Ville sossarna utklassa SD? AB toppar med VALKAOS!

Det är kanelbullens dag. Dock kunde man se Kent Härstedt dricka kaffe utan bulle under omröstningen i riksdagen. Nä, han blev inte vald. Det är något lätt skitnödigt över honom. Det nästan syns att han vill ha makt. Vald blev däremot sittande Per Westerberg. Bra. SD röstade på honom. Men Per hade vunnit i alla fallt. Siffrorna blev 194 på honom och 153 på Härstedt. En vänsterpartist var på toa eller ute och drack kaffe så hon hann inte med att rösta. Klantigt värre första dagen på jobbet.

SD som ser sig som ett tredje block ville ha andre vicetalmansposten. Men Mikael Jansson – som var partiledare innan Åkesson – fick 20 röster och dom får man väl anta komma från SD. När Mona Sahlin som ålderspresident läste upp motkandidaten – MPs Ulf Holm – blev det tradigt: Ulfholm, Ulfholm, Ulfholm. Vad hade hänt om SD inte hade begärt omröstning? Per W hade ju som sagt var vunnit i alla fall. SD kanske hade vunnit på att inte visa färg direkt och skapat lite förvirring bland blocken. Nu blev det nästan lite utklassning när Sahlin mässade Ulfholm om igen. Kanske det var syftet med lanseringen av Härstedt. Nä, så illa kan det väl inte vara. Fast i politik ska man inte ta något för givet. Det är nog så som Österberg sa att det största partiet ska ha talmansposten. Men det fick som sagt var det största blocket. SD har utmålats som vågmästare men blev det inte i talmansvalet. Men det kommer dom säkert att bli framgent när ena frågan efter den andra dyker upp. Aftonbladet toppar naturligtvis med rubriken VALKAOS! Nej, det var det absolut inte. Allt gick städat och demokartiskt till i riksdagen. Heja Sverige!

SvD SvD Expr DN DN DN DN SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ville sossarna utklassa SD? AB toppar med VALKAOS!

 1. Mycket narr- och rackarspel, som jag ser det. Thomas Bodström var inte där och hon Christina Höj-Larsen (v) gömde sig på toan, vilket Jimme Åkesson var sur över. Han tog det som ”pajaseri”.

  Och nån röstade på Alliansens talman, som inte skulle ha gjort det, Uppgjort? Det osar något sånt eftersom s-kandidaten Härstedt ändå inte skulle ha vunnit. Vad än sd hade gjort.

  Mona Sahlin verkade inte det minsta nervös över resultatet fast hon fick tysta ned riksdagen så att de inte babblade så mycket. Flera ggr fick hon tysta denna samling människor, som alltid är som en stor skolklass, tycker jag.

  Hoppas dom gör ett bra jobb nu då.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Kollade också på det hela. Första gången jag sett så många människor i plenisalen. Annars brukar det vara några som sitter där. En del sover faktiskt ibland. Måste vara ett tråkigt arbete. Undrar varför vänsterpartisten vara på toa. Drack hon inte kaffe?

  Det var väl någon rödgrön som gillar dom blå bättre. Tycker det är konstigt att inte fler ballar ur. Två blankröster var det väl också. Vilka ligger bakom dom? Det får vi aldrig veta och det är väl lika bra.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  AB ska ju alltid överdriva. Det är det som lockar läsare. Borde jag med börja med det. 🙂

  Gilla

 4. Gubben skriver:

  Vilket spektakel!
  Det är sådana här uppvisningar som göder politikerföraktet och får oss vanliga dödliga att ifrågasätta våra folkvaldas omdöme och ansvar.
  Den ende som, beklagligt nog, ger ett rakryggat intryck i riksdagen är än så länge Jimmie. Övriga lurpassar på varandra och kikar under lugg på SD.
  Alla är nu eniga om att SD ska vara med (som tungan på vågen) i utskotten med motivet att det annars skulle uppfattas som om de skulle manövrerats ut! Häpp! Hm, men i riksdagen då??? Ingen som tror att någon försöker manuvrera ut SD där, eller…
  Vad är det här för dumheter?

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Antonia: AB levr på konflikter.

  Gubben: Dumheter var ordet! Tur att vi har demokrati!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.