Guldgossar: Kungen och Åkesson!

Tänk om allt vore annorlunda. Om allt vore upp och ner. Om vi bodde i Schlaraffenland. Om Reinfeldt utsett Åkesson som invandrarminister istället för lilla präktige Ullenhag. Tänk om! Nä, vi bor nu i prettolande Sverige som enligt Reinfeldet ska vara öppet och fritt för alla. Ropen skalla! Ett land åt alla! I morse sa Ullenhag i Ekot – rakt ut i etern – att vi inte hade något att hämta hos SD. Dom vill bara kasta ut invandrare! Jasså vill dom! Hoppas han får käka upp sina ord en vacker dag.

Jag har problem med kvinnliga präster. Gillar dom inte. Kvinnor som kliver in och mässar i den manliga ordningen: Gud Fader, Son och den Helige ande med självklar röst. Ett mässande som exkluderar kvinnan i den himmelska sfären. Sådana kvinnliga överlöpare förråder kvinnligheten, moderligheten och den andra halvan av mänskligheten. Hur korkade får dom bli! Eva Brunne blir rosen som toppar den kladdiga gräddtårtan. Hur dum får hon bli? Där står hon i statskyrkan och mässar och tar parti för afa-slöddret och kastar skit på den motsvarande högerflajen med självklarhet och ackuratess. Hon deltog själv i demonstrationen mot SD på Sergels Torg. Hur partisk får man bli? Och hur politiserad får kyrkan bli? Ska inte den vara fri nu från politiska intressen? Nej, icke. I varenda socken kämpar dom gamla partierna om en plats i kyrkofullmäktige. Och värst är dom röda. I min sockenkyrka har dom till och med haft begravningar med röda fanor. Fy fan! Och står det inte i kommunistmanifestet och sossarnas program att man inte ska vara kyrklig och kristen. Att religionerna ska bort. Hycklare och förrädare. Lämna templet omdelbart och överlämna byggnaderna åt dom rättrogna.

Eva Brunne är socialdemokrat,
feminist och lesbisk. Hon stod där i tronen och talade rakt ut mot SD och för vänsterligisterna. Sa att man skulle ta stenar till hjälp. Inte undra på att SD reste sig och gick. Tågade ut helt enkelt. Med all rätt. Inte alla. Fyra satt kvar. Här kommer Åkesson uppklädd i folkdräkt för att hedra riksmötet och kungen och så möts han av förakt från en biskop. På Sergels torg skrek folk att Åkesson skulle utvisas. Det kanske Eva Brunne innerst inne önskar. Bort med henne!

Kungen höll ett så bra tal han
nu kunde under rådande Torekovordning. Han betonade demokratin och det fria meningsutbytet. Innerst inne tror jag han tycker det är bra att SD kommit in i riksdagen. Förstår om Åkesson vill be kungen om ursäkt. Men å andra sidan kan man undra varför vi ska envisas med att ha alla stora evenemang i Statskyrkan. Staten och kyrkan är ju skilda åt sen tio år. Visst är det fint med allt guld och alla höga valv och traditionerna. Men det är inte kul när en sån som Eva Brunne tar över hela ceremonielet och gömmer sig bakom bibeltexterna. Indirekt uppmanade hon till stenkastning genom att säga ”Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp.” Brunne är en dålig PR-general för kyrkan. Undrar hur många som nu kommer att begära utträde?

P.S. Kan man gräva ner gammalt groll – Slaget i Lycksele? Undrar om inte Reinfeldt får problem med Kristersson. D.S.

SvD DN DN Expr Expr SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

39 kommentarer till Guldgossar: Kungen och Åkesson!

 1. ecwho skriver:

  En vitstrumpad politisk kvinnlig svartrock som öser sitt feministiska hat över den mest utsatta gruppen i Sverige idag,
  -det hade varit på sin plats att regeringschefen vem det nu är hade oförblommerat uttalat sin ursäkt till de förfördelade i stället för att ägna sig åt sumprunkning, -(för att se vad han hittade där), -titta titta här och titta titta där -ja vad hittar vi där? -jo ett antal nya ministrar som ökar på den redan största regeringen i Europa och de har i sitt släptåg ett antal hjälpredor, minst två som skall hjälpa dem i det dagliga värvet och förvärvet.

