrande befolkningen Dessutom bidrar invandringen till tillväxten, genom att på olika sätt berika samhället
  Invandring bidrar till ökad utrikeshandel och därmed ökad tillväxt genom att personer med utländsk bakgrund besitter goda kunskaper om bland annat affärskultur, politik och språk

  Gilla

 7. Anna skriver:

  Vill bara förtydliga med att allt skulle vara ohyggligt mycket värre om makten innehades av den gamla pampväldesdynastin som vägrar släppa greppet, dvs Östros, Bodström, Sahlin, Morgan J, Österberg, Jämtin (lillbutlern), Pagrotsky, Wanja L-W et consortes.

  Vem tror att det någonsin skulle komman någon förnyelse från dessa?

  Gilla

 8. Torbjörn skriver:

  Jättebra skrivet Helena! Den snytingen visste var den tog! Innan internet undrarde jag om det bara var jag som tyckte att allt i Sverige var upp-och-ner-vänt. Man började undra om det var en själv som var smått galen 🙂

  Regegeringen har ju KD, och de påstår sig ju vara ”verklighetens folk”. De har t.o.m. sökt skydda namnet. Jag har dock svårt att hitta någon som helst verklighetsförankrad politik hos regeringen. Nu ska de minsann visa folket och media att de kan köra över SD. Från höger till vänster. Undrar om väljarna till slut kan avgöra vad som är höger och vänster.

  Är det verkligen regeringens uppfattning att de tror sig kunna lösa de integrationsproblem som byggts upp och förvärrats under årtioendena, med ännu mer av samma politik? Pumpa in ännu mer pengar till verkningslösa åtgärder? Ett annat problem är att många invandrare är analfabeter, hur lära dem svenska? En alltmer åldrande befolkning påstår alliansen…åldras inte invandrarna då? Är recepet ännu mer invandring då? Eller barnafödande? Hur länge kan befolkningen bara öka och öka??? Regeringens verklighetsuppfattning tycks vara en evig ekonomisk tillväxt som bygger på ständig befolkningsökning.

  Lustigt då att invandringen försiktigt räknat bedöms kosta samhället 40 miljarder årligen. Lustigt också att invandrarförorterna inte är blomstrande paradis, utan förfallna ghetton med skyhög kriminalitet.

  Gilla

 9. mrmhalland01 skriver:

  Bra skivet Helena,

  Jag håller med om det mesta du skriver.

  Självklart ska inte Sverige ombesörja hemspråksundervisning för invandrare.
  Det är naturligtvis Svenska som ska prioriteras högt !
  Hur invandringen har berikat Sverige ekonomiskt har jag väldigt svårt att se.
  Vi ska hjälpa människor i nöd, men, vi ska kalla det för vad det är nämligen en stor kostnad.
  Möjligen kan det bli en intäkt på sikt, men då måste vi föra en politik som gör att hitresta bidrar genom skatt på arbete från de flesta, så är inte fallet idag, tvärt om.

  Visst finns det företagare i riksdagen.
  Både Sahlin och Bodström är två jag känner till.
  Dessa båda med helt olika resultat.
  Efter Sahlins katastrof som egen företagare borde hon veta vad som behövs för att underlätta för småföretagare.

  Jag brukar jämföra statens företagarpolitik med en jägares viltvård.
  I kalla tider matar man djuren (starta-eget bidrag etc.) och när värmen kommer skjuter man så gott man kan efter djuren (skatter/avgifter/regler/blanketter etc).

  Jag är som du vet inte lika glad för SD’s valframgång.
  Mest för att jag inte tror att det finns folk i det partiet som kan se konsekvenserna av olika beslut.
  Det var annat med Ny Demokrati som hade några av landets främsta entreprenörer i ledningen.

  Jag tror som du.
  Den som redan nu börjar ta småföretagarnas problem på allvar och hela tiden lägger fram förslag för hur småföretagare ska få möjlighet att anställa (inte minst invandrare) vinner nästa val, som ev. inte behöver dröja till 2014.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Antonia: Bära andras börda slipper dom. Men att dom ska stifta lagar för företagare utan att ha gått i deras skor är inte bra.

  Anna: Välkommen som företagare! Hoppas du klarar dig. Finansplanen – tack för den. Herregud vilken smörja!

  Klart soppan skulle vara värre med dom riktiga sossarna. Håller med.

  Törbjörn: Allt är mycket lustigt. Tror inte siffran stannar vid 40 miljarder. När det gäller att förstöra den svenska folkstammen finns det hur mycket pengar som helst. Ibland kan man undra om man är galen ja, när man ser hur allt utvecklar sig.

  mrhalland: Ser du ett nyval framöver kanske? Enda sättet att få fler arbeten är att satsa på företagare och företagande. Men dom flest vill ju tydligen att vi ska häcka i offentliga sektorn = skattefinansierat område. Bita sig själva i svansen är dom bra på. Hur skulle det se ut om ingen blev företagare så fanns något att beskatta så den ofantliga offentliga sektorn kunde finnas.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.