  Gilla

 2. Ja det var för bedrövligt. Ett politiskt tal i kyrkan av en biskop. Fy farao. Det tyckte jag också att det var att Newsmill först satte Mats Dagerlinds artikel, som nummer ett, men sedan flyttade ned den för att låta Karin Hübinette inta första platsen:

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/10/06/biskop-brunne-utvisade-sverigedemokraterna-ur-storkyrkan

  Men nu har dom åtminstone låtit en centerpartist framträda för att tycka lite hit och lite dit. Inte lätt att vara debattsajt:

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/10/06/riksdagsledamot-fr-n-centern-misstag-av-biskop-brunne

  Kungen hade ett riktigt stenansikte innan han började tala, när han stod vänd mot riksdagen och dom sjöng kungssången. Han vägde verkligen orden.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  ecwho: Reinfeldt är regeringschef. Kungen är statschef. Ja, dom kastar sten gladeligen på samma grupp. Dom borde skämmas. Sverige är bra på byråkrati så att den nu växer är i sin ordning. Eller hur? Och vi får betala.

  Ann Helena: Nä, inte lätt att vara Newsmill och hålla tungan rätt i mun. Staffan Danielsson vågar i alla fall säga något till fördel för SD. Han är ju redan riksdagsledamot – men i alla fall. Tror det är många som håller på SD innerst inne. Men som inte kommit ut. Som inte vågar komma ut!

  Gilla

 4. HANS MAJESTÄT KONUNG CARL XVI GUSTAF bär Sveriges anseende i världen, högt ovan maktbegär och simpla armbågar.

  HANS MAJESTÄT KONUNG CARL XVI GUSTAF bär Sveriges skimrande grund för flerhundraårigt Statsskick i Majestätisk Orubblighet, högt ovan republikers skiftande snålblåst.

  HANS MAJESTÄT KONUNG CARL XVI GUSTAF bär svenskars tillgivenhet, tacksamhet och respekt i Konungslig enkelhet och värme.

  HANS MAJESTÄT KONUNG CARL XVI GUSTAF ÄR Sverige och Folkets hjärta.

  Gilla

 5. Olof skriver:

  Biskopens predikan var verkligen skandalös. Men om man känner till hennes bakgrund och vad hon har för politiska åsikter blir man egentligen inte förvånad. Mer om det kan man läsa i den här artikeln:

  http://adacta.motpol.nu/?p=98

  Gilla

 6. eric hagman skriver:

  Som Biskop borde Eva Brunne veta vad evangeliet är för någonting. Evangeliet är inte ett tal om främlingsfientlighet, men det är till för alla människor.

  Citat ur gårdagens tal av Kättaren Brunne: ”Vi har mycket att göra. List, mod, värme krävs.”
  ”Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar”

  Att sätta getabocken som trädgårdsmästare brukar inte betala sig.

  ”Den som är utan skuld kastar första stenen” sägs det i Bibeln och hycklaren Brunne kastade direkt!

  Stenen kommer garanterat tillbaka på henne själv:
  Som man sår får man skörda dvs karmalagen har hon helt missat!
  I Bibeln varnas för typer som Brunne: Vargar i fårakläder!
  Watch Out! Av frukten känner man trädet!
  Det ser ruttet ut i kyrkans ledning!
  Bra gjort av SD att tåga ut!

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Forslin: Att du är en sån kungavän! Det hade jag ingen aaaaaning om. Men jag vill hellre ha vårt kungahus än en maktgalen politiker på tronen.

  Olof: Man kan nästan tro att biskopen (heter det inte biskopinnan?) blivit maktgalen. En sosse i kyrkan! Ska inte en präst vara opolitiskt? Ska genast kolla på artikeln. Tack för tipset!

  Gilla

 8. ecwho skriver:

  Jovisst, -att hon , -biskopinnan- har sina sympatier för Fi och för andra systrar i själavården torde stå klart, -den förra biskopinnan bekände sig ju också till den tron, -jag undrar om det är ett sätt att undgå de manliga svartrockarnas fördömmelser över kvinnliga präster, de som gillar systrar i nöd är ju liksom inte gångbara på den öppna marknaden, -det skulle faktiskt vara välgörande om vi kunde få en alldeles vanlig människa att stå upp i predikstolen och tala så att vanligt folk förstår, -det skulle dessutom förbättra ett tillstukat anseende, -annars är kanske risken att vi får samma fenomen som i USA med Tea-partyrörelsen och det vettlösa hyllandet av ID, -men med omvända förtecken om ni förstår mig rätt, -alltså ej att finna inom Alliansen men kanske hos motpolen. Under tiden ägnar sig regeringschefen åt sumprunkning: ”titta titta här och titta titta där , och vad hittar vi där: -jo fler ministrar i Europas största regering med hjälpredor att reda ut.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  eric: Wow! Vilken bra kommentar! Javisst är hon en ulv i fårakläder. Undrar hur karmalagen straffar henne. Hon är redan straffad tror jag. Bara att klä ut sig i biskopskläder med kräkla och allt är ju stora tecken på hybris egentligen. Skrattar när jag tänker på hur människor håller på och klär ut sig. Säger bara Carin Göthblad.

  Tänk att blanda list och mod med värme. Säger väl allt! Förljugen människa. Fy bövelen!

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  ecwho: Nej hon är inte biskopinna. Säg det till henne och hon får spader. Då blir hon ju hustru till en biskop. Hon är ju själv biskop – hon vill vara en man. Kanske är en man i själva verket. Vad vet jag. Caroline Krook kanske också är en man innerst inne. När allt kommer omkring för att manliga präster ska kunna fördra dom.

  Tänker på Synoden som avskyr kvinnliga präster. Som inte ens vill sitta på en stol där en sån kvinna suttit. För hu va´hemskt. Hon kanske haft mens rentav. Håller med Synoden dock. Kvinnor ska inte vara präster i den manliga ordningen.

  Jasså sumprunkar regeringschefen! Kul! Vi garvar en kvart. Minst.

  Gilla

 11. ecwho skriver:

  Jovisst vet jag det—
  -det var därför jag kallade henne för biskopinnan,
  -för hon var ju biskop innan, -otadlig liksom-

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  ecwho: Ha, ha… nu får jag skratta en halvtimme till. Jag känner en som kallar sig för Gud Innan. Kolla på Tealogen. OBS! ej Teologen.

  Gilla

 13. Anna skriver:

  Ingenting förvånar i dessa dagar i landet Sverige.

  I
  En lesbisk biskop som deltar i demonstrationer tillsammans med våldsdyrkande vänsteranarkister och ställer upp som ärkepekoralist på Pridefestivalen får förtroendet att hålla i sammankomsten i Storkyrkan i samband med Riksdagsöppnandet.

  II
  Som första land i världen utbildar Sverige sina ambassadörer och ambassadanställda i hbt-frågor och andra sexualpolitiska frågor.

  III
  Allt som inte är Politiskt Korrekt fördöms i media samt av de etablerade politikerna i ett samstämmigt mässande.

  IV
  Permafrosten kommer allt närmare dag för dag i konungariket Sverige.

  V
  Jag blir så trött!

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Anna: Välkommen! Det var länge sen. Ian har ju stängt sin lokal där vi brukade träffas och skåla ibland. Undrar var han häckar nu?

  Ja, man blir trött. Är man vänsterligist är man rumsren. Dom får göra vad dom vill. Störa möte. Kasta ägg och stenar och ha sig. Det skriver Ian om i sin bok Rebellerna t ex. Ja, man blir trött. Hur ska det sluta?

  Hon tycks gilla stenar Eva Brunne!

  Gilla

 15. Antonia skriver:

  Jag överhuvudtaget gillar inte präster. Det är något suspekt över dem. Vad vet de egentligen.
  Dessutom skulle de inte vara partineutrala?
  Eller är de rövslickare för att säkra kollekten?

  Gilla

 16. Molly HOLZSCHLAG skriver:

  VÄNSKAPSKORRUPTION nollar ned TROVÄRDIGHETEN AV MYNDIGHETERNA; MigraSionVerkSekt+dess lika stinkande förlängda armén s.k. ”rätten” toppar i skìthögen
  ¤
  EU borde granska detta vänskapsrektyteringsmaskineriet/sektdominerade svenska(?!) Migrationsverket!
  ”Kan man vara rasist och jobba på Migrationsverket? Nej, inte om det tar sig den här formen, då är man inte lämplig att handlägga ärenden som rör andra människor”, säger MVS-chefen Jonas Lindgren.
  – Seriös?! Om chefen är verkligen en milimeter ärlig på sin attityd varför då de sionistiska rasisterna fortfarande i maktpositioner i sådana smutsiga myndigheter?
  – Konkret namn? Vilken sekt?
  – Handläggarens namn t.ex. israeliska demaskerade agenten kurdoförrädiska judekonvert Fadime BAKIR.
  – Sekt då?
  – Sekt t.ex. Knutby-sekt, mestadels fanatiska helt cyniska provokatörer av den ökända sekten erövrar Uppsala avdelningen av Migrationsverket. Stegvis andra offentliga områdena genom liknande jäviga metoder….
  – (Dödstystnad)…
  – Svara då!
  – (Prutt)!!!
  Då tittar Johan LINDGREN ned på sina fötter… Även sina nära kamrater föredrar att lämna scenen som svansen nere….
  – Analysera den här graden av dubbelmoralen, hur du vill nu!

  ~~~~~~~~~~~~~~

  Lotta YEZIDANKAR
  maria_y@yahoo.com

  Relaterade info-källan:
  http://www.yazdanfar.se/?p=1995#respond

  eller lika innehållsrika:
  http://nordicdervish.wordpress.com/2010/07/06/stenad-vs-brand/#comments

  plus faktarika avslöjande f.d. Miggan som liknar Merit Wager:
  http://www.unnidrougge.com/2010/07/05/kopsex/#comments

  Notiz: F. MALM hävdar nu att: ”Den fanatiske migrantmanipulatören käring Merit Barbara WAGER förvandlades till skvallermaskin i sina sista dagar i livet, skriver att någon likasinnade ANONYMA MIGGAN mailar-!- till henne som låter påhittad källa att tjalla vidare…. Men i verkligheten den ANONYMA falskaren är den dogmatiska lögnaren SJÄLVA, ingen annan. Hon lurar sig själva genom sådana klassiska imperialistiska förvrängningssagor. Visst, stå-upp komiker tanten spelar sina komiska hallusinationer, fast på NÄTET”
  – Men Fredrik, det låter ju att sådana utspel vara din sann profession i verkligheten; eller kanske möjligen ärvde du den attitydshandikkappade fanatismen av sådana historieförvrängare, därför blev du avundsjuk på den illisionärande judinnan i senaste tider?! Du är som israels kontraktor sprider påhittiga hjärntvättsartiklar som ZOG-gy piggy?
  – Nejdå! Jag själv är jude liksom den käringen!
  – Jådå! Det är ju eran gemene talmudian tradition t.o.m. genetiska deformatiska karaktären av liknelsen, också…
  – ?!

  ~~~~~~~~~~~~~~~~
  ~~~~~~~~~~~~~~~~
  ~~~~~~~~~~~~~~~~

  Skandalen analyseras på nedanlistade sidor:

  http://jardenberg.se/b/tisdag-med-sociala-medieakuten-the-talkshow/#comments

  http://henrikalexandersson.blogspot.com/
  https://www.blogger.com/comment.g?blogID=13416814&postID=3347653634948457947

  http://blogg.vk.se/jabar/2010/09/23/tack-for-ert-fortroende-och-ert-stod-190617/#kommentera

  http://scriptorium.se/josh/

  http://ekorrhjulet.blogspot.com/
  https://www.blogger.com/comment.g?blogID=12996369&postID=7376583402748197644

  http://madman84.blogspot.com/2010/02/eva-lundgren-josef-gobbels.html
  https://www.blogger.com/comment.g?blogID=3700405555337073249&postID=6284987598673239053

  http://www.asposverige.se/2010/06/forsta-sambandet-mellan-finanskrisen-och-peak-oil/

  http://allahuakbar.se/wordpress/2010/06/24/snuskfarbrorn-goran-lindberg/

  http://juristensfunderingar.blogspot.com/2009/08/piratebay-nedstangt-kommentarer-till.html

  http://markuswiechel.wordpress.com/

  http://bortkopplad.se/bloggo/2010/05/01/svenskarna-gillar-sds-invandringspolitik/

  http://sdlandskrona.blogspot.com/

  http://changfrick.blogspot.com/

  http://ianwachtmeister.wordpress.com/2010/04/18/jorden-talar-till-oss/#comments

  http://williampetzall.wordpress.com/

  http://sundinmathias.blogspot.com/

  http://thereseborg.wordpress.com/2010/07/04/de-odemokratiska-sverigedemokraterna/#comments

  http://www.webbprodukter.se/massmail/politiker/

  http://politisktinkorrekt.info/kontakttips/

  http://gotiskaklubben.wordpress.com/2010/07/03/stall-jerzy-sarnecki-infor-domstol/

  http://daddys.blogg.se/2009/december/detta-ar-ondska-i-sin-renaste-form.html

  http://beskt.wordpress.com/2010/06/02/varfor-jag-inte-fordomer-israel/

  http://www.rodgron.se/nyheter/rodgrona-fordomer-israels-aktion/

  http://www.politikerbloggen.se/2010/06/01/32224/

  http://www.henrikalexandersson.blogspot.com/

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/06/27/repris-pa-genusperspektiv-svensk-skola-och-snalla-apor/

  http://www.sapereaude.se/blog/?p=6676

  http://www.fria.nu/artikel/84055

  http://natverkmotpk.blogspot.com/2010/06/varfor-jag-inte-fordomer-israel.html

  http://meritwager.wordpress.com/about/

  Gilla

 17. Jarl skriver:

  Kvinnor ha förtröstan.

  Politiker kommer och går medan Konungariket består.

  En dag kommer vi åter att få se Drabanterna marschera till Marcia Carolus Rex:

  Tills dess är ni välkomna att sova hos mig, 🙂

  Gilla

 18. Josef Boberg skriver:

  Predikan vid Riksmötets öppnande den 5 oktober 2010 av Eva Brunne (video ca 5 min):

  ”Vi som tror på människors värdighet och lika värde, oavsett vilket land vi är födda i, oavsett vilket kön eller vilken ålder vi har, oavsett hur vår sexuella orientering tar sig uttryck, vi tror och hoppas att ni har den fortsatta förmågan att säga: Jag vill tala med dig, och den fortsatta längtan att ställa frågan: Vad vill du att jag ska göra för dig? Och känna den stora glädjen i de förändringar som detta kan göra.

  Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor. Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor. Här räcker det inte att vi ger några hundra människor mandat att föra vår talan. Här har vi ett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp.

  Bortsett ifrån ”gud” – så fattar jag överhuvudtaget ej alls, vad det är för ”brännhett” i detta – som läst eller åhört i sin HELHET.

  Gilla

 19. Josef Boberg skriver:

  Predikotexten lite pålänkad: ”Vi som tror på människors värdighet och lika värde, oavsett vilket land vi är födda i, oavsett vilket kön eller vilken ålder vi har, oavsett hur vår sexuella orientering tar sig uttryck, vi tror och hoppas att ni har den fortsatta förmågan att säga: Jag vill tala med dig, och den fortsatta längtan att ställa frågan: Vad vill du att jag ska göra för dig? Och känna den stora glädjen i de förändringar som detta kan göra.

  Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor. Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor. Här räcker det inte att vi ger några hundra människor mandat att föra vår talan. Här har vi ett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp.”

  Gilla

 20. Anna skriver:

  Tiden står stilla 🙂

  Allt verkar vara som vanligt – Josef fattar fortfarande ingenting!

  Gilla

 21. Josef Boberg skriver:

  Taaack Anna ❗ – Du är en pålitlig supporter, verkligen… 💡 🙄

  Gilla

 22. Helena Palena skriver:

  Antonia: Präst och sosse blir för mycket. Skulle önska att dom vore partineutrala men en sån som Brunne vill ha makt både på jorden och i himlen.

  Jarl: Tack för inbjudan men jag tror jag knoppar i min egen säng.

  Josef: Dom samlades på Sergels torg – Brunne var med – och hade möte mot SD. Se mitt svar till Anna. Läs Ians bok och se vad han fick gå igenom när vänsterpacket gick i gång.

  Anna: Nä, nu blir jag fundersam på Josef. Vi får hoppas poletten ramlar ner.

  Gilla

 23. Anna skriver:

  Helena,
  Tack för välkomnandet till din lilla bloggstuga!

  Betr. den gode Josef skall du nog inte ha alltför stora förhoppningar om att poletten skall ramla ner 🙂
  För mig förblir han Mr HappyGoLucky!

  Gilla

 24. Josef Boberg skriver:

  Eva Brunne har förklarat sig HÄR (video ca 5 min) – och hennes predikan i sin helhet finns HÄR.

  Hade jag varit bankrånare – och predikan istället hade handlat om det tveksamma i att vara tjuv – så hade jag nog tagit åt mig.

  Men frågan är om jag hade varit så dum – att jag hade rest mig upp och lämnat kyrkan med ”buller och bång” – för då hade ju slutsatsen kunnat bli att jag ej hade ”rent mjöl i påsen”.

  Att sedan i efterhand försvara tilltaget – gör ju ej saken att ”ha rent mjöl i påsen” mera trovärdig, precis…

  Men vaddå… – Wi gör ju ALLA så gott Wi kan i just det ögonblick då Wi gör det Wi gör – och att ”gråta över spilld mjölk” leder ju INGENSTANS.

  Undrar om Jimmie Åkesson & Co ser det på det sättet ❓

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  Anna: Ja, en riktig glädjespridare är han.

  Josef: Hur gick det för ert parti?

  Gilla

 26. Anna skriver:

  Såg precis Kvällsöppet med Ekdal i 4:an.
  Som vanligt blev Jimmie Åkesson överlägsen segrare, hans motdebattörer på den komiska kombinationen vänstersidan/HBT- rörelsen framstod som misslyckade stå-upp-komiker i sitt patetiska ordbajseri.
  Nu röstade jag ej på SD men jag måste erkänna att jag mer och mer välkomnar deras kommande närvaro i Riksdagsarbetet. Och med en så skicklig ledare som JÅ får säkert ”PK- maffian” inom etablissemanget se upp!

  Gilla

 27. Helena Palena skriver:

  Anna: Tack för info. Såg det inte. Men har sett Åkesson förut. Han är duktig. När dom blir varma i kläderna blir det bra. Dom har ju knappt flyttat in på sina rum i riksdagsuset.

  Kan inte vara så lätt att ha hela pk-smeten mot sig och försöka komma till ro i det nya elementet. Javisst är det kul. Rätt år blocken – nu är det inte bara att köra på som vanligt i sina invanda spår. Och vad dom än gör får SD inflytande. Ha, ha, ha… rätt åt dom? Snacka alla har fått myror både i brallan och i skallen.

  För folket och demokratin är det mycket bra.

  Gilla

 28. ecwho skriver:

  Oktoberrevolutionen dag VII

  Före riksdagens högtidliga öppnande hölls en gudstjänst i Storkyrkan, -en plats där det världsliga mötte det andliga- kungafamiljen och alla riksdagsledamöterna, -en märklig situation då ju den svenska kyrkan är skild från staten, -en situation som likt den senare omröstningen i riksdagen borde kunna etiketteras som ett narrspel där svartrocken
  stod för narrandet i sin narrkåpa. Varför skall riksdagens ledamöter av gammal konvenans tvingas lyssna till tveksamma politiserade budskap framförda från predikstolen? Sådant dogmatiserande sprider både
  fördomar och ett löjets skimmer över prästämbetet och får riksdagsledamöterna att framstå som små okunniga grytor,
  -ithy att även små grytor har öron att höra med.

  Gilla

 29. Josef Boberg skriver:

  ”Josef: Hur gick det för ert parti?”

  Valmyndighetens sammanställda valresultat finns HÄR

  Alla dessa perfektionister – pekar mot att Sverige är i akut behov av någonting helt annat än PartiKrati-styren = vanstyren folkrättsligt sett.

  En som har tänkt lite om hur det kan gå till finns HÄR – och själv har jag ordat en del om åt hållet detsamma HÄR.

  Gilla

 30. Helena Palena skriver:

  ecwho: Visst är det märkligt. Men tradition är tradition. Varför skilja kyrkan från staten överhuvudtaget kan man undra med tanke på upplägget. Faktum är nog att dom inte vet vad dom håller på med helt enkelt.

  Josef: Håller med även dig men hur få folk att förstå när media trummar på och duperar.

  Gilla

 31. Anna skriver:

  Om vi snabbt fjärmar oss från denne Josefs ständiga svammel och återgår till verkligheten så ser den ut så här.
  Jag ber att få citera DN:s ledarskribent, Peter Wolodarski, och undrar samtidigt huruvida folket, dvs du och jag, är beredda att via vår skattsedel betala för detta spektakel
  (flyttkarusell) som beviljades av den numera avgångne Riksdagsdirektören.
  Många dylika ”saker” passerar utan att vi, ”det vanliga folket”, får möjlighet att agera.
  Varför har det blivit så här???

  —————————————————————————

  Miljöpartiet och Vänsterpartiet deklarerade snabbt att de av ”arbetsmiljöskäl” inte ville sitta i samma riksdagsbyggnad som Sverigedemokraterna, som om de rödgröna ägde lokalerna och hade full dispositionsrätt över dessa.

  Denna begäran borde ha fallit på sin egen orimlighet. Det är svenska folket – inte MP och V – som bestämmer vilka som sitter i riksdagen. Men skandalöst nog gick riksdagsdirektören de rödgröna till mötes, strax före sin pensionering häromdagen, vilket utlöst en dyr och omständlig flyttkedja på Helgeandsholmen.

  —————————————————————————

  Gilla

 32. Helena Palena skriver:

  Anna: Ja, herregud vad hyckleriet kostar oss. Nej, jag vill inte betala för denna karusell. SD är inte pestsmittade. Dom är valda av svenska folket. Punkt.

  Undrar hur riksdagsdirektören skulle ha agerat om han vore 45 istället för 65!

  Gilla

 33. Pingback: Svär lojalitet mot svenska staten! Anstormning av asylsökande « Helena Palena

 34. Josef Boberg skriver:

  ”Josef: Håller med även dig men hur få folk att förstå när media trummar på och duperar.”

  Tips. Själv slängde jag ut TV, stängde av radion och avbröt ALLA mina många tidningsprenumerationer 1995. Vem som kan göra lika dant – och därmed bli ”frisk i huvet” – eller som Annas ego hävdar ”sjuk i huvet”.

  Hur som med det – så är det i vart fall det både BILLIGASTE och EFFEKTIVASTE alternativet – som jag ser det. I o f s så kan jag ha fel i det – men det tror jag ej själv på – så det så.

  Sen kör jag mina egna = fria = RIKTIGA nyheter så det ”stänker om det” – via min blogg. Det senaste om hur att förändra landet Sverige finns HÄR och HÄR.

  Gilla

 35. ecwho skriver:

  Lite stoff till er som läser här, -har jag fel eller är inte detta vedervärdigt?

  -”Tungan alltid i rätt röv”

  -sagt av en ganska så nybakad student på sin blogg:
  citat
  ”I juni 2009 tog jag studenten från samhällsprogrammet på Ådalsskolan i Kramfors, och har nu påbörjat studier på juristprogrammet vid Uppsala universitet.

  Jag är i dag engagerad som kyrkvärd i Nordingrå församling, och har så varit sedan pingsten 2007. Konfirmandledare var jag mellan 2005-2009 i samma församling. Jag sitter även i styrelsen för Svenska Kyrkans Unga i Höga kusten och i Härnösands stift.

  Inom politikens värld har jag tidigare varit engagerad inom centerrörelsen, men är nu adjungerad styrelseledamot i Sverigedemokratisk Ungdom (SDU).”
  slut citat;

  Jag har tillskrivit såväl SD, Jimmie Åkesson fått undanflykter från deras info@sverigedemokraterna.se, -liksom den kyrkliga församlingen i Nordingrå.

  Jag är ingen petimäter, tvärtom, men ursäkta mig ändå:
  det vänder sig i magen vid tanken på att en slik liten gosse
  är kyrkvärd, lärare för konfirmander, deltar vid bröllop, dop och begravningar, -och skulle kunna bli i värsta fall minister en dag.

  Finns det månne fler av den låga makabriteten inom SD?
  Har SD råd med sådana här förlöpningar?

  -Vad anser Du Helena?
  Du är ju en jordnära och rekordelig kvinna har jag förstått.

  Gilla

 36. LatentEnergi skriver:

  Anna o Helena.

  Ni har fattat och skriver bra. Det glädjer mig.

  Jag har gjort mig lyckligt befriad från TV.
  Jag har fått nog av PK-lögnerna och desinformationen.
  Eftersom jag vill vara välinformerad och inte omedvetet felinformerad/påverkad av PK-lögner, kan jag inte se på TV.

  Hur ska man kunna lita på NÅGOT som sägs i SVT ?

  =====

  ”Tack för att du betalar din radio- och tv-avgift!
  Alla hushåll som har tv-mottagare ska enligt lag betala radio- och tv-avgift. På så sätt är alla med och bidrar till radio och tv som är fri från kommersiell och politisk påverkan. ”
  Som en rånare skulle säga ”tack för att du betalar, du bidrar till att stötta min verksamhet” när han håller pistolen mot ditt huvud.
  Förstår inte radiotjänst hur provocerande deras formulering är för alla som betalar tv-licens?

  JAG vill inte bidra till SVT’s PK-desinformation.
  Att kasta ut TV’n är det bästa jag gjort.
  Rekommenderas varmt.

  Gilla

 37. Helena Palena skriver:

  Josef: Vi får tacka utvecklingen för nätet. För då kan man slänga ut allt det gamla om man vill och bli ännu mer uppdaterad.

  ecwho: Ja, vad sk man anse. Han verkar ju superpräktig. Jag tycker kyrkan ska vara opolitisk. Den är ju skild från staten. Men ändå kämpar alla partier om makten.

  Men vad blir kvar av kyrkan om alla politiker slängs ut? Ingenting. Vi kanske ska slänga ut religionerna och stänga kyrkorna rentav. Så tycker jag. Men det gör sig väl självt. I Frankrike och Italien säljer man ut kyrkor.

  LE: Nej, man kan egentligen int elita på något mer än sig själv. Media är det första en ny regim tar kontroll över efter machtübernamhe.

  Gilla

 38. ecwho skriver:

  En reflektion:
  -ur Rapsodiskt 2004

  Vårt dyra EU-medlemsskap

  Kyrkorna har blivit en belastning
  för samhället, de är för dyra
  att förvalta och därför riskerar
  flera att säljas ut till högst-
  eller lägstbjudande.
  Annan verksamhet kan då
  komma att bedrivas där.

  Epitafium över en kyrka

  ”Jag byggdes i en annan tid
  då människor sökte frid
  här, och i sina tjäll
  om kväll
  efter dagens id.

  Jag var människors hopp och stöd
  långt in i den bleka död
  nu- en annan tid
  har tagit vid
  full av vinning snöd.

  Hos mig har människor funnit tröst
  lyssnat till den röst
  som skänker tro
  salighet och ro
  i tunga bröst.

  Kanske sedan förs här annat tal
  i stället för sånger och koral,
  – när en annan tid
  har tagit vid,
  – och det bjuds upp till bal.”

  ecwho

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